Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Syömään! Yle Puhe kutsuu keskustelemaan ruoasta perjantaina 5.3.

Ruokaperjantai 5.3. Aamussa, Aktissa ja Iltapäiväkerhossa

Kokki Henri Alén ei usko kolmen viikon ravintolasulun vaikuttavan ja rajoitukset jatkuvat: "Stay home, stay safe ja tehkää juurileipää"

Alénin mielestä sulun jälkeen pitäisi hyödyntää keinoja, joilla viruksen leviämistä esimerkiksi ravintoloissa voidaan estää.

Henri Alén keksi 10 vuotta sitten "ravintolaruoan Ikean", josta tuli tänä keväänä yllättäen totta

Kun poikkeusolot alkoivat maaliskuussa, Alénin ravintolat tekivät 80 000 euroa tappiota parissa viikossa. Sitten vanha idea kaivettiin esiin.

Ravintoloitsija Henri Alén: Nyt on mietittävä luovia ratkaisuja

Ravintoloitsija toivoo, että ketään ei tarvitsisi lomauttaa kokonaan.

Kaivonkannet hitsataan kiinni, Putinin ja Trumpin jättikoneet rullaavat kiitotielle, mustien autojen letkat pysäyttävät liikenteen... Huippukokous sekoittaa helsinkiläisten arjen

Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tuleva tapaaminen Helsingissä näkyy jo monin, osin salaperäisin tavoin sekä sosiaalisessa mediassa että katukuvassa.

Huippukokki Henri Alénin unelmapäivät: kaupunki täynnä kansainvälisiä toimittajia – "Tämä on todellinen jättipotti!"

Ylen tekemän soittokierroksen perusteella vaikuttaa siltä, että harva helsinkiläinen ravintola on kuitenkaan varautunut yli 1 400 ulkomaiseen toimittajaan.

Syö kuin astronautti: kvinoapuuroa marsilaisella pestolla

Haastoimme huippukokki Henri Alénin valmistamaan Mars-ruokaa

Keittiömestari Henri Alén Linnan juhlien ruokalistasta: Tarjolla paljon leivottua

Henri Alénin mukaan suomalaista ruokakultuuria ei voi saada päättäjien ulottuville paremmin kuin Linnan juhlissa.

Uusia ravintoloita nousee Helsinkiin nousukauden elkein, mutta harva lopulta pärjää

Taantumasta huolimatta ravintoloita on tullut koko 2000-luvun ajan lisää. Helsinkiin viime vuosina jopa niin paljon, että puhutaan todellisesta ravintolabuumista. Ulkona syömiseeen kulutetaan nykyään enemmän rahaa kuin aikoihin.

Huippukokki Henri Alén: Lappi voitaisiin helposti tuotteistaa miljoona kertaa paremmin

On surullista, että Lappi on yhtä kuin poro – jopa suomalaisille. Näin sanoo maankuulujen ravintoloiden isä Henri Alén, jonka mielestä Lapin hyödyntämätön potentiaali pitäisi ottaa käyttöön. Eikä paremmin tekeminen olisi edes vaikeaa.

Aamu-tv: Italiankärpänen puri huippukokkia

Kokki Henri Alén lomailee vain maissa, joissa ruokaa rakastetaan intohimoisesti. Suorin tie taivaaseen on sydänsimpukkapasta Italian rannikolla.

Millainen laskiaspulla on tänä vuonna hitti? –äänestä!

Ruokablogeissa vilahtelee laskiaistuuttia, -wrapia ja -hodaria. Yle Tampere kysyy pilke silmäkulmassa minkä muotoisena laskaispulla on parasta nauttia.

Jyräävätkö laskiaispullatuutit ja pitsakakut klassikkoherkut?

Perinneherkuista kehitellään jatkuvasti uusia versioita, jotka leviävät netistä kotikokkienkin kokeiltavaksi. Somekokki Henri Alénin mukaan muunnokset ovat hauskoja, mutta päihittävät harvoin alkuperäisiä. Kinuskikissa-bloggaaja Sini Visan mielestä taas mikään ei ole tylsempää kuin leipoa aina samalla tavalla.

Lapin ravintola-alalle rutkasti tunnustusta

Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin torstai-iltana 13. kerran. Gaala oli tänä vuonna Pohjois-Suomessa työskentelevien ammattilaisten juhlaa.

Kahvila Murusesta someilmiö? – "Meillä ei ole edes tietokonetta"

Vuoden 2014 someilmiö -tittelistä kisaavan kahvila Murusen yrittäjä Kalle Virtanen otti Some Awards -matkalle Helsinkiin mukaansa ruisleipää ja kainuulaisia vaatteita.

Suurin hiihtolomatapahtuma houkuttelee yli 10 000 nuorta

Suomen suurin yksittäinen hiihtolomatapahtuma Reaktori alkaa tänään tiistaina. Helsingin Sörnäisissä järjestettävä viisipäiväinen tapahtuma esittelee nuorille kaikki harrastusmahdollisuudet, joita Helsinki tarjoaa. Toimintaa on sumokoriksesta kullanhuuhdontaan.

Ravintolaillallista jonotetaan kuin kulttuurielämystä

Suomalainen ravintolakulttuuri on ryhtynyt painottamaan elämyksellisyyttä. Suosittuihin ravintoloihin saa odottaa pöytää kuukausitolkulla, ja yhä useampi kokki ja keittiömestari on tunnettu nimeltä. Tekijöiden mielestä menestyvän ravintolan salaisuus onkin nykyään elämykset ja tunnelma eikä vain ruoka ja juoma.

EU ei olekaan syyllinen pilkunviilaukseen

Yksittäinen terveystarkastaja käyttää suurta valtaa tulkitessaan elintarvikemääräyksiä. Suomalaisen lainsäätäjän mukaan EU on syytön moniin kansalaisia raivostuttaviin päätöksiin.