Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Johan on ällöttävää: Inho-verkostossa syödään hyönteisiä ja tutkitaan poksuvaa limaa

Jyväskylästä lähtöisin oleva Inho-verkosto selvittää ällöttävien asioiden syvintä olemusta.

Outo laakso: Muumitarina vai kauhuelokuva? Tee testi!!!!

Ei muumitaloa lukita yöksi, vaikka ehkä kannattaisi!

Kauhuklassikko nyt kuunnelmana: Manaaja paljasti yhden säveltäjä Max Liljan pahimmista peloista

Apocalyptican sellisti sävelsi musiikin kauhuklassikkoon.

The Guardian -lehden arvio ylistää Kati Outisen tähdittämää kansainvälistä kauhuelokuvaa – Outinen riivaa likaisessa yöpaidassa

Irlantilais-suomalainen kauhuelokuva The Hole in the Ground nähdään Suomessa Night Vision -elokuvafestivaalilla Helsingissä. Elokuva on saanut kiittävät arviot The Guardianin elokuvakriitikolta.

Suomalaisen kauhuelokuvan hirviön suunnittelee Star Warsin ja Jurassic Worldin tehostemestari – innostui työstä pienestä budjetista huolimatta

Hollywood-fantasiaolentojen suunnittelija luo suomalaisen Pahanhautoja-kauhuelokuvan hirviön. Tekeillä oleva elokuva edustaa pinnalla olevaa syvällisten kauhuelokuvien aaltoa.

Mystisestä kalmistosta tuli Marko Hautalan kauhukirjan päänäyttämö: "Tämä on suorastaan raivostuttava arvoitus"

Marko Hautalan uudessa kirjassa kohtaavat mystinen muinaiskalmisto, black metal ja limasienet.

Yli 55-vuotiaat naiset rulettavat – Halloween-kauhuelokuvan jatko-osan pääosanesittäjä juhlii ennätyksellistä avausta

Halloween-kauhuelokuvan ensi-iltaviikonloppu oli tuottoisin elokuva, jossa pääosan esittäjä on yli 55-vuotias nainen.

Älä huolestu, vaikka lastasi kiehtoo kauhu – "Osa viehätystä on siinä, että se on jollain tavalla kiellettyä"

Kummitusjuttuja toisilleen kertovat lapset opettelevat hallitsemaan pelkoaan. Lasten ja nuorten kauhukulttuuri vahvistaa myös ryhmäidentiteettiä.

Hämeenlinna haluaa kauhusta seuraavan ison tapahtuman kaupunkiin

Hämeenlinnassa toteutetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna kaksi kauhujen iltaa. Tämä on uusin yritys saada kaupunkilaisten syksyyn uusi koko perheen tapahtuma.

"Miesselittäjä tulee ja selittää samalla tavalla kuin hirviö tulee ja tappaa" – suomalainen kauhukomedia mansplainingista niittää menestystä maailmalla

Helsinki Mansplaining Massacre voitti lyhytelokuvien kilpailun pääpalkinnon Etelä-Koreassa. Syksyllä se on tuotantoyhtiön mukaan matkaamassa poikkeuksellisen isoille yhdysvaltalaisfestivaaleille ohjelmistoon.

David Lynchin pitkästä aikaa esitettävä esikoiselokuva ei ensin kiinnostanut ketään mutta muutti sitten maailman

Eraserheadin ensimmäisessä näytöksessä oli paikalla 25 katsojaa. Sittemmin kulttimaineeseen noussut ja nyt upeasti restauroitu elokuva televisioidaan keskiviikkona osana Yle Teeman elokuvafestivaalia.

Arkea hävetään ja siedetään, mutta kaivataan, kun se katoaa alta – Q-teatterin uutuus sekoittaa splatterin realismiin

Q-teatterin Arki ja Kauhu on Akse Petterssonin uutuusnäytelmä, jossa tylsä rutiini törmää poikkeusoloihin. Edellinen Q:n ja Petterssonin yhteistyö synnytti vuosikymmenen teatteritapauksen.

12-vuotiaan ystävänsä uhrausta yrittäneille nuorille kymmenien vuosien vankeustuomiot Yhdysvalloissa – yrittivät miellyttää internethahmoa

Ystäväänsä useita kertoja puukottaneet tytöt ovat saaneet 25 ja 40 vuoden tuomiot. Kaksikko yritti miellyttää fiktiivistä Slenderman-hahmoa.

Zombi-kauhun mestari George A. Romero on kuollut

Romeron Elävien kuolleiden yö (1968) uudisti kauhuelokuvaa ja loi pohjan nykyiselle zombi-kauhulle.

Räjähteleviä päitä ja ihmislihan himoa – Kaikkien aikojen zombi-elokuva nähdään Suomessa ensimmäisen kerran valkokankaalla

Vuoden 1978 kulttielokuva Dawn of the Dead saa Suomen ensi-iltansa 24.5. alkuperäismusiikilla höystettynä.

Joulumaa saastui zombie-viruksesta

Joulumaan porukka, pukki, muori ja tontut ovat saaneet zombie-viruksen ja muuttuneet eläviksi kuolleiksi. Tässä yksi taiteiden yön teemoista Rovaniemellä.

Sähkökirjoituskoneet katoavat – "Älä missään nimessä heitä laitetta pois"

Vaikka toisin voisi luulla, kirjoituskone on edelleen monelle tärkeä työväline. Turkulaisyrittäjä kannustaa kaikkia korjauttamaan vanhat laitteensa, jotteivät sähkökirjoituskoneet katoa maailmasta.

Vandaalit riehuivat vanhassa sairaalassa – näkymä kuin kauhuelokuvasta

Lappeenrannassa sijaitsevan Mäntylän autiot sairaalarakennukset houkuttelevat ilkivallantekijöitä. Sisällä tunnelma on kuin kauhuelokuvasta; irtaimistoa on rikottu ja sotkettu. Ylen kuvausryhmä pääsi sisään omistajan luvalla.

Kauhugenren edelläkävijä Marko Hautala: "Kaikkea pitää tehdä tosissaan"

Vaasalainen Marko Hautala on yksi Suomen harvoista kauhukirjailijoista. Vielä vuonna 2008 julkaistessaan Itsevalaisevat-romaanin, sanaa kauhu piti vältellä, mutta uusin kirja Kuokkamummo on jo selkeästi ulkonäöltäänkin kauhua. Vaasa näyttäytyy Hautalan romaaneissa melko karmaisevana paikkana.

Kauhu ja pelko kuuluvat lapsellekin – sopivissa määrin

Lapsilla on monia tapoja käsitellä pelkoa ja kauhua; yksi niistä on lasten kuvakirjat. Lastenkirjallisuuden kauhusisällöt muuttuvat ajan mukana, mutta viehätys pelkäämiseen säilyy. Lasten tarpeet käsitellä pelottavia asioita ja kyky sietää jännitystä vaihtelevat silti paljon.

Grimmin kauhun manavoima saa tunteet liikkeelle: "Jos lukitsemme ovet huolella, susi voi olla sisäpuolella"

Riihimäen Teatterissa on luettu talven aikana Grimmin veljesten hurjia satuja. Kotimainen kantaesitys kantaa nimeä The Grimm Book of Horrors. Musiikkinäytelmä tai paremminkin kauhukonsertti päivittää sadut uudelle sukupolvelle.

Maalarista maskeeraajaksi - Heta on itseoppinut taituri

Jo 10-vuotiaana pikkutyttönä sodankyläläinen Heta Sorri katseli vanhemmilta salaa kauhuelokuvia. Taiturimaiset maskeeraukset ovat saaneet inspiraatiota myös Lapin luonnosta.

Kauhukomedian rallienglanti huvittaa ulkomailla – Bunny the Killer Thing Suomen top 10:ssä

Kotimainen kauhukomedia on viikon kymmenenneksi katsotuin elokuva Suomessa. Tekijät tähtäävät maailmanmarkkinoille, mutta ovat tyytyväisiä myös Suomen katsojalukuihin.

Teksasin moottorisahamurhaajaa näytellyt Gunnar Hansen on kuollut

Hansen esitti kauhuelokuvassa ikonista Leatherfacea, joka tappoi ihmisiä moottorisahalla.

Heli meikkaa elävistä kuolleita – "omaksi iloksi"

Heli Mäkisalo ei uskalla katsoa kauhuelokuvia, koska menisi niistä sekaisin. Sen sijaan hän meikkaa elävistä ihmisistä ruhjoutuneen näköisiä. Mitä kylmäävämpi lopputulos, sen parempi.

Kauhufilmien ohjaaja Wes Craven on kuollut

Elm Streetin ja Screamin luoja on kuollut.

Napapiirille sijoittuva elokuva kylvää kauhua juhannusyössä

Syrjäinen kesämökki, viisi kaverusta ja juhannusyönä heräävä tappaja. Amerikkalaisen kauhuelokuvan Rage: Midsummer´s Eve tapahtumat sijoittuvat Napapiirille.

Kari Nenonen: Kunnat historiallisen muutoksen edessä

Vantaan kaupunginjohtajan Kari Nenosen mukaan hallitusohjelman toteutuminen tietäisi kuntien aseman muuttumista hyvin radikaalisti.

Cannesin reissu kannatti – pohjoissuomalaiselle kauhukomedialle levityssopimus

Kauhukomedia Bunny the Killer Thing sai maailman tunnetuimpien elokuvafestivaalien tuliaisina levityssopimuksen kanadalaiselle Raven Banner Entertainmentille.

Saksassa kauhuleffat kauhistuttavat niin paljon, että niitä sensuroidaan

Kauhu on suosittu elokuvien genre muualla maailmassa, mutta Saksassa sitä tukahdutetaan sensuurilla. Yle Uutiset tapasi 30 vuotta sensuuria vastaan taistelleen ohjaaja Jörg Buttgereitin.

Onnettomuusuutisen lukija haluaa todeta olevansa itse turvassa

Miksi onnettomuudet, vahingot ja rikokset kiinnostavat? Ihminen on kautta aikojen seurannut gladiaattorien usein huonosti päättyviä taisteluja, hirttäjäisiä ja raipparangaistuksia, sittemmin väkivaltaviihdettä ja kauhuelokuvia. Joku lukee kaikki onnettomuusuutiset. Miksi?

Vantaan kaupunginjohtaja: Metropoliselvitys ei anna mitään uutta

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen arvostelee metropolialueen kuntajakoselvitystä monin tavoin puutteelliseksi. Esimerkiksi seudun kilpailukykyä tai alueiden eriytymistä ei selvityksen esityksillä Nenosen mukaan ratkaista.

Suomalaisen kauhukomedian traileri vetää katsojia ja herättää paheksuntaa

Kauhukomedia Bunny the Killer Thing keräsi 68 000 katsojaa vuorokaudessa videopalvelu YouTubessa, joka sensuroi videon sopimattoman sisällön vuoksi. Toisessa videopalvelussa, Vimeossa, traileri on saanut kolmessa tunnissa 2 600 katsojaa.

Erikoisefektien tekeminen on nykyajan käsityöammatti

Uusi sukupolvi ohjaajia on tottunut katsomaan Hollywood-elokuvia, joissa näkyy runsaasti erikoistehosteita. Niiden käyttäminen yleistyykin suomalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa kovaa vauhtia. Osaamista ei vielä kuitenkaan löydy paljoa.

Lordi-elokuvan tuesta riidellään oikeudessa

Takavuosien Lordi-elokuvasta riidellään nyt oikeudessa. Tappiota tehnyt Dark Floors -elokuva sai vuonna 2007 säätiöltä rahaa. Säätiön mukaan raha oli lainaa, tuotantoyhtiön mukaan tukea.

Yhä useampi kuulee Cthulhun kutsun

Lähes sata vuotta vanha kauhukirjallisuuden klassikko H.P. Lovecraft kiinnostaa edelleen. Köyhänä kuolleen kirjailijan koottujen teosten viimeinen osa julkaistaan suomeksi syyskuussa. Lovecraftin luoma jumalolento Cthulhu on kiivennyt kioskikirjallisuuden sivuilta uuteen arvostukseen pop-kulttuurissa.

Mr. Lordi tuomarina kauhuelokuvakilpailussa – voittaja pääsee elokuvateattereihin

Hirviörokkari Mr. Lordi tuomaroi kauhuelokuvakilpailua. Kisan voittanut lyhytelokuva pääsee elokuvateattereihin Shopping Tour -elokuvan alkukuvaksi.

Seksi, veriroiskeet ja camp – b-luokan kauhun pyhä kolminaisuus

B-luokan kauhuelokuva on vuosikymmenten saatossa muovautunut pienen budjetin elokuvasta merkitsemään tarkoituksellisen raflaavaa kauhua ja camp-huumoria.

Alienin luonut taiteilija kuoli

Sveitsiläisen H. R. Gigerin kuvamaailma nojasi kuolemaan ja seksiin. Koneesta ihmisen nahoissa tuli hänen kuuluisin luomuksensa, elokuvahirviö Alien.

Vantaan talous pompsahti plussalle

Kaupunki käänsi edellisvuoden tappiollisen tuloksen 36 miljoonan euron ylijäämäksi. Kaupunginjohtaja Kari Nenonen ei kuitenkaan odota kuluvasta vuodesta yhtä hyvää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle