Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hesburgerin Heikki Salmela kehottaa työntekijöitä antamaan palautetta

Heikki Salmela syytti välijohtoa ja koronaa Hesburgerista paljastuneista ongelmista – "Törkeä juttu, jos ei ymmärrä henkilöstön merkitystä"

Hesburgerin perustaja Heikki Salmela vieraili Ylen A-studiossa maanantai-iltana. Hän selitti työntekijöiden huonoa kohtelua työvoimapulalla ja koronan tuomilla kotiinkuljetusratkaisuilla, jotka ovat stressanneet työntekijöitä. Hän lupasi selvittää asiat ja antaa tulokset julkisuuteen viikon kahden sisällä.

MOT:n haastattelema anonyymi lähde.

Yle report reveals sexual harassment, culture of silence in defence forces

An Yle investigation found that fear of revenge often prevents staff from reporting grievances about their supervisors.

Tuija Siltamäki, Helsinki, 01.02.2019

Tuija Siltamäen kolumni: Etätyö ei ole kaikille mieletön mahdollisuus vaan ainoastaan kamalaa, eikä siitä saa tulla työelämän uusi normaali

En todellakaan halua, että työnantaja tunkee epäergonomiseen kotiini järkevän työpisteen, kirjoittaa Tuija Siltamäki. 

Noor Assad

Final grades weigh heavily in uni admissions

Many study spots are being filled via direct admissions this spring in Finland as unis shift entrance exams online.

Naisen varjo

MOT: Rise in complaints at mental health rehabilitation units

Regional authorities are reviewing over 40 grievances filed in October, according to Yle's investigative programme MOT.

Nainen tuijottaa älypuhelinta.

Raportti: Monet keikkatyöläisiä käyttävät alustafirmat polkevat työntekijöiden oikeuksia

Tyypillisesti tällaista työtä teettävät ruokalähetti-, taksivälitys- ja siivouspalvelualustat sekä netissä klikkaustyötä välittävät yhtiöt.

Tuomas Pöysti

Complaint to Chancellor of Justice over school's controversial immigration-themed project

The magazine Seura reported that the complainant's views back those of Finns Party MP Laura Huhtasaari and the grievance accuses the school of inciting hatred.

Mona Mannevuo.

Mona Mannevuon kolumni: Kelassakin tunnollisuudella on raja-arvonsa

Kelan työntekijät ovat joutuneet keskelle työelämän isoa muutosta selvittäessään syntynyttä toimeentulotukikaaosta. Etuuskäsittelijöiltä edellytetään säntillisyyttä tukipäätöksiä tehdessään, mutta samalla vaaditaan nopeutta, tehokkuutta ja ketteryyttä.

Kaksi lasta leikkii nukeilla.

Vantaa etsii keinoja lastensuojelun ongelmiin – työntekijöiden hätähuuto herätti päättäjät

Vantaa yrittää järkeistää lastensuojelutyötä ongelmien ratkaisemiseksi. Työntekijöiden mukaan asiakasmäärät ovat liian suuria ja työ kuormittavaa. Kaupunki tunnustaa epäkohdat.

Pääministeri Robert Fico vaalitilaisuudessa Slovakiassa 2. maaliskuuta.

Slovakian pääministeri pyrkii kolmannelle kaudelle pakolaisten avulla

Pääministeri Robert Ficon suurimpia teemoja vaalikampanjassa on ollut kieltäytyminen pakolaisten vastaanottamisesta. Oppositiosta häntä syytetään keskittymisestä pakolaisiin ja oman kansan unohtamisesta.

Pysäköinninvalvoja asettaa sakkolapun auton tuulilasiin.

Innokkainkaan sakottaja ei saa bonuspalkkioita

Yrittäjät ovat käärmeissään pysäköinninvalvonnan tehokkuudesta Kokkolan keskustassa. Erityisesti parkkisakkoja napsivat työntekijät. Kaupunginlakimies kiistää tarkoitukselliset sakkorysät, mutta myöntää, että painopiste on ydinkeskustan suosituimpien parkkipaikkojen valvonnassa. Valvontaa on tehostettu, mutta urbaani legenda hyvin sakottavien tarkastajien lisäpalkkioista ei pidä paikkaansa.

Hoitajia sairaalan käytävällä.

Pääluottamusmies: Tyksin lomautuksissa ei olisi mitään ideaa

Tyksin henkilöstö ei usko lomautusten ratkaisevan sairaanhoitopiirin ongelmia rahallisesti. Pääluottamusmies Mirja Hovirinnan mielestä johtajat kaatavat ongelmat työntekijöiden niskaan kuin kottikärrystä.

Jyväskylän Kuokkalan postipalvelut siirtyvät Kuokkalanpellon Siwaan.

PAM haluaa postista palkanlisää kauppoihin

Postit siirtyvät yhä useammin kauppojen yhteyteen pienemmillä paikkakunnilla ja lähiöissä. Kaupan alan työntekijöitä edustava Palvelualojen ammattiliitto näkee asiassa ongelmia työntekijöiden kannalta.

kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen, Vasemmistoliitto

Kansanedustaja lähti paikkaamaan terveyskeskuksen sijaispulaa

Kyllä se herätti, sanoo kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen Riihimäen seudun terveyskeskuksen vuodeosastolla tekemistään sijaisuuksista. Hän sai pyynnön tulla paikkaamaan akuutiksi päässyttä hoitajapulaa. Päättäjille näytetään usein asioista liian kaunisteltu kuva. Todellisuus paljastuu, kun pääsee katsomaan epäkohtia tai ongelmia työntekijänä.

Nainen pitelee lasia ja viinapulloa keittiön pöydän ääressä.

Vanhuskin voi yrittää täyttää tyhjyyttä ryyppäämällä

Ikäihmisten juopottelu on lisääntynyt. Alkoholia käyttävät enenevässä määrin etenkin iäkkäät naiset. Ongelma pysyy usein pitkään salassa, jopa vanhukselle itselleen.

Pörssin työntekijät raivostuivat pitkän lounastaukonsa lyhentämisestä

Noin 400 Hongkongin pörssin työntekijää osoitti torstaina mieltään lounastaukojensa lyhentämistä vastaan. Kahden tunnin ruokataukoa leikattiin jo viime vuoden maaliskuussa puoli tuntia ja maaliskuussa on luvassa uusi puolen tunnin leikkaus. Myös asiakaskatoa pelkäävät ravintoloitsijat osallistuivat mielenosoitukseen.

Kahdessa Rovaniemen lukiossa huono sisäilma?

Kahdessa Rovaniemen lukiossa epäillään sisäilmaongelmia. Rovaniemen koulupalvelukeskuksen lukioselvityksen mukaan ammattilukion tiloissa Jokiväylällä ilmanlaatu on aiheuttanut työntekijöille ongelmia.

Elävän mallin piirustusta työpaikan taidekerhossa.

Taide edistää työhyvinvointia

Kulttuurilla on suotuisia vaikutuksia työhyvinvointiin. Taiteen keinoin voidaan tutkimusten mukaan kohentaa työilmapiiriä ja lisätä muun muassa työntekijöiden ongelmanratkaisutaitoja. Suomalaiset työnantajat havahtuvat kulttuurin hyvinvointivaikutusten hyödyntämiseen pikkuhiljaa.

Hoitajia sairaalan käytävällä.

Kantelut hoitajista lisääntyneet reilusti

Hoitohenkilökunnan päihdeongelmat ja lääkevarkaudet ovat lisääntyneet. Valviraan tulleet kantelut ja muut valvontailmoitukset kasvoivat viime vuonna viidenneksellä edellisvuodesta. Kaikkea ei ehditä käsitellä ja rästissä on jopa vuosia vanhoja tapauksia.

Rakennustyömies ohjaa nosturin nostamaa lastia.

Occupational Accidents Claim Up to 45 Lives Annually

As many as 45 people die every year due to work related accidents in Finland. According to the Federation of Accident Insurance Institutions, employees of subcontractors are more often prone to accidents at work.

Kotkan putkitehtaalla ongelmia

Työntekijät ihmettelevät työturvallisuutta ja työvuorojärjestelyjä. Metalliliitto selvittelee työsuhteisiin liittyviä ongelmia.

Selkäneuvoja Marja-Terttu Alhainen sekä puheenjohtaja Voitto Hotti Pohjois- Karjalan selkäyhdistyksestä.

Selät kuntoon jumppaamalla

Tänään vietetään Maailman Selkäpäivää. Suomen Selkäliitto haluaa kiinnittää tänä vuonna huomiota erityisesti työikäiseen väestönosaan. Pohjois- Karjalan Selkäyhdistys järjestää päivän tiimoilta taukojumppaa Kotilahden sairaalan henkilökunnalle ja muistuttaa työergonomian tärkeydestä.

Laboratoriotyöskentelyä

Yliopisto vahtii imagoaan rokotetutkimuksissa

Osallistujien hankinta lintuinfluenssatutkimukseen herättää hämmennystä. Rekrytointikirjeitä on saapunut Tampereen yliopiston kirjekuorissa, vaikka tutkimuksen toteuttaa yliopiston tiloissa toimiva yritys. Sen mukaan kyse on erehdyksestä, mutta arvostelijoiden mielestä tapauksessa halutaan hyötyä korkeakoulun imagosta.