Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ikäihmisten kunto rapistuu nopeasti, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa – Kalle Mäkelä päätti 57-vuotiaana päästä eroon selkäkivuista

Jokaisella kävelyaskeleella ja pienelläkin jumppahetkellä on nyt merkitystä erityisesti ikäihmisten toimintakykyyn.

Älä katso alas, mutta katso video! Wallendan sisarukset kävelivät nuoralla Times Squaren yli 25 kerroksen korkeudessa

Sirkusperheen sisarukset taittoivat matkaa nuoralla viiden korttelin verran New Yorkin Times Squaren yllä.

Viisi huippujuttua lauantai-iltaan: Suuri asteroidi "hipoo" maata, 10 kysymystä talouskinasta ja yli sata avautui synnytyskokemuksista

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Karl Wallenda — tuulenpuuska suisti 73-vuotiaan tasapainotaiteilijan kuolemaan

"Vaijerilla olen elossa, muu aika on vain odottelua."

Nuorallakävelijä uhmasi painovoimaa Pariisin kattojen yllä – video

Trapetsitaiteilun nuoralla Tatiana-Mosio Bongonga aloitti jo 8-vuotiaana.

"Vaaditaan mielenlujuutta, kun tympäisee" – Sirkuslainen hioo temppuaan kyllästymiseen saakka

Sorin sirkuksen porukka on tottunut paitsi tiukkaan treeniin, myös toisiinsa. Esimerkiksi ihmispyramidissa tullaan väkisinkin läheisiksi.

Lapsuuden avainkokemus ja 10 000 tunnin harjoittelu veivät Veera Kaijasen sirkusalan huipulle – harrastuksen suosio nopeassa kasvussa

Sirkuskoulujen määrä kasvoi viidessä vuodessa 50 prosenttia ja harrastajamäärä kaksinkertaistui. Taustalla ovat muun muassa trampoliinien yleistyminen ja Youtube.

300 miljoonaa kävijää Eiffel-tornissa ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla juhlittiin Eiffel-tornin 300. miljoonatta vierailijaa, äänestettiin eri puolilla maailmaa ja tasapainoiltiin nuoralla Prahassa. Yle kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Poika ja koira raunioilla sekä viikon muita uutiskuvia

Poika ja koira pysähtyivät räjähdyksessä tuhoutuneen kotitalonsa raunioille itäisessä Ukrainaissa. Tšekissä puolestaan järjestettiin nuorallakävelytapahtuma.

Kokeile palomiehen ja mäkihyppääjän supertreeniä – 15 minuuttia vastaa tunnin lenkkiä

Sirkuslajina pidetty nuorallakävely leviää urheilupiireissä ja kropan koville panevissa ammateissa. Laji hioo tasapainotaidot huippuunsa, mutta vaatii lehmänhermoja. Jos aloitat harjoittelun nyt, pysyt nuoralla tippumatta ehkä syksyllä.

Lumimyräkkä muutti Hiljaisuus-festivaalin ohjelmistoa

Keskiviikon avajaisiin suunniteltu nuorallakävely Ounasjoen yli siirretään lauantaille. Erikoinen sää pakottaa taidetapahtuman järjestäjät luoviin ratkaisuihin.

"Virittäjältä vaaditaan alkumiehen musikaalisuutta" – konserttivirittäjä Matti Kyllösen vastuulla on Sibeliuksen satavuotias flyygeli – video

Absoluuttinen sävelkorva on satua. Näin sanoo Matti Kyllönen, mies, joka virittää kaikki maan merkittävimmät flyygelit. Musikaalisuutta virittäjältä sen sijaan vaaditaan, mutta sekin on aivan omanlaistansa – Kyllösen sanoin "alkumiehen musikaalisuutta".

Nuorallakävelyä pilvien yllä ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla kylvettiin Godavarijoessa Intiassa, kyynelehdittiin formulakatsomossa Japanissa ja käveltiin nuoralla Sveitsin Alpeilla. Yle Uutiset kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Kivun ja nautinnon nuorallatanssia

Kengät lipsuvat liukkaalla kalliolla. Mutaa roiskuu ympäriinsä, ja kanervikko raapii paljaita sääriä. Juoksijan irvistys kielii rasituksesta mutta silmien loisto hurmiosta. Polkujuoksu on jos ei nyt ihan extremeä niin ainakin koukuttava vaihtoehto tasamaalla tapahtuvalle lenkkeilylle. Mutta miksi ihmeessä poluilla pinkominen on nyt niin trendikästä?

Bensiinikauppa Lapissa on jatkuvaa nuorallatanssia

Kuluttajat ihmettelevät varsinkin syrjäalueilla, bensiinikaupan omituisia kiemuroita. Kun raakaöljyn maailmanmarkkinahinta laskee, se näkyy viiveellä mittarikentällä. Kun taas raakaöljyn hinta on nousussa, hyppää hinta mittarissakin lähes välittömästi. Lapin bensiikauppiaiden puheenjohtaja Pekka Pääkön mukaan bensakauppa on jatkuvaa nuorallatanssia. Silti kauppiaidenkin on saatava hinnasta osuutensa.

Nuorallakävelijä Nik Wallenda rikkoi kaksi maailmanennätystä, toisen silmät sidottuina – video

Nuorallakävelijä Nik Wallenda rikkoi sunnuntai-iltana kaksi maailmanennätystä Chicagossa. Wallenda käveli parin sadan metrin korkeudessa pilvenpiirtäjältä toiselle kahdesti – jälkimmäisellä kerralla silmät sidottuina.

Ranskalaiset hurjapäät kävelevät nuoralla 380 metrin korkeudessa

Ranskan Alpeilla on yksi maailman suurimmista köysiradoista. Nuorallakävelijöiden on tietysti päästävä sille kävelemään.

Stand up -koomikko kaipaa epämukavia naurunaiheita

Teemu Vesterisen mielestä suomalaiset hauskuuttajat ovat liikaa samasta muotista. Uusi koomikkoryhmä yrittää tarjota vaihtoehtoa suurten yleisöjen suosimille turvallisille stereotypioille.

Säästökuuri viilentää uimahallin - katoavatko asiakkaat lämpimämpiin vesiin?

Kunnat keräävät säästövirtoja pienistäkin puroista. Esimerkiksi talouttaan vakauttava Janakkala säästää Tervakosken uimahallin veden ja sisäilman lämmityskuluista. Tämä saattaa kuitenkin kostautua asiakaskäyntien laskuna - ja tulla kunnalle lopulta kalliimmaksi.

Uhkaava tilanne Sirkus Finlandian näytöksessä: nuorallakävelijän puujalka putosi lähelle yleisöä

Vaijeria kiristämään kavunnut taiteilija pudotti vahingossa muutaman kilon painoisen puujalan, joka silminnäkijähavaintojen mukaan putosi aivan areenan aition viereen, alle metrin päähän katsojista.

Nuorallakävelijä ylitti onnistuneesti Grand Canyonin - video

34-vuotias Nik Wallenda ylitti kanjonin sivujoen viisi senttiä paksua teräsvaijeria pitkin.

KOMMENTTI: Pitkää nenää epäilijöille

Jari-Matti Latvalan voitto Akropolis-rallissa oli hieno työvoitto ja välähdys uudesta Latvalasta.

Berliini moittii Pariisia budjettiongelmista

Saksalaisten mukaan löyhä suhtautuminen sovittuihin rajoihin on väärä viesti yhteisvaluutta-alueelle.

Kunnaksen Kärki: Olin sekä liian lihava että laiha

Urheilijan ravinto puhuttaa Urheilukatu 2:n Kunnaksen Kärjessä. Ääneen pääsevät Anu Koivisto ja Karin Storbacka.

Nuorallakävelijä ylitti Niagaran putoukset

Nik Wallenda käveli putouksen yli puolen kilometrin matkan köyttä pitkin. Yritys oli ensimmäinen laatuaan yli sataan vuoteen.

Läänintaiteilijan nuorallatanssi

Vaikka Etelä-Savon läänintaiteilija Mikko Keinosen ala on elokuva, muistuttaa toimenkuva nuorallatanssia. Taidetta pitäisi edistää, mutta samalla on taisteltava määrärahapolitiikasta.

Osa esityksistä loppuunmyytyjä Työväen Näyttämöpäivillä

Tänään perjantaina käynnistyvien Työväen Näyttämöpäivien lipunmyynti on hyvässä vauhdissa Mikkelissä. Lippuja on mennyt kaupaksi reilut 3000. Kävijämäärä on aiempina vuosina ollut keskiarvoisesti 3500-4000. Jonkin verran näytöksiä on jo loppuunmyyty.

Sorin Sirkus näyttää elämän nurjankin puolen

Sorin Sirkuksen joulushow on tänä vuonna nimeltään Nurja. Perjantaina Tampereella ensi-iltansa saava, nuoren tytön selviytymistarinan kuljettama esitys jatkaa sorilaisten pitkää joulushow-perinnettä. Katsomot täyttyvät, ja penkeillä istuu jo kokonaan uusi sirkuksenkatsojasukupolvi.

Dufva: Meillä on vielä yllätysmomentti

Jääkiekon SM-liigan välierissä otteluvoiton 1-3-tappiolla olevan JYPin päävalmentaja Risto Dufva ei ole vielä suostunut heittämään kirvestä kaivoon finaalipaikan suhteen. Dufvan mukaan JYPillä on edelleen mahdollisuus edetä aina loppuotteluun asti ja perjantain viidennessä kohtaamisessa Bluesia vastaan nähdään muutoksia.

Urbanlining voi nousta massojen temppuilulajiksi

Uusi temppuilulaji urbanlining tekee tuloaan Suomeen. Hämeenlinnalainen Touko Helanen ihastui lajiin viime kesänä ja tekee nyt lajin suomalaisena pioneerina sitä kaikille tunnetuksi.

Musta huumori on nuorallatanssia hyvän maun rajoilla

Äärimmäisen tummaa huumoria viljelevä standupkoomikko Jason Rouse kyllästyi Pohjois-Amerikan ahdasmielisyyteen ja löysi henkisen kotinsa Suomesta.

Nuorallatanssijoiden oma sirkus saa parhaat riveihinsä

Helsingin juhlaviikot on tuonut maahan erikoisen sirkusryhmän. Kansainvälisessä seurueessa on vain nuorallatanssijoita, myös Suomesta. Ranskassa työskentelee jo parisenkymmentä suomalaista sirkustaiteilijaa.

Pateeta, makkaraa, piirasta ja säilykettä à la française

Lasipalatsin aukio täytyy torstaina ranskalaisesta ruokakulttuurista. Erikoisuutena on Ranskasta saapuva Team Fantastique, parinkymmenen kauppiaan ryhmä, joiden kojut tarjoavat ranskalaisia herkkuja.

"Vähän evästä mukaan ja puistoon släkkaamaan"

Uusia ilmiöitä ja liikuntalajeja tulee koko ajan lisää, ja viime vuosina yksi Suomeen rantautunut laji on nimeltänsä slacklining eli släkkaus. Kaikenikäisille sopiva harrastus muistuttaa nuorallatanssimista, mutta ero on ”nuorassa”, joka oikeastaan on 5 senttiä leveä ja joustava nylonlina. Liinan päällä on tarkoitus tehdä erilaisia temppuja.

Kelanauhaa ja megafoni

Norsuni Abu Simppeli nauhoittaa kaikki puhelunsa. Tämä johtuu siitä, että hänelle on alkanut soitella paljon hämärämiehiä - ja naisia. Kuten poliitikkoja. Siksi hän on päättänyt pelata varman päälle, ettei joudu altavastaajan asemaan vain sen tähden, että on maahanmuuttaja. Ja elefantti.

Syvin lama ohi suunnittelutoimistoissa

Taloustaantuman pohja on ohitettu suunnittelu- ja konsulttialalla. Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liiton SKOL:n mukaan alan näkymät ovat aiempaa valoisammat. Lama on kurittanut eniten vienti- ja rakennusteollisuudesta riippuvaisia suunnittelutoimistoja.

Suomalaiset mörököllimiehet venäläisnaisten silmin

Huumorin avulla voi selviytyä mistä vain - vaikka suomalaismiehistä. Zinaida Lindenin novellikokoelmassa Nuorallatanssija katsotaan suomalaista miestä lämpimästi ymmärtäen.

Kirjasarjassa Zinaida Lindenin Nuorallatanssija

Eleetöntä huumoria suomalaismiehissä venäläisnaisten silmin. Nenä kirjassa ruotii Zinaida Lindenin novellikokoelmaa.

Jorma Yrjölä toteutti lapsuuden haaveensa

Galapagossaarten luonto ja elämys tarjoavat paratiisin luontokuvaajalle. Jorma Yrjölä kohtasi monta legendaa.

Amin Asikaisen ura vedenjakajalla

Ammattinyrkkeilijänä itsensä elättäminen on jatkuvaa nuorallakävelyä. Voitot kehässä siivittävät uraa eteenpäin tappiot puolestaan taaksepäin. Asikaiselle Matthew Macklinin kohtaaminen Manchesterin Velodromin kehässä perjantaina puolen yön aikaan on taas kerran se uran tärkein ottelu.

Nuorallakävelyn maailmanennätys rikottiin Etelä-Koreassa

Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa on tasapainoiltu nuorallakävelyn maailmanmestaruudesta. Hanjoen yli vedetyllä 30 millimetrin paksuisella ja kilometrin mittaisella metallivaijerilla kilpaili 20 eri puolilta maailmaa saapunutta uskalikkoa.

Teräsvaijeri näytää tien koskenlaskijalle

Heino Välimaalla on erilainen tapa ylittää Loimijoki. Edes kylmä vesi ei miestä estä.

Runoilija Arto Melleri kuollut

Runoilija Arto Melleri on kuollut. Vuonna 1956 syntynyt Melleri kuului Suomen tunnetuimpiin runoilijoihin. Hän kuoli perjantaina illansuussa Helsingissä.