Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

L'Oreal ei enää mainosta kosmetiikkansa vaalentavan ihoa – rasisminvastainen taistelu sai yhtiöt muuttamaan toimintaansa

Aiemmin Unilever ilmoitti lopettavansa samanlaisten viittausten käytön ja Johnson & Johnson vaalennustuotteiden myynnin.

Miljardiluokan vihreää kosmetiikkakauppaa: Nelikymppinen The Body Shop myytiin Brasiliaan

Anita Roddickin vuonna 1976 Britanniassa perustama kosmetiikkayritys vaihtoi omistajaa. The Body Shopilla on myymälöitä yli 60 maassa.

Google pyysi mainostajilta anteeksi – sijoitti maineikkaita brändejä vihavideoihin

Moni mainostaja oli ryhtynyt boikotoimaan Googlea, joka pani Youtube-videopalvelussaan mainosbannereita erittäin kyseenalaisiin yhteyksiin.

Valtion mainoksia vihavideoiden lomassa – Google lepyttelee boikottiin ryhtyneitä ilmoittajia

Britannian hallinto, The Guardian -lehti ja kosmetiikkayhtiö L'Oréal ovat laittaneet Googlen boikottiin löydettyään ilmoituksiaan kyseenalaisista paikoista YouTubessa.

Taikajuustohuijauksesta syytetty ranskalaisnainen oikeuteen

Miljoonia euroja Chilessä "taikajuustolla" huijanneen naisen oikeudenkäynti alkoi maanantaina Ranskassa.

Kauneudesta suurta bisnestä

Kauneuden tavoittelusta on tullut suurta bisnestä.

Kuluttaja-lehti: Kalliit luksusmeikkivoiteet hävisivät testissä markettituotteille

Kuluttaja-lehden mukaan meikkivoiteita voi kutsua BB- ja CC-voiteiksi ilman mitään rajoituksia.

Pesetkö kasvosi muovirakeilla?

Kuorintavoiteen pienet rakeet voivat olla muovia.

Sanna Ukkola: L’Oréalin pikku kirjurit

Kun maailman suurin meikkijätti näyttää solmineen salaisen sopimuksen Suomen vaikutusvaltaisimman lehtitalon kanssa, luulisi asian kiinnostavan muitakin kuin journalismin opiskelijoita, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

Financial Times: Länsimaisia kosmetiikkayhtiöitä vetäytyy Kiinasta – kauppa ei käy

L'Oréalin edustaja kertoo Financial Timesissa, että yhtiö lopettaa Garnier-tuotemerkkinsä myynnin Kiinassa. Monet länsimaiset kosmetiikkayhtiöt ovat hakeutuneet Kiinaan hyvien kasvumahdollisuuksien vetäminä. Nyt Kiinassakin talouskasvu on kuitenkin hidastunut.

Syyttäjä esittää tutkinnan lopettamista Sarkozyn vaalirahajupakassa

Tutkinnassa selvitettiin epäilyjä vanhan perijättären taloudellisesta hyväksikäytöstä. Sarkozyn on väitetty saaneen L'Oréalilla vaurastuneelta Liliane Bettencourtilta kirjekuorissa rahaa vuoden 2007 presidenttikampanjaansa.

Sarkozy joutuu tutkintaan L'Oréal-perijättäreen liittyvistä vaaliraha-asioista

Ranskan rikkaimman naisen, perijätär Liliane Bettencourtin huhutaan jaelleen rahakuoria vuoden 2007 presidentinvaaleissa.

Sanna Ukkola: Viiden tähden toimittajat

Toimittajat vastaanottavat ilmaisia luksusmatkoja, solmivat salaisia sopimuksia mainostajien kanssa ja markkinoivat suurimpien mainostajien tuotteita sivuillaan, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

L'Oreal-kirjeväitteistä poliisiratsia Sarkozyn kotiin

Ex-presidentin väitetään sekaantuneen kampanjansa laittomaan rahoitukseen. Perijätär Liliane Bettencourtin huhutaan jaelleen rahakuoria vuoden 2007 presidentinvaaleissa.

Aamun kirjassa Roope Lipastin Rajanaapuri

Kaksi erilaista miestä asuu naapureina. Historianopettaja on järjestelmällisyyden perikuva, kun taas hänen naapurinsa on kaaoksen keskellä elävä. Opettajamies seurailee kesän kuluessa kuinka rantasaunan rakentaminen edistyy naapuritontilla, joka ei ole järven äärellä. Ensin pitää tontille rakentaa lampi ja ranta.

L'Orealin ihovoidemainos kiellettiin Britanniassa

Kosmetiikkayhtiö L'Orealin ihovoidemainos on kielletty Britanniassa. Britannian mainontaa valvovan viranomaisen mukaan aikakauslehtimainos liioitteli ihon ikääntymistä hidastavan tuotteen tehoa harhaanjohtavalla tavalla.

Ranskan rikkain nainen asetettiin holhoukseen

Ranskalainen miljardööri, kosmetiikkayhtiö L'Orealin suuromistaja Liliane Bettencourt on asetettu holhoukseen. Oikeus nimesi 88-vuotiaan Bettencourtin holhoojaksi tämän tyttärenpojan Jean-Victor Meyersin ja asetti Ranskan rikkaimmaksi sanotun naisen 16 miljardin euron omaisuuden tämän tyttären Francoise Bettencourt-Meyersin ja kahden lapsenlapsen hallintaan.

L'Oreal jatkanut harhaanjohtavaa voidemainontaa Ruotsissa

Ruotsin kuluttaja-asiamiehen mukaan kosmetiikkajätti L'Oreal on jatkanut harhaanjohtavaa mainontaa. L'Oreal tuomittiin viime vuonna miljoonan Ruotsin kruunun sakkoihin kosteusvoiteen harhaanjohtavasta mainonnasta. Kosmetiikkajätti ei kuitenkaan ole muuttanut markkinointiaan.

Ranska käy pysähtyneisyyden kimppuun verottamalla rikkaita

Ranska aikoo nostaa rikkaiden verotusta. Maa etsii vähintään kymmenen miljardin euron lisätuloja. Näin se haluaa varmistaa, ettei sen paras mahdollinen luottoluokitus ole vaarassa.

Britanniassa kiellettiin meikkimainoksia harhaanjohtavina

Isossa-Britanniassa mainoksista vastaava neuvosto on kieltänyt kosmetiikkayhtiö L'Orealia käyttämästä kahta mainostaan. Perusteluna on se, että mainoksissa esiintyvien näyttelijä Julia Robertsin ja malli Christy Turlingtonin valokuvia on käsitelty liikaa ja neuvoston mukaan kuvat ovat harhaanjohtavia.

Kannustematkailu Lappiin elpymässä

Yritysten kannustematkailu Lappiin on elpymässä taantuman jäljiltä. Pohjoismaiden suurimman ohjelmapalveluyrityksen, rovaniemeläisen Lapin Safarien mukaan ulkomaiset yritykset ovat varanneet työntekijöilleen viimevuotista enemmän kannustematkoja Lappiin.

L'Orealin miljardikiista ratkesi sovintoon

Kosmetiikkayhtiö L'Orealin perijättären ja tämän tyttären riita miljardiomaisuudesta on ratkennut osapuolten tehtyä sovinnon, kertoo uutistoimistojen haastattelema asianajaja. Françoise Bettencourt-Meyers yritti oikeustoimin saada äitinsä Liliane Bettencourtin rahankäytön kuriin väittäen tämän mielenterveyden heikentyneen niin, ettei äiti enää pysty vastaamaan omaisuudestaan.

L'Oreal sakkoihin harhaanjohtavista voidemainoksista

Kosmetiikkajätti L'Oreal joutuu maksamaan miljoonan Ruotsin kruunun sakot hävittyään oikeudenkäynnin harhaanjohtavasta mainonnasta. Ruotsalaisoikeus syynäsi kahta kasvovoidemainosta, joissa rypyt vähenivät "lasernopeudella" ja iho rakentui uudestaan.

Poliisi kuuli taas L'Oreal-miljardöörin avustajaa

Ranskan poliisi pidätti perjantaina L'Oreal-miljardöörin avustajan kuulusteluja varten. Perijätär Liliane Bettencourtin talousneuvonantajaa Patrice de Maistrea kuultiin jo toisen kerran tässä kuussa. Aiheena oli presidentti Sarkozylle ehkä annettu laiton avustus.

L'Orealin pääomistajan lähipiiriä poliisin kuultavaksi

Ranskan poliisi on pidättänyt kuulusteluja varten neljä kosmetiikkayhtiö L’Orealin pääomistajan lähipiiriin kuuluvaa jäsentä. Liliane Bettencourtin epäillään antaneen 150 000 euron käteislahjoituksen presidentti Nicolas Sarkozylle vuoden 2007 presidentinvaalikampanjaa varten.

Ranskan työministeri jättää puolueensa rahastonhoitajan tehtävän

Ranskan työministeri Eric Woerth on ilmoittanut eroavansa UMP-puolueen rahastonhoitajan paikalta. Woerth on ollut puoluettaan koettelevien lahjusepäilyjen keskiössä.

Sarkozy puolustautui tiukasti lahjussyytteitä vastaan

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on puolustautunut hallitusta repiviä lahjussyytteitä vastaan harvinaisessa kesäesiintymisessä. Televisioidussa haastattelussa Sarkozy ylisti työministeri Eric Woerthin rehellisyyttä.

Ranskan työministerin maine puhdistettiin lahjusväitteistä

Ranskan hallituksen taloustarkastajat eivät ole löytäneet tukea väitteille, että työministeri Eric Woerth olisi käyttänyt asemaansa väärin. Woerthin tutkinta liittyi lahjusväitteisiin, jotka kohdistuvat presidentti Nicolas Sarkozyyn.

Myös syyttäjä alkaa tutkia Sarkozyn vaalirahoja

Ranskassa syyttäjänvirasto on päättänyt avata tutkinnan selvittääkseen tiedot presidentti Nicholas Sarkozyn väitetyistä laittomista vaalirahoista. Syytösten mukaan Sarkozy olisi vuosien varrella ottanut vastaan rahalahjoituksia käteisenä Ranskan rikkaimmalta naiselta ja kosmetiikkayhtiö L’Orealin pääomistajalta, Liliane Bettencourtilta sekä hänen edesmenneeltä mieheltään.

Sarkozya ravistelee vaalirahakohu

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on kiistänyt väitteet laittomasta vaalirahasta. Syytösten mukaan Sarkozy on henkilökohtaisesti vuosien varrella ottanut vastaan rahalahjoituksia käteisenä Ranskan rikkaimmalta naiselta ja kosmetiikkayhtiö L’Orealin pääomistajalta, Liliane Bettencourtilta sekä hänen edesmenneeltä mieheltään.

Polkupyörät suosittuja poliisin huutokaupassa

Rovaniemen poliisin löytö- ja takavarikkotavaroiden huutokauppa keräsi runsaasti kiinnostuneita ihmisiä paikalle. Perinteisessä huutokaupassa oli polkupyörien lisäksi myytävänä muun muassa kosmetiikkaa, kalastusvälineitä ja korukultaa.

Poliisi kauppaa meikkejä ja partahöyliä

Lapin poliisilaitos huutokauppaa muun muassa kosmetiikkaa ensi viikolla. Rovaniemen pääpoliisilaitoksella pidetään löytö- ja takavarikkotavaroiden huutokauppa torstaina 3.6. kello 10 alkaen.

Ranskassa käydään oikeutta L'Oréal-perijättären miljardeista

Ranskalaisessa oikeusistuimessa on perjantaina alkanut television saippuasarjoihin verrattavissa oleva draama, jossa on kyse miljardeista euroista. Kosmetiikkayhtiö L'Oréalin perijättären mielenterveyden ja rahankäytön on tuonut oikeuden eteen tämän oma tytär.

Mainostajat vahtivat aikakauslehtien sisältöä

Onko naistenlehden toimittajan oltava paikalla, kun mallitähti Claudia Schiffer tulee markkinoimaan uutta parfyymia? Mainostajat vartioivat yhä tarkemmin, mistä aiheista aikakauslehdet kirjoittavat.

Selluliittituotteet yhtä tyhjän kanssa

Tuotteet selluliittia vastaan eivät tehoa, selviää Saksan tuotetestaussäätiön Stiftung Warentestin tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimusta varten 300 naista käytti neljän viikon ajan kahdeksaa kosmeettista tuotetta ja kahta selluliitin vähentämiseen tarkoitettua laitetta.

Opiskelijat haluavat sopivasti töitä Nokialta

Suomen korkeakouluopiskelijat arvostavat suomalaisia työnantajia sekä tasapainoa uran ja vapaa-ajan välillä, kertoo Universumin tutkimus työnantajien vetovoimasta.

Body Shopin perustaja Anita Roddick kuollut

Kosmetiikkayritys Body Shopin perustaja Anita Roddick on kuollut. Roddick menehtyi illalla aivoverenvuotoon sairaalassa Etelä-Englannissa 64-vuotiaana.

Kosmetiikkayhtiö Garnier sai rasismituomion

Kosmetiikkayhtiö Garnier ja henkilöstöpalveluyritys Adecco on tuomittu Ranskassa rotusyrjinnästä työhönotossa. Heinäkuun alussa annettu tuomio koskee tuote-esittelijöiden rekrytointia vuonna 2000. Tuomion mukaan Garnier antoi henkilöstöpalvelulle ohjeet palkata esittelijöiksi ainoastaan valkoihoisia ranskalaisia naisia.

L'Oreal ostamassa Body Shopin

Ranskalainen kosmetiikkajätti L'Oreal on ostamassa Body Shopin 940 miljoonan euron hintaan.