Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Presidentit Vladimir Putin ja Joe Biden kättelevät Villa la Grangen edustalla Genevessä 16. kesäkuuta 2021.

Kirjeenvaihtajalta: Trump laukoi omaan maaliin, Biden otti pallon haltuun – 75 prosenttia eurooppalaisista tykkää Bidenin pelitavasta

Konkreettisia tuloksia ei paljon tullut, mutta jo Bidenin Eurooppa-kiertueen imagovoittoa pidetään Washingtonissa tärkeänä, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Presidenttien ilmeitä ennen neuvotteluita

Bidenin ja Putinin ilmeistä näki, että suurvaltojen välit eivät ole lämpimät – Yle koosti huippukokouksen kiinnostavimmat hetket

Odotukset Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin huippukokouksen suhteen olivat etukäteen matalalla. Tästä jutusta löydät kiinnostavimmat yksityiskohdat huippukokouksesta.

Joe ja Jill Biden ulkona maskit puoliksi kasvoillaan, Joe Biden huiskuttaa kameralle.

Bidenin Euroopan-kiertuetta seurataan Yhdysvalloissa “kolmen C:n” kautta – valokeilassa korona- ja ilmastotoimet sekä Kiina

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden lähti keskiviikkoiltapäivänä Washingtonista vierailulle Eurooppaan. Bidenin odotetaan kertovan Euroopassa, missä vaiheessa hän alkaa purkaa kansainvälisiä matkustusrajoituksia.

Biden ja Putin tapaavat.

Valkoinen talo vahvisti: Biden ja Putin tapaavat Genevessä, Sveitsissä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Genevessä, Sveitsissä ensi kuussa. Myös Helsinki oli mukana spekuloinneissa huippukokouksen mahdollisena pitopaikkana.

Joe Biden ja Vladimir Putin tapasivat Moskovassa maaliskuussa 2011. Biden oli tuolloin Yhdysvaltain varapresidentti ja Putin Venäjän pääministeri.

Biden: Putin-tapaamisen aika ja paikka ovat edelleen avoinna – Politico: tapaamisen järjestäminen Helsingissä on epätodennäköistä

Helsinki isännöi Bidenin edeltäjän Donald Trumpin tapaamista Putinin kanssa heinäkuussa 2018. Politicon mukaan juuri tästä syystä on epätodennäköistä, että valinta kohdistuisi jälleen Helsinkiin.

Kahvila suljettu kokonaan poikkeusolojen vuoksi.

Keskiviikko 14.4.2021 (radio)

Astra Zenecan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille. Ravintolat aukeavat maanantaina, mutta rajoitukset jatkuvat. Suomi tarjoaa mahdollisuutta järjestää USA:n ja Venäjän huippukokous Suomessa. Rauman telakka on saanut laivatilauksen.

Robert Mueller ja Donald Trump.

Venäjän vaalisekaantumista tutkinut Mueller sai työnsä valmiiksi, mitä nyt?

Vaikka Venäjä-raportti ei olisikaan Trumpille raskauttava, presidentin ongelmat eivät ole ohi, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Paula Vilén.

Erikoissyyttäjä Robert Mueller.

Muellerin Venäjä-tutkinta on valmis – raportti luovutettu oikeusministerille

Yhdysvalloissa erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinta on valmistunut, kertovat useat mediat.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kättelivät lehdistötilaisuudessa Helsingissä 16. heinäkuuta.

HS: Trump ja Putin saattavat tavata taas Suomessa ensi keväänä

Presidentti Sauli Niinistö arvioi lehdelle, että asiat ovat edenneet "yllättävästikin parempaan suuntaan" Suomessa pidettävän arktisen neuvoston huippukokouksen suhteen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhuu.

Presidentti Niinistö arvostelee suomalaista keskustelua Trumpin ja Putinin huippukokouksesta: Pohdimme jälleen kerran liikaa sitä, mitä muut meistä ajattelevat

Niinistön mukaan hän ei ole törmännyt presidenttivuosiensa aikana yhteenkään keskustelukumppaniin, jolle Suomen kansainvälinen asema olisi epäselvä.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton puhui lehdistölle tavattuaan Venäjän edustajan Nikolai Patruševin Genevessä.

Helsingin henki ei kestänyt pitkään – Venäjä ja USA ajautuivat riitoihin, kun alettiin puhua käytännön asioista

Suurvallat pitivät ensimmäisen korkean tason tapaamisen sitten Helsingin huippukokouksen.

Donald Trump ja Vladimir Putin kättelevät

Politicolle vuodettu asiakirja paljastaa: Putin lobbasi Helsingissä aseistariisuntaa

Venäjä haluaa jatkaa Yhdysvaltojen kanssa neuvotteluita ydinaseiden rajoittamisesta, yhdysvaltalaislehti raportoi.

Mike Pompeo

Ulkoministeri Pompeo: "Varoitin Venäjää henkilökohtaisesti sekaantumasta vaaleihin"

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoo korostaneensa useissa tapaamisissa, että Yhdysvaltain presidentinvaaleihin sekaantumisella olisi ankaria seurauksia.

Jarno Limnéll

Jarno Limnéllin kolumni: Hybridivaikuttaminen voi johtaa sotaan

Turvallisuuspolitiikassa pelataan nyt kovaa peliä. Nato linjasi, että yhteen maahan hybridihyökännyt, saattaa saada kimppuunsa koko Naton, kirjoittaa kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll.

Melanialla on vaaleanruskea takki. Tummissa puvuissa olevat Trump ja Putin pitelevät jalkapalloa. Melania Trump ja Putin hymyilevät vienosti, Trump leveästi.

Viikko Helsingin huippukokouksesta – Mitä jäi käteen Trumpin ja Putinin neuvottelusta?

Maailmalla on yritetty tulkita, mitä Venäjän ja Yhdysvaltain johtajat täsmälleen ottaen sopivat, jos mitään. Kokosimme 6 kohtaa, joihin kokouksella mahdollisesti oli vaikutusta.

Donald Trump ja Vladimir Putin kättelevät

Yhdysvallat sanoi ei Putinin Helsingin-ehdotukselle: Ei kansanäänestystä Itä-Ukrainaan

Venäjän ehdotus nousi esiin muutamia päiviä sen jälkeen kun presidentti Donald Trump tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin Helsingissä.

poliisi menossa maijaan Espalla

LM: Poliisien hyvitykset loman keskeyttämisestä vaihtelevat rajusti

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton mukaan poliisilaitokset saavat työnantajana itse päättää lisähyvityksistä houkutellakseen väkeä töihin.

Donald Trump ja Vladimir Putin kättelevät

Trump kutsumassa Putinin Washingtoniin syksyllä – Valkoinen talo torjui kuulusteluvaihtokaupat

Demokraattien Chuck Schumerin mukaan Trumpin ja Putinin ei tulisi tavata enää kahden kesken. Valkoinen talo ilmoitti illalla, että Trump on hylännyt Venäjän presidentin ehdotuksen kuulusteluvaihtokaupoista.

Sotilaspoliisit kävelevät presidentinlinnan läheisyydessä Helsingissä.

Trumpin ja päävieraiden majoittumisesta viisinumeroinen lasku, huippukokouksen kustannukset yli 4 miljoonaa euroa – laskun maksaa Suomi

Kansainvälisten huippukokousten järjestäminen ei ole halpaa, ja käytäntönä on, että tapahtuman isäntämaa maksaa laskun.

Timo Soini, Juha Sipilä ja Sauli Niinistö

Analyysi: Kun Yhdysvaltain presidenttiä syytettiin jopa maanpetturuudesta, Suomen ulkoministeri kehui Trumpia “hyvästä upotuksesta” – mutta mitä Timo Soini puheillaan oikein tarkoitti?

Suomen ulkopoliittinen johto kommentoi hyvin eri tavoin Trumpin kohupuheita Venäjän vaikuttamisepäilyistä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Trump pyörsi Helsingin kohupuheitaan

Toimittajalta: Mitä tulikaan sanotuksi, haluatko kuulla uudestaan? Trumpin korjatut selitykset Helsingin neuvotteluista

Presidentti Donald Trumpin mielestä Yhdysvaltojen suhteet Venäjään muuttuivat neljässä tunnissa, kun hän keskusteli presidentti Putinin kanssa Helsingissä. Muutos on se, että johtavat republikaanit kokoavat rivejään häntä vastaan, kirjoittaa ulkomaantoimittaja Pirkko Pöntinen.

Toimittajia Finlandia-talon lehdistökeskuksessa.

Ulkoministeriö jakoi 500 tablettia median käyttöön huippukokouksen aikana, ja lähes kaikki palautettiin: "Halusimme viestiä luottamusta"

Ulkoministeriö tarjosi median käyttöön viitisensataa tablettia Trumpin ja Putinin tapaamisen yhteydessä.

Trumpin ja Putinin kehonkieli oli jäyhää, mikä saattoi johtua osin molemminpuolisesta myöhästelystä.

Analyysi: Taivas tummeni ja jokin muuttui Washingtonissa

Trumpin epäonnistunut matka Eurooppaan johtaa mahdollisesti uusiin Venäjän vastaisiin pakotteisiin, Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Niinistö naureskelee Trumpin kanssa.

Niinistö purki somessa tuntojaan huippukokous-ruljanssin jälkeen: "Korviini jäi soimaan erityisesti erään amerikkalaissenaattorin sanat"

Tiistaina Jorvin sairaalassa leikkauksessa ollut Niinistö toivoo, ettei tullut sairaalan heräämössä paljastaneeksi salaisuuksia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kuvattuna saapuessaan Helsinki-Vantaan lentokentälle 16. heinäkuuta.

Venäläistutkija: "Trump ei pääse eroon maineesta presidenttinä, joka voitti Putinin ansiosta"

Venäläisasiantuntijat pelkäävät, että epäilyt Donald Trumpin Venäjä-kytköksistä voivat suistaa suhteiden lämmittelyn raiteiltaan jo alkuunsa.

Trump pyörsi Helsingin kohupuheitaan

Trump pyörsi Helsingin kohupuheitaan väittämällä seonneensa sanoissa – hyväksyy nyt tiedustelutiedot Venäjän sekaantumisesta vaaleihin

Trump vakuutti tukeaan Yhdysvaltojen tiedusteluorganisaatioille ja kertoi uskovansa Venäjän vaalivaikuttamiseen. Trump selitti maanantaista kohua herättänyttä lausuntoaan väittämällä, että tuli sanoneeksi "would", kun tarkoitti "would not".

Näin Yhdysvalloissa on kommentoitu Trumpin puheita Helsingissä

Tutkija Ylelle Trumpista ja Putinista: "Erittäin vakava varoitus kaikille eurooppalaisille" – Yhdysvalloissa purevat nyt omatkin koirat

Ylen haastattelemat tutkijat pitävät presidentti Donald Trumpin esiintymistä Helsingin kokouksen lehdistötilaisuudessa ennennäkemättömänä. Keräsimme videolle yhdysvaltalaiskommentteja Trumpin puheisiin.

Putin ja Niinistö.

Presidentti Niinistö vierailee Venäjällä elokuussa

Presidentti Sauli Niinistön Venäjän-vierailusta oli sovittu jo ennen tietoa Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien huipputapaamisesta Suomessa.

Donald Trump ja Vladimir Putin.

Viikkojen jättivalmistelut, ohi hetkessä – Nämä 5 asiaa Suomelle jäi käteen Trumpin ja Putinin huippukokokouksesta

Suomi sai edistää kahdenvälisiä suhteitaan ja nauttii mahdollisesta maailman turvallisuustilanteen paranemisesta. Kansakin oli tyytyväinen sirkushuveihin.

Meikkaaja Tiina Haavisto

Tältä huippukokous näytti kulisseissa: Tiina Haavisto puuteroi CNN:n tähtitoimittajia ja Mikko Honkala vei kiinalaisen tv-ryhmän oluelle

Trumpin ja Putinin vierailu työllisti suomalaisia ammattilaisia ja teki maanantaista tavallista jännittävämmän työpäivän.

Trumpin ja Putinin kehonkieli oli jäyhää, mikä saattoi johtua osin molemminpuolisesta myöhästelystä.

Trumpin mielestä tapaaminen Putinin kanssa oli parempi kuin Nato-kokous – USA:n edustajainhuoneen puhemies Ryan harkitsisi lisäpakotteita Venäjälle

Trump arvioi Twitterissä päivä Helsingissä tapahtuneen Putinin tapaamisen jälkeen, että Venäjän presidentin tapaaminen oli parempi kuin Nato-kumppaneiden.

17.7.2018 Trump - Putin kokous extra-podcast pääkuva

Podcast: Helsingin huippukokous toi velmun hymyn Putinin kasvoille – "Trumpilla menee hirvittävästi aikaa tähän sotkuun"

Helsingin huipputapaamista seuranneet ulkomaantoimittajat Iida Tikka ja Simo Ortamo purkavat podcastissa tapaamisen antia ja ennakoivat, mitä kokouksesta seuraa.

Muistiinpanot Putinin kädessä.

Putinin muistiinpanoissa mainittiin muun muassa Ukraina ja Syyria

Vladimir Putinilla oli nippu muistiinpanoja tiedotustilaisuudessa, jonka hän piti maanantaina presidentinlinnassa Donald Trumpin kanssa.

Vladimir Putin tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Russian media praise Trump-Putin summit success

Russian media say progress was made at the Trump-Putin summit in Helsinki, sharply contrasting American media outlets' critical take on what transpired.

Lehdistötilaisuudesta ulos retuutettu toimittaja halusi kysyä Israelin ydinohjelmasta

Katso, mitä Presidentinlinnan lehdistötilaisuudessa todella tapahtui – ulos raahattu toimittaja halusi kysyä presidenteiltä kysymyksen

Yhdysvaltalaistoimittaja Sam Husseini sanoo halunneensa kysyä presidenteiltä Israelin ydinohjelmasta. Tapaus on nostanut keskustelun lehdistönvapaudesta.

Donald Trump ja Vladimir Putin.

"Näin käy, kun vastakkain ovat KGB-agentti ja KFC-agentti” — Talk show -juontajat lyttäsivät Trumpin esiintymisen Suomessa

Donald Trumpin nöyristely Vladimir Putinin vierellä sai Amerikan suosituimmat talk show -isännät panemaan parastaan.

Yle Areena logo.

Trump-Putin memes proliferate on social media around Helsinki summit

The meeting in Helsinki between US President Donald Trump and his Russian counterpart Vladimir Putin set social media alight at the start of the week.

Donald Trump ja Vladimir Putin saapumassa tiedotustilaisuuteen presidentinlinnassa.

Huippukokous keräsi huiman yleisön hellesäästä huolimatta: Ylen Trump–Putin-lähetys tavoitti lähes 1,9 miljoonaa suomalaista televisiossa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedotustilaisuutta katsoi parhaimmillaan lähes 800 000 ihmistä.

Donald Trump ja Vladimir Putin tiedotustilaisuudessa Helsingissä 16. heinäkuuta.

Sotahistorian dosentti: "Suurvaltajohtajat pyrkivät uuteen maailmanjärjestykseen"

Euroopan sotahistorian dosentti ja valtiotieteen tohtori Markku Salomaa seurasi Donald trumpin ja Vladimir Putinin tapaamista erityisesti sotilaallisen valtatasapainon kannalta. Hänen mielestään suuri huomio kiinnittyi tyylipisteisiin, ei suorituspisteisiin kuten pitäisi.

Välikohtaus presidentinlinnassa.

Presidentinlinnasta poistettu toimittaja syyttää poliisia rajusta ja alistavasta kohtelusta: "En usko, että lehdistöä kohdeltaisi tällä tavalla edes Trumpin Amerikassa"

Toimittaja poistettiin ennen Presidentinlinnan tiedotustilaisuuden alkamista, kun hän piti esillä paperia, jossa luki "ydinaseiden kieltosopimus".

Vladimir Putin tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Putin Venäjän Ykköskanavalla: Trump on pätevä presidentti – venäläisviestimet ovat hehkuttaneet Helsingin huipputapaamista menestykseksi

Kommersant-lehden kolumnisti naljaili hiljaisen Helsingin asukkaille, jotka valokuvasivat pakonomaisesti kaikkea kokoukseen liittyvää.

Trump och Putin

Ylen Trump–Putin -lähetys tavoitti lähes 1,9 miljoonaa suomalaista televisiossa

TV1:n katselu yli kaksinkertaistui huipputapaamisen aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle