Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vuoden 2009 Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangokilpailun osallistujien ryhmäkuva.

Tanssimalla tangoa tuppisuinen suomalainen ilmaisee syvimmät tunteensa

Tango on laulua, tanssia, parinhakua ja kuntourheilua.

Kaija, Kake, Tarja, Markku & Sami - Elämältä kaiken sain

Kaija, Kake, Tarja, Markku & Sami - Elämältä kaiken sain

Iskelmällisen illan kruunaa tämä hieno käännöskappale.

Arja Koriseva, Jari Sillanpää ja Marita Taavitsainen tulkitsevat suomalaisia tangoja.

Tangomarkkinat: Suomalainen tango

Konsertin suomalaiset tangot on valinnut Heikki Hietamies.

Sami Heinonen

Kuorikoski ja Heinonen Tangomarkkinoiden semifinaaliin

Kaksi keskipohjalaislaulajaa on selvittänyt tiensä Tangomarkkinoiden semifinaaliin. Kokkolalainen Sami Heinonen ja Tero Kuorikoski Kaustiselta lauloivat itsensä 18 parhaan joukkoon torstai-iltana Turussa järjestetyssä karsinnassa.

Kaija Lustila

Tangotuomaristoon naisväriä

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulutuomaristo on julkistettu. Uusiksi jäseniksi tulevat Eija Kantola ja Johanna Tuomi.

Kaksi pohjalaislaulajaa iskelmälaulukilpailun finaaliin

Kaksi pohjalaislaulajaa on selvinnyt Toivo Kärki -iskelmälaulukilpailun finaaliin. Lauantain finaalissa laulavat naisten sarjassa Merja Uimonen ja miesten sarjassa Mertsi Kuusisto, molemmat ovat Jalasjärveltä.

Tangofinalisti Maria Tyyster

Tyyster Tangomarkkinoiden finaaliin

Taipalsaarelainen Maria Tyyster selvitti tiensä toistamiseen Tangomarkkinoiden finaaliin. Viime vuonna Tyyster sijoittui kilpailuissa neljänneksi.

Kymenlaakson naisnelikko taistelee tänään jatkopaikasta Tangomarkkinoilla

Katja Jakku, Marjo Raatikainen, Sanna Mäkelä ja Jaana Lehtorinne osallistuvat tänään Tangomarkkinoiden Turun semifinaalin karsintaan.

Tangolaulukisan toinen äänestys alkoi - vielä viisi kymenlaaksolaista mukana

Jatkoon pääsivät Jaana Lehtorinne ja Marjo Raatikainen Kotkasta sekä Katja Jakku, Sanna Mäkelä ja Tero Heikari Kouvolasta.

Viisi kymenlaaksolaista mukaan tangolaulukisan toiselle äänestyskierrokselle

Jatkoon pääsivät Jaana Lehtorinne ja Marjo Raatikainen Kotkasta sekä Katja Jakku, Sanna Mäkelä ja Tero Heikari Kouvolasta.

Oululainen Jenni Haapakorva lauloi itsensä Tangomarkkinoiden nettiäänestyskierrokselle.

Kymmenen tangolaulajaa jatkoon Oulusta

Tangokarsinnat ovat edenneet vaiheeseen jossa mukana on vielä sata laulajaa. Puolet laulajista äänestettiin nettiäänestyksessä, toinen mokoma pääsi mukaan tuomariston valitsemana. Sadan parhaan lista julkistettiin torstaina.

Tangoparaatin yleisöä

Tangoparaati käynnisti Tangomarkkinat

Aurinkoinen sää houkutteli suuren joukon ihmisiä seuraamaan tangoparaatia, joka kulki läpi Seinäjoen keskustan ja päätyi tangokadulle.

Kaija Lustila

Luonnollisuus valttia tangokisassa

Laulaja Kaija Lustila kannustaa tangokilpailijoita luonnollisuuteen ja oman tulkinnan etsimiseen. Lustila tuli toiseksi viime vuoden tangokisassa.

Hansakorttelin tangotunnelmaa.

Tangomarkkinoiden semifinalistit selvillä

Tangomarkkinoiden semifinaaliin on selviytynyt kolme varsinaissuomalaista. He ovat raisiolainen Janiina Lehtonen, uusikaupunkilainen Sanna Arell ja turkulainen Tino Ahlgren.

Pauliina Nieminen laulaa.

Tampereen tangokarsinnoissa kisattiin kruunun kiilto silmissä

Uutta tangokuninkaallista etsittiin YLE Tampereen tiloissa keskiviikkona. Järjestäjät luonnehtivat Tampereen karsintaan osallistunutta sakkia hyvätasoiseksi. Löytyyköhän tuleva kuninkaallinen Tampereen karsinnoista?

Tangomarkkinat

Tampere taipuu tänään tangoon

Ensi kesän Tangomarkkinoille etsitään uusia laulajia. Parhaillaan käynnissä oleva karsintakiertue poikkeaa Tampereelle tänään keskiviikkona. Karsintaan on ilmoittautunut yli 50 laulajaa. Mukaan pääsee myös ilmaantumalla karsintapäivänä Tampereen Radion studiolle.

Kaija Lustila laulaa ja esiintyy lavalla Tangomarkkinat-kilpailussa vuonna 2009.

Kaija Lustilan toinen tuleminen

Toinen sija viime vuoden Tangomarkkinoilla oli lottovoitto Kaija Lustilalle. Talven mittaan Lustilalle on riittänyt töitä ja pitkään kestänyt laulajan ura sai menestyksestä uutta potkua.

Tangokuninkaallisten pitää olla sinut itsensä kanssa

Uusille kyvyille tarjoutuu jälleen mahdollisuus nousta Suomen tähtitaivaalle ykköskaartiin. Tangomarkkinat-laulukilpailun esikarsinnat pyörähtävät tänään käyntiin Lappeenrannasta.

Kaija Lustila oli kesän viimeinen esiintyjä Salon iltatorilla.

Salon iltatorilla riitti väkeä

Salon iltatori saavutti yleisötavoitteensa. Tänä kesänä kävijöitä oli 55 000 ja torstainen, kesän viimeinen iltatori kokosi järjestäjien arvion mukaan noin 5 000 torivierasta. Salon seudun toisella kesätorilla, Somerniemellä, on ollut myös vilkas kesä.

Salossa kesän viimeinen iltatori

Suvisalon kesän viimeinen iltatori vietetään torstaina. Viimeisenä kesätorstaina torin lavalla esiintyy tämän kesän Tangomarkkinoissa toiselle sijalle yltänyt Kaija Lustila. Alun perin tangokuningas Amadeuksen piti esiintyä iltatorilla, mutta Lustila korvaa sairastuneen tangokuninkaan.

Tangokuningas Amadeus Lundberg.

Amadeus perui Salon keikkansa

Hallitseva tangokuningas Amadeus Lundberg on joutunut peruuttamaan torstaisen Salon esiintymisensä. Lundbergillä on kurkunpään tulehdus, jonka vuoksi hän joutuu pitämään kaksi viikkoa keikkataukoa.

Tangotuomarit Sinikka Svärd ja Martti Haapamäki

Tangotuomari Sinikka Svärd palautuu pikkuhiljaa

Sanoittaja Sinikka Svärd oli Seinäjoen Tangomarkkinoilla valitsemassa uutta tangokuningasta. Ennen kuin Amadeus Lundberg kruunattiin lauantai-iltana oli tuomaristo kuullut satoja erilaisia tangotulkintoja. Sinikka sanoo urakan olleen melkoinen niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Marko Maunuksela ja Kaija Lustila

Tangokuninkuus karkasi pohjalaisartisteilta

Superfinaalissa Kaija Lustila hävisi Amadeus Lundbergille täpärästi tuomariäänin 56-58. Toinen pohjalainen, Marko Maunuksela, tuli kisassa kolmanneksi.

Uusi tangokuninkaallinen on Amadeus Lundberg

20-vuotias helsinkiläinen Amadeus Lundberg on valittu vuoden 2009 tangokuninkaalliseksi. Kisan kuopus peittosi lopullisessa kaksintaistelussa Kurikasta kotoisin olevan Kaija Lustilan. Lauantaisessa finaalissa paremmuudesta taisteli kaikkiaan kolme miestä sekä naista.

Vuoden 2009 tangokuninkaallinen Amadeus Lundberg.

Amadeus Lundberg on uusi tangokuninkaallinen

20-vuotias Amadeus Lundberg on valittu vuoden 2009 tangokuninkaalliseksi. Kisan kuopus peittosi lopullisessa kaksintaistelussa kurikkalaisen Kaija Lustilan. Lauantaisessa finaalissa paremmuudesta taisteli kolme miestä ja kolme naista.

Finalistit valmistautuvat kisan huipennukseen

Aivan pian on kuuden tangofinalistin aika astua Areenan lavalle Seinäjoella. Jokainen vuorollaan pyrkii vakuuttamaan tuomariston omasta ylivertaisuudestaan ja saamaan päähänsä tangokuninkaallisen kruunun. Finalistit kertoivat viime hetken tunnelmiaan Pohjanmaan Radiolle.

Tangofinaaliin edustus Keski-Suomesta

Jyväskyläläinen Eerika Grönlund on päässyt lauantain tangofinaaliin. Grönlund tulkitsi eilisessä karsinnassa tuomariston vakuuttaen kappaleet Mustatango ja ikivihreän bluesklassikon Cry Me a River.

Tangofinalistien tunnelma karsinnan jälkeen oli helpottunut

Yleisö äänesti kuusi laulajaa tangolaulukilpailun finaaliin. Tangomarkkinat huipentuvat lauantaina 11. heinäkuuta Seinäjoki Areenassa uuden tangokuninkaallisen kruunaukseen. Finaalissa voittajan valitsee tuomaristo.

Tangomarkkinoiden finalistit valittu

25-vuotisjuhliaan viettävä Seinäjoen Tangomarkkinat on uudistunut voimakkaasti. Tänä vuonna esimerkiksi valitaan vain yksi tangokuninkaallinen.

Eerika Grönlund kilpailee tangokruunusta Seinäjoella

Tänä vuonna Tangomarkkinoiden voitosta käydään kova kilpailu Seinäjoella. Aiemmista vuosista poiketen kruunun saa vain yksi laulaja. Tangomarkkinoiden finalistien joukossa on myös lahtelaislähtöinen Eerika Grönlund, joka on valmistautunut kilpailuun huolella.

Tangokuninkaallinen mukaan Euroviisukarsintaan

Tangokuninkaallinen on niin halutessaan yksi karsintojen kahdestatoista kutsuartistista. Yhteistyö tukee molempien tapahtumien brändiä.

Tangokuninkaallinen mukaan Euroviisukarsintaan

Seinäjoen Tangomarkkinoilla ensi viikonloppuna valittava tangokuninkaallinen kutsutaan myös Suomen euroviisukarsintoihin. Tangokuninkaallinen on niin halutessaan yksi karsintojen 12 kutsuartistista.

Kaija Lustila odottaa tyynenä Tangomarkkinoita

Kurikkalainen tangofinalisti Kaija Lustila uskoo elämänkokemuksen olevan valtti laulukilpailussa. Lustilalta sitä löytyy, sillä keikkalavat ovat tulleet tutuksi jo 30 vuoden ajalta.

Maria Tyysterin tie Seinäjoelle katkesi

Tuomaristo valitsi 16 semifinalistista 10, jotka kilpailevat tangokuninkaallisen tittelistä Seinäjoella heinäkuussa.

Kansa äänesti Tangolaulajat semifinaaliin

Tangomarkkinoiden semifinalistien äänestys päättyi netissä viime yönä. Eteläpohjalaisia on mukana semifinaalissa yhteensä kymmenen.