Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kysyimme, mitä tarvittaisiin, että suomalaiset muuttaisivat maalle – saimme 963 vastausta: työ on ykköstoive, ihmisten asenteet ja yksinäisyys pelottavat

Ylen jutussa olleeseen kyselyyn tuli lähes 1000 vastausta. Tutkijan mukaan vastauksista näkyy, miten erilaisia käsityksiä ihmisilllä on maaseudusta.

Odotettua maallemuuttobuumia ei tullut, mutta pinnan alla väreilee – kerro meille, mitä tarvittaisiin, jotta sinä muuttaisit maalle?

Koronasta on odotettu kimmoketta maallemuuttoon. Osallistu jutuntekoon ja kerro meille, mitä konkreettisen maallemuuttopäätöksen tekemiseen tarvitaan.

Pelko kävi toteen, kun Ulla Kaljunen muutti maalle – äitiyslomalla yksinäisyys iski vasten kasvoja

Suomalaisten kokema yksinäisyyden tunne on syventynyt entisestään.

Maanantai 17.8.2020 (radio)

Koronatilanne tuo lisää jäseniä työttömyyskassoihin. Koronatesteihin on ruuhkaa. Muutto kaupungeista maalle lisääntyi. Matka-Vekka perui syksyn lomalentoja. Sää.

Ylen aamu tänään: Kaupungistuminen on ollut pitkään trendi – lisääkö korona ihmisten halua muuttaa maalle? Katso lähetys tästä

Miten paluu poikkeustilasta kohti normaalia näkyy politiikassa? Ylen musiikkidraama kertoo tänä kesänä Dingosta.

Näyttelijä Olga Temosta surettavat maaseudun lahoavat torpat, joita ei myydä: "Niitä säästellään, jos joku serkun lapsi ehkä joskus tulee"

Temonen uskoo, että moni kaupunkilainen olisi kiinnostunut ostamaan mökkejä järkevään hintaan.

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Onko maaseutuidylli totta, mitä tarkoittaa "normaalikokoinen" ja helpot vinkit koronan torjuntaan

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Murtuuko megatrendi? – Maallemuutto voikin olla tulevaisuudessa suosittua

Sitran tulevaisuusselvityksessä näkyy useita maaseudun nousua lupaavia asioita.

Espoolaisperhe muutti maalle, osti vanhan tilan 70 000 eurolla ja tubettaa tarinaa idyllisestä elämästään – mutta onko elämä maalla oikeasti sellaista?

Mielikuva maaseudusta on muuttunut myönteisemmäksi kuin ennen. Maaseudun asukkaat itse eivät tunnista tarinaa ikuisesta kesämökkielämästä.

Mäkelän perhe valitsi Porvoon pääkaupunkiseudun sijaan – Kaupunki on satsannut yli 120 miljoonaa lapsiperheisiin, ja se tuottaa nyt tulosta

Suomessa muuttoliike suuntautuu pääosin Etelä-Suomeen, erityisesti pääkaupunkiseudulle ja sitä ympäröiviin kehyskuntiin.

Mistä maailma puhuu -podcast: Ranskassa on käynnissä maaseudun vastaisku

Pariisilaiset haikailevat maaseudun yhteisöllisyyttä ja luonnon rauhaa.

He ovat kotiseutunsa kultakimpaleita – Jenni, Hanna, Samuel ja Eve perustivat kotinsa paikkaan, johon harva haluaa jäädä

Neljä erilaista tarinaa Suomesta, jossa sivukylät tyhjenevät ja kaupungit täyttyvät.

Vuoden maaseutukasvo Tytti Määttä: "Jokainen meistä on Kainuun puolestapuhuja"

Nykyään kuka tahansa voi tuoda esiin maaseudun arkista elämää.

Forssaan uusi maaseutukoulu?

Moderni, ympäristöystävällinen ja pedagogisesti hyvä kasvatus- ja opetuskeskus sopii pohjois-Forssaan. Tähän tulokseen on tullut peruskouluopetuksen rakennetta miettinyt Forssan kaupunginhallituksen asettama työryhmä. Ajatus uudesta maaseutukoulusta on harvinaista aikana, jolloin kunnissa näyttää olevan muotia lakkauttaa kyläkouluja.