Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Damien Hirst alkoi tiistaina polttaa tuhansia teoksiaan omassa galleriassaan Lontoossa.

Damien Hirst pistää tuhansia taideteoksiaan palamaan – brittitaiteilija on tunnettu suureellisista tempauksista

Poltettavat teokset ovat osa valtavaa sarjaa, johon Hirst on tehnyt sekä fyysiset että digiversiot. Polttamalla fyysiset hän haluaa varmistaa digitaalisten ainutlaatuisuuden. Myös myymättömät digiteokset tuhotaan.

Maisa Immonen.

Maisa Immonen, 26, opetteli 3D-taiteen itsekseen, voitti pelkonsa ja tekee nyt Insta-filttereitä työkseen: "Tämä on räjähtänyt käsiin"

Metaversumin kehittyminen tarjoaa Suomessakin taideosaajille uusia työmahdollisuuksia. Esimerkiksi Timo Wright vie työn alla olevalla vr-dokumentillaan katsojan Fukushiman kaduille.

Antti Karppinen, valokuvaaja, istumassa Kuopion junaasemalla olevassa kahviossa

Kuopiolaiskuvaajille useita finaalipaikkoja Finnish Photo Awards -valokuvakilpailussa

Kuopiolaisia valokuvaajia kilpailee useassa eri kategoriassa. Palkittu Antti Karppinen sai finaalipaikan neljässä eri kategoriassa. Myös esimerkiksi valokuvaaja Niko Puumalainen sai finaalipaikan kuvituskuva-digitaalinen taide -kategoriassa.

Kuvassa kuvakaappaus Sini Aallon ja Mikko Oksalahden kuvituksesta Sibeliuksen kolmannen sinfonian ensimmäiseen osaan, joka esitetään Mikkelin musiikkijuhlilla 2021.

Joutsenia, tanssijoita ja meditatiivisia värejä – Mikkelin musiikkijuhlilla nähdään Sibeliuksen 3. sinfonia kaikille aisteille

Viime keväänä järjestettiin kilpailu, jossa tehtävänä oli visualisoida jokin Sibeliuksen 3. sinfonian osista. Sunnuntaina Mikkelin musiikkijuhlien konsertissa koetaan kolme voittajateosta.

Yksityiskohdat maalauksista: Gerard ter Borchin muotokuva Helena van der Schalckesta, Vincent van Goghin omakuva ja Rembrandtin Yövartio.

Huijarit myyvät NFT-teoksia ilman taiteilijoiden lupaa – Myös Rijksmuseumin teoksia on päätynyt lohkoketjuun

Oikein tehtynä NFT tarjoaa teokselle täydellisen autenttisuustodistuksen.

Amos Rexin kattorakennelmia ulkopihalla.

Tutkija: Amos Rex osoittaa, ettei Guggenheimia tarvita Helsingissä – nyt ulkomaita myöten hehkutettu suomalaismuseo avautuu yleisölle

Amos Rex nostaa käsityksen museosta uudelle tasolle. Yksityisen museon rakentaminen maksoi 50 miljoonaa euroa.

Taidemuseo Amos Rex aukeaa yleisölle 30. elokuuta

Amos Rexin avajaisnäyttely on digitaalisen taiteen ja teknologian juhlaa – katso ensimmäiset kuvat ja video valmiista museosta, jossa uusi ja vanha limittyvät toisiinsa

Amos Rexiä suunniteltiin kaksi ja puoli vuotta ja rakennettiin toinen mokoma. Nyt viiden vuoden urakka on ohitse ja lopputulos on tässä: uniikki urbaani miljöö, jossa uusi ja vanha, klassinen ja kokeellinen limittyvät toisiinsa saumattomasti. 50 miljoonaa euroa maksaneella tuoreella museolla on myös selkeä taiteellinen linja:se haluaa tuoda esille visuaalisen taiteen murrosta. Amos Rexin avajaisnäyttely Massless on japanilaisen teamLab -taiteilijaryhmän käsialaa. TeamLab on erikoistunut kokeilemaan digitaalisen teknologian rajoja ja ryhmä pyrkii määrittelemään kokemaamme todellisuutta aivan uudella tavalla. Teokset ovat interaktiivisia ja immersiivisiä, ja katsoja voi sukeltaa niihin sisään. Museo avautuu torstaina. Ensi keväänä Amos Rexiin tulee muun muassa René Magritte -näyttely.