Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vauva äitin sylissä

Torstai 27.1.2022 (radio)

Suomalainen metsäyhtiö UPM aikoo rakentaa biojalostamon Hollantiin. Ukrainan kriisi vaikuttaa jo Suomen ja Venäjän kauppaan. Koronarajoitukset ovat parantaneet Suomen koronatilannetta. Suomen asukasmäärä kasvoi viime vuonna maahanmuuton ansiosta. Perjantaina saadaan aurinkoa ja lunta.

En vit fabriksbyggnad.

Stora Enso investoi Kristiinankaupungin aaltopahvipakkaustehtaaseen

Stora Enso investoi noin 2 miljoonaa euroa tehdasrakennuksen laajentamiseen. Tehtaan laajennuksella tehdään tilaa konesiirroille.

Etelä-Savon käräjäoikeuden sisäänkäynnistä kuva.

Metsäliitto Osuuskunnalle 40 000 euron yhteisösakko työturvallisuusrikoksesta

Metsäliitto on tuomittu työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon kaksi kertaa aikaisemmin. Vuonna 2020 tuomittu yhteisösakko oli 30 000 euroa ja vuonna 2016 tuomitun yhteisösakon määrä oli 100 000 euroa.

Käpykerääjän työkengät ja kasa käpyjä

Saarijärven käpykaristamolla vuoden kiireisin aika – satoja tuhansia litroja männyn käpyjä odottaa karistamista

Keski-Suomessa on kymmeniä siemenviljelyksiä, joiden tavoitteena on tuottaa siemeniä, joista kasvavat puut sopeutuisivat luonnon puita paremmin kasvuympäristön muutoksiin.

Stora Enso,  Varkaus.

Stora Enso investoi Varkauteen – aloittaa pellettien valmistuksen

Stora Enso investoi Varkauden sahan pellettituotannon aloittamiseen 3,5 miljoonaa euroa. Pelletit tehdään sahalta saatavista lastuista, hakkeesta ja sahanpuruista.

Stora Enson Oulun tehtaassa työntekijä katselee

Uusi kartonkikone ei pyöri vielä täydellä teholla, mutta Stora Enson Oulun tehtaalla katsotaan jo seuraavaa suurinvestointia kohti

Poikkeusaikana tehty paperikoneen onnistunut muutostyö ja pakkausmateriaalien maailmanlaajuinen kysyntä saivat yhtiön selvittämään myös toisen paperikoneen muutostyötä kartongin valmistukseen.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen Ykkösaamun vieraana 5.9.2020.

Sellun ja sahatavaran hinnannousu nostivat metsäyhtiö UPM:n huipputulokseen – toimitusjohtaja: "Kulujen nousu on voitu kattaa"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen kommentoi Ylelle lyhyesti myös jumiutuneita työehtosopimusneuvotteluita Paperiliiton kanssa. UPM:n näkemys on, että erilaiset liiketoiminta-alueet vaativat kukin oman sopimuksensa.

Ilmakuva Kaipolan paperitehtaasta.

Jämsän päättäjät uhkuvat nyt optimismia, Kaipolan tehdaskauppa "räjäytti potin"

Äkillisen muutoksen työryhmässä todettiin keskiviikkona, että aallonpohja on Jämsässä nähty ja alkamassa on uusi vaihe. Keski-Suomen Te-toimistolla on asiakkaana 125 UPM-taustaista työtöntä työnhakijaa.

Annica Bresky potrettikuva

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky kommentoi sellukartellia varovaisesti: Tutkinta ei tarkoita, että yhtiötä syytettäisiin jostain

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky korostaa, että yhtiöllä on nollatoleranssi kilpailunvastaiseen toimintaan. Euroopan komissio on tehnyt alustavaa kartellitutkintaa havusellua valmistavissa yhtiöissä.

Stora Enson Oulun tehtaat mereltä päin.

Stora Enso miettii Oulun tehtaan toisenkin paperikoneen muuttamista kartonkituotantoon

Yksi paperikone on jo muutettu kartonkikoneeksi, suunniteltu uusi linja tekisi pakkauskartonkia. Pakkausmateriaalien tuotannon lisääminen on yksi yhtiön pitkäaikaisista tavoitteista. Suunnitelman työllisyysvaikutuksia ei vielä tiedetä.

Stora Enson Oulun tehtaat.

Stora Enson tulos parani kohisten – liikevaihto nousi lähes neljänneksellä

Tulosparannus johtui yhtiön mukaan korkeammista hinnoista ja suuremmista myyntimääristä.

Villisikoja villisika tarhalla Suomussalmella.

Kolme villisikaa juoksentelee tehdasalueella Oulussa – eläin voi olla vaarallinen haavoittuneena tai ahdistettuna

Kolmen villisian liikkeet tallentuivat tehtaan turvakameraan lauantaita vasten yöllä. Stora Enson tehdasalueella työskenteleviä ja liikkuvia on tiedotettu asiasta, sillä villisiat voivat olla vaarallisia.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Union leader says workers want minimum 2 percent pay rise

An agreement reached last week between forestry company Stora Enso and the Paperworkers' Union could set a precedent for other sectors.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

STTK:n Palola: Kaikki pyrkivät ainakin Stora Enson palkankorotuksiin – "Täytyy muistaa, että nyt ollaan noususuhdanteessa"

Stora Enso ja Paperiliitto sopivat viime viikolla kahden prosentin palkankorotuksista vuodessa. STTK:n Palolan mukaan muilla aloilla pyritään samoihin tai korkeampiin korotuksiin.

Metsä Groups fabrik i Äänekoski

Metsä Groupin Äänekosken tehtaalla 1 500 kuution jätevesivuoto, vettä pääsi Keiteleeseen saakka

Metsä Groupin tutkimuksen mukaan vesistön kuormitukselle asetettu lupayläraja ei vuodon yhteydessä ylittynyt. Häiriö sattui huoltoseisokin alasajon aikaan.

UPM Kymin piippiu tupruttaa

Kymin sellutehtaalla äkillinen laiterikko – tuotannon pysäyttäminen voi aiheuttaa hajuhaittaa

UPM:n Kymin sellutehdas ajettiin laiterikon vuoksi alas maanantaina. Tuotanto pyritään käynnistämään uudelleen tiistaina.

Luonnos Kemintulli yritysalueesta. Kuvassa näkyy teitä ja metsää sekä luonnostellut tontit.

Kemi on kaivanut unholasta lähes 10 vuotta sitten tehdyn yritysalueen: Kemintullin kaikki yritystontit ovat vapaana

Kemin elinkeinopäällikkö Hanna Alila pitää tärkeänä, että kaupunki voi tarjota alueesta kiinnostuneille yrityksille tonttia saman tien.

Sähköpyörä runkolukittuna Kuopion torin laidalla

Keskiviikko 6.10.2021 (tv)

Metsä Groupin saha. Kaskisten onnettomuus. Pyörävarkaudet. Sää.

Stora enson tehdas alue

Metsäteollisuuden työehtosopimusneuvotteluissa läpimurto: Stora Enso ja Paperiliitto sopivat työehdoista, sopimus ensimmäinen laatuaan

Metsäyhtiö Stora Enso ja Paperiliitto sopivat työehdoista hyvissä ajoin ennen sopimuskauden loppua. Sopimus on ensimmäinen yrityskohtainen sopimus metsäteollisuudessa.

henkilökuva

Ari-Pekka Setälä aloittaa työt maailman moderneimmalla sahalla, jossa puutavaraan ei kosketa käsin – jättitehdas valmistuu juuri kun sahatavaran hinta kääntyy laskuun

Metsä Group sanoo rakentavansa Raumalle maailman moderneinta sahaa. Työn tekevät robotit, käsin ei puutavaraan kosketa. Laitos on valmistumassa juuri, kun sahatavaran hintahuippu laantuu, mutta moni uskoo, että ilmastonmuutos lisää puurakentamisen suosiota ja sahatavaran kysyntää.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Lappilaiset kansanedustajat eivät kannata lakia, joka kieltäisi Veitsiluodon tehdaslaitteiden hävittämisen

Yle kysyi lappilaisilta kansanedustajilta, pitäisikö valtion estää lailla Stora Ensoa hävittämästä tehdaslaitteita Kemin Veitsiluodosta.

Metsä Groupin biotuotetehtaan työmaa Kemin Pajusaaressa.

Länsi-Pohjassa viime viikolla yli 400 altistumista koronavirukselle: suurin osa tartunnoista liittyy Metsä Groupin Kemin tehtaisiin

Metsä Group kertoi perjantaina, että Kemin tehtaiden huoltoseisokissa oli todettu 30 koronatartuntaa.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Stora Enson Veitsiluodon tehdasta aletaan lähipäivinä ajaa alas – yhtiön mukaan lopettavan tehtaan alasajaminen ei ole erityisen haastavaa

Alasjo kestää kuukaudesta puoleentoista kuukauteen eli se saadaan tehtyä marraskuun puoleen väliin mennessä.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Stora Enson Veitsiluodon tehtaalla Kemissä paloi sahan sivutuotekuljettimella: palo on sammutettu

Sammutustyöt Stora Enson Veitsiluodon tehtailla ovat päättyneet.

Metsä

Metsä Boardin Joutsenon tehtaalla alkoi vuosihuoltoseisokki – 70 ulkopuolista työntekijää paikalle koronatestien kautta

Metsä Board Joutsenon tehtaan tuotanto pysäytettiin eilen sunnuntaina. Tehdasta aletaan käynnistää huoltoseisokin jälkeen uudelleen ylihuomenna keskiviikkona.

Äänekosken mainoskyltti Äänekosken keskustassa.

Kaupunkilaiset odottavat suuren tehdasinvestoinnin tuovan kuhinaa Äänekoskelle: "Uudesta kartonkitehtaasta on puhuttu, mutta tämä oli yllätys", sanoo Paavo Pyrhönen

Äänekoskella kaupunkilaiset ottavat ilolla vastaan eilen kerrotun Metsä Groupin uuden tehdasinvestoinnin. Kaupunginjohtaja Matti Tuonosen mukaan uusi tehdas on yksi Äänekosken historian suurimpia uutisia.

Maarit Lindström on Metsäteollisuus Ry:n pääekonomisti.

Puisten rakennusmateriaalien kysyntä kasvaa, mutta riittääkö se paperitehtaiden korvaajaksi? Ekonomisti: "Moni yritys haluaa tarttua megatrendiin"

Väestönkasvu ja kaupungistuminen lisäävät rakentamista. Päästövähennys- ja kiertotaloustavoitteet puolestaan ohjaavat puumateriaalien käyttöön, sanoo pääekonomisti Maarit Lindström Metsäteollisuus ry:stä. Metsä Group on nyt vastaamassa kysyntään.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas

Metsä Groupin Kemin tehtailla alkaa vuosihuoltoseisokki

Koronaturvatoimet ovat tehdasalueella erityisen tarkat, sillä paikalla on runsaasti ulkopuolisia työntekijöitä.

Keminmaalainen avopari Tero Lehtisalo ja Tia-Maria Korhonen on työskennellyt tai työskentelee vielä viimeisiä hetkiä Stora Enson Veitsiluodon tehtailla.

Osa Veitsiluodon tehtailta irtisanottavista on jo löytänyt uuden suunnan – Tero Lehtisalo: Ajattelin, että en aja trukkia koko ikääni

Kemissä sijaitsevilla paperi- ja sellutehtailla työt loppuvat tai ovat jo loppuneet 550 henkilöltä. Työpaikan löytämistä on helpottanut avoimien työpaikkojen runsaus.

Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Metsä Group suunnittelee uutta tehdasta, joka loisi 140 työpaikkaa Äänekoskelle – "Kaupungin historian suurimpia uutisia", sanoo kaupunginjohtaja

Kyseessä on noin 200 miljoonan euron investointi, joka työllistäisi rakennusvaiheessa arviolta tuhannen henkilötyövuoden verran. Uudessa tehtaassa valmistettaisiin palkkeja ja puulevyjä havupuuviilusta liimaamalla.

Paperikoneen mittapää.

Paperiliitto ja UPM eivät neuvottele vieläkään: Kaukaan paperiliittolaiset epätietoisia sopimuksistaan

UPM tahtoo tehdä useita työehtosopimuksia liiketoiminta-alueittain. Kaukaalla se merkitsisi viittä eri sopimusta.

UPM:n Kaukaan tehtaat järveltä kuvattuna.

Sadat oireettomat tehdastyöntekijät käyvät yhä viikoittain koronatestissä – UPM jakaa myös kotitestejä

Metsäteollisuusyhtiöillä on tiukat koronaohjeet kaikille tehdasalueilla työskenteleville. Esimerkiksi tehtaiden seisokkitöiden yhteydessä on järjestetty massatestauksia.

Sellutehdas järven rannalla

Stora Enson Imatran tehtaiden huoltoseisokki alkoi jälleen koronakaranteenien kautta – parin viikon aikana parannetaan tehtaan tehokkuutta ja turvallisuutta

Stora Enson Imaran tehtaiden huoltoseisokkiin tulevat ulkomaiset työntekijät ovat olleet koronaviruskaranteenissa ja heidät on testattu vielä ennen tehtaalle saapumista.

UPM Kymin piippiu tupruttaa

TES-kiista hämmentää UPM:n työntekijöitä, jotka voivat vain odottaa: "Ei tämä hirveän hienolta vaikuta"

UPM tahtoo viisi eri työehtosopimusta yhden sijaan. Pahin uhka on, että sopua ei löydy ajoissa ja vuoteen 2022 lähdetään kokonaan ilman sopimusta. Paikalliset tahot voivat vain odottaa.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala

Paperiliiton Vanhala: Käytännössä kaikkialla muualla neuvotellaan nyt paitsi UPM:ssä

UPM ja Paperiliitto kiistelevät oikeasta sopimusten määrästä, eivätkä ole päässeet neuvottelupöytään saakka. Stora Enso ja Metsä Group viestivät Ylelle saaneensa neuvottelut käyntiin. Alan työehtosopimukset päättyvät vuoden loppuun mennessä.

Ilmakuva Kaipolan paperitehtaasta.

Metsäteollisuudessa kiehuu: UPM varautuu järjestämään työehdot ”täysin ilman työehtosopimuksia”, Paperiliitto arvioi palkkojen laskevan

UPM haluaisi sopia työehdoista Paperiliiton kanssa liiketoiminta-aluekohtaisesti. Yhtä sopimusta vaativa Paperiliitto syyttää UPM:ää uhkailusta ja arvioi, että palkat voisivat tippua metsäjätin ratkaisun myötä vähintään kolmanneksella.

Kyltti, jossa työsuojeluun liittyviä merkkejä ja Stora Enson logo. Kyltti on kiinni Veitsiluodon paperitehtaan aidassa.

Stora Enson henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut Ruotsin Borlängessä ovat päättyneet: 340 henkilöä irtisanotaan

Ruotsissa sata työntekijää on löytänyt uuden työpaikan Stora Ensosta tai yhtiön ulkopuolelta.

Stora Enson Kemin sellutehdas

Vaihtuuko Veitsiluodon paperikoneiden jyly serverien huminaan, onko selluhaaveille pohjaa? Moni lakkautettu tehdasalue elpyy, mutta vuosien kuluessa

Hiljenevälle Stora Enson Kemin Veitsiluodon sellu- ja paperitehdasalueelle toivotaan uutta käyttöä. Esimerkkejä lakkautettujen tehdasalueiden elpymisestä on eri puolilta Suomea. Työntekijät toivovat sellutehtaan jatkavan, mutta mahdollisuudet tähän näyttävät niukoilta.

Kyltti, jossa teksti Stora Enso Veitsiluodon tehtaat. Taustalla näkyy punatiilisiä tehdasrakennuksia ja tehtaan portti.

Irtisanomisaika alkoi juosta Veitsiluodon tehtaiden työntekijöillä

Yli 12 vuotta tehtaalla työssä olleilla irtisanomisaika on kuusi kuukautta eli heidän palkanmaksunsa päättyy tammikuun lopussa.

Stora Enson Sunilan tehtaan uusi koelaitos

Metsäjätti Stora Enso kehittää uutta, biopohjaista materiaalia akkuihin Kotkassa – koelaitos on nyt käynnissä

Yhtiö ilmoitti kymmenen miljoonan euron arvoisesta investoinnista koelaitokseen vuonna 2019.

Kyltti, jossa työsuojeluun liittyviä merkkejä ja Stora Enson logo. Kyltti on kiinni Veitsiluodon paperitehtaan aidassa.

Stora Enso on aloittanut selvitykset Veitsiluodon tehdasalueen tulevaisuudesta: yhtiölle on jo tullut lukuisia yhteydenottoja

Stora Enson mukaan tärkeimmät kriteerit uutta toimintaa arvioitaessa ovat liiketoiminnan kokonaisvaltainen soveltuvuus alueelle, toimijan taloudelliset toimintaedellytykset, hankkeen rahoitus sekä liiketoiminnan työllistämisvaikutukset.

Enocellin sellutehdas Joensuun Uimaharjussa.

Tulipalo Stora Enson tehtaalla – käytöstä poistettu varastorakennus syttyi tuleen

Palo syttyi torstaina aamupäivällä. Palo saatiin rajattua ja suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Syttymissyyksi epäillään purunpoistomoottorin ylikuumenemista ja sähkövikaa.

Stora Enso Veitsiluodon tehtaiden portti aurinkoisena päivänä. Taustalla näkyy punatiilisiä tehdasrakennuksia.

Stora Enso lopettaa sellun ja paperin tuotannon Ruotsin Borlängessä: edessä vielä toiset yt-neuvottelut henkilöstövaikutuksista

Toisin kuin Suomessa, Ruotsissa neuvotellaan erikseen tehtaiden sulkemisista ja henkilöstövaikutuksista.

Stora Enson Veitsiluodon tehtaan työntekijä Mika Perttunen Paperiliiton järjestämässä tiedotustilaisuudessa Rytikarin työväentalolla Kemissä.

"Me ollaan kuin yksi suuri perhe, joka nyt revitään auki" – Kemin Veitsiluodon pettyneet työntekijät kokoontuivat yhteen

Stora Enson Veitsiluodon tehtailta irtisanottavat ovat pettyneitä tarjottuun muutosturvaan. Tehtaiden lopettamisen myötä työpaikan on menettämässä 550 ihmistä. Ensimmäiset irtisanomisilmoitukset jaettiin tiistaina.

Mustakeltainen puomi ja kieltomerkkejä Stora Enson Veitsiluodon tehtaan portilla. Taustalla näkyy sellutehtaan korkea rakennus.

Veitsiluodon tehtaiden lakkauttaminen heikentää Kemin taloutta jo ensi vuonna: raamissa menoista on vähennetty 3,4 miljoonaa euroa

Kemin talouden näkymät synkkenevät entisestään. Kaupungilla on aikaisemmilta vuosilta kertynyttä alijäämää lähes 9 miljoonaa euroa. Tänä vuonna alijäämä uhkaa kasvaa.

Vaaleanharmaat savuvanat nousevat Stora Enson Veitsiluodon sellutehtaan piipuista. Taustana pilvinen taivas.

Stora Enso cuts 550 jobs from Veitsiluoto plant

The redundancies will include 440 workers from the company's paper division and 110 from maintenance company Efora.

Veitsluodon pääluottamusmies Mikko Alamommo

"Olo on kuin hautajaisissa", sanoo pääluottamusmies – Ministerit lupaavat tukea Kemiin, kun Stora Enso irtisanoo 550 henkilöä Veitsiluodosta

Irtisanottavista 440 työskentelee Paper-divisioonassa ja 110 kunnossapitoyhtiö Eforassa. Työntekijäpuoli vaatii tehdasalueelle uutta toimijaa pian. Yhtiön mukaan vaihtoehtojen kartoittaminen kestää, paperikoneitaan se ei myy saman tuotteen tekoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle