Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaiverrus saattaa laskea kellon arvoa – "Se on vähän kuin pitäisi toisen housuja jalassa"

Romuläjästä löytyi kultakuorinen Omega-merkkinen rannekello. Kelloon oli kaiverrettu tunnetun poliitikon nimi. Kyseisen kellon hinta nousi, mutta usein kaiverrus laskee kellon arvoa.

Ylen Tiina Merikannolle Zonta-järjestön tunnustus – "Sitkeä, kriittinen, ymmärrettävä toimittaja"

Zonta International palkitsi Ylen sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikannon ja Tukinainen ry:n Naisen teko -kunniamaininnalla.

Kymmenkunta eteläkarjalaista sai kutsun Linnan juhliin

Etelä-Karjalasta oli tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla maakunnan kansanedustajien lisäksi mukana puolenkymmentä muuta kutsun saanutta eteläkarjalaista.

Riitta Uosukainen: Kolmikanta ei enää toimi

Eläkepäiviä Immalanjärven rannalla Imatralla viettävä valtioneuvos Riitta Uosukainen kehottaa päättäjiä sopimaan ennen kuin on pakko.

Tämä on arvonimiherkkua: Arkkiatri ja ylisosiaalineuvos

Kolmen arvonimen käyttö on suojattu määrällisesti: Suomessa voi olla samanaikaisesti vain yksi arkkiatri ja ylisosiaalineuvos. Pitäjänneuvos voi olla puolestaan vain yhdellä henkilöllä kerrallaan jokaisessa Suomen kunnassa. Muiden arvonimen haltijoita voi olla useitakin. Eniten vuosien aikana on myönnetty talousneuvoksen titteliä.

Risteytykset levittivät Mustilan ympäri Suomea

Arboretum Mustila Elimäellä tunnetaan ehkä parhaiten alppiruusuistaan. Suomen vanhin ja suurin puulajipuisto houkuttelee kymmeniätuhansia kävijöitä vuosittain. Risteytysjalostustyönsä ansiosta Mustila on levittäytynyt kuntarajojen ulkopuolellekin.

Utsjoesta Vuoden rajakunta

Rajaseutuliiton mukaan Utsjoen kunta on tehnyt monipuolista ja laaja-alaista yhteistyötä Norjan puolella sijaitsevien naapurikuntiensa kanssa. Yhteistyön tuloksena Utsjoki ja Norjan puolen rajakunnat muodostavat kehittyvän Tenonjokilaakson kulttuuri- ja talousalueen.

Riitta Uosukainen: "Ei pykälällä voi käskeä ihmisiä rakastamaan"

Valtioneuvos Riitta Uosukaisen arki pyörii edelleen almanakan varassa, mutta vapaa-aikaa piristää lapsenlapsi. Uosukainen puhui Kouvolassa arvokkaasta vanhuudesta.

Itse asiassa kuultuna: Riitta Uosukainen

Mitä valtioneuvos Riitta Uosukainen miettii urastaan?

Karjalaisuuden ystävät kohtaavat kesäjuhlilla

Karjalaiset kesäjuhlat tuovat tulevana viikonloppuna Lappeenrantaan noin 20 000 ihmistä. Tapahtuma järjestetään 66. kertaa

Valtioneuvos Uosukainen: Vallan kolmijaon täytyy säilyä puhtaana

Säännöllisen valtiopäivätoiminnan alkamisesta Suomessa tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Suomen eduskunnan ensimmäisen naispuhemiehen, valtioneuvos Riitta Uosukaisen mukaan parlamentin, oikeuslaitoksen ja hallitusvallan täytyy säilyä jatkossakin toisistaan erillisinä.

Peruskoulun vauhdittaja, "pakkoruotsin" isä

Valtioneuvos Johannes Virolainen muistetaan keskustapuolueen vahvana vaikuttajana ja ennätyksellisen pitkäaikaisena ministerinä. Virolaisen syntymästä on tammikuussa 100 vuotta.

Tuomas Gerdt saapui ensimmäisenä Linnan juhliin

Lappeenrantalainen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt sai jälleen kunnian olla ensimmäisenä kättelemässä tasavallan presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota. Linnan juhlissa oli mukana useita eteläkarjalaisia.

Zonta-naiset kokoontuvat Lappeenrantaan

Lappeenrannassa järjestetään viikonvaihteessa suuri Zonta-järjestön piirikokous. Kokoukseen saapuu noin 200 naista eripuolilta Suomea ja Viroa.

Harri Holkerin hautamuistomerkki julkistettiin Hietaniemessä

Muistomerkissä oleva Harri Holkerin nimi on kirjoitettu valtioneuvoksen omalla käsialalla.

Lähikirjastojen puolesta lähdetään taistoon

Kirjastoja lakkautetaan joka puolella Suomea. Lähikirjastojen puolesta yhdistys ryhtyy keräämään rivejään koko maan kirjastojen säilyttämiseksi.

Ilkka Suominen hyväksyttiin kokoomuksen kunniapuheenjohtajaksi

Kokoomuksen puoluekokous Rovaniemellä on kutsunut puolueen uudeksi kunniapuheenjohtajaksi Ilkka Suomisen. Suominen johti kokoomusta vuosina 1979-1991. Suomisen kaudella kokoomus nousi pitkän oppositiokauden jälkeen hallitukseen.

Lappeenrantaan sotaorvoille muistomerkki

Maan ensimmäinen sotaorpomuistomerkki paljastetaan 12. elokuuta. Pohjustustyöt sankarihautausmaan eteläkärjen puistikossa ovat jo käynnissä.

Pohjois-Karjalaan kaksi uutta neuvosta

Tasavallan presidentti on myöntänyt kauppaneuvoksen arvonimen joensuulaiselle toimitusjohtajalle, ylioppilasmerkonomi Harri Jorma Bromanille ja maaviljelysneuvoksen arvonimen nurmeslaiselle maanviljelijälle, agrologi Timo Juhani Komulaislle.

Niinistö myönsi 82 arvonimeä

Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt virkakautensa ensimmäiset arvonimet. Muun muassa tanssitaiteilija Jorma Uotinen sai professorin arvonimen.

Juupas-eipäs-väittely ydinvoimalasta jatkuu

Pyhäjoella vastustajat uskovat vielä sitkeästi ydinvoimalahankkeen kaatumiseen. Fennovoima ja Pyhäjoen kunta jatkavat hanketta luottavaisin mielin.

Kasvava aallokko kuvaamaan Holkerin elämäntyötä

Kuvanveistäjä ja taiteilijaprofessori Pekka Jylhä on suunnitellut hautamuistomerkin elokuussa 2011 kuolleen valtioneuvos Harri Holkerin haudalle. Jylhän osalta työ on jo valmis: mallit siirtyvät vappuviikolla valimolle ja kiviveistämölle.

Mitä eroa on valtioneuvoksella ja valtiopäiväneuvoksella?

Suomessa on 108 eri arvonimeä. Viimeisimpänä uutuutena helmikuussa käyttöön otettu sosiaalineuvoksen arvonimi. Jotkin arvonimet ovat edelleen olemassa, mutta niitä ei ole vuosiin enää esitetty, esimerkiksi uittoneuvoksen arvonimi on jäänyt historiaan.

Harri Holkerille muistomerkki Hietaniemen hautausmaalle

Kuvanveistäjä Pekka Jylhän suunnittelema hautamuistomerkki valmistuu elokuussa.

Arvoja, lapsipuolisoita ja homottelua

Olen hämmentyneenä seurannut kakkoskierroksen keskustelua vanhassa mediassa ja uudessa, sosiaalisessa mediassa. Politiikan toimittajana olen etsinyt vastausta peruskysymykseen: mistä äänestämme, kun valitsemme Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston välillä?

Uosukainen: "Koivistolla on aivan turhia omantunnontuskia"

Imatralaisen valtioneuvos Riitta Uosukaisen mukaan perustuslakiin ei olisi pitänyt puuttua enää tällä vuosituhannella. Presidentinvaaleissa kolmanneksi jäämisestä Uosukainen toipui omien sanojensa mukaan nopeasti.

Sinisalo sekä Rautkallio ja Lehtinen saivat Svinhufvudin muistosäätiön kirjapalkinnot

Palkinnot jaettiin P. E. Svinhufvudin syntymän 150-vuotispäivänä. Palkinnon saivat Johanna Sinisalon romaani Enkelten verta sekä Hannu Rautkallion ja Lasse Lehtisen teos Väinö Tanner - unohdetut päiväkirjat 1943-44.

Riitta Uosukainen haluaa kurinpalautuksen eduskuntaan

Pitkäaikainen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen on huolissaan eduskunnan arvovallasta. Valtioneuvos Uosukainen toteaa, että viimeaikainen mediakohu esimerkiksi linnanjuhlien ympärillä on nakertanut parlamentin arvovaltaa.

YK järjesti muistotilaisuuden Harri Holkerille

YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Joseph Deiss järjesti tänään maanantaina muistotilaisuuden elokuun alussa kuolleen valioneuvos Harri Holkerin kunniaksi. Muistotilaisuus oli harvinainen kunnianosoitus Harri Holkerin YK:ssa tekemälle työlle.

Valtioneuvos Harri Holkeri siunattiin haudan lepoon Helsingissä

Valtioneuvos Harri Holkeri on siunattu hautaan valtiollisin menoin Helsingin tuomiokirkossa. Kirkossa oli paikalla muun muassa kolme presidenttiä, ja siunauksen toimitti emerituspiispa Eero Huovinen.

Voitokas kirje Tuntemattomalle sotilaalle

Nakkilan lukion oppilaan, Annika Lähteenmäen kirje Tuntemattomalle sotilaalle valittin lukion ja toisen asteen parhaaksi Sotilaskotiliiton ja Äidinkielen Opettajain Liiton järjestämässä valtakunnallisessa kirjoituskipailussa.

Harri Holkeri urheili ahkerasti myös Etelä-Savossa

Ristiinalainen Mauri Miettinen toimi Kansallisen Kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1972-1993. Innokkaana urheilumiehenä Miettinen toi edesmenneen valtioneuvos Harri Holkerin useaan otteeseen myös Etelä-Savoon. Parivaljakko taisteli muun muassa Sulkavan Souduissa ikimuistettavassa loppukirissä. Poliitikkona Miettinen muistaa Holkerin määrätietoisena puoluejohtajana.

Holkerin muistokirjaan satoja surunvalitteluja

Valtioneuvos Harri Holkerin muistokirja on ollut tänään viimeistä päivää avoinna kansalaisille Helsingin Säätytalossa.

Kolme presidenttiä muistaa Harri Holkeria hautajaisissa

Valtioneuvos Harri Holkerin hautajaisia valmisteleva työryhmä on vahvistanut Holkerin 27. elokuuta pidettävän siunaustilaisuuden ohjelman. Hautajaispäivän juhlallisuuksiin kuuluu myös suruliputus useissa kohteissa.

Holkerille avattiin muistokirja Säätytaloon

Helsingin Säätytalossa on avattu muistokirja valtioneuvos Harri Holkerille. Muistokirjaan kansalaiset voivat jättää surunvalittelunsa.

Holkerille valtiolliset hautajaiset 27. elokuuta

Hallitus on päättänyt järjestää valtioneuvos Harri Holkerille valtiolliset hautajaiset. Entinen pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Harri Holkeri menehtyi Helsingissä sunnuntai-iltana pitkäaikaisen sairauden murtamana 74-vuotiaana.

Holkerille esitetään valtiollisia hautajaisia

Valtioneuvoston kanslia esittää valtioneuvos Harri Holkerille valtiollisia hautajaisia. Hallitus tekee asiasta päätöksen torstaina.

Katainen: Harri Holkeri oli suoraselkäinen isänmaan mies

Pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen muistaa eilen kuollutta valtioneuvos Harri Holkeria suoraselkäisenä ja periaatteellisena isänmaan miehenä. Katainen nostaa muistosanoissaan esiin erityisesti Holkerin kansainväliset ansiot.

Harri Holkeri oli Riitta Uosukaiselle kokoomuksen majakka

Valtioneuvos Riitta Uosukainen seurasi läheltä elokuun alussa edesmenneen Harri Holkerin nousua kokoomuksen ensimmäiseksi pääministeriksi 43 vuoteen. Uosukaisen mielestä Holkeri kesti pääministeritehtävän paineet hyvin.

Lehtilä: Holkeri laittoi Suomen edun muun edelle

Edesmennyt valtioneuvos Harri Holkeri tunnettiin poliitikkona isänmaallisena herrasmiehenä, joka oli tarkka julkisuuskuvastaan. Kokoomukselle hän oli esikuva, joka laittoi valtion edun muiden edelle, luonnehti Holkerista kirjan kirjoittanut Hannu Lehtilä Ylen Aamu-tv:ssä.

Aamun lehdet

Sanomalehdissä pohditaan EKP:n yrityksiä rauhoitella sijoittajia sekä muistellaan edesmennyttä valtioneuvos Harri Holkeria.

Laatikainen: Rahanpesu ja talousrikollisuus Suomenkin riesana

Kansainvälisyys tarjoaa professori Erkki Laatikaisen mukaan rikollisille uusia mahdollisuuksia. Hän toteaa, että suomalaisten olisi hyvä luopua sinisilmäisyydestä muun muassa maakaupoissa. Maanantaikolumnissaan Laatikainen muistuttaa myös hallintoministeriä kunnallisen itsehallinnon periaatteesta ja muistaa viikonvaihteessa edesmennyttä valtioneuvos Harri Holkeria.

Salolainen Holkerista: Päällimmäiseksi nousee sana isänmaallisuus

Ministeri Pertti Salolainen (kok.) on ottanut surullisena vastaan tiedon valtioneuvos Harri Holkerin kuolemasta. Salolainen oli Holkerin hallituksen ulkomaankauppaministeri ja puoluetoveri.

Valtioneuvos Harri Holkeri on kuollut

Kansainvälinen rauhanneuvottelija, entinen pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Harri Holkeri menehtyi Helsingissä sunnuntai-iltana pitkäaikaisen sairauden murtamana. Holkeri oli kuollessaan 74-vuotias.

Mustilan kartanon päärakennus purettiin 50-luvulla

Mustilan kartanon historia liittyy Wreden sukuun. Tämäkin tila siirtyi 1700-luvun loppupuolella Jakob af Forsellesille. Vuonna 1901 tilan osti valtioneuvos Axel Fredrik Tigerstedt, jonka äiti oli Forsellesin tytär.

Jarmo Myllyksen kukkopilli kaupataan Lappeenrannassa - katso kuvat

Lasten Kukkopillimaalauksen SM-kilpailut järjestetään Lappeenrannassa. Tapahtumaan kuuluu myös Kukkopillien huutokauppa, mihin pillejä ovat maalanneet eteläkarjalaiset vaikuttajat ja muut tunnetut henkilöt.

Laukaalaisesta Marjatta Uosukaisesta puutarhaneuvos

Laukaalaiselle Marjatta Uosukaiselle on myönnetty puutarhaneuvoksen arvonimi. Kansalaiselle myönnetty arvonimi on hänen elämäntyötään kuvaava julkinen osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Pohjoiskarjalaisille myönnettiin arvonimiä

Pohjois-Karjala on tänään saanut uusia neuvoksia. Presidentin esittelyssä kanslianeuvokseksi on nimitetty Joensuun kaupungin liiketoimintajohtaja Heikki Soininen. Kunnallisneuvoksen arvon ovat saaneet Kontiolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Haukka ja Ilomantsin kunnanhallituksen puheenjohtaja Pauli Bau.

Matti Kassilasta tuli professori

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on myöntänyt perjantaina 61 arvonimeä. Arvonimi myönnetään kansalaisille arvonannon osoituksena yhteiskunnan hyväksi tekemästä työstä. Arvonimihakemuksia tuli tänä keväänä yhteensä 93.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle