Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maanantai 22.3.2021 (radio)

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen suunnitellaan koronarajoituksia. Kirjallisuuden Finlandia-palkintojen valitsijat on kerrottu. Tällä viikolla paistaa aurinko.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoraadissa lappilaista väriä

Finlandia-palkinon saajat julkistetaan joulukuussa.

Tove-elokuva ei päässyt jatkoon Oscar-kisassa

Tove Janssonista kertova elokuva oli Suomen Oscar-ehdokas.

Zaida Bergroth kasvoi ilman rutiineja, mutta boheemin äidin kanssa katsottu Psyko viitoitti tien: "Silloin oivalsin, miten elokuvat rakennetaan"

Kulttuurivieras, elokuvaohjaaja Zaida Bergroth oppi jo lapsena kantamaan paljon vastuuta. Siitä on ollut hyötyä elokuva-alalla.

Ylen aamu tänään: EU-maiden johtajat ovat kokoontuneet huippukokoukseen, pöydällä on monta vaikeaa kysymystä – katso lähetys tästä

Levillä voi aloittaa jo laskettelukauden. Vieraina Tove-elokuvan ohjaaja ja pääosan esittäjä Zaida Bergroth ja Alma Pöysti.

Avaruusromua: Unelmia, epävarmuutta vai paratiisi?

Millaista musiikkia synnyttää Marian tarjoama paratiisi?

Jussi-ehdokkaat: eniten ehdokkuuksia kahmivat Aurora ja Koirat eivät käytä housuja

Miia Tervon Aurora sai 13 ehdokkuutta ja J-P Valkeapään Koirat eivät käytä housuja 9 ehdokkuutta.

Alma Pöysti näyttelee pääroolin Tove Janssonista kertovassa elokuvassa

Syksyllä 2020 ensi-iltansa saavan Tove-elokuvan ohjaa Zaida Bergroth.

Leijonia lemmikkeinä, poliisia pakoon junan wc:n ikkunasta – Zaida Bergroth teki elokuvan Suomen erikoisimmasta uskonnollisesta johtajasta

Unissasaarnaaja Maria Åkerblom syntyi köyhiin oloihin, keräsi ympärilleen palvojien joukon ja istui vuosia vankilassa.

Marian Paratiisin lahkolaistyttöjä näyttelevät Saga Sarkola ja Satu Tuuli Karhu: Rakkauden puute voi johtaa kauheisiin asioihin

Zaida Bergrothin uutuuselokuvassa epävarma aika ja hyväksynnän kaipuu saavat ihmiset seuraamaan karismaattista johtajaa.

Uusi palkinto Jussi-gaalassa rohkaisee riskinottamiseen – 20 000 euron palkintosumma tulee tarpeeseen

Kotimaista elokuva-alaa palkitaan tänään Jussi-gaalassa. Gaalassa jaetaan myös uusi 20 000 euron arvoinen palkinto kotimaisen elokuvan tasoa viime vuonna nostaneelle elokuva-ammattilaiselle.

Kulttuurivuoden 2019 tärpit: Game of Thrones, hurmossaarnaaja, Ruisrock ja monta muuta

Yle Uutisten kulttuuritoimittajat valitsivat kulttuurielämyksiä, joita kannattaa odottaa tänä vuonna.

Taiteen valtionpalkinto 16 taiteilijalle – mukana Klaus Haapaniemi ja Zaida Bergroth

Suuruudeltaan 14 000 euron valtionpalkinnot jaettiin tänään.

"Turvattomina aikoina ihmisten on helppo uskoa ehdottomiin totuuksiin" – Zaida Bergroth tekee elokuvaa hurjasta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista

Pihla Viitala esittää Marian paratiisissa 1920-luvun valovoimaista hurmossaarnaajaa. Tosipohjaisessa elokuvassa epävarma aikakausi saa ihmiset tarttumaan karismaattisen johtajan lupauksiin.

Krista Kososen vartaloa katsoo toinen nainen – Miami-elokuvassa valta on naisilla

Yökerhojen kulisseihin sijoittuvassa Miami-elokuvassa etsitään kauan sitten kadonneen siskon läheisyyttä.

Kotikatsomo: Skavabölen pojat

Tarina perheen hajoamisesta 70- ja 80-lukujen Suomessa.

Skavabölen pojat nousevat Tampereen Teatterin lavalle – syksyllä nähdään neljä ensi-iltaa

Tampereen Teatteri satsaa syksyn ohjelmistossaan komediaan, mutta tuo näyttämölle myös aikansa sukupolvinäytelmän Skavabölen Pojat.

Professori Elina Knihtilä: Suomalainen teatteri on aina kriisissä

Teatterikorkeakoulun uutena näyttelijäntyön professorina on syksystä asti työskennellyt näyttelijä Elina Knihtilä. Knihtilän mielestä on pelkästään hyvä, että suomalainen teatteri on aina kriisissä.

Internetaika on tehnyt hyvää lyhytelokuvalle

Aamu tv:ssä vierailleet ohjaajat Zaida Bergroth ja Teemu Nikki uskovat internetin ja entistä parempien kameroiden rohkaisseen lyhytelokuvien tekijöitä. Helsingin lyhytelokuvafestivaalin tuomarit pitävät tämän vuoden elokuvien tasoa hyvänä. Paras sato palkitaan lauantaina.

Hyvä poika menestyi Prahan festivaaleilla

Kokkolalaisen Jan Forsström käsikirjoittama elokuva Hyvä poika on voittanut pääpalkinnon Prahan elokuvajuhlilla. Forsström käsikirjoitti elokuvan yhdessä ohjaaja Zaida Bergrothin kanssa.

Elokuva-alan parhaimmistoa palkitaan jälleen Jussein

Suomalaisen elokuva-alan parhaimmistoa palkitaan jälleen sunnuntaina Jussi-gaalassa. Eniten ehdokkuuksia, yhdeksän, keräsi tällä kertaa Aki Kaurismäen ohjaama Le Havre.

Jan Forsströmille Jussi-ehdokkuus käsikirjoituksesta

Kokkolalaislähtöinen Jan Forsström on ehdolla elokuva-alan Jussi-palkinnon saajaksi parhaasta käsikirjoituksesta. Forsströmin yhdessä Zaida Bergrothin kanssa käsikirjoittama Hyvä poika -elokuva keräsi peräti seitsemän Jussi-ehdokkuutta.

Aki Kaurismäen Le Havre sai eniten Jussi-ehdokkuuksia

Vuoden kotimaisten elokuvien Jussi-palkintoehdokkaat on valittu. Eniten ehdokkuuksia saivat Le Havre, Hiljaisuus ja Hyvä Poika. Jussi-palkinnot jaetaan 29. tammikuuta.

Hyvä poika -elokuvan käsikirjoitus palkittiin

Jan Forsströmin ja Zaida Bergrothin käsikirjoittama Hyvä poika nappasi Sylvi-palkinnon vuoden parhaasta käsikirjoituksesta. Sylvi jaettiin nyt ensimmäisen kerran.

Suomalaisfilmeille pääpalkintoja Chicagon elokuvajuhlilla

Aki Kaurismäen uutuuselokuva Le Havre on voittanut kansainvälisten elokuvien sarjan pääpalkinnon Chicagon maineikkailla elokuvajuhlilla. Zaida Bergrothin elokuva Hyvä poika voitti uusien ohjaajien sarjan.

Kaurismäki’s Le Havre nabs audience award

The Reykjavík International Film Festival (RIFF) audience award went to Aki Kaurismäki’s Le Havre on Saturday. The festival also featured two other Finnish films: Zaida Bergroth’s The Good Son and the Finnish-Swedish co-production I Miss You.

Kaurismäen Le Havre palkittiin Islannissa

Aki Kaurismäen elokuva Le Havre on palkittu Islannissa Reykjavikin kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Le Havre sai RIFF:n yleisöpalkinnon lauantaina järjestetyssä päätöstilaisuudessa Reykjavikin konserttitalossa Harpassa.

Hyvä poika -elokuva kisaamaan PN:n elokuvapalkinnosta

Zaida Bergrothin ohjaama elokuva Hyvä poika on Suomen ehdokas Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi. Palkintoa tavoittelee yhteensä viisi elokuvaa.

Artisokka näyttää naisten elokuvia

Helsingissä torstaina alkava Artisokka Film Festival esittelee uutta naiselokuvaa, naiselokuvantekijöitä, näyttelijättäriä ja naiskohtaloita. Tapahtuma on laajentunut nelipäiväiseksi.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Hyvä poika, Howl ja Sanctum

Esko Rautakorven vieraana Aamu-tv:n sohvalla oli ensi-iltansa saavan Hyvä poika -elokuvan ohjaaja Zaida Bergroth. Arvioitavina olivat myös Howl - Huuto ja Sanctum.

Hyvä poika on tiheätunnelmainen ja hienosti näytelty elokuva

Ohjaus: Zaida Bergroth Alkuperämaa: Suomi 2011 Pääosissa: Elina Knihtilä, Samuli Niittymäki, Eero Aho, Anna Paavilainen, ja Eetu Julin K-13

Suomalainen elokuva esittäytyy Tukholmassa

Suomalainen elokuva esittäytyy Tukholmassa Yksi kaksi filmi -tapahtumassa. Neljän päivän aikana esitetään sekä uuden polven elokuvantekijöiden että vanhojen konkareiden elokuvia.

Skavabölen pojille elokuvapalkinto

Anjalankosken elokuvapalkinnon saa ohjaaja Zaida Bergroth elokuvasta Skavabölen pojat.

Skavabölen pojat voitti ensimmäisillä ulkomaisilla festivaaleillaan

Zaida Bergrothin ohjaama Skavabölen pojat on voittanut nuorille elokuvantekijöille tarkoitetun sarjan Aasian suurimmilla elokuvafestivaaleilla.

Kotkassa tarjotaan toivoa elokuvan avulla

Kotkan seurakuntien ja elokuvateattereiden järjestämän Kolahtaako-tapahtuman teemana on tänä vuonna toivo. Tapahtuma järjestetään jo kuudetta kertaa.

Kaksi suomalaista elokuvaa on valittu Pusanin kansainväliselle festivaalille

Kaksi suomalaista elokuvaa on valittu kansainväliselle Pusanin elokuvafestivaalille Koreaan. Suomea festivaalilla edustavan elokuvat Skavabölen pojat ja Postia pappi Jaakobille.

Tähtihetki: Skavabölen pojat

Anu Silfverbergin on vaikea uskoa Zaida Bergrothin elokuvaa esikoiseksi. Myös Tarmo Poussun mielestä Bergroth kuvaa taidokkaasti perhesuhteiden dynaamiikkaa ja eläytyy uskottavasti nuorten poikien maailmaan.

Menestysnäytelmä Skavabölen pojat päätyi valkokankaalle

Q-teatterin 1990-luvun alun menestysnäytelmä Skavabölen pojat nähdään nyt elokuvaversiona. Kulttisuosion saavuttanut perhedraama taipui elokuvaksi ohjaaja Zaida Bergrothin käsittelyssä.

Skavabölen pojat taipui vihdoin elokuvaksi

1990-luvun menestysnäytelmästä Skavabölen pojat on valmistunut elokuva. Sen on ohjannut palkituista lyhytelokuvistaan tunnettu Zaida Bergroth. Hän on parhaillaan käynnissä olevan Espoo Cinén debyyttiohjaaja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle