Uusimmat artikkelit
5 vinkkiä joilla onnistut suklaan kanssa – lyö kaikki ällikällä omalla Strömsö-konvehdilla
Älä säilytä suklaata jääkaapissa.

Huonoja uutisia suklaansyöjille: Suklaa ei ehkä sittenkään ole hyväksi sydämelle
Suklaata viikoittain tai useammin syövät saattoivat sairastua jopa muita todennäköisemmin sepelvaltimotautiin tai aivoverenkiertohäiriöihin.

Lisää Jacky Makupaloja vedetään myynnistä
Takaisinveto koskee Jacky Makupala Maitosuklaa -tuotetta. Reilu viikko sitten valmistaja ilmoitti aiemmasta takaisinvedosta.

Jacky Makupaloja vedetään pois myynnistä – syynä pikareista löytynyt tarra
Takaisinveto koskee osaa Jacky Makupala Maitosuklaata ja Vanilja-Suklaavanukasta.

Näin teet pääsiäiskonvehdin itse
Torniossa ammattiopisto Lappian kondiittoriopiskelijat ovat kehitelleet ja tehneet pääsiäiseen sopivia konvehteja, joissa käytetään myös pohjoisesta luonnosta löytyviä raaka-aineita. Katso videolta, miten konvehdit syntyvät.

Tutkimus: Suklaan syönti yhteydessä parempiin tuloksiin kognitiivisissa testeissä?
Säännöllisesti suklaata syövien havaittiin toisaalta nauttivan huomattavasti vähemmän alkoholia kuin suklaata harvoin syövien.

Päivittäinen suklaapala voi pienentää sydänriskejä
Pelkästään näiden tulosten perusteella kenenkään ei välttämättä kannata alkaa syödä sataa grammaa suklaata päivittäin, sillä suklaasta saatava lisäenergia voi kerryttää kiloja, mikä puolestaan suurentaa sydänriskejä.
Muovia suklaassa – Fazer laajentaa takaisinvetoa
Takaisinveto koskee suklaita, joiden parasta ennen -päiväys on joko 20.3.2015, 10.4.2015 tai 1.5.2015.

Suklaakonvehdit kätkevät sisäänsä merilappilaisuutta
Meri-Lapin ruokamessut pidetään Keminmaassa Pohjanrannan tilalla jo kymmenettä kertaa. Lähellä tuotetun suuhunpantavan lisäksi tapahtumassa nähdään esimerkiksi ruokaan liittyviä työnäytöksiä. Makeimman näytöksen taitavat tarjota Lappian kondiittoriopiskelijat.

Suklaa ei tykkää helteestä ja maku häviää jääkaapissa
Lämpötila on suklaan säilyvyyden ja maun kannalta oleellista. Suklaata ei kannata säilyttää liian lämpimässä, jotta se ei sula. Liian kylmä puolestaan tekee suklaasta helposti mauttoman. Viini ja suklaa viihtyvätkin lämpötilansa puolesta hyvin yhdessä.

Belgia haluaa konvehdeilleen saman suojan kuin samppanjalle
Huonot ulkomaiset valmistajat turmelevat belgialaisten konvehtien maineen, moititaan konvehtien kotimaassa.

Suklaakrapula on ohi – nyt taas maistuu
Suklaatehtaissa on helmikuun ajan ollut kova kiire, sillä ystävänpäivä on yksi suklaansyönnin sesongeista. Kun tammikuussa podetaan vielä joulun jälkeistä suklaakrapulaa, helmikuussa ystävänpäivä aloittaa uuden suklaansyöntikauden.
Royal-suklaalevyistä löytynyt muovinpaloja
Varoitus koskee tiettyä erää 130 gramman Royal-maitosuklaalevyistä.
Fazerin konvehteja vedetään myynnistä Virossakin
Väärään konvehtierään saattoi lipsahtaa Geisha-konvehteja, joissa on allergisille vaarallista vehnäjauhoa ja hasselpähkinää.

Fazer vetää konvehtirasioita pois markkinoilta
Erä Fazerin Sininen -konvehtirasioita voi sisältää Geisha-konvehteja, jotka saattavat olla vaarallisia vehnäjauhoille ja hasselpähkinälle allergisille.
Ruotsalaistutkimus kannustaa ikääntyviä miehiä syömään suklaata
Tutkimus on ensimmäinen, jossa suklaa näyttää suojaavan sydänkohtauksen lisäksi myös aivoinfarktilta. Suklaan ei tarvitse olla tummaa, vaan maitosuklaakin näyttää tepsivän.

Willi Saimaa konvehdit ehtivät pääsiäispöytään
Elintarvikealan opiskelijat ideoivat ja tekivät konvehtisarjan opettajansa ohjauksessa. Tumma-, maito- ja valkosuklaa päällysteiset konvehdit sisältävät kolmea eri täytettä.
Suklaa on arjen ylellisyyttä
Suklaan - erityisesti tumman suklaan - suosio on viime vuosina kasvanut entisestään. Myös iäkkäämmät miehet ovat löytäneet terveysvaikutteisen tumman suklaan. Viimeisimpiä trendejä ovat hemmottelusuklaat.

Suklaa pitää tuntea pintaa syvemmältä
Leipomoiden suklaakonvehdit ovat käsityötä, joiden tekemiseen tarvitaan sekä aikaa että hyviä hermoja. Kondiittorit kehittelevät konvehtien täytteitä kokeilujen kautta, mutta makuelämyksen kruunaa viimeistelty ulkonäkö.

Sosiaalisesti lahjakas kehuu kakun
Sosiaalisissa tilanteissa pitää usein lausua rivienväleihin piilotettuja lauseita, jotka vain kuuluvat asiaan. Yle Lahden toimittaja Laura Mäkiniemi setvii suunvuorossaan, mitkä tilanteet ovat niitä, joissa on erityisen suotavaa olla huomaavainen ja osoittaa suusanallisilla taidoillaan sympatiaa.
Mämmileivonnaiset maistuvat mämmin vihaajillekin
Mämmi on oivallinen raaka-aine pääsiäisen leivonnaisiin. Perinteinen pääsiäisherkku on pohjimmiltaan imelletty ruismallaspuuro, ja se sopii sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin.

Novo Sancti Petri yllätti
Viimeiset päivät Ballenassa menivät harjoittelun parissa tuulisissa olosuhteissa. Treeninä erinomaista, vaikka pipo ja pitkät kalsarit olisivat voineet odottaa Suomeen pääsyä. Valittaa ei kuitenkaan pidä, ilmat ovat kyllä suosineet.

Suklaalla terveemmäksi
Jos kaupan suklaa tuntuu liian sokeriselta ja epäterveelliseltä, voi kokeilla tehdä suklaansa itse. Raakasuklaasta saa juuri niin terveellistä kuin haluaa. Sen uskotaan myös polttavan kaloreita.

Kallis kaakao ajaa suklaatehtaat ahtaalle
Kaakaon maailmanmarkkinahinta on noussut korkeammaksi kuin kertaakaan 30 viime vuoden aikana. Raaka-aineen kallistumisen takia jotkut suklaantuottajat turvautuvat halvempiin korvikkeisiin ja pienentävät suklaapatukoiden kokoa.

Suklaa auttaa moneen vaivaan
Suklaa lääkitsee muutakin kuin sydänsuruja, sillä herkun kohtuullisella käytöllä on todistettu olevan terveysvaikutuksia. Suklaata voi käyttää niin ulkoiseen kuin sisäiseen hyvinvointiin.
Kamelinmaitosuklaalle etsitään markkinarakoa Euroopasta
Kamelinmaidosta tehtyä suklaata valmistava yhtiö etsii uusia markkinoita Euroopasta ja Yhdysvalloista. Al Nassma Chocolate LLC -niminen yhtiö alkoi viime vuonna valmistaa kamelinmaitosuklaata ensimmäisenä maailmassa.
Suomalaiset kokkasivat olympiakultaa lämpimän keittiön sarjassa
Suomen kokkimaajoukkue on voittanut kultaa ruuanlaiton olympialaisissa Erfurtissa Saksassa lämpimän keittiön sarjassa. Mitalin väri kirkastui: muutama päivä sitten joukkue tuli toiseksi kylmän keittiön kilpailussa.