Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lilith istuu hymyillen ja kädet ristissä sohvalla.

Eroottisia tarinoita kirjoittavan Lilithin teoksia käännetään kolmelle kielelle: "Parhaat orgasmit tuntuvat siltä, että kuolee hetkeksi"

Eroottisen kirjallisuuden suuri suosio on hiipunut Fifty Shades of Greyn aiheuttamasta buumista. Pienet merkit voivat kuitenkin viitata genren uuteen nousuun.

Naisen silmät

Suhteeni lady Chatterleyhin ja vähän muihinkin naisiin

Eroottinen kirjallisuus on minulle kuin menneet suhteet.

Fifty shades of grey -trilogian kolmas osa Vapautettu Kemin kaupunginkirjaston hyllyssä.

Kotiäitierotiikassa on vielä hivenen vetoa – kirjastoissa

Eroottiset trilogiat tekivät kauppansa vielä viime kesän kirjamyynnissä kuin makkara markkinoilla. Nyt ne ovat jo siirtyneet tyrkkytiskeistä alelaareihin, mutta kirjastoissa pokkarisarjoilla on vielä kysyntää.

Intia sensuroi Fifty Shades of Grey -elokuvan

Fifty Shades of Grey on brittiläisen E.L Jamesin vuonna 2011 julkaistu eroottinen romaani. Romaani on Britannian kaikkien aikojen nopeimmin myyty taskukirja.

Pariskunta istuu vuoteella.

Fifty Shades of Grey teki jättitilin heti ensipäivinään

Eroottinen draama on saanut ihmiset elokuviin. Fifty Shades of Grey -elokuva on rikkomassa kaikki helmikuun entiset tuottoennätykset.

Suomessa K16, Britanniassa K18

Fifty Shades of Gray -elokuvan ikärajaluokitus Suomessa on sallivampi kuin esimerkiksi Britanniassa. K16-elokuvan voi Suomessa katsoa 13-vuotias aikuisen seurassa.

nainen ja tiikerintalja

Eroottinen fantasia viedään käsistä kirjastossa – elokuva siivittää kysyntää

Viisikymppisen englantilaisen perheenäidin kirjoittama eroottinen fantasiaromaani nousi Suomessakin nopeasti suuren lukijakunnan kulutukseen. Ensi-iltaan tuleva Fifty Shades of Grey -elokuva lisää entisestään kirjatrilogian kysyntää kirjastoissa. Kertomakirjallisuuden valikoimaan harkitaan kirjastoissa jopa uuden erotiikka-luokan perustamista.

Fifty Shades of Gray -kirjoja kirjakaupassa Lontoossa.

Brittiläinen rautakauppa varautuu köysien kovaan kysyntään eroottisen filmin takia

Fifty Shades of Grey -elokuvassa seksikumppani sidotaan monella rautakauppatuotteella. Ajatus herätti lukijoiden kokeilunhalun kirjan ilmestyttyä, ja rautakauppaketju uskoo myyntinsä kasvavan entisestään, kun elokuvaversio tulee valkokankaille.

Kuvassa kirjoja kirjaston hyllyssä.

Eroottinen kirjallisuus pääsi paraatipaikalle kirjastossa

Aiemmin piiloteltu tai muiden tyylilajien sekaan upotettu eroottinen kirjallisuus elää kultakautta. Tämä huomattiin porilaisessa pikkukirjastossa. Suuren kysynnän vuoksi kirjaston henkilökunta päätti tarjota erotiikkaa asiakkailleen entistä näkyvämmin.

Vicki Lewis Thompsonin kirja "Omapäinen cowboy".

Seksi myy kirjallisuudessakin - Erotiikkaa suomennetaan 'elimellisestä elämykselliseksi'

Viime kesänä alkanut eroottisen kirjallisuuden buumi jatkuu. Kirjamyyntiennätyksiä hipovan brittiläisen Fifty Shades -trilogian menestyksen vanavedessä markkinoille tulee uusia seksiä tihkuvia viihderomaaneja. Kirjallisuuden seksikohtauksia ei suomennoksessa kuvata kuitenkaan aina yhtä seikkaperäisesti kuin alkuperäisversiossa.

Nainen lukee kirjaa.

Kesä vaikuttaa suomalaisten lukemiseen - Minkälainen lukija itse olet?

Dekkari pokkarina, klassikoita vuodesta toiseen vai jotain kevyempää? Kuten tavaksi on tullut, myös tänä kesänä suuri osa suomalaisista pakkaa dekkareita mökille mukaan.

Nainen lukee kirjaa.

Mitä sinä luet kesällä?

Kesä vaikuttaa suomalaisten lukemiseen. Tänä kesänä myyntilistojen kärjessä keikkuu dekkareiden lisäksi myös tietokirjallisuutta ja eroottista kirjallisuutta. Mitä sinä tykkäät lukea kesällä?

Yksityiskohta Kapteeni Kalsari -kirjan kannesta.

Kapteeni Kalsari suututti amerikkalaisvanhemmat - vaaditaan eniten pois kirjastoista

Eroottinen Fifty Shades -kirjasarja debytoi listalla, jolla olevia kirjoja vaaditaan eniten poistettavaksi kirjastojen hyllyiltä.

Naisen kasvot ja sana seksi

A-studio: Stream - Petikikkoja perheenäideille

Fanifiktiosta alkunsa saanut eroottinen kirja kertoo alistuvan nuoren naisen ja sadistisen miljonäärin suhteesta. Se pursuaa masokistista, tarkkaan kuvailtua seksiä. Miksi "mommy porn" myy?

Fifty Shades of Gray -kirjoja kirjakaupassa Lontoossa.

Kaipaatko perinteisiä sukupuolirooleja?

Maailmalla myyntiennätyksiä rikkonut eroottinen kirja Fifty Shades of Grey on käännetty suomeksi. Alistuvan nuoren naisen ja sadistisen miljonäärin suhdetta kuvaava kirjan kertoo naisten kaipuusta perinteisiin sukupuolirooleihin. Mitä mieltä sinä olet?

Fifty Shades of Gray -kirjoja kirjakaupassa Lontoossa.

Oletko kiinnostunut eroottisesta kirjallisuudesta?

Eroottinen kirjallisuus elää kulta-aikaansa monissa maissa. Luetko eroottista kirjallisuutta? Lukisitko eroottista kirjallisuutta mieluiten lukulaitteella?

Fifty Shades of Gray -kirjoja kirjakaupassa Lontoossa.

Lukulaitteisiin ladataan nyt seksikirjoja

Eroottinen kirjallisuus elää kulta-aikaansa. Seksiä sivuilta metsästävät ostavat paitsi kirjoja, myös niiden oheistuotteita kuten leluja.

Huulipunan tahrima paita ja käyntikortti.

Eroottisen kirjasarjan pilkkaversio huijasi tiensä myyntilistalle

50 Shades of Gray on synnyttänyt vastareaktiona koko ilmiötä pilkkaavan projektin, joka on itse päätynyt suosituimpien teosten listalle.

Love coach Mia Halonen ja Otavan kustannuspäällikkö Antti Kasper Aamu-tv:n vieraina 25.6.

Eroottinen kirjasarja villitsee aikuisia naisia

Kohuttu 50 Shades -trilogia lyö myyntiennätyksiä maailmalla. Kirjat ilmestyvät syksyllä myös suomeksi.

Helsingissä kantaesitetään keskiviikkona ooppera, joka kertoo 1700-luvulla eläneen markiisi de Saden vaimon kuvitellusta elämästä

Madame de Saden oopperaversiossa seksiä ei tuputeta

Helsingissä kantaesitetään keskiviikkona ooppera, joka kertoo 1700-luvulla eläneen markiisi de Saden vaimon kuvitellusta elämästä. Markiisi de Sade on tuttu julkeista romaaneistaan.

Kemin kaupunginkirjaston kiellettyjen kirjojen arkistokortteja

Kirjastojen "myrkkykaapit" ovat tyhjenneet

Kiellettyjen kirjojen listoja tai "myrkkykaappeja" ei nykykirjastoissa enää ole. Kirjahankinnoissa päänvaivaa aiheuttaa nykyään poliittisen tai eroottisen kirjallisuuden asemesta esimerkiksi arabiankielinen kirjallisuus, jonka arviointiin pienten kirjastojen henkilökunnan kielitaito ei useinkaan riitä.

Keskiajan Lähi-idässä kirjoitettiin rohkeaa eroottista kirjallisuutta

Keskiajan islamilainen maailma oli avarakatseisempi kuin helposti ajatellaan. Ajan arabialaisessa ja persialaisessa kirjallisuudessa käsiteltiin muun muassa homoseksuaalisuutta ja vapaita sukupuolisuhteita.