Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Taksiyrittäjälle ehdollista vankeutta törkeistä maksuvälinepetoksista – Savonlinnan kaupunkia laskutettiin virheellisesti kymmenien tuhansien eurojen edestä

Rikoshyöty oli kymmeniä tuhansia euroja ja rikokset tehtiin vuosien 2013-2016 aikana Savonlinnassa. Tekoaikavälillä oli käräjäoikeuden tuomion mukaan tehty perusteetta useita satoja virheellisiä laskutustapahtumia.

Vasaraa heilutellut häirikkö sai pikkusakot, rikoksen uhri ei uskaltanut nukkua kotonaan – naapuririidoissa ei ole voittajia, paljastaa MOT:n selvitys

Oikeuden päätöksistä selviää, miten naapureiden välisistä ristiriidoista voi kasvaa vuosia kestäviä prosesseja. Esimerkiksi kotirauhan rikkomisesta käräjillä on usein juuri naapuri. Moni tilanne ratkeaa kuitenkin vasta kun toinen osapuoli muuttaa pois.

Heinolassa valui 40 000 litraa öljyä luontoon ja vasta ulkopuoliset huomasivat sen – lämpöyhtiön johtajalle 6 kuukautta ehdollista

Käräjäoikeus katsoi, että varavoimalan omistaneen yhtiön operatiivinen johtaja syyllistyi törkeään ympäristön turmelemiseen. Lisäksi yritys määrättiin sakkoihin. Johtaja ja yhtiö ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Syyttäjä vaati 10–11 vuoden tuomiota Pietarsaaressa tapahtuneesta nuoren naisen surmasta

Nainen kuoli kaksi vuotta sitten yksityisasunnossa, kun syytetyn pimeiltä markkinoilta hankkima ase laukesi. Miehelle vaaditaan lisäksi tuomiota muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta.

Jättioikeudenkäynti vuoden 2015 terrori-iskuista alkaa Pariisissa

Jihadistien hyökkäyksissä Bataclan-konserttisaliin ja muihin kohteisiin kuoli 130 ihmistä. Tuomiot julistettaneen vasta toukokuussa.

Tiistai 7.9.2021 (radio)

Hallituspuolueet neuvottelevat valtion budjetista. Oikeus on antanut tuomion miehelle, joka pahoinpiteli entistä pääministeriä. Rakennusjätteen kierrätystä halutaan parantaa. Valokuvanäyttely Meistä - About Us kertoo ihmisistä, jotka kuuluvat moneen vähemmistöön. Sää on keskiviikkona sateista.

Ex-pääministeri, kansanedustaja Juha Sipilän kimppuun käynyt mies tuomittiin sakkoihin

Pahoinpitely tapahtui tammikuun alussa Eduskuntatalon lähistöllä. Sipilä oli ylittämässä tietä Arkadiankadulla, kun vastaantulija hyökkäsi hänen kimppuunsa yllättäen.

Koskelan murhasta tuomitut päätyivät Vantaan vankilaan, mutta asiantuntijan mukaan aikuisten vankien seura on haitaksi tuomituille teineille

Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on pitää alaikäiset vangit erillään täysi-ikäisistä vangeista, jotta he eivät joutuisi vääriin piireihin. Asiantuntijoiden mukaan alaikäisille vangeille pitäisi tulevaisuudessa järjestää vankilasta erillinen laitos, jossa olisi riittävästi eri alojen erityisosaamista.

Henkirikokseen syyllistyneet välttävät ase- tai siviilipalveluksen lähes varmasti – Koskelan surmaajat vapautuvat parikymppisinä

Käytännössä hyvin harva henkirikokseen syyllistynyt koskaan astuu ase- tai siviilipalvelukseen. Koskelan murhasta tuomitut istuvat tuomioistaan kolmanneksen.

Vaikuttiko mediahuomio Koskelan surman tuomioon, miksi julmista yksityiskohdista kerrottiin ja opimmeko tragediasta mitään? Asiantuntijat vastaavat

Asiantuntijat arvioivat, onko Koskelan surman käsittely julkisuudessa ollut perusteltua ja onko siitä koitunut asianomaisille kohtuutonta haittaa.

Koskelassa surmatun pojan isä ja äiti toivovat rauhaa – syyttäjä harkitsee vielä tuomiosta valittamista

Aluesyyttäjän mukaan oikeus perusteli tuomionsa Koskelan joulukuisesta murhasta hyvin, mutta vankeusrangaistukset olisivat voineet olla kestoltaan pidemmät.

Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen Koskelan surmasta: "Tulisi tutkia, onko kulttuurissa tapahtumassa jotain, joka ruokkii tällaista"

Helsingin yliopiston oikeushistorian professori Jukka Kekkonen muistuttaa, että viime vuosien kulttuurisesti käsittämättömissä rikoksissa ei ole ollut kyse syrjäytyneen alaluokan teoista, vaan tekijöillä on keskiluokkainen tausta.

Hovioikeus hylkäsi syytteet OYSin yhteispäivystyksessä vuonna 2018 tapahtuneesta epäillystä seksuaalirikoksesta

Oikeus katsoi, ettei riittävää näyttöä noin 40-vuotiaan miehen syyllisyydestä ole esitetty. Asia käsiteltiin hovioikeudessa asianomistajan pyynnöstä käräjäoikeuden tavoin suljetuin ovin.

Naudat ahtaissa tiloissa ja lantaisia – rautavaaralaiselle viljelijälle tuomio eläinsuojelurikoksesta

Käräjäoikeus tuomitsi rautavaaralaisen naisen sakkoihin ja eläintenpitokieltoon. Tilalle tehtiin kahden vuoden aikana kuusi eläinsuojelutarkastusta.

Oulun kaupunginteatteri ja Merja Larivaara tyytyvät käräjäoikeuden tuomioon sopimuskiistojensa selvittelyssä

Osapuolet ilmoittivat aluksi tyytymättömyytensä Oulun käräjäoikeuden kesäkuussa antamaan tuomioon, mutta eivät käyttäneet valitusoikeuttaan hovioikeuteen. Näin käräjäoikeuden tuomio on tullut lainvoimaiseksi.

Mies tuomittiin sakkoihin Lapualla tapahtuneesta seksiaktin kuvaamisesta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan kuvaaminen tapahtui salaa.

Hovioikeus pui Jari Aarnion murhatuomiota – syyttäjän mukaan elinkautisen saanut ex-poliisipäällikkö hyötyi siitä, että ei estänyt murhaa

Käräjäoikeus tuomitsi huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion elinkautiseen vankeuteen liki 18 vuoden takaisessa murhassa. Ex-rikollispomo Keijo Vilhunen vapautui syytteistä. Aarnio haluaa syytteen nurin ja syyttäjä elinkautisen myös Vilhuselle.

Äitinsä Lahdessa murhanneelle elinkautinen vankeustuomio

Mies murhasi äitinsä Ahtialassa syyskuussa 2020.

ESS: Ex-pankkiiri Mika Lehdolle kolmen vuoden kavallustuomio

Lehto omisti 50 prosenttia Långvik South -kiinteistöyhtiön osakkeista, jotka hän tuomion mukaan myi ilman, että loput osakkeet omistaneet neljä vähemmistöosakasta tiesivät. Rahat Lehto siirsi Maltalle.

Koskelan surmasta syytetyt olivat syyntakeisia, syytetyt toivovat laajan julkisuuden alentavan tuomiota – vankilaan lähetetty uhkaavia kirjeitä

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen arvion mukaan kolme 16-vuotiaan pojan murhasta syytettyä alaikäistä poikaa olivat syyntakeisia surmailtana. Tuomio annetaan perjantaina 3. syyskuuta kello 14.

Kolmekymppiselle miehelle miljoonien eurojen maksettavat tuhopoltosta Tampereella: hovioikeus ei uskonut muuttunutta selitystä

Aiemmin tuhopolton jo tunnustanut mies yritti vedota siihen, että joku muu on sytyttänyt tulipalon. Hovioikeus ei pitänyt väitettä uskottavana ja piti 4,5 vuoden vankeustuomion voimassa.

Lappilaismiehen kamerasta löydettiin lasta esittäviä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia kuvia – tuomiona päiväsakkoja

Miehen puhelimesta löydettiin myös videomateriaalia, joissa esitetään lasta sukupuoliyhteydessä tai siihen rinnastettavassa kanssakäymisessä. Syyttäjän mukaan normaalirangaistus teosta on sakko.

Ymmärsivätkö 16-vuotiaan pojan Koskelassa surmanneet alaikäiset toimintansa seuraukset? Mielentilatutkimusten lopputulokset julki perjantaina

Niin sanotun Koskelan surman käsittely jatkuu ensi perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Tuolloin käydään läpi kolmen murhasta syytetyn alaikäisen pojan mielentilatutkimusten lausunnot.

Venäläiskanavat: Navalnyin tukija ja aktivisti Ljubov Sobol on lähtenyt Venäjältä

Sobol sai tällä viikolla 1,5 vuoden tuomion koronamääräysten rikkomisesta. Hän ei joutunut vankilaan, mutta hänen liikkumistaan rajoitettiin ankarasti.

43-vuotias taksikuski tuomittiin useista asiakkaiden raiskauksista

Taksikuskina pääkaupunkiseudulla toiminut mies tuomittiin kuuden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen useista asiakkaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

18-vuotias mies sai yli viiden vuoden vankeustuomion Ruoholahden puukotuksista – yritti käräjäoikeuden mukaan tappaa kaksi alaikäistä

Mies sai tuomion kahdesta tapon yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta.

AP: Kansalaisyhteiskunnan synkät ajat Valko-Venäjällä jatkuvat – toimittajalle vankeustuomio väitettyjen herjaavien chat-viestien takia

Toimittajien ja kansalaisaktivistien pidätykset kiihtyivät Valko-Venäjällä heinäkuussa. Ainakin 29 toimittajaa on vangittuna odottamassa oikeudenkäyntiä tai jo suorittamassa tuomiotaan, kertoo uutistoimisto AP.

Hongkongissa ensimmäisen tuomion turvallisuuslain nojalla saanut mies yhdeksäksi vuodeksi vankilaan

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Hongkongin turvallisuuslakia käytetään sananvapauden rajoittamiseen ja toisiajattelijoiden vangitsemiseen.

Selkään puukottanut sai kolme vuotta vankeutta – Virolahdella tapahtuneessa kahden autokunnan tappelussa jaettiin vain kaksi tuomiota

Virolahdella tapahtui väkivaltainen kahden autokunnan yhteenotto viime vappuviikonloppuna. 24-vuotias mies sai syyttäjän vaatiman tuomion. Miehellä on myös aiempaa pahoinpitelyrikostaustaa.

Useista raiskauksista syytetylle Harvey Weinsteinille takaisku oikeudessa – tuomari piti kaikki syytteet voimassa

Seksuaalirikoksista vankilaan tuomittu elokuvatuottaja yritti torstaina saada Los Angelesilaisen oikeusistuimen hylkäämään kolme häntä vastaan nostettua syytettä.

Viking Sallyn murhajutun valitusaikaa jatketaan – käräjäoikeuden mukaan tulossa on lisätutkintaa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on jatkanut valitusaikaa Viking Sallyn murhajutun tuomiosta. Valituksen jättämisen määräaika olisi umpeutunut perjantaina, mutta sitä jatketaan 30. syyskuuta saakka syyttäjän ja uhrien omaisten pyynnöstä.

Nuorelle miehelle yli 4,5 vuotta vankeutta – tuomittiin 17–18-vuotiaana tehdyistä törkeistä seksuaalirikoksista

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut miehen neljäksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen. Lisäksi kolme henkilöä tuomittiin sakkoihin nuorena henkilönä tehdyistä salakatselusta ja kunnianloukkauksesta.

Hovioikeus vapautti rovaniemeläismiehen nuuskan salakuljetustuomiosta

Nuuskan salakuljettamisesta ja veropetoksesta tuomittu mies sai vapautuksen hovioikeudelta. Käräjäoikeuden tuomion jälkeen tehty lisätutkinta paljasti syylliseksi toisen ihmisen.

Valko-Venäjän kansalaisjärjestöjen "musta viikko" – Lukašenkan hallinto laukaisi ennennäkemättömän pidätysten ja kotietsintöjen aallon

Valko-Venäjän itsevaltainen johtaja Aljaksandr Lukašenka pyrkii suitsimaan kansalaisjärjestökentän. Viranomaiset pyrkivät sulkemaan muun muassa sananvapausjärjestö PENin Valko-Venäjän keskuksen ja Valko-Venäjän journalistiyhdistyksen BAŽ:n.

Sisäministeri Maria Ohisaloa uhanneen miehen tuomio jää voimaan – hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa

Vastaaja vaati, että hänen sisäministeri Maria Ohisalolle ja helsinkiläiselle poliisimiehelle maksettavaksi tuomittuja korvauksia oikeudenkäyntikuluista alennetaan. Helsingin hovioikeus ei myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa.

Pieksämäellä tapahtuneesta henkirikoksesta elinkautiseen tuomittu valitti tuomiostaan hovioikeuteen

Käräjäoikeus katsoi tuomitun syyllistyneen murhaan Pieksämäellä vuoden 2020 lokakuussa.

Tunnettu seksuaalirikollinen on tuomittu mielentilatutkimukseen – uhreiksi joutui 13–17-vuotiaita poikia eri puolilta Suomea

1970-luvulla syntynyt mies tuomittiin tänään mielentilatutkimukseen. Oikeus päätti pitää hänet edelleen vangittuna.

Ruotsin suosituimpiin kuuluva artisti Yasin tuomittiin vankilaan toisen artistin sieppauksesta – Rikosvyyhdissä kaikkiaan 30 syytettyä

Oikeus langetti Yasinille kymmenen kuukauden tuomion sieppauksen valmistelusta. Samassa oikeudenkäynnissä niin sanotun Vårby-verkoston johtaja sai liki 18 vuotta vankeutta.

Kymmenien alaikäisten hyväksikäytöstä syytetylle miehelle tuomio tänään

Syytetty on aiemmin tuomittu kahdesti vankeuteen samankaltaisista rikoksista.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin kumosi Suomen saaman tuomion valekuolleen tapauksessa – asiantuntija: "Ei saa jäädä tähän"

Suomi oli saanut EIT:ltä langettavan tuomion tapauksessa, joka perustui väärennettyyn asiakirjaan turvapaikanhakijan kuolemasta. Asiantuntijan mielestä ihmisoikeustuomioistuimen on nyt syytä tarkastella omaa toimintaansa kriittisesti.

Kumoaako Euroopan ihmisoikeustuomioistuin Suomen tuomion "valekuolleen irakilaismiehen" tapauksessa? Ulkoministeriö odottaa ratkaisua tänään

Tuomioistuin ehti antaa Suomelle langettavan tuomion ennen kuin irakilaisen turvapaikanhakijan kuolema paljastui lavastetuksi. EIT antaa ratkaisunsa Suomen valtion hakemukseen tänään.

Käräjäoikeus palaa Afrikkaan Pirkanmaan harvinaisessa sotarikosoikeudenkäynnissä – syynä uudet todistajat ja todisteet

Alun perin Pirkanmaan käräjäoikeuden arvioitiin antavan tuomion syksyllä. Asiaan on tullut puolustukselta ja syyttäjältä uusia todistajia ja uusia todisteita. Nyt käräjäoikeus arvioi ratkaisun antamisen siirtyvän vuodenvaihteeseen.

Nimi ja osoite kirjeessä tekivät turkulaismiehestä hetkeksi huumerikollisen – KKO pohtii yhä useammin, annetaanko tuomioita oikein perustein

Korkein oikeus on ottanut viime vuosina entistä useammin kantaa rikostapausten näyttöön. Oikeusoppineiden mielestä muutos on silmiinpistävä. Se voi viestiä siitä, ettei näyttöä arvioida käräjä- ja hovioikeuksissa riittävän laadukkaasti.

Kaksi miestä vuosiksi vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista – autosta löytyi amfetamiinia Imatralla

Syyttäjän mukaan amfetamiinilla oli tarkoitus hankkia rahaa Helvetin enkeleille. Käräjäoikeuden mukaan tälle ei löytynyt näyttöä.

Niko Ranta-aholle kaksi vuotta vankeutta Katiska 2 -huumejutusta – Ranta-aho helpottunut, syyttäjä viemässä asian hoviin

Rangaistuksessa on otettu huomioon aiempi, ensimmäisessä Katiska-huumejutussa määrätty 11 vuoden vankeusrangaistus.

Poliisi etsintäkuulutti Someron murhasta elinkautiseen tuomitun miehen

Turun hovioikeus katsoi keskiviikkona 26-vuotiaan Jyri Niemisen syyllistyneen entisen naisystävänsä murhaan. Mies tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Mies ei ole ilmoittautunut oma-aloitteisesti rikosseuraamuslaitokselle.

Käräjäoikeus antaa tänään tuomion Katiska 2 -huumejutussa – syyttäjä hakee Niko Ranta-aholle historiallisen pitkää tuomiota

Syyttäjä hakee Katiska 2 -huumeoikeudenkäynnissä pääsyytettynä olevalle Niko Ranta-aholle 13 vuoden vankeustuomiota aiemman 11 vuoden tuomion lisäksi. Myös Ranta-ahon lähisukulaiselle vaaditaan pitkää vankeusrangaistusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle