Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mika Lintilä.

Hallitus kaavailee rajoitusten vuoksi sulkeville yrityksille sulkemiskorvausta – moni aiemmin kokeiltu koronatyökalu tekee paluun

Suomen Yrittäjät kiittelevät: "Tämä vaikuttaa yritysten näkökulmasta varsin mittavalta paketilta ja hyvä niin."

Ilmakuvassa etualalla tuotantolaitos ja sen takana kenttä, jossa on tuhansia aurinkopaneeleita.

Valtio tukee tuulivoimalan yhteyteen rakentuvaa aurinkovoimalaa Kalajoella – hybridimallinen energiantuotanto on uutta Suomessa

Työ- ja elinkenoministeriö on myöntänyt miljoonatuen hankkeelle, jossa Juurakon tuulivoimapuiston viereen rakentuu aurinkovoimala.

TE-toimisto.

Työttömyys hellittänyt Etelä-Savossa – kuitenkin pitkäaikaistyöttömien määrä kasvussa

Sekä työttömien että lomautettujen määrä on Etelä-Savossa laskussa. Ainoastaan piitkäaikaistyöttömien määrä on kasvussa.

Finnairin one toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

STT: Ministeriö halusi vaikuttaa uutisointiin Huoltovarmuuskeskuksesta – maskikauppoihin sotkeutuneesta keskuksesta tiedotettiin myönteisemmin

Työ- ja elinkeinoministeriössä hermostuttiin, ja keskustelun jälkeen Laurea-ammattikorkeakoulu alensi raportin hintaa 10 000 eurolla.

Mika Lintilä.

Lännen Media: Ministeri Lintilän mukaan uusiin kustannustukikierroksiin ei ole enää rahaa

Lintilä kertoo Lännen Medialle uskovansa koronapassin vähentävän rajoitusten yrityksille aiheuttamia taloudellisia haittoja merkittävästi, kun ravintolat voivat passin avulla pyörittää liiketoimintaansa.

Kahvilatyöntekijä Riikka Lamminen Way Bakeryssä Helsingin Kalliossa.

Osa-aikatyöt eivät innosta suomalaisia, mutta Riikka Lamminen ui vastavirtaan – asiantuntijan työ vaihtui osa-aikatyöhön kahvilassa

Osa-aikaisiin töihin ei riitä tekijöitä. Niitä ei haluta tehdä, ellei ole pakko.  Koronapandemia on lisännyt osa-aikaisia töitä vakituisten työpaikkojen kustannuksella.

Kaksi naista retkipolulla.

Tiistai 23.11.2021 (tv)

Työministeri. Heureka. Suomen luonto. Sääennuste.

Reposaaren tuulipuiston tuulivoimaloita.

Tuulivoimapuisto suunnitteilla Pietarsaaren edustalle ulkomerelle – merenpohjan tutkimuslupapäätöstä odotetaan vielä tämän vuoden puolella

160 tuulivoimalan puisto tuottaisi valmistuessaan sähköä vasta vuosikymmenen loppupuolella. Tutkimuslupahakemuksien päätöksiä odotellaan saatavaksi vielä tämän vuoden puolella.

Baarimestari Samuel Honkavaaran valmistaa drinkin Riff -baarissa Helsingissä.

Ajatteletko vaihtaa alaa? Asiantuntijat: Nyt on työntekijän markkinat – ”Näin laajaa alalta toiselle siirtymää on tapahtunut tuskin koskaan”

Ravintola- ja hoitoalalta lähtenyt vyöry on kasvanut yleiseksi työvoimapulaksi, sanoo työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarasto

Epäonnisia maskikauppoja edelsi valtava poliittinen paine: "Presidentti oli kiukkuinen hallinnon saamattomuuteen", kertoi HVK:n entinen johtaja

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema oli kokenut, että painetta suojamaskien hankkimiseksi tuli ministerireittiä pitkin jopa tasavallan presidentiltä Sauli Niinistöltä.

henkilökuva

Onko ministeriön työmarkkinaennuste liiankin optimistinen? Asiantuntija: Ei ole tehty uudistuksia, joilla työttömiä saataisiin työllisiksi

Työ- ja elinkeinoministeriön työmarkkinaennusteen mukaan työllisten määrä kasvaa ripeästi ohi koronaa edeltävän tason. Huolena on työvoimapula. Samaan aikaan työttömyys vähenee hitaasti.

Prisman kassatyöntekijöitä ja asiakkaita.

Ennuste: Hallitus pääsee lähelle paljon puhuttua työllisyystavoitettaan vuonna 2023

Työllisyys on paranemassa koronaa edeltäneelle tasolle, mutta uudet työpaikat ovat osa-aikaisia. Ennätyslukemiin noussut pitkäaikaistyöttömien määrä vähenee tasaisesti.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kainuun työttömyys ennätysalhaalla: tilanne on parempi kuin ennen koronapandemiaa

Pienimmät työttömyysluvut ovat Sotkamossa, Kajaanissa ja Ristijärvellä, suurimmat luvut ovat Puolangalla.

Personer sitter i buss med karta i handen.

Maskipakko poistuu ely-keskuksen järjestämästä joukkoliikenteestä

Pohjois-Savon ely-keskus lieventää maaliskuussa asettamansa maskipakon vahvaksi suositukseksi marraskuun alusta alkaen.

Tarjoilija alkamassa laskemaan olutta tuoppiin.

Koronavuoden perintö: vaikeasti työllistyvien määrä kasvoi, samaan aikaan työnantajien rekryongelmat yleistyvät

Etelä-Savossa työttömien määrässä on palattu koronaa edeltäneeseen aikaan, mutta työttömyyden rakenteessa on tapahtunut muutoksia.

Pommisaareen vievä pengertie satamassa.

Pommisaari jää täyttämättä vastoin alkuperäisiä lupaehtoja – Kokkolan syväväylältä ei kertynyt riittävästi ruoppausmassoja

Väylävirasto joutuu tehostamaan Pommisaaren rakenteiden ja vesistöjen tarkkailua. Suurin osa saaresta jää vedenpinnan alle.

 Työministeri Tuula Haatainen (SDP) Työkanava Oy:ta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä 21. lokakuuta 2021.

Uuden valtionyhtiön on tarkoitus työllistää 1  000 osatyökykyistä – hallitus antoi esityksensä eduskunnalle

Tarkoituksena on työllistää työnhakijoita, joiden on esimerkiksi sairauden tai vamman takia vaikea saada työtä avoimilla työmarkkinoilla. Yhtiön nimeksi on tulossa Työkanava Oy.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä Ykkösaamun vieraana 9. lokakuuta.

Näin elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi korkealle nousseita sähkön hintoja: "Sama tilanne kuin polttoaineen hinnassa"

Ykkösaamun haastattelussa vieraillut ministeri pitää tärkeänä, että energian hintoja ei nyt nosteta poliittisilla päätöksillä. Lintilä esitti myös kritiikkiä työmarkkinajärjestöille.

Mika Lintilä.

Mika Lintilä Ylen Ykkösaamuun – mitä haluat kysyä elinkeinoministeriltä?

Hallitus on sopinut kaikessa hiljaisuudessa kannan, että ydinvoima yritetään saada EU:n kestävien energiamuotojen luokitteluun. Miksi asiaa piti hoitaa salassa?

Joen yli kulkeva silta kuvattuna auringonpaisteessa.

Istukkakääpä lahotti Liinamaan sillan kannen Ylihärmässä

Sillan puukansi uusitaan syksyn aikana. Liikenne sillan kautta katkaistaan kokonaan parin kuukauden ajaksi. Valmista pitäisi olla ennen joulua.

Paimion parantola kuvattuna takapihan puolelta.

Ministeriö jakoi rahaa kiertotaloushankkeisiin – Paimion parantolalle ja Turun ammattikorkeakoululle satojatuhansia euroja

Työ- ja elinkeinoministeriö tuki viittä eri kiertotaloushanketta yhteensä miljoonalla eurolla. Viidesta hankkeesta kaksi sijoittuu Varsinais-Suomeen.

henkilökuva

Koronatukia on jaettu jo miljardeja suomalaisfirmoille – tarkastusviraston tyly arvio: Tukea meni yrityksille, jotka eivät olisi tukea tarvinneet

Kustannustuen neljännen ja toistaiseksi viimeisen kierroksen haku päättyi syyskuun lopussa. Kaikkiaan suoria koronatukia on maksettu yrityksille viime ja tänä vuonna noin 2,4 miljardilla eurolla. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan koronatukien kohdentamisessa ei onnistuttu erityisen hyvin. VTV katsoo, että nyt olisi aika katsoa myös muitakin yritystukia kriittisesti.

Lapin liiton maakuntajohtaja Mika Riipi Rovaniemen Koskenrannassa

EU:n aluetukien taso säilyy Lapissa, kun menetykset kompensoidaan määräaikaisella rahastolla: "Torjuntavoitto", kuvailee Lapin maakuntajohtaja

Lappi menettää ESR- ja EAKR-rahoitusta, mutta saa tukea oikeudenmukaisen siirtymän rahastolta.

Markus Hirvonen ruskaisessa puistossa.

Maakuntajohtaja Markus Hirvonen on tyytyväinen EU-kehitystuen määrään: "Tasoittaa hyvinvointieroja"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä esitteli torstaina tulevan seitsenvuotiskauden rakennerahohjen jakomallin. Kaikkiaan EU-rahoitusta saadaan maakuntaan 148 miljoonaa euroa.

Sodankylän vanha paloasema

Jos Lapin ely-keskuksen lupa heltiää, Sodankylä menettää yhden maamerkeistään, paloaseman tornin

Sodankylän kunta kaavailee paloaseman tilalle puistomaista aluetta leikkialueineen.

Keijo Hänninen säätää värejä Tuusulan painotalossa 17.9.2019.

Työvoimapula vaivaa, ja eniten tarvittaisiin hoitajia ja lääkäreitä – media- ja painoalalla sen sijaan on ylitarjontaa

Suurinta työvoimapula on edelleen monessa sosiaali- ja terveysalan ammatissa. Ylitarjontaa on puolestaan sihteereistä, vaattureista sekä median, painoalan, taiteen ja kulttuurialan ammattilaisista.

Akkumateriaalin tutkimusta Turun yliopistossa

Akkuteollisuus kasvaa Suomessa vauhdilla, osaajista on pulaa jo nyt – TEM: "Riskinä on, että jäämme kehityksestä jälkeen"

Suomesta ollaan luomassa akkualan kansainvälistä menestyjää. Kansallisen strategian mukaan Suomi voisi olla akku- ja sähköistymisklusterin edelläkävijä maailmassa vuonna 2025. Asiantuntija ei ole aivan varma, riittääkö pienessä maassa virtaa siihen.

Johtaja Tommi Uitto Nokia One rakennuksessa Nokian kampuksella Karkalliossa Espoosa

Teknologiateollisuus pelkää Suomen näivettyvän osaajapulaan – Nokia: Jos emme saa työvoimaa, työt tehdään sitten muualla

Teknologiateollisuuden mukaan tuleva osaajapula ratkaistaan työperäisellä maahanmuutolla. Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimuspäällikön mukaan Suomessa työnantajat ovat ehkä tottuneet siihen, että koulujärjestelmä tuottaa valmista työvoimaa.

Kuvituskuvassa on siistijä työssään toimistotiloissa Helsingissä elokuussa 2020.

Tuore työllisyyskatsaus: Nuorten ja lomautettujen määrä laski, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi

Kaakkois-Suomessa pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut viime vuodesta, mutta nuorten työttömyys puolestaan laskenut reilusti.

Vedenpinta aaltoja

Outokumpu kaavailee Enonkoskella sijaitsevan Laukunkankaan kaivospiirin lakkauttamista

Outokumpu on käynnistänyt selvitystyön yhdessä Etelä-Savon ELY-keskuksen kanssa.

Skiss över ett möjligt batterifabriksområde på Långskogens industriområde i Vasa.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen YVA-lausunto on julkaistu: Johnson Matthey joutuu tarkentamaan suunnitelmia liikenteen sekä jätevesien osalta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteysviranomaisen lausunto on valmistunut. 20 lausunnon, mielipiteen ja kommentin pohjalta useampaa ympäristöön vaukuttavaa toimenpidettä on vielä tarkennettava.

Männynrunkoja sateisessa metsässä.

Kerimäelle Huosioon kaavailtu luonnonsuojelualue toteutumassa – perustamispäätös saa lainvoiman lähiaikoina

33 hehtaarin luonnonsuojelualue on saamassa lainvoiman syyskuun lopulla, ellei perustamispäätöksestä valiteta.

Nurmolainen Pentti Niemistö säätää lämpötilaa maalämpökeskuksesta.

Osa öljylämmityksestä luopuneista luuli jo, että valtionavustukset loppuivat – hakemusten käsittelyssä paha viive, mutta ely-keskus lupaa tahdin jälleen kiihtyvän

Öljylämmityksestä on luopunut reilussa vuodessa jo yli 7 000 kotitaloutta ja hakemuksia on lähetetty lähes 16 000. Hallituksen tuoreeseen budjettiesitykseen on kirjattu, että valtionavustuksia öljystä luopumiseksi jaetaan pientalojen omistajille myös vuonna 2022.

Reposaaren tuulipuiston tuulivoimaloita.

Soinin Pesolaan ei tule tuulimyllyjä

Soiniin on suunnitteilla tuulivoimaa kolmelle muullekin alueelle. Konttisuolle on rakennettu jo myllyjen pohjia ja pystytys tapahtuu syksyn aikana.

Lähes autio Mall of Tripla maaliskuussa 2021.

Yli tuhat yritystä on joutunut palauttamaan koronatukia – monta sataa firmaa käytti rahaa tukisääntöjen vastaisesti

Ely-keskukset ja Business Finland maksoivat koronatukea yritysten kehittämishankkeisiin yhteensä noin 1,3 miljardia euroa. Tukia ei saanut käyttää esimerkiksi vuokriin tai uusien laitteiden ostamiseen.

GTK Mintec Outokummussa

GTK:lle rakennetaan uusi laboratorio Outokumpuun

Valtiolta on luvassa rakennusurakkaan 11 miljoonaa euroa. Geologian tutkimuskeskus investoi laboratoroiden tutkimuslaitteistoihin neljä miljoonaa euroa.

TE-toimisto.

Hämeen ely perustaa toimielimen hoitamaan maahanmuuttoasioita

Toimielimen tehtävänä on esimerkiksi kehittää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä. Yksi tehtävä on turvapaikkatilanteen seuraaminen. Alueellinen toimikunta on tätä ennen istunut kaksi kautta.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Rovaniemen Sinetässä voi lauantaina oppia kunnostamaan vesistöjä

Rovaniemen Sinetässä järjestetään lauantaina Sinettäjoen kunnostustempaus, jossa voi oppia vesien kunnostusmenetelmiä.

Antti Rinne

Ilta-Sanomat: Antti Rinne nousemassa työministeriksi – Rinne Ylelle: ”Uutinen on täysi ankka”

Kansanedustaja Suna Kymäläisestä tulisi lehden tietojen mukaan liikenneministeri.

Suomen kasvukäytäverkoston johtaja Jaana Villanen pihalla hortensiapensaan edessä

Hämeenlinnalainen Jaana Villanen kasvukäytäväverkoston johtajaksi: "En usko pikavoittoihin"

Pääradan varren kaupunkien verkosto perustaa Kasvukäytävän akatemian, jonka työnä on vahvistaa alueen oppilaitosyhteistyötä. Vastavalittu kasvukäytäväjohtaja uskoo vain pitkäjänteisen työn tuovan yrityksiä ja asukkaita radan varteen.

Ihmisiä kauppakeskuksessa.

Pienten ja keskisuurten yritysten talousluottamus vahvistunut – suuret kuitenkin pieniä luottavaisempia

Yli kolmasosa Suomen pienistä ja keskisuurista yrityksistä arvioi, että talouden suhdanteet paranevat seuraavan 12 kuukauden aikana. Pelko kustannusten nopeasta noususta varjostaa suotuisia odotuksia.

Maisemakuva Sodankylän Lokasta, metsähakkuu, jonka takaa siintää Lokan tekojärvi.

OneCoin-huijauksella rikastunut suomalaismies houkuttelee sijoittamaan kultakaivokseen – GTK:n asiantuntija: "Toivottavasti ihmiset eivät lankea tällaiseen"

Olemattomalla virtuaalivaluutalla miljoonia tehnyt Kari Wahlroos vetää Tuohivirta-nimistä hanketta, joka kertoo tähtäävänsä miljardien eurojen kaivostoimintaan. Hanketta on Geologian tutkimuskeskuksen asiantuntijan mukaan markkinoitu kyseenalaisilla väitteillä.

Kahvila suljettu kokonaan poikkeusolojen vuoksi.

Yli tuhat ravintolaa on määrätty maksamaan koronatukia takaisin valtiolle – niistä ainakin sata päätyy ulosottoon, arvioi viranomainen

Ravintoloille ilman hakemuksia myönnetty kesän 2020 koronatuki oli automattimaksatuksen takia nopea, mutta johti osalla liian suuriin korvauksiin. Tukia on yhä palauttamatta noin 500 yrityksellä. Kassat ammottavat tyhjyyttään, sanoo edunvalvoja Mara.

Kaivosyhtiö Anglo American Sakatti Oy:n kairausreikä Viiankiaavan Natura-alueella Sodankylässä elokuussa 2021.

Uusi kaivoslaki lisää kuntien valtaa ja lyhentää etsintälupia – luonnonsuojelupiirin mukaan tavoite ympäristönsuojelusta on jo vesitetty

Kaivoslain uudistus lisää kuntien valtaa ja se voi jarruttaa hankkeita kunnissa, joissa kaivosten vastustus on suurta. Lapin luonnonsuojelupiirin mielestä hallituksen päätavoite ympäristönsuojelun parantamisesta on vesitetty työ- je elinkeinoministeriössä.

Hanskat naulassa

Työttömyys on vähentynyt Pohjanmaalla – myös uusia avoimia työpaikkoja on kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna

Työttömyys pienentyi kaikilla ELY-keskusalueilla, eniten Pohjanmaalla. Vaikka työttömyys on pienentynyt vuoden takaiseen verrattuna, on pitkäaikaistyöttömyys kasvussa.

Huhtamäen valmistamia kertakäyttömukeja ja EU:n tuleva merkintä muovia sisältäville tuotteille

Plastic straw ban comes into force

Some single-use plastic items, like straws, are banned in Finland as of Monday.

Lapsi leikkii kuorma-autolla leikkipuistossa.

Takkuileeko perhevapaalta töihin palaaminen? Nyt siirtymään saa tukea myös Pohjois-Savossa

Maksuttoman valmennuksen tarkoituksena on tukea perhevapaalta siirtymistä lähemmäs työelämää sekä kohentaa työelämävalmiuksia. Valmennukset koostuvat sekä yksilö- että ryhmätapaamisista. Ensimmäiset valmennukset käynnistyvät elo–syyskuun vaihteessa.

Atrian tuotantolaitos Nurmossa ilmasta kuvattuna

Tukes selvittää Atrian maanantaista ammoniakkivuotoa – kymmeniä työntekijöitä altistui kemikaalille

Tukesin mukaan Atrian varautumistaso kemikaalionnettomuuksien varalle on korkea. Onnettomuuksien varalle myös harjoitellaan Atrialla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle