Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jyväskyläläistaiteilijoiden live-stream-esitys yhdistää tankotanssia, valotaidetta ja musiikkia

Multidimensions-niminen esitys streamataan ilmaiseksi Youtubessa perjantaina 24.4. kello 19.

Insinööri ja tankotanssija Sami Huhtakallio ei häpeile harrastustaan – hymy ei hyydy, vaikka lihakset kramppaavat ja hiki virtaa

Tankotanssi vaatii paljon voimaa, mutta miesharrastajat ovat harvinaisia. MM-kisoissakin menestyneelle Sami Huhtakalliolle tärkeintä on kilpaileminen.

Torniolaiskaksikko nappasi tankotanssin MM-mitalin

Marianna Kettunen ja Oona Antinjuntti saivat hopeaa Mix doubles- sarjassa.

Tankotanssin MM-kisoihin Floridaan: 14-vuotias Oona Antinjuntti treenaa aikuisten kanssa: "Ehkä on vähän stressiä"

Tankotanssin maailmanmestaruuskisoihin Floridaan lähtee kaiken kaikkiaan 11 suomalaisurheilijaa.

57-vuotias tankotanssija Olavi Heino rikkoo perinteistä mieskuvaa – Psykologi: Vanha miehen malli voi olla kuin vankila

Moderni mies saa harrastaa vaikka tankotanssia, mutta se vaatii rohkeutta. Uusmiehuus syntyy kohtaamalla omat tunteet ja puhumalla niistä.

Video: Näin taituroi Pohjoismaiden paras tankotanssija – Sanni treenaa keskellä yötä

Solu- ja molekyylibiologiaa opiskeleva jyväskyläläinen Sanni Erämies on voittanut tankotanssin Pohjoismaiden mestaruuden Suomen ennätystuloksella.

Lukemista lauantaiksi: Koulutettujen palkkaromahdus, moraalipaniikki terrorismista ja 11-vuotias tankotanssija

Keräsimme lauantai-illaksi lukupaketin, jonka parissa viihdyt ja fiksuunnut.

Dokumenttiprojekti: Äidin toive – koskettava kuvaus äitiydestä ja naiseudesta

Kymmenen naista eri puolilta maailmaa kertoo tarinansa.

Tankotanssijatähti: laji sopii miesvartalolle ihanteellisesti – "Miesten yläkropan voima suhteessa pyllyn painoon on optimaalinen"

Tankotanssija Henriikka Roo haastaa miehiä kokeilemaan tankotanssia. Innokkaimmat harrastajat hankkivat oman tangon kotitreenejä varten.

Lasten ja nuorten harrastusmaksut ovat monelle perheelle liikaa – Tässä lista edullisemmista vaihtoehdoista

Harrastamisen aika on nyt, mutta mitä voi harrastaa, jos ei halua tai voi maksaa siitä itseään kipeäksi? Paljonkin. Kokosimme lajeja, jotka ovat vähemmän tunnettuja, mutta tehokkaita, hauskoja ja edullisia.

Tankotanssi ei ole vain nuorten naisten harrastus – katso video "ikämiesten" harjoituksista

Tankotanssi houkuttelee yhä laajempaa harrastajakuntaa. Esimerkiksi lohjalaisen tanssikoulu ToeStarin tankotuntikävijöiden ikähaitari yltää kuudesta yli 60 vuoteen. Koulun oppilaat Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviö ja Olavi Heino osallistuvat syksyllä lajin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin yli 40-vuotiaiden sarjassa.

Puolialaston tankotanssija nostatti kohun Ruotsin kuntapäivillä

Tankotanssija nousi lavalle illallisilla, joille oli kutsuttu lähes tuhat kuntapoliitikkoa ja virkamiestä. Kuntapäivien järjestäjä, kunnallinen työnantajajärjestö SKL pyytää anteeksi ja sanoo, ettei se ollut odottanut tällaista showta.

Tankotanssin nelinkertainen maailmanmestari säväytti Urheilugaalassa - katso video

Oona Kivelä, tankotanssin nelinkertainen maailmanmestari, esiintyi Suomen Urheilugaalassa tiistaina.

Tankotanssin tähti ei kaipaa olympiastatusta - "Menee siinä missä telinevoimistelukin"

Oona Kivelä on oman lajinsa ehdoton maailmanhuippu, mutta Vuoden urheilija -valintaa hän ei menestyksestään odota.

Oona Kivelä jälleen tankotanssin maailmanmestari – video

Kisat järjestettiin eilen perjantaina Hongkongissa.

Metrolla matkustaminen saa tänään uusia ulottuvuuksia – varaa tanssikengät mukaan!

Metrossa laitetaan jalalla koreasti tänäiltana, kun Katulavatanssit Goes Raiteilta -tapahtuma kutsuu matkustajat ja ohikulkijat tanssin pyörteisiin. Jokainen saa tanssia omalla tyylillään, eikä tankotanssikaan ole kiellettyä.

Naiskehoa halutaan ymmärtää – "Median luoma kuva naisesta tuntuu välillä aika suppealta"

Kajaanissa nähdään erityislaatuinen yhdistelmä esitystaidetta ja tankotanssia, kun kolme naista tutkivat naiskehoa.

Tankotanssi vaatii urheilijan fysiikan ja akrobaatin kehonhallinnan

Tankotanssi on lyönyt vahvasti läpi Suomessakin. Eikä ihme, sillä laji on näyttävä, ja vaatii kehonhallinnalta paljon.

Pääsiäisenä tavataan perhosia vattassa

Pääsiäisen pyhät on kohtaamisten aikaa. Kotikonnuille ja pienemmillekin paikkakunnille palataan pyhien viettoon nyt kotimaan suuremmista kaupungeista.

Miesten tankotanssi vielä harvinaista

Tankotanssia pidetään yleensä naisten liikuntamuotona. Lajin harrastajiksi yritetään houkutella myös miehiä. Miehille järjestetään myös omia tankokursseja.

Tankotanssin tuore mestari Kivelä: "Haluan olla lajin ensimmäinen olympiavoittaja"

Suomalaisella Oona Kivelällä, joka voitti viikonloppuna tankotanssin MM-kisoissa kolmannen kultansa, on kova tavoite: hän haluaa olla lajin ensimmäinen olympiavoittaja.

Tankotanssin alaikäraja ihmetyttää nuoria

Useat tankotanssiryhmät Suomessa ovat asettaneet osallistujille alaikärajan. Ylen uutisluokan haastattelemat huipputankotanssijat ja alan yrittäjät kertovat rajoitusten perustuvan fyysisiin kykyihin ja opettamisen ongelmiin. Vai onko tankotanssiharrastus sittenkin vain liian rivoa 12-vuotiaille?

Pirteä brasilialainen innosti kainuulaiset tankotanssimaan

Brasiliasta Sotkamoon kotiutunut Helen Ronkainen opettaa kainuulaisille tankotanssia. Maailmalla hyvinkin suosittua kuntoilulajia kohtaan on vielä paljon ennakkoluuloja. Laji on fyysisesti vaativa, mutta samalla esteettisesti kaunista. Ronkainen huomauttaa kuitenkin, että tankotanssia ei pidä sekoittaa striptease -klubien esityksiin.

Loppuunkalutut näkökulmat ja vakiokommentaattorit mediassa – "Kiirettä ja ideoinnin puutetta?"

Ihmettelevät ilmiöjutut tankotanssista, burleskista ja talviuinnista ovat tiedotusvälineiden peruskauraa. Samoin yksi lastenpsykiatri on melkein aina äänessä, kun kysytään lastenkasvatuksesta. Näin ei tarvitsisi olla, sanovat mediatutkijat.

Olisiko sinusta esittämään kansantanhua uikkareissa?

Lahdessa järjestetään hauskuuttava Nenäpäivägaala marraskuun alussa. Jokainen päijät-hämäläinen on haastettu mukaan esiintymään Vaahterasalilla kehitysmaiden lasten olojen parantamiseksi.

Rohkeimmat kuvat karsiutuivat opiskelijakalenterista

Poseeraamisesta hyisessä säässä, vähissä vaatteissa ja lihakset pinkeinä syntyi liikunnanohjaajaopiskelijoiden hyväntekeväisyyskalenteri. Osa kuvavedoksista oli niin rohkeita, että ne piti hyllyttää lopullisesta kalenterista.

Pakko tanssia -kilpailu lupaa keskittyä positiivisuuteen

TV2:lla etsitään kevään ajan Suomen parasta tanssiesitystä. Kilpailussa tankotanssi ja tanhu ovat samalla viivalla, ja osallistua voivat niin amatöörit kuin ammattilaisetkin.

Tankotanssi tuli kansan pariin

Tankotanssi ei ole enää sirkustaiteilijoiden ja eroottisten tanssijoiden yksinoikeus. Kuka tahansa, mies tai nainen, pääsee kokeilemaan tankotanssia hämeenlinnalaisella kuntosalilla. Eikä siinä erotiikka tule mieleen, kun laji näyttää urheilullisemmat puolensa.

Urheilukatu Tainion vieraana USA:ssa

Urheilukatu 2 -lähetys vieraili New Yorkissa jalkapalloa ammatikseen pelaavan Teemu Tainion vieraana.

Urheilukatu 2: Millaista on futisammattilaisen elämä New Yorkissa

Inka Henelius on tällä viikolla New Yorkissa Teemu Tainion vieraana. Millaista on jalkapalloammattilaisen elämä Isossa Omenassa? Kaj Kunnas miettii mitä on menestys ja Testiryhmä kieppuu tankotanssitunnilla.

Luokanopettaja nousi tankotanssin huipulle

Tankotanssija Heidi Mäki-Onton harjoitukset alkavat kuusiokoloavaimen kanssa. Tankotanssissa tangon voi myös pistää pyörimään. Tangon lukitus avataan poistamalla ruuveja tangon juuresta. Turkulaistanssija otti maaliskuun alussa elämänsä ensimmäisissä SM-kisoista pronssimitalin.

Tankotanssi on uusi zumba

Uusin jumppavillitys tankotanssi on vallannut salit Lappia myöten. Ohjaaja Johanna Kinanen uskoo, että tankotanssin suosio jatkuu pidempään kuin zumban, koska tangolla pystyy etenemään ja kehittymään. Mistään helposta lajista ei olekaan kyse, vaan heikommat allit joutuvat kovaan rääkkiin jo alkeiskurssilla.

Tankotanssin EM-kisoissa pohjalaisväriä

Tankotanssi kasvattaa suosiotaan harrastusmuotona ja myös lajin kilpailumuoto kiehtoo yhä useampia. Kokkolasta kotoisin oleva, Seinäjoella opiskeleva 21-vuotias Anna Sirviö edustaa Suomea tankotanssin Pohjois-Euroopan mestaruuskisoissa Tukholmassa lauantaina.

Seinäjoelta tankotanssin pohjoismaisiin kisoihin

Kokkolasta kotoisin oleva, nykyisin Seinäjoella asuva Anna Sirviö kilpailee tankotanssin Pohjois-Euroopan mestaruuskisoissa Tukholmassa puolentoista viikon kuluttua lauantaina.

Tankotanssi vei mennessään

Eija Backman on harrastanut tanssia koko ikänsä, mutta hänen tutustuessa tankotanssiin oli nainen myyty. Kotiin ostettiin tanko ja tunneilla tuli käytyä ahkerasti. Lajissa oppi nopeasti vartalon hallintaa, se on lisäksi kaunista, että saa naisen tuntemaan itsensä sensuelliksi prinsessaksi.

Lapset joogaavat kaupallisilla kuntoklubeilla

Pienille lapsille tarjotaan yhä ohjatumpaa kuntoliikuntaa. Suomeen on leviämässä lasten kuntoklubiketju Euroopan ja Amerikan tyyliin. Tenavien liikuttamiseen pannaan myös entistä enemmän rahaa.

Strip aerobicissa karisevat epävarmuudet - eivät vaatteet

Yökerhoviihteeseen pohjautuvat liikuntamuodot ovat rantautuneet pysyvästi suuresta maailmasta myös Suomeen. Strip aerobicissa yhdistyvät itsevarmuus ja halu tanssia.

Tankotanssista tulee taidetta

Tankotanssi eli pole dance on maailmalla suosittu liikuntamuoto, jossa yhdistyvät kehonhallinta, akrobatia, kuntoilu ja tanssi. Suomessakin harrastajia on jo viitisen tuhatta. Tankotanssiin liittyy paljon harhaluuloja ja väärinkäsityksiä. Moni yhdistääkin sen ainoastaan erotiikkaklubeihin.

Tankotanssin ensimmäinen suomenmestaruus Helsinkiin

Tankotanssin hallitseva Pohjoismaiden mestari, helsinkiläinen Oona Kivelä voitti sunnuntaina lajin ensimmäisen suomenmestaruuden. Tankotanssin viralliset SM-kisat pidettiin sunnuntaina Helsingissä.

Kivelästä Suomen ensimmäinen tankotanssin Suomen mestari

Tankotanssin hallitseva Pohjoismaiden mestari Oona Kivelä on voittanut ensimmäisen jaossa olleen tankotanssin Suomen mestaruuden. Avoimen sarjan mestariksi kruunattiin helsinkiläinen Sini-Sofia Hänninen.

Tankotanssin SM-kisoihin valmistautuminen loppusuoralla

Sunnuntaina Helsingissä nähdään 18 taidokasta tankotanssisuoritusta. Ensimmäisissä tankotanssin SM-kisoissa kisataan kahdessa sarjassa. Kisojen myötä lajin uskotaan nousevan uudelle tasolle.

Kaksi jyväskyläläistä tankotanssin SM-kisoihin

Suomen ensimmäisissä virallisissa tankotanssin SM -kisoissa Helsingissä nähdään sunnuntaina kaksi jyväskyläläistanssijaa. Trang Pham ja Milla Maaria Ojala kilpailevat molemmat kisojen avoimessa sarjassa. Kaikki sarjan yhdeksän finalistia valittiin kesällä pidetyllä videokarsinnalla.

Tankotanssi sopii myös lapsille

Tankotanssista voi yhä tulla mieleen suttuinen striptease-baari. Tangolla voivat kuitenkin liikkua iloisesti myös lapset ja nuoret.

Tanko on rautainen tanssipari

Tankotanssi urheilumuotona on saavuttanut viime vuosien aikana suuren suosion. Sirkuksesta strippareiden käyttöön ja siitä kuntoilulajiksi jalostunut harrastus vaatii rautaista lihaskuntoa. Seinäjoella harrastukseen voi kohta ottaa lapsetkin mukaan.

Takapuoli hoikistui yökerhoviihteellä

Uudet liikuntalajit ammensivat yökerhoviihteestä. Strip-aerobic ja tankotanssi auttoivat muokkaamaan reisiä ja pakaroita. Äkkiä silmäiltynä liikuntamuodot saattoivat tuoda mieleen steptease-baarin meiningin, mutta porno on tästä kaukana.

Peppu piukaksi tangolla kieppuen

Kun vaimo pystyttää keskelle olohuonetta tangon, kietoo vartalonsa sen ympärille ja pyörittää takapuoltaan puolelta toiselle, saattaa Urheiluruutua sohvannurkassa vartovalta isännältä lipsahtaa iltakalja väärään kurkkuun. Eikä ehkä ensimmäisenä tule mieleen, että 'siinä se meidän mamma nyt kuntoilee'. Mutta kuntoilusta on kyse, uskokaa tai älkää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle