Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

La Famiglia ravintolan ravintolapöytä Flamingossa.

Ravintoloitsija tuomittiin Lahdessa pakkotyön teettämisestä ehdolliseen vankeuteen

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet, mutta hovioikeus katsoi näytön osoittavan, että kyse oli ihmiskaupasta.

Restaurangägaren Kim Hellman från Vasa

Vaasalaisravintoloiden kesä oli edellisvuotta hiljaisempi – myös rahankäyttö on vähentynyt

Heinäkuun myynti oli jopa kolmanneksen pienempi kuin viime kesänä. Kävijämäärän vähenemisen lisäksi, ihmiset ovat tarkempia sen suhteen, kuinka rahaa kulutetaan.

Poliisiauton hälytysvalot

Ravintolan omistaja koki miehen uhanneen perhettään ja ampui tämän kuoliaaksi Kirkkonummella – tuomittiin lähes 10 vuodeksi vankeuteen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan uhkaavasti käyttäytyneen miehen ampuminen oli liioiteltua tilanteen vaarallisuuteen nähden.

Yrittäjä  Tony Brander.

Ravintoloitsija Tony Brander tekee satatuntista työviikkoa: "Työntekijäpulahan on aivan infernaalinen"

Koronapandemian aiheuttama työntekijäpula ja elintarvikkeiden hintojen hintojen nousu on ravisuttanut ravintola-alaa. Tilanne aiheuttaa haasteita myös ravintolayrittäjille.

Katutasossa liiketiloja, joista yksi on ravintola Neville. Liiketilojen yhteydessä on kolme kerrostaloa.

Pariskunta toi tex-mex-ruoan Kouvolaan 30 vuotta sitten, vaikkei edes ohjeita ollut suomeksi – nyt päättyy ravintolan tarina

Vuonna 1992 perustettu ravintola sulkee ovensa kesäkuun lopussa. Neville opetti kouvolalaiset syömään tex-mex-ruokaa, vaikka raaka-aineitakaan ei meinannut aluksi saada mistään.

Olutta lasissa ravintolassa.

Kuopion terassikausi pääsi kunnolla käyntiin aurinkoisten kevätpäivien ansiosta: työvoimapula haastaa kuitenkin alaa kevät- ja kesäsesonkina

Ravintola Glorian kesäterassi avattiin jo huhtikuun alussa, mutta savolaiset ovat löytäneet terassille vasta viime viikkojen aurinkoisina kevätpäivinä.

Anonyymi ihminen juo kahvia ja polttaa tupakkaa aurinkoisella terassilla.

Joensuun terassit avautuivat viikkoja myöhemmin kuin normaalisti: Jokilaiva Romeo täyttyi heti ensimmäisenä aukiolon iltana

PKO:sta kerrotaan, että esimerkiksi Jokilaiva Romeossa oli viime keskiviikkona avajaispäivänä noin 900 asiakasta.

Anonyymi ihminen juo kahvia aurinkoisella terassilla.

Ravintolayrittäjien terassimaksuihin helpotuksia Lahdessa

Yleisten alueiden tilapäiskäyttömaksut nousevat, mutta terassit rajataan korotuksesta pois.

Kuvassa on riisiä, tofua, kasviksia ja cashew-pähkinöitä sisältävä lounasannos Korat Thai -ravintolassa Helsingissä lokakuussa 2020.

Hintojen korotuspaineet kasvavat Hämeen ravintoloissa – myös lounaat ovat kallistumassa

Vasta koronarajoitusten vaikutuksista toipuvat ravintolat ovat uudessa kriisissä kustannusten noustessa. Ravintoloiden hintoihin on odotettavissa korotuksia kevään aikana.

Una Hirvilammi ja Tapio Virtanen syövät kasvokkain lounassalaatteja ravintolassa. Ravintolan katossa roikkuu kävyn muotoisia valaisimia, ja salin takaseinässä on ruudukkokuviointi.

Ravintolassa ruokailu on kallistumassa pian – tukkujen puhelimet soivat nyt tauotta, kun tavarantoimittajat haluavat nostaa hintojaan

Tukkuhintojen odotetaan nousevan jopa yli 10 prosenttia tämän vuoden aikana. Käsillä on matkailu- ja ravintola-alan pahin kriisi sitten toisen maailmansodan.

Läheltä

Palkittu tamperelainen ravintola C lopettaa toimintansa

Päätöksen taustalla ovat terveydelliset syyt.

Ravintola Fröjn taustajoukot  Simon Selin, Michael Björklund, Mattias Åhman ja Anna Åhman.

Vaasan keskustaan avataan huhtikuun lopulla uusi ravintola – Hejm saa sisarravintolan nimeltään Fröj

Ravintolan taustalla on sama joukko joka pyörittää ravintola Hejmiä. Modernin pohjoismaisen tyylin lisäksi ravintolan erikoisuutena ovat maistelumenut.

Yöelämää Helsingissä ravintola Pataässässä 15. lokakuuta.

Ravintola-alalla turhia lomautuksia löysien lausuntojen takia – yrittäjä ei usko pääministerin lupauksiin rajoitusten poistamisesta helmikuussa

Kajaanilainen ravintola-alan yrittäjä kritisoi hallitusta turhien toiveiden herättämisestä ja myös turhista rajoitusten kiristyspuheista.

Ravintolan pöytä, taustalla näkyy ravintolan työntekijä epäselvänä hahmona.

Lisäaika helpottaa pohjalaisia ravintoloita jonkin verran, mutta enemmänkin kaivattiin – ruokaravintolan määritteleminen hankalaa

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara on tekemässä kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle tuoreimman päätöksen lainmukaisuuden selvittämiseksi. 

Basso klubin yrittäjät Teemu ja Miikka Sulkala koronarajoitusten takia suljettuna olevassa yökerhossaan.

Veljesten ravintolabisnes uhkaa kaatua hitaiden tietojärjestelmien vuoksi – kymmenien tuhansien tukihakemus hylättiin, kun tieto ei päivittynyt ajoissa

Oululaiset Sulkalan veljekset avasivat yökerhon kolmisen vuotta sitten. Pandemian myötä arki muuttui selviytymistaisteluksi. Alan koronatukien saaminen pysähtyi tietokantojen päivittymisongelmiin.

Imran Naveed ravintolan keittiössä.

Imran Naveed uskalsi ostaa toisen ravintolansa keskellä synkintä koronakriisiä – ravintoloiden helmet ovat keskittymässä suuryhtiöille

Keskellä ravintolakriisiä suuryritykset kasvavat ja ostavat parhaita liikepaikkoja. Tuet ovat estäneet pikkuyritysten konkurssiaallon, mutta monella alkavat puskurirahastot huveta.

Toimittaja Ulla Malminen.

Koronasulku hiljensi tavallisesti eläväisen Helsingin – tältä näytti yhdellä Kallion vilkkaimmista kaduista välipäivinä

Läpi Sörnäisten ja Kallion kulkevalla Helsinginkadulla moni paikka on sulkenut ovensa koronarajoitusten vuoksi. Epätietoisuus tulevasta kalvaa monia, mutta elämää yritetään jatkaa entiseen tapaan siinä määrin kuin se on mahdollista tässä hetkessä.

Ravintola baaritiskillä oluthanoja.

Oululainen ravintolayrittäjä on huolissaan taas alkavien lomautusten vaikutuksesta ravintolatyöntekijöiden talouteen

1barin ja Joku paikallinen pubin yrittäjä Pekka Paurola perää hallitukselta nyt pikaisia koronatukiratkaisuja. Ainakin osa yhteiskunnan ravintolatyöntekijöille antamasta avusta on pian loppumassa.

Yrittäjä Janne Koivunen

Porilaisravintolan pikkujoulusaldo: Puolet juhlijoista puuttuu, etenkin vanhemmat asiakkaat loistavat poissaolollaan

Vielä lokakuussa odotettu "kaikkien aikojen pikkujoulukausi" lässähti pannukakuksi myös Porissa.

Digitaalinen koronapassi ja puhelin baaritiskillä.

Tiukemmat ravintolarajoitukset astuvat voimaan sunnuntaina, ellei ravintola edellytä asiakkailtaan koronapassia

Samat tiukennetut rajoitukset astuvat voimaan suuressa osassa Suomea, mukaanlukien kaikki pohjalaismaakunnat. Ravintoloitsija toivoo koronapassin selventävän toimintatapoja jatkossa.

Oluttuoppi

Oululaisessa kapakassa otettiin koronapassi käyttöön – baari saa olla auki pitkälle yöhön, jolloin myös tulos tehdään

Koronaan liittyvät ravintola-rajoitukset tulivat tänään voimaan Pohjois-Pohjanmaalla. Rajoitukset voi kuitenkin välttää tarkastamalla koronapassit asiakkailta.

Ravintola Konstan möljä täytti tänä vuonna 40 vuotta. Kuvassa Konstan möljäön henkilökuntaa 15.10.2021.

Turisti kadotti lompakkonsa karjalaisravintolaan, ja niinpä paikka päätyi matkaoppaisiin – Ravintoloitsija: "Kävi sellainen tuuri"

Moni ruokaharrastaja valitsee lautaselleen perinteiset mummolan maut. Näin uskoo myös helsinkiläinen kolmekymppinen Sanna Kettunen, joka toteutti unelmansa omasta ravintolasta hetki ennen koronaa.

Joensuun Teatteriravintolan ravintoloitsija Karina Sälting seisoo myyntitiskin takana.

Pikkujoulukauteen on ladattu ravintoloissa poikkeuksellisen kovat odotukset – paikoin varauksia tehty ennätysmäärä

Ravintoloissa odotetaan pikkujoulukautta kaksijakoisin mielin. Alan etujärjestön kyselyssä noin 40 prosenttia uskoo ennätykselliseen vilkkauteen. Itä-Suomessa tilat ovat jo vähissä isoille ryhmille.

Tulvan alla oleva ravintola menestyy Bangkokissa

Tässäkö on Bangkokin tulevaisuus? Ravintolavieraat juhlivat tulvavedessä

Bangkokilainen ravintolanomistaja ei hätkähtänyt, vaikka kaupungin halki kulkeva joki tulvii. Nyt hänen tulvaravintolansa on nähtävyys.

Käsidesipulloja kotkalaisessa ravintolassa

Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti jälleen miten ravintoloissa noudatetaan koronaohjeistuksia – tarkastuksilla ei havaittu vakavia rikkomuksia

Avi tarkasti ravintoloita toimialueellaan elo–syyskuun vaihteessa. Puutteita havaittiin lähinnä koronasuunnitelmissa, niiden tiivistelmien laatimisessa ja päivittämisessä.

Olutta kaadetaan lasiin ravintolassa.

Avi odottaa koronamääräyksiä rikkoneelta turkulaisravintolalta selvitystä maanantaihin mennessä, päättää sen jälkeen jatkosta

Turkulainen ravintola piti oviaan auki yli sallitun aukioloajan. Asiakkaita oli yli sallitun määrän. Avi määräsi ravintolalle kahden viikon sulun.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vuoden positiivisin mikkeliläinen on jälleen haussa, ehdokkaita ravintoloitsijoista koronatiimiin lääkäreihin

Äänestys on käynnissä Mikkelin nuorkauppakamarin nettisivuilla. Lopullisen valinnan tekee valintaraati.

Millainen on Kiinan koronapassi?

Suostuisitko koronapassiin, joka seuraa jokaista liikettäsi? Kiinassa asuville suomalaisille se on arkea ja pahimmillaan kaupassa käyntiin tarvitaan lupa

Kiinassa asuvia suomalaisia mietityttää, onko heillä yksityisyydensuojaa koronapassin takia. Samaan hengenvetoon he toteavat, ettei sitä ole muutenkaan, mutta sentään passi tuo suojaa.

Meriniemen huvila Kotkassa.

Kymen Sanomat: Meriniemen ravintoloitsijan yritys konkurssiin, toiminta alkoi toukokuussa

Ravintola Meriniemen yritys hakeutui omaehtoisesti konkurssiin, Kymen Sanomat uutisoi. Paikka on ollut hiljaisena juhannuksesta lähtien. Avajaisia pidettiin toukokuun alussa tänä vuonna.

Hangon Portin ravintolapäällikkö Suvi Rasinkallio kuvailee saariravintolan kesää "vilkkaimmaksi ikinä".

"En nukkunut kolmeen vuorokauteen, kun jännitin henkilökunnan tuloksia" – Regatta-viikonloppu ryöpsäytti koronatartunnat kasvuun Hangossa ja vei ravintolatyöntekijät testeihin

Hangossa on meneillään vilkas matkailukesä ja se on kasvattanut myös koronatartuntojen määrää kaupungissa varsinkin viime viikkoina. Ravintolatyöntekijöille on järjestetty tilanteen takia massatestaus ja myös asiakkaat ovat nyt entistä varovaisempia.

Ravintoloitsija Faysal Bilmez, Ravintola Malabadi.

Työvoimapula piinaa Pirkanmaan ravintoloita – tilauksia ja asiakkaita olisi, mutta tekijöitä töille ei

Osa yrityksestä on rajoittanyt aukioloaikojansa, kun tekijöitä ei löydy riittävästi. Koronan vaikutukset näkyvät myös ravintola-alaa opiskelemaan pyrkivien määrissä. Tänä keväänä alan koulutukseen hakeneiden määrä romahti miltei 300 hakijalla edellisvuodesta.

Tuleva äiti tutkiin äitiyspakkauksen sisältöä.

Ravintoloitsija irtisanoi raskaana olleen työntekijän – toinen samoja töitä tehnyt sai jatkaa

Työnantaja irtisanoi raskaudestaan kertoneen työntekijän taloudellisiin syihin vedoten, mutta teki samaan aikaan uuden työsopimuksen määräaikaisen työntekijän kanssa. Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi ravintola-alan työnantajan työsyrjinnästä.

Hans Välimäki, ravintoloitsija, ravintola Bardot.

Ravintolat rakentavat nyt terasseja Helsingissä, kun kaupunki höllensi luvansaantia – yksi näyttävimmistä on Hans Välimäen ravintolan pylväskäytävä

Ulkoanniskelualueiden aukioloaikoja pidennetään pysyvästi klo 23:een saakka ja ravintoloitsija saa luvan ulkotarjoilualueelle tavallista helpommin. Erityisen kysyttyjä ovat nyt pysäköintiruutuihin rakennettavat parklet-terassit.

Tia Laakkonen

Tia sinnittelee lomautusten välillä, Tiina sai jo potkut – hallituksen koronatukipaketit turhauttavat rajoituksista kärsivillä aloilla

Yritykset ovat kriisin aikana saaneet paljon enemmän kehitystukea kuin rahaa kustannustensa kattamiseen. Lomautukset ovat olleet koronatukia parempi puskuri, mikä tuntuu matalapalkkaisten työntekijöiden kukkaroissa.

Palmuja Kallaveden rannalla

Yrittäjä pystytti nelimetrisiä palmuja Kuopion suosituimmalle uimarannalle – Mautonta vai ei? Katso videolta kaupunkilaisten kommentit

Kuopion Väinölänniemelle pystytettyjä palmuja sekä kiitellään että moititaan. Yrittäjän mukaan palmut sopivat hyvin rantakahvilaan.

Ravintolassa ihmisiä juo olutta.

Ravintolarajoitusten höllennykset helpottavat, mutta tilanne on silti haastava – mikkeliläinen ravintoloitsija: "Aamuneljään on vielä matkaa"

Essoten alueella ravintolat saavat perjantaista eteenpäin olla auki iltayhteentoista ja tarjoilla alkoholia kymmeneen saakka.

Turkulaisen kortteliravintola Arvon ravintoloitsija Tommi Avola.

Baareihin pääsee taas myös Turussa ja Porissa – Asiakas: "Ravintolat merkitsevät ystäviä ja yhteistä aikaa"

Anniskeluravintolat joutuvat sulkemaan ovensa jo kello 18, ruokaravintolat voivat olla auki tunnin pidempään.

Harri Hinkka kuvaa ruoka-annosta

Ravintoloiden mainoskuvissa saattaa poseerata raaka peruna tai hiuslakalla kiiltäväksi suihkittu pihvi – Lue ammattilaisen parhaat kuvausvinkit kotikeittiöön

Valokuvaaja Harri Hinkka tietää kikat kauniiden ravintolamainosten takana. Kotona annosta ei tarvitse tuunata syömäkelvottomaksi.

Ravintola Riipinen Henrik Riipinen

Ravintoloiden sulku ei ole hyydyttänyt Rukalla Riipisen ravintoloita – noutoruuan myyntiä on kehitetty sinnikkäästi

Kuusamolaisyritys on luonut uusia palveluita ja pystynyt turvaamaan koko henkilöstölleen työn jatkumisen.

Ravintoloiden sulun jatkuminen koettelee ravintolayrittäjien voimia

Ravintolasulun jatkaminen saa huutia Lapin ravintoloitsijoilta: "Talvisesongin kuolinisku"

Ravintoloiden sulkua ollaan jatkamassa kolmella viikolla myös Lapissa.

ruokaa jonotetaan Törnävän kirkon parkkipaikalla

Ravintolayrittäjät kertovat, miten ne ratkaisevat kolmen viikon säpin: "Tämä aika on lähentänyt ravintola-alaa paljon"

Osa ravintoloista jakaa ruokaa pois ilmaiseksi, toiset yrittävät pelastautua myymällä noutoruokaa.

Rukan ravintola Kuksan yrittäjä Marjo Määttä.

Rukan ravintolayrittäjä olisi kaivannut ravintoloiden sulkemisiin alueellista harkintaa

Ravintolat suljettiin kolmeksi viikoksi kesken lomasesongin muun muassa Rukalla. Ruoan ulosmyynti on sallittua.

Vy över uteserveringen vid Åbo domkyrka, med många bord och stolar.

Turun tuomiokirkon yhteisterassin toimija valittu – terassin on tarkoitus avautua toukokuussa

Parhaillaan on menossa viimeisten ravintoloitsijoiden haku. Nimet julkaistaan huhtikuussa.

Tarjoilija alkamassa laskemaan olutta tuoppiin.

Viranomaiset sulkivat lappeenrantalaisen ravintolan anniskelurikkeen takia: asiakkailla alkoholia kello 23:n jälkeen

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan lappeenrantalainen ravintola pitää sulkea keskiviikosta eteenpäin ja pitää suljettuna 17. maaliskuuta asti.

Kokki Henri Alén uskoo, että ravintoloiden sulkeminen kolmeksi viikoksi ei juurikaan vaikuttaa koronatilanteeseen

Kokki Henri Alén ei usko kolmen viikon ravintolasulun vaikuttavan ja rajoitukset jatkuvat: "Stay home, stay safe ja tehkää juurileipää"

Alénin mielestä sulun jälkeen pitäisi hyödyntää keinoja, joilla viruksen leviämistä esimerkiksi ravintoloissa voidaan estää.

Lahden kaupungin sivistysjohtaja Tiina Granqvist poseeraa kameralla talon edustalla

Uudet koronarajoitukset sulkevat koulujen ja ravintoloiden ovia Hämeessäkin – mitä kansalaiset tuumaavat poikkeusoloista?

Moni tavallisista hämäläisistä tuntuu kannattavan rajoitusten kiristämistä.

MaRan Varsinais-Suomen yhdistyksen puheenjohtaja, ravintoloitsija Ilkka Joukanen Mallaskukossa. Vaakakuva.

Ravintoloiden kassat ja ideat on ammennettu tyhjiin – MaRan Ilkka Joukanen: "Ovi kiinni ja väki pois"

Varsinais-Suomen ravintoloitsijoiden nokkamies kaipaisi hallitukselta selkeämpää viestintää ja rivakampaa korvausten maksua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle