Uusimmat artikkelit
Ferritiini matalalla? Omia rautavarastoja voi buustata jokapäiväisillä ruokavalinnoilla, poimi tästä viisi helppoa keinoa
Raudanpuutetta voi hoitaa ruokavaliolla.
Lapsen kasvun varrella on viisi vaaranpaikkaa, jolloin raudanpuutteen riski on todellinen – kannattaako ferritiini mittauttaa vain varmuuden vuoksi?
Mistä tietää, että lapsi on raudanpuutteinen?
Venla Kärkkäinen ja kymmenet muut kertovat, miten heidän oireitaan vähäteltiin ja väsymys vei elämänilon – raudanpuute vaivaa monia, mutta apua on vaikea saada
Lääkärit suhtautuvat raudanpuutteeseen eri tavoin. Taustalla voi vaikuttaa linjaus, jonka mukaan ferritiiniä ei tule mitata, jos hemoglobiini on kunnossa.
Varsinais-Suomessa odotetaan kansallista päätöstä odottavien äitien varastoraudan mittaamisesta
Maakunnassa noin viidenneksellä odottavista äideistä on neuvolamittauksissa ollut ainakin kerran hemoglobiini alle anemiarajan.

Odottavilta äideiltä ryhdyttiin mittaamaan kiisteltyjä ferritiiniarvoja Pohjois-Pohjanmaalla – neuvolat saivat ohjeistuksen, joka herättää kiinnostusta koko maassa
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa seuloa ferritiinimittauksilla anemiavaarassa olevat odottajat.
Syötkö turhaan monia eri vitamiineja? Ota haltuun kolmen ravintolisän muistisääntö, jolla pärjäät läpi pimeän talven
Useimmiten kolme ravintolisää riittää.

Osa naisista kärsii oudoista oireista, mutta heidän on vaikea saada lähetettä rautakokeisiin: "Tosi huonosti saa apua"
Lääkäri Ilona Ritola ja rautapulasta kärsinyt Katriina Slotte ihmettelevät, miksi on niin vaikea päästä varastoraudan mittaukseen.

Sanna Ketola, 36, söi turhaan masennuslääkkeitä, vaikka hänen olisi pitänyt syödä rautaa: "Raudanpuutetta ei aikaisemmin epäilty"
Ferritiinin eli varastoraudan mittaaminen on yleistynyt. Arviolta kymmenellä prosentilla suomalaisista on raudanpuute, mutta sitä on vaikea tunnistaa.