Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Muun muassa Business Finlandin kyltti on kuvattu Helsingin Porkkalankadulla joulukuussa 2020,

KRP aloittaa esiselvityksen Business Finlandin toiminnasta: taustalla epäily julkisten varojen väärinkäytöstä

Mediassa uutisoitujen tietojen mukaan Business Finlandin entisen Yhdysvaltain-työntekijän epäillään kavaltaneen useita miljoonia. Yhtiö on kertonut nostaneensa asiasta siviilikanteen.

Tulevan akkumateriaalitehtaan tontin työmaa ja työmaakoneet Kotkan Keltakalliolla.

Akkutehtaan kiinalaisomistajuus jakaa mielipiteitä Kotkan valtuustossa – Kokoomus ja SDP: ”Mahdollisuudet ovat suuremmat kuin uhat”

Kotkan akkumateriaalitehtaan taustayhtiöstä 70 prosenttia on kiinalaisten hallussa. Valtuustoryhmien puheenjohtajien mielipiteet kiinalaisomistajuudesta jakautuvat, mutta yhdestä asiasta ollaan yhtä mieltä: uudet työpaikat ovat tervetulleita.

Putkistoja ja säiliöitä kiinnitettynä metallitelineisiin vasten tiiliseinää.

Miljardiluokan vetyhankkeet ovat Suomelle näytön paikka – Business Finland: On positiivista, että Suomi on yrityksille kiinnostava kohde

Vetyhankkeiden taustalla olevien yhtiöiden talousluvut eivät ole olleet Business Finlandille avainasemassa. Avauskeskusteluyhteyden jälkeen vastuu siirtyy kunnille sekä suomalaisille yrityksille.

Muun muassa Business Finlandin kyltti on kuvattu Helsingin Porkkalankadulla joulukuussa 2020,

Oikaisu STT:n uutiseen Business Finlandin pääjohtajan hausta

Yle julkaisi 9.6. STT:n uutisen, joka perustui vanhentuneeseen asiakirjaan. Business Finlandilla ei ole käynnissä uuden pääjohtajan hakua.

Uros Oy:n valomainos.

Kohuyhtiö Uroksen velkojat jäämässä nuolemaan näppejään – konkurssin oikeuskäsittely loppusuoralla

Uroksen konkurssipesän jakoluettelo vahvistettiin. Käytännössä pesässä ei ole rahaa kymmenien miljoonien velkojen maksuun.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan professori Satu Miettinen

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta sai 350 000 euron rahoituksen palvelukonseptien kehittämiseen

Kaksivuotisessa hankkeessa tutkitaan, testataan ja kehitetään luovien alojen osaamista hyödyntäviä digitaalisia palvelukonsepteja yhdessä yritysten kanssa.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Kaleva: Konkurssiin ajautuneen teknologiayhtiö Uroksen pitäisi maksaa valtiolle miljoonalainat takaisin

Helsingin käräjäoikeus on antanut perjantaina tuomion, jossa se määrää Uros Oy:n maksamaan valtiokonttorille runsaat 5,8 miljoonaa euroa ja niille kertyneet korot.

Slush 2022,  slush, sijoittajatapahtuma, sijoittajat, kasvuyritystapahtunma, teknologia, teknologiatapahtuma

Venäläisten kiinnostus startup-viisumeihin kolminkertaistui, mutta suomalaisinvestointeja ei kannata odottaa: "Oma maine on vaarassa"

Tällä viikolla Slush peruutti miljoonan euron palkinnon venäläistaustaisen yritykseltä. Suomalainen konsulttiyhtiö taas on lisännyt asiakirjoihin kohdan, johon merkitään startupin mahdolliset siteet Venäjään.

Saudi-Arabia rakentaa Punaisenmeren rannalle futuristisen Neomin talousaluetta. Ensimmäisen osan pitäisi valmistua vuonna 2025.

Saudi-Arabiaan nousee futuristinen Neom-kaupunki, joka maksaa 500 miljardia dollaria – suomalaisyritykset kärkkyvät urakoita

Osa Venäjältä vetäytyneistä yrityksistä tähyää Lähi-Itään, jossa pyritään irti öljystä. Erityisen kiinnostuksen kohde on uusi miljoonakaupunki, jossa toimitaan uusiutuvalla energialla ja ajetaan lentotakseilla.

Eteläpohjalaisia yrityksiä ei löydy isoimpien koronatukien saajien joukosta

Helsingin Sanomat on tutkinut suomalaisten yritysten eri tahoilta saamia koronatukia parin vuoden ajalta. Eteläpohjalaiset eivät ole mukana suurimpien tukien saajien joukossa. Pohjanmaalta löytyy myös isompia tuen saajia.

Sähkökehruukone tekee nano ohutta kuitua biomassasta esim. hengityssuojaimiin käytettävää kangasta.

Tutkijat kehittävät terveydenhuollon ammattilaisille nykyistä parempia maskeja: "Tavoite on parantaa heidän elämänlaatuaan"

Biopohjaisen kasvomaskin kehittäjät tavoittelevat materiaalia, joka on sekä luonnon että maskin läpi hengittävien ihmisten näkökulmasta muovia parempi vaihtoehto.

Costa Toscana laskettiin vesille Turun telakalla 15.1.2021

Meyer Turku Oy:lle miljoonarahoitus EU:n elpymisvälineestä – tarkoituksena kehittää ilmastoneutraali risteilyalus

Business Finland voi myöntää rahoitusta niin sanotuille veturiyrityksille, jotka keräävät ympärilleen muita toimijoita uuden teknologian kehittämiseen. Meyer Turun osalta rahoitus on noin 20 miljoonaa euroa, mutta myös muita hankkeeseen lähteviä toimijoita voidaan rahoittaa.

Uroksen logo Oulun keskustassa.

Uroksen omistaja Jyrki Hallikainen kasvatti omaisuuttaan myymällä palasia kulissiyhtiöstään ennen kulissien romahtamista

Uros kertoi sijoittajille ja julkisuuteen huikeista voitoista, mutta nyt Suomen-yhtiö Uros oy:tä haetaan konkurssiin.

Wärtsilän Smart Technology Hub -rakennus kuvattuna ilmasta sumuisena päivänä.

Wärtsilälle 20 miljoonan euron rahoitus Business Finlandilta – tavoitteena luoda yhdessä kestäviä teknologiaratkaisuja

Mukana Wärtsilän vetämässä hankkeessa on lähes 200 yritystä. Tavoitteena on kehittää kestäviä teknologiaratkaisuja meriliikenteen päästöjen vähentämiseksi.

Jasper Pääkkönen Omerta-elokuvassa seisoo kivääri kädessä maastopuvussa.

Omerta-elokuvaa on tuettu valtion varoista lähes 2 miljoonalla – kysyimme, miten julkiset rahoittajat valvovat kuvausten turvallisuutta

Omerta 6/12 -suurelokuvan tuotantoa ovat tukeneet sekä Suomen elokuvasäätiö että Business Finland. Elokuvan vastaava tuottaja vahvisti Ylelle torstaina, että kuvauksissa on ollut riskitilanteita esimerkiksi rekvisiitta-aseiden käytössä.

Muun muassa Business Finlandin kyltti on kuvattu Helsingin Porkkalankadulla joulukuussa 2020,

Business Finland: Startupin menestys on kiinni hyvästä tiimistä – Woltin kannoilla on kymmeniä kovia suomalaisyrityksiä

Business Finland pitää tekonologiayhtiö Woltin tiistaista yrityskauppaa merkittävänä. Business Finland arvioi, että Woltin lisäksi kovan menestyksen kynnyksellä on kymmeniä muita suomalaisyrityksiä. Suomi on ollut viime vuosina kiinnostava kohde pääomasijoittajille.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Oulun poliisi epäilee teknologiayhtiö Urosta törkeästä avustuspetoksesta – tutkinta liittyy Business Finlandin antamiin tukiin

Uros sai vuosina 2011–2013 lähes viiden miljoonan euron tuotekehityslainat ja 1,25 miljoonan euron avustuksen silloiselta Tekesiltä eli nykyiseltä Business Finlandilta.

Tampereen areena

Missä ovat Uroksen miljoonat? Ylen selvitys paljastaa vain joukon tyhjiä yhtiöitä ja laajan veroparatiisien käytön

Uroksen Luxemburgin-yhtiö kertoo 143 miljoonan euron varallisuudesta. Käteistä sillä oli kuitenkin vain 217 euroa.

Aleksanterinkatu elokuussa.

Valtiontalouden tarkastusvirasto: Nopeus peittosi harkinnan ensimmäisten koronatukien jakamisessa yrityksille

Aiempi asiakkuussuhde Business Finlandiin saattoi edistää hakijan mahdollisuuksia saada liiketoimintaansa nähden huomattavan suurta avustusta.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Business Finland: Uros sai miljoonien eurojen kehityslainat ja avustukset väärillä ja salailluilla tiedoilla

Business Finlandin mukaan Uros salasi sopimukset, jolla rahoitettujen projektien tulokset siirrettiin luxemburgilaiselle tytäryhtiölle. Uroksen mukaan järjestely ei ole rikkonut lainaehtoja.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Uroksen toimitusjohtaja uskoo rahoituksen vielä löytyvän, eikä hänen mukaansa yhtiö aio alaskirjata satojen miljoonien voittojaan. Uroksen suurin velkoja on käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Valtiokonttori.

henkilökuva

Koronatukia on jaettu jo miljardeja suomalaisfirmoille – tarkastusviraston tyly arvio: Tukea meni yrityksille, jotka eivät olisi tukea tarvinneet

Kustannustuen neljännen ja toistaiseksi viimeisen kierroksen haku päättyi syyskuun lopussa. Kaikkiaan suoria koronatukia on maksettu yrityksille viime ja tänä vuonna noin 2,4 miljardilla eurolla. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan koronatukien kohdentamisessa ei onnistuttu erityisen hyvin. VTV katsoo, että nyt olisi aika katsoa myös muitakin yritystukia kriittisesti.

Husky-spann vid Bearhill Husky, Rovaniemi, oktober 2020.

Vetokoirayrittäjät voivat jatkossa osoittaa toimintansa vastuullisuuden sertifikaatilla

Ensin laadittiin kriteeristö koirien vastuullisesta käytöstä matkailussa. Syksyn aikana laaditaan vastaavat kriteerit matkailuporoille.

Lähes autio Mall of Tripla maaliskuussa 2021.

Yli tuhat yritystä on joutunut palauttamaan koronatukia – monta sataa firmaa käytti rahaa tukisääntöjen vastaisesti

Ely-keskukset ja Business Finland maksoivat koronatukea yritysten kehittämishankkeisiin yhteensä noin 1,3 miljardia euroa. Tukia ei saanut käyttää esimerkiksi vuokriin tai uusien laitteiden ostamiseen.

Koivun kuorta rullalla kannon päällä.

Koivun kuoresta jalostetaan muovin korvaajaa kosmetiikkaan – kokkolalaisyritys sai Metsä Groupin tukemaan kehitystään

Innomost on saanut kasaan rahoituksen, jonka turvin Kokkolaan nousee pilottilaitos jatkotyötä varten. Tavoitteena on kehittää eteenpäin ympäristöystävällisiä raaka-aineita, jotka sopivat kosmetiikan lisäksi esimerkiksi lääke- ja kemianteollisuuteen.

50 euron seteleitä

Tarkastus paljasti ely-keskusten ongelmat koronatukien käsittelyssä – rahaa myönnetty yrityksille, joita Business Finland ja kunnat jo tukeneet

Tarkastuksen mukaan myös käsittelyajat olivat pitkiä. Pisin käsittelyaika oli rahoitushakemuksissa, keskimäärin 50 päivää. Sen ei katsottu olevan kohtuullinen yritysten rahoitustarpeen näkökulmasta.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Koronatuki ja suuret lupaukset: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus

Seppo Ylä-Herttuala ja työryhmää

Future of Finland's Covid nasal spray vaccine uncertain

State support for a Finnish Covid nasal spray comes up short.

Seppo Ylä-Herttuala ja työryhmää

Suomalaisen koronarokotteen kehitys vaarantui – hanke on jäämässä ilman toivomaansa avustusta Business Finlandilta

Suomalainen nenäsumutteena annettava koronarokote ei ole saamassa valtiolta erityiskohtelua. Business Finlandin käsittelyssä olevasta hakemuksesta voi tulla lainaa maksimissaan muutamia miljoonia. Nyt koko rokotehanke on vaarassa.

Ainoa kauppakeskuksen ravintolakerooksen pöydät poissa käytöstä.

Suomi jakoi koronatukia yrityksille väärässä järjestyksessä – "Kriisin alussa olisi pitänyt panostaa suoriin tukiin", toteaa tutkijaryhmä

Yritystukien tutkimusjaoston mukaan yritykset olisivat tarvinneet kriisin alussa suoria tukia ja vasta myöhemmin kehittämisavustuksia.

Injeqin älyneulaa käytetään lasten leukemian hoidoissa. Sillä pyritään saamaan vaikeat spinaalipistokset selkäytimiin potilaalle turvallisiksi. Laatuinsinööri Teemu Tapio mittaaa ilman puhtautta laboratoriossa.

Finland attracts foreign firms during pandemic

According to estimates from a trade promotion body, the companies generated a total of more than 1.4 billion euros in corporate tax.

Muun muassa Business Finlandin kyltti on kuvattu Helsingin Porkkalankadulla joulukuussa 2020,

Business Finland jakoi viime vuonna ennätysmäärän tukia – korona-apuun kului liki miljardi euroa

Pienet ja keskisuuret yritykset saivat entistä vähemmän innovaatiorahoitusta, koska rahaa suunnattiin suuryrityksille.

Arabikeväästä 10 vuotta - löytyykö Syyrian sodasta voittajia?

Ylen aamu tänään: Arabikeväästä on kulunut 10 vuotta, mutta 2000-luvun tuhoisin konflikti Syyriassa jatkuu – Katso lähetys tästä

Business Finland myönsi koronatukia lähes miljardin, mutta miten ne auttoivat yrityksiä? Vieraana myäs Luonto-Liiton uusi toiminnanjohtaja Riku Eskelinen.

Asiakas odottaa rokotusvuoroaan Helsingin kaupungin keskiviikkona avautuneessa koronarokotuspisteessä Helsingin Messukeskuksessa 17. helmikuuta.

Suomalainen koronarokotehanke voisi saada kymmeniä miljoonia euroja valtion tukea, mutta hakemusta ei kuulu

Emme voi mennä koputtelemaan ja tarjoamaan kymmeniä miljoonia euroja, elinkeinoministeri Mika Lintilä tiivistää.

Oltermanni-juustopaketteja venäjänkielisillä etiketeillä.

Professorilta ankara ehdotus: valtion tuki pois Suomalais–venäläiseltä kauppakamarilta Venäjän ja EU:n kireän tilanteen vuoksi

Turun yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan professori: ministerien puheet ja teot olisi hyvä olla samassa linjassa.

mies hitsaa.

Koronakriisi paljasti suomalaisen pk-teollisuuden haavoittuvuuden – digitalisaatio voisi auttaa, mutta kenen vastuulla on teknologiakoulutus?

Koronakriisi loi kysyntää myös vientiyritysten omalle kriisipuhelimelle. Sellainen on toistaiseksi ideoiden tasolla.

Muun muassa Business Finlandin kyltti on kuvattu Helsingin Porkkalankadulla joulukuussa 2020,

Business Finland myönsi viime vuonna lähdes miljardi euroa koronasta kärsiville yrityksille

Eniten tukea myönnettiin kaupan alalle, teollisuudelle sekä matkailu- ja ravintola-alalle.

Henna Karlsson puhdistaa poraa.

Henna Karlsson on teknologiayrityksen johtaja ja usein palavereissa ainoa nainen – hän on Suomessa harvinaisuus ja syyt siihen ovat syvällä

Naisten johtamat yritykset saavat murto-osan Suomessa jaettavasta riskirahoituksesta. Kyse ei ole syrjinnästä, vaan ongelma on rakenteellinen.

paljon ihmisiä aleksilla

Tuore barometri: Ulkomaiset yritykset näkevät suomalaisen liiketoimintaympäristön myönteisemmin kuin suomalaiset

Suomen vahvuuksina pidettiin yhteiskunnallista vakautta ja toimivuutta, elämänlaatua ja digitaalista infrastruktuuria.

Minister for Economic Affairs Mika Lintilä spoke at the opening of the Business Finland pavilion in Tokyo on 7 October.

Holographic minister unveils Finland’s ‘largest ever’ Japan trade mission 

Economic Affairs Minister Mika Lintilä was beamed in to the opening ceremony via 5G.

Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola

Veturiyritykset on valittu – Kääntyykö Suomen suunta näiden panostusten avulla? 5G, jätepolttoaineita, uudenlaisia tekstiilejä

Nokia, Neste, Fortum ja Metsä Group saivat hankkeisiinsa 20 miljoonan euron tuet ja lähtevät nyt rakentamaan innovaatioverkostoa.

Tutkija työskentelee laboratoriossa.

Business Finland: Neste, Fortum, Metsä Group ja Nokia sitoutuneet lisäämään tutkimusta Suomessa

Luvassa on satojen miljoonien eurojen investoinnit ja satoja uusia työpaikkoja tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin.

maksua kassalla kortilla

Valtio myöntänyt lähes 95 miljoonaa euroa korona-ajan yritystukea Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen

Lisänä tähän ovat kuntien myöntämät yksinyrittäjien tuet. Niitä voi vielä hakea, jaettava summa on 16,5 miljoonaa euroa.

Kauppakeskus Iso Omena.

Yritysten kustannustukihakemuksista on hylätty Etelä-Savossa peräti 80 prosenttia – tuki on tarkoitettu koronan aiheuttamiin talousongelmiin

Kaikkiin yritysten koronatukimuotoihin on Etelä-Savossa tullut yhteensä noin 2 900 hakemusta.

Kuvassa on Tampereen teatteri kesäkuussa 2020.

Tampereen teatteri käynnistää ison projektin yhdenvertaisuuden parantamiseksi

Teatteri saa hankkeeseen kehittämisrahaa Bussiness Finlandilta.

Ohjeita baaritiskillä

Lapin yritykset saaneet yli 12 miljoonaa euroa koronatukia ely-keskuksilta

Tukea saaneita yrityksiä on lähes tuhat. Ensimmäismäärän tukea on tähän mennessä saanut yksi yritys.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle