Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Karjalainen Osakunta tukee maakunnan kulttuuritapahtumia

Osakunta halua tukea pohjoiskarjalaista tapahtuma-alaa, joka on kärsinyt pahasti koronaviruspandemian aiheuttamista rajoituksista.

Joensuussa ei rokki raikaa tänä kesänä

Ilosaarirockia ei järjestetä vuonna 2020. Myöskään Ilovaarirockia ei voida järjestää heinäkuun alussa.

Rääkkylän Kihaus sai uuden toiminnanjohtajan

Kihauksen johtoon tulee kiteeläissyntyinen musiikintutkimuksen maisteri Juhani Tiainen.

Kihauksella juhlafestivaali heinäkuussa

Rääkkylän kansanmusiikkifestivaalin ohjelmisto julkistetaan Folkalandia-risteilyllä perjantaina.

Rääkkylän Kihaus etsii uutta toiminnanjohtajaa

Uusi toiminnanjohtaja saa vastuulleen Kihauksen 30-vuotisjuhlafestivaalin.

Kihauksen lipunmyynti ylsi lähes tavoitteeseen

30-vuotisjuhliaan viettävä Kihaus Folk järjestetään Rääkkylässä ensi vuonna kolmepäiväisenä.

Kihausviikko on vauhdissa Rääkkylässä

Kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folk järjestetään perjantaina ja lauantaina Rääkkylän koulukeskuksen ympäristössä ja Perinnepiha-alueella.

Kihauksessa kuullaan heinäkuussa ilon raikuja

Rääkkylässä konsertoivat esimerkiksi kanteletaiteilija Maija Kauhanen, Crying Uncle Bluegrass Band ja pianisti-säveltäjä Timo Alakotila.

Naispelimannien matkassa - edelleen!

Kansanmusiikkifestareiden artistikattaus tasa-arvon kannalta

Rokkia, runoa ja funkkaava perhepiknik – Kymmenen vinkkiä viikonloppuun

Suomen festivaalikesä puksuttaa junan lailla eteenpäin. Jokaiselle löytyy jotakin, eivätkä kaikki riennot edes rasita kukkaroa. Tässä tulevan viikonvaihteen valitut palat oopperasta kansantanssiin ja suomipopista runonlausuntaan.

Kansanmusiikkitapahtuma Kihaus Folk veti tavoitellusti väkeä

Uusi päälava oli järjestäjien mukaan toimiva, ja vierailijoita saatiin Rääkkylään tavoitetta hieman enemmän.

Neljännesvuosisadan pyörinyt pieni kansanmusiikkitapahtuma lumoaa tunnelmallaan

Pohjois-Karjalassa Rääkkylässä järjestettävä Kihaus luottaa iloisuuteen ja aitouteen suurtapahtumien puristuksessa. Monisäikeistä kansanmusiikkia sirkushengessä tuo brittiläinen The New Rope String Band. Tuoreessa muistissa on poplaulaja Arttu Wiskarin hämmästys festivaalin tsemppihengestä.

Karoliinan energisyys on tehnyt Lieksasta pienen sirkuskaupungin

Sirkustaiteilija Karoliina Turkka on tuonut lapsia ja nuoria ilahduttavan sirkusmaailman pohjoiskarjalaiseen pikkukaupunkiin. Turkalla on myös kokemusta pikkupotilaiden ilostuttamisesta.

Paikalliset käsityöt ja elintarvikkeet nousevat esille Rääkkylässä

Rääkkylässä avaa ovensa joulukuun alkupuolella myymälä, jonka hyllyiltä löytyy paikallisten tekemiä käsitöitä ja elintarvikkeita.

Pauli Halme and the lost lovers – hyvää tuulta ja katkeria sydänsuruja kantrihengessä

Amerikkalaista juurimusiikkia tarjoillut energinen bändi esiintyi Rääkkylässä viime viikonloppuna. Vuoden kasassa ollut rytmiryhmä on aikeissa vallata maailman- vähintään Euroopan.

Rockin sekatyömies valittiin vuoden ulkopohjoiskarjalaiseksi

Entinen joensuulainen, rockin sekatyömies, Jari ”Cyde” Hyttinen on valittu vuoden 2014 ulkopohjoiskarjalaiseksi. Hyttinen toimii vastaavana tuottajana helsinkiläisessä Provisual-yrityksessä. Nimitys julkistettiin perjantaina Rääkkylän Kihaus Folk -festivaalileilla.

Kone-, rock- ja kansanmusiikki ovat sopusoinnussa Kihaus Folkissa

Kihaus Folk –kansanmusiikkifestivaali järjestetään 24. kertaa Rääkkylässä 4.-5.7. Tapahtuman teemana on ”Meiltä mualta ja mualimalta”, joka mukailee Rääkkylän kunnan 140-vuotisjuhlavuotta tuomalla Kihauksesta maailmalle muusikoita kotilavalle.

Kihauksen valmistelut vauhdissa

Kesän 2014 Kihaus Folkin ensimmäiset esiintyjät on julkistettu. Heinäkuun alussa Rääkkylässä kuullaan muun muassa Tuure Kilpeläistä ja Kaihon karavaania sekä Timo Rautiainen Folk bandia. Tulevan tapahtuman järjestelyistä vastaa toiminnanjohtajaksi nimitetty Johanna Ahlholm.

Onnistunut Rääkkylän Kihaus

Rääkkylän Kihaus Folk - festivaali on ylittänyt yleisötavoitteensa. Kihaukseen myytiin 2600 pääsylippua, mikä on sata enemmän kuin mitä järjestäjät odottivat. Kävijämäärä on samalla nykymuotoisen, kaksipäiväisen Kihauksen yleisöennätys.

Kihaus alkaa Rääkkylässä

Kansanmusiikkitapahtuman teemana on tänä kesänä Musiikkia kansalle. Tapahtuma tarjoaa  sekä kotimaista että kansainvälistä huippumusiikkia. Kesän teeman puitteissa tuodaan esille erityisesti haitaria ja kanteletta koko kansan soittimina.

Kihauksen järjestelyissä loppukiri

Kihaus Folkin järjestelyt sujuvat Rääkkylässä hyvään malliin. 5.-6. heinäkuuta pidettävän kansanmusiikkifestivaalin mittava esiintyjälista on kasvanut vielä slovenialaisella ryhmällä. Lippujen ennakkomyynti on hyvässä vauhdissa. Kovista taloudellisista ajoista huolimatta järjestäjät ovat saaneet mukavasti sponsorirahaa ja avustuksia.

Värttinä Joensuussa, heinäkuussa Kihauksessa

Kansanmusiikkiyhtye Värttinä nähdään pitkästä aikaa Pohjois-Karjalassa. Yhtye esiintyy 30-vuotisjuhlakiertueellaan keskiviikkona Joensuussa.

Kihaus tarjoaa musiikkia kansalle

Pohjois-Karjalassa Rääkkylässä järjestettävän Kihaus Folkin ensi kesän teema on Musiikkia kansalle. Teeman puitteissa tuodaan esille erityisesti haitaria ja kanteletta koko kansan soittimina. Heinäkuun alussa järjestettävä tapahtuma marssittaa lavalle sekä kotimaista että kansainvälistä huippumusiikkia. Esiintyjinä ovat muun muassa Värttinä, Suvi Teräsniska, Maria Kalaniemi ja Metrofolk-yhtye.

Kihaus löysi yleisönsä

Kihaus Folk musisoitiin Rääkkylässä 6.-7. heinäkuuta aurinkoisessa säässä. Kansanmusiikkifestivaali oli kaikin puolin onnistunut, mutta järjestäjät toivovat jatkossa myös valtiolta auttavaa kättä.

Kihaus Folk keskittyy kesällä hyvään oloon

Kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folk hakee kesällä uutta lähestymistapaa musiikkiin. Festivaalin ohjelmisto on rakennettu hyvän olon teemalle.

Kihaus Folk havittelee yleisöä Juha Tapiolla

Kihaus Folk -kansanmusiikkifestivaali yrittää ensi kesänä vetää väkeä iskelmän nykynimellä. Rääkkylässä esiintyy muusikko Juha Tapio.

Himotus panee tanssimaan

Himotus on uusi pohjoiskarjalainen yhtye, joka seilaa sulavasti kansanmusiikin, popin ja rockin välimaastossa. Vuoden vanhalla yhtyeellä on jo nyt vankka kannatus.

Helle hyydytti kansanmusiikin ystävät Rääkkylässä

Kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folk jäi yleisötavoitteestaan. Rääkkylässä viikonloppuna järjestettyyn tapahtumaan myytiin noin 1 800 lippua, kun tavoite oli 2 500.

Kihaus tuo kattauksen nuoren polven folkia

Perjantaina alkava kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folk luottaa Esa Pakariseen ja nuoren polven folkiin. Lauantain Pakafolk-konsertissa kuullaan nykymuusikoiden tulkintoja sata vuotta sitten syntyneen kuplettimestarin lauluista. Perjantaina nousee lavalle kirjava joukko tämän päivän kansanmusiikoita.

Raimo Jolkkonen on reissumies

Joensuulainen pitkän linjan pelimanni Raimo Jolkkonen on julkaissut toisen levynsä. Kymmenen kipaletta sisältävä pitkäsoitto on nimeltään Reissumies. Nimensä mukaisesti sävellysten teemana on matkanteko.

Yhteistyö laajentaa Kihaus Folkia

Rääkkyläläinen kansanmusiikkitapahtuma Kihaus Folk laajentaa rohkeasti tarjontaansa. Heinäkuussa järjestettävään Kihaukseen liittyvä ohjelmisto laajenee ensimmäistä kertaa viikon ajalle yrittäjien kanssa tehtävän yhteistyön avulla.

Rääkkylä Folk jatkaa ympärivuotisella teemalla

Rääkkylä Folk ry aikoo jatkaa toimintaansa ympärivuotisella periaatteella myös vastaisuudessa. Tänä vuonna musiikkitapahtumat ripoteltiin kalenterin ympäri varsinaisen Kihaus-festivaalin lisäksi.

Kuunkuiskaajat kiinnosti eniten Kihauksessa

Viikonlopun Kihaus Folk -kansanmusiikkifestivaali sujui odotuksenmukaisesti Rääkkylässä. Helteinen sää veti paikalle kaikkiaan noin 2 500 ihmistä kolmen päivän aikana. Suurimman yleisömäärän sai avauspäivän Kuunkuiskaajat, jota oli katsomassa noin 700 henkilöä.

Kansanmusiikki raikaa Rääkkylässä

Kihaus Folk -kansanmusiikkitapahtuma alkaa perjantaina iltapäivällä Rääkkylässä. Festivaalin järjestäjät odottavat paikalle noin 2 000 vierasta ja tuottaja Yrjö Koskisen mukaan tavoite on hyvällä todennäköisyydellä myös toteutumassa lämpimien ilmojen vuoksi.

Rääkkylä Folk tahtoo ilmaistilaa

Rääkkylä Folk -yhdistys haluaisi kunnalta festivaalitilat veloituksetta kesällä. Folk-yhdistys hakee käyttöönsä Rääkkylän koulukeskuksen tiloja ja piha-alueita sekä Käskasken pihaa kuukaudeksi kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoliväliin.

Kihaus folkkaa tiiviisti Rääkkylässä

Kihaus Folk on tänä kesänä entistä tiiviimpi kansanmusiikitapahtuma. Heinäkuussa Rääkkylässä järjestettävä festivaali on kolmipäiväinen. Esiintyjinä ovat esimerkiksi Kuunkuiskaajat sekä Tapio Liinoja ja Pedro Hietanen.

Kuunkuiskaajat esiintyy Kihaus Folkissa

Kihaus Folk on julkistanut ensi kesän ensimmäiset esiintyjänsä. Rääkkylässä esiintyvät Suomen Euroviisuedustaja Kuunkuiskaajat, TV2:n Karjalan kunnailla ohjelmasta tuttu joensuulainen rock´n roll ja rocabilly yhtye Rat Cats, sekä Kaustisella Kansantaiteenkeskuksessa päämajaansa pitävä Tallari. Lopullisesti ohjelma julkaistaan ensi kuussa.

Maakunnan kulttuuritapahtumille lisärahaa

Joensuun kirjallisuustapahtuma on saanut ensimmäistä kertaa valtionavustusta. Opetusministeriö on myöntänyt syksyisen kirjallisuustapahtuman järjestämiseen 10 000 euroa.

Uusi Kihaus muotoutuu

Kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folkin uusi toimintalinja alkaa hahmottua. Keski-Karjalan kulttuuritoimijat ovat yhdistämässä voimansa saadakseen alueelle oman kulttuuri-imagon, jonka tueksi synnytetään pitkin vuotta järjestettäviä tapahtumia.

Nykymuotoisen Kihauksen aika ohi

Kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folk järjestettiin tänä kesänä viimeistä kertaa perinteisessä muodossaan Rääkkylässä. Rääkkylä Folk -yhdistyksen hallitus on päättänyt, että yhden suuren kesätapahtuman sijaan järjestetään pienempiä konsertteja ympäri vuoden eri puolilla maakuntaa.

Kihaus jäi yleisötavoitteestaan

Sunnuntaina päättynyt Kihaus Folk on jäänyt yleisötavoitteestaan. Kolean sään vaivaama festivaaliviikonloppu houkutti Rääkkylään ainoastaan 2500 kansanmusiikin ystävää, ja myös lipunmyynnissä odotukset jäivät täyttymättä.

Rauhanbussi saapuu Kihaus Folkkiin

Rääkkylän Kihaus Folkissa jaetaan tietoa sodan haitoista. Niin sanottu rauhanbussi saapuu viikonlopun musiikkitapahtumaan kertomaan asevarustelun ongelmista sekä sodan räjähtämättömistä jäänteistä.

Kihaus Folk ottaa huomioon sadesään

Rääkkylässä heinäkuun alussa kuultava kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folk on varautunut mahdolliseen sadesäähän. Järjestelyissä pystytään hyödyntämään koulukeskuksen sisätiloja, joissa voidaan tarjota musiikkiesityksiä sateen aikana.

Kihaus Folk käynnistetään tänään

Joensuussa otetaan tänään varaslähtö kesän Kihaus Folk -festivaaleihin. Joensuun Ilosaaressa järjestetään illalla ennakkokonsertti.

Kesäleirit kisaavat osallistujista

Lasten ja nuorten harrasteleirit käyvät kovaa kisaa osallistujista. Esimerkiksi Ilomantsin kanteleleirille riittää vuodesta toiseen harrastajia, mutta perinteikäs Rääkkylän kansanmusiikkileiri joudutaan perumaan jo toistamiseen osanottajapulan vuoksi.

Saarikoski uskoo musiikin opetuksen vahvaan jatkoon

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Saarikoski uskoo musiikin koulutuksen vahvaan jatkoon ongelmista huolimatta.

Rääkkylässä uusin voimin Ritirallia lapsille

Lasten ja nuorten valtakunnalliset Ritiralli-leirit yritetään saada tänä kesänä onnistumaan Rääkkylässä. Järjestäjätahot ovat tänä vuonna keskittyneet entistä paremmin tiedottamiseen. Järjestäjät uskovatkin, että 50 leiriläisen tavoite täyttyy.

Kihaus Folk humppaa ja etnoilee

Tulevan kesän Kihaus Folk-tapahtuma levittäytyy entistä laajempaan musiikkimaisemaan. Luvassa on muun muassa rockhumppaa, kansanmusiikkia ja Tapio Rautavaaran lauluja.

Musiikkitapahtumille valtion tukea

Joensuun Ilosaarirock, Lieksan Vaskiviikko ja Rääkkylän Kihaus Folk saavat valtion tukea. Opetusministeriö suuntaa tämän vuoden tuet pääasiassa jo olemassa oleville tapahtumille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle