Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ravintolat rakentavat nyt terasseja Helsingissä, kun kaupunki höllensi luvansaantia – yksi näyttävimmistä on Hans Välimäen ravintolan pylväskäytävä

Ulkoanniskelualueiden aukioloaikoja pidennetään pysyvästi klo 23:een saakka ja ravintoloitsija saa luvan ulkotarjoilualueelle tavallista helpommin. Erityisen kysyttyjä ovat nyt pysäköintiruutuihin rakennettavat parklet-terassit.

Tia sinnittelee lomautusten välillä, Tiina sai jo potkut – hallituksen koronatukipaketit turhauttavat rajoituksista kärsivillä aloilla

Yritykset ovat kriisin aikana saaneet paljon enemmän kehitystukea kuin rahaa kustannustensa kattamiseen. Lomautukset ovat olleet koronatukia parempi puskuri, mikä tuntuu matalapalkkaisten työntekijöiden kukkaroissa.

Yrittäjä pystytti nelimetrisiä palmuja Kuopion suosituimmalle uimarannalle – Mautonta vai ei? Katso videolta kaupunkilaisten kommentit

Kuopion Väinölänniemelle pystytettyjä palmuja sekä kiitellään että moititaan. Yrittäjän mukaan palmut sopivat hyvin rantakahvilaan.

Ravintolarajoitusten höllennykset helpottavat, mutta tilanne on silti haastava – mikkeliläinen ravintoloitsija: "Aamuneljään on vielä matkaa"

Essoten alueella ravintolat saavat perjantaista eteenpäin olla auki iltayhteentoista ja tarjoilla alkoholia kymmeneen saakka.

Baareihin pääsee taas myös Turussa ja Porissa – Asiakas: "Ravintolat merkitsevät ystäviä ja yhteistä aikaa"

Anniskeluravintolat joutuvat sulkemaan ovensa jo kello 18, ruokaravintolat voivat olla auki tunnin pidempään.

Ravintoloiden mainoskuvissa saattaa poseerata raaka peruna tai hiuslakalla kiiltäväksi suihkittu pihvi – Lue ammattilaisen parhaat kuvausvinkit kotikeittiöön

Valokuvaaja Harri Hinkka tietää kikat kauniiden ravintolamainosten takana. Kotona annosta ei tarvitse tuunata syömäkelvottomaksi.

Ravintoloiden sulku ei ole hyydyttänyt Rukalla Riipisen ravintoloita – noutoruuan myyntiä on kehitetty sinnikkäästi

Kuusamolaisyritys on luonut uusia palveluita ja pystynyt turvaamaan koko henkilöstölleen työn jatkumisen.

Ravintolasulun jatkaminen saa huutia Lapin ravintoloitsijoilta: "Talvisesongin kuolinisku"

Ravintoloiden sulkua ollaan jatkamassa kolmella viikolla myös Lapissa.

Ravintolayrittäjät kertovat, miten ne ratkaisevat kolmen viikon säpin: "Tämä aika on lähentänyt ravintola-alaa paljon"

Osa ravintoloista jakaa ruokaa pois ilmaiseksi, toiset yrittävät pelastautua myymällä noutoruokaa.

Rukan ravintolayrittäjä olisi kaivannut ravintoloiden sulkemisiin alueellista harkintaa

Ravintolat suljettiin kolmeksi viikoksi kesken lomasesongin muun muassa Rukalla. Ruoan ulosmyynti on sallittua.

Turun tuomiokirkon yhteisterassin toimija valittu – terassin on tarkoitus avautua toukokuussa

Parhaillaan on menossa viimeisten ravintoloitsijoiden haku. Nimet julkaistaan huhtikuussa.

Viranomaiset sulkivat lappeenrantalaisen ravintolan anniskelurikkeen takia: asiakkailla alkoholia kello 23:n jälkeen

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan lappeenrantalainen ravintola pitää sulkea keskiviikosta eteenpäin ja pitää suljettuna 17. maaliskuuta asti.

Kokki Henri Alén ei usko kolmen viikon ravintolasulun vaikuttavan ja rajoitukset jatkuvat: "Stay home, stay safe ja tehkää juurileipää"

Alénin mielestä sulun jälkeen pitäisi hyödyntää keinoja, joilla viruksen leviämistä esimerkiksi ravintoloissa voidaan estää.

Uudet koronarajoitukset sulkevat koulujen ja ravintoloiden ovia Hämeessäkin – mitä kansalaiset tuumaavat poikkeusoloista?

Moni tavallisista hämäläisistä tuntuu kannattavan rajoitusten kiristämistä.

Ravintoloiden kassat ja ideat on ammennettu tyhjiin – MaRan Ilkka Joukanen: "Ovi kiinni ja väki pois"

Varsinais-Suomen ravintoloitsijoiden nokkamies kaipaisi hallitukselta selkeämpää viestintää ja rivakampaa korvausten maksua.

Ravintoloitsija: "Etelä-Suomi saa viettää lomaviikot, ja sitten kun on pohjoisen vuoro niin koko maa pannaan kiinni"

Maaliskuun toiselle viikolle asetetut koronarajoitukset iskevät rajusti pohjoisen matkailu- ja ravintola-alan yrittäjiin.

Ravintola joutuu sulkemaan ovensa kahdeksi viikoksi Kotkassa – oli auki liian myöhään

Poliisipartio oli havainnut rikkomuksen ja ilmoittanut asiasta aluehallintovirastolle.

Michelin-ravintola houkuttelee itsenäisyyspäivän juhlintaan take away -ruoalla – mutta onko pihvi yhtä murea kotona kuin ravintolassa nautittuna?

Ylen tavoittamat ravintoloitsijat kertovat juhlaruokien kotimyynnin kasvavan, mutta se ei korvaa koronavuoden menetyksiä.

Korona-aika laittoi yrittäjät keksimään uutta, ravintoloitsija hommasi pihalleen kylmäkontin kotisohvan pikkujoulueväille

Koronatuet ja muun muassa verojen maksun siirtämiset ovat auttaneet yrityksiä osaltaan pahimman yli, mutta hankaluuksiakin voi olla edessä.

"Jos on kaikkialta myöhässä, niin kaikesta tulee läpijuoksua" – Saku Tuominen arvostaa kirkasta ajattelua ja päätti siksi lopettaa myöhästelemisen

Tuominen kirjoittaa joka kesä kirjan. Viime kesänä syntyi teos, joka kannustaa keskittymään ajattelussa niihin asioihin, jotka ovat hyvin.

Kami Abdeh valittiin Rovaniemen vuoden yrittäjäksi – kolmen ravintolan omistaja ollut yrittäjänä jo 17 vuotta

Koronakriisin keskellä Abdeh avasi uuden ravintolan Rovaniemen Minimanin tiloihin.

Keittiömestari ja yrittäjä Jyrki Sukula on huolissaan, kun ihmisiä kehotetaan pysymään poissa ravintoloista koronan takia

Hallitus päätti ohjata lisää rahaa koronamenoihin. Sukulan mielestä ravintoloihin voi mennä, jos on varovainen.

Raja meni taas kiinni, mutta Sedu Koskinen aikoo silti avata ravintolan Tallinnaan – kritisoi Suomen päätöstä, myös laivayhtiöt turhautuneita tilanteeseen

Laivayhtiöissä toivotaan pidempiaikaisia linjauksia. Liikemies Sedu Koskinen luottaa siihen, että asiakkaita on jo valmiiksi Tallinnassa.

Habitat-sisustusketjun perustaja Terence Conran kuoli

Jo 1950-luvulla uransa aloittanutta Conrania on kuvailtu jopa brittiläisen elämäntavan mullistajaksi.

Ravintoloitsija jätti tiedottamatta korona-asiakkaasta: "Viranomaisen mukaan se olisi ollut turhaa pelon lietsontaa"

Ravintoloitsijan mukaan tapausta ei ole haluttu salata vaan siinä on toimittu ohjeiden mukaisesti.

Oululainen baari vaihtoi nimekseen Covid-19 Bar – omistaja: "Nimi muistuttaa viruksesta ja taistelemme sitä vastaan"

Ravintolan omistajan mukaan nimi on herättänyt ristiriitaisia mielipiteitä asiakkaissa.

Suosittu Senaatintorin jättiterassi kävi pieneksi jo ensimmäisellä viikolla – Erja Strahl: "Ehkä vähän ylihinnoiteltu, mutta toki sitä mielellään pienille yrittäjille maksaa"

Ainutlaatuisen jättiterassin suosio yllätti, sillä annoksia ja juomia myyty välillä loppuun ja vapaana on ajoittain ollut vain seisomapaikkoja.

Tanska päästää taas suomalaiset maahan – ravintoloitsija Kööpenhaminassa: “Tulkaa, me tarvitsemme teitä”

Tanskan matkailualan mukaan turismin elpymistä jarruttaa vaatimus kuuden yön majoitusvarauksesta. Kööpenhaminan Tivoli on varoittanut suurista irtisanomisista.

Helsingin lippakioskit sisältävät mitä erilaisimpia ruokia ja ihmisiä – vanhat kiskat ihastuttavat ja uudistuvat edelleen

Lippa vinossa – Lippa vinossa – Näitä rakastettuja maamerkkejä on jäljellä enää parisen kymmentä: yksi näyttää sisältä päin italialaiselta minimarketilta, toinen avasi luukkunsa koronan keskelle Ruokakulttuuri elää mutta lippakioskit pysyvät. Helsingin keskustan alueella lippakioskeista saa muun muassa modernisoituja karjalanpiirakoita, jäätelöä italialaisittain sekä tacoja potulla. Helsingin lippakioskit sisältävät mitä erilaisimpia ruokia ja ihmisiä – vanhat kiskat ihastuttavat ja uudistuvat edelleen

Ylen aamu tänään: Eduskunta käsittelee Juha Mäenpään syytesuojaa – miksi kansanedustajat tarvitsevat syytesuojaa? Katso lähetys tästä

Hoitajamitoitus ympärivuorokautisessa vanhustenhoidossa on tulossa voimaan asteittain. Kotkan saaristossa riittää matkailijoita.

Will customers return to restaurants?

Restaurants are re-opening next week in Finland amid uncertainty along the entire food production chain.

Ravintola-alalla pohditaan nyt kiivaasti palaavatko asiakkaat ensi viikolla – uudenlainen epävarmuus vaikuttaa koko tuotantoketjuun

Ravintolat ovat huolissaan raaka-aineiden saatavuudesta, mutta tukut vakuuttavat toimintavalmiuttaan.

Etelä-Karjalan ravintolayrittäjät ovat laajentaneet ja remontoineet terassejaan korona-aikana – terassit ovat sisätiloja tuottoisampia

Koronavirusrajoitukset saivat Etelä-Karjalan ravintolat laajentamaan terassejaan. Ensi maanantaista lähtien terassit ovat jälleen avoinna, kun koronavirusrajoitukset kevenevät.

Kuopioon voi syntyä kesällä terassibuumi – uusien rajoitusten odottelu ärsyttää ravintoloitsijaa: "Tämä on todella naurettavaa"

Terassien perustaminen ja niiden laajentaminen on herättänyt runsaasti kiinnostusta Kuopiossa.

Pormestari Vapaavuori lupailee Helsingin Senaatintorille ensi kesäksi terasseja – Lasipalatsin aukiolla terassi tuplaantuu, jotta turvavälit toteutuvat

Vapaavuoren mukaan kesällä väliaikaista yritystoimintaa on mahdollista tehdä myös esimerkiksi veneistä ja laitureilta.

Ravintoloita avataan lyhyellä suunnitteluajalla – Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja silti hyvillään: "Kohti normaalimpaa tilannetta"

Ovien avaaminen vilkastuttaa taas myyntiä, mutta aivan entisenlainen se ei vielä ole, sanoo yrittäjä.

Tamperelaisravintola lainaa take away -asiakkailleen pöydät ja tuolit puistoon – Ravintoloitsija: Kyseessä ei ole terassi vaan piknik

Ravintolalla on samat vähittäismyyntioikeudet kuin kaupalla. Tamperelaisravintoloitsija Sami Lappalainen vertaa pöydän ja tuolien lainaamista sateenvarjon lainaamiseen sateella.

Jyväskylän sataman saunaravintolahanke etenee takapakeista huolimatta – "Neuvotteluja käydään ja enempää en voi tässä tilanteessa juurikaan kertoa"

Projektipäällikkö Ora Nuutinen Jyväskylän kaupungilta toteaa, että satamaa kehitetään koko ajan.

Restaurant rescue package approved after tweaks

The initial plan to support catering businesses was criticised by firms in the industry.

Hallituksen ravintolatukipäätös epätasa-arvoinen: terassiravintolat jäävät tuen ulkopuolelle

Valtion tuki lasketaan ravintolan tammi-helmikuun liikevaihdosta. Terassit ovat talvella harvoin auki Suomessa.

Ravintolat tarvitsevat tukea, mutta valtion lupaama paketti ei riitä – yrittäjä: "Huhtikuun liikevaihto on pyöreä nolla"

Hallituksen lupaama tukipaketti on tarpeellinen, mutta tukisumma liian pieni. Yrittäjiä arveluttaa kriisin kesto ja sen vaikutus liiketoimintaan.

Moni yksityiskohta on yhä auki, kun Suomen uusi normaali alkaa – katso miten ja milloin elämäsi helpottuu

Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten purku sai lahtölaukauksen maanantaina, mutta moni asia aiheuttaa päänvaivaa.

Gov't pledges €120m to shore up restaurants hit by crisis

The government has promised 1,000 euros per employee to help restaurateurs re-hire laid-off staff.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle