Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suklaakonvehteja

Huonoja uutisia suklaansyöjille: Suklaa ei ehkä sittenkään ole hyväksi sydämelle

Suklaata viikoittain tai useammin syövät saattoivat sairastua jopa muita todennäköisemmin sepelvaltimotautiin tai aivoverenkiertohäiriöihin.

Jacky makupala vanukas vanilja-suklaa ja maitosuklaa.

Lisää Jacky Makupaloja vedetään myynnistä

Takaisinveto koskee Jacky Makupala Maitosuklaa -tuotetta. Reilu viikko sitten valmistaja ilmoitti aiemmasta takaisinvedosta.

Jacky makupala vanukas vanilja-suklaa ja maitosuklaa.

Jacky Makupaloja vedetään pois myynnistä – syynä pikareista löytynyt tarra

Takaisinveto koskee osaa Jacky Makupala Maitosuklaata ja Vanilja-Suklaavanukasta.

Konvehteja.

Näin teet pääsiäiskonvehdin itse

Torniossa ammattiopisto Lappian kondiittoriopiskelijat ovat kehitelleet ja tehneet pääsiäiseen sopivia konvehteja, joissa käytetään myös pohjoisesta luonnosta löytyviä raaka-aineita. Katso videolta, miten konvehdit syntyvät.

nainen syö suklaata

Tutkimus: Suklaan syönti yhteydessä parempiin tuloksiin kognitiivisissa testeissä?

Säännöllisesti suklaata syövien havaittiin toisaalta nauttivan huomattavasti vähemmän alkoholia kuin suklaata harvoin syövien.

Suklaata.

Päivittäinen suklaapala voi pienentää sydänriskejä

Pelkästään näiden tulosten perusteella kenenkään ei välttämättä kannata alkaa syödä sataa grammaa suklaata päivittäin, sillä suklaasta saatava lisäenergia voi kerryttää kiloja, mikä puolestaan suurentaa sydänriskejä.

Muovia suklaassa – Fazer laajentaa takaisinvetoa

Takaisinveto koskee suklaita, joiden parasta ennen -päiväys on joko 20.3.2015, 10.4.2015 tai 1.5.2015.

Kristiina Pääkkö temperoi valkoista suklaamassaa

Suklaakonvehdit kätkevät sisäänsä merilappilaisuutta

Meri-Lapin ruokamessut pidetään Keminmaassa Pohjanrannan tilalla jo kymmenettä kertaa. Lähellä tuotetun suuhunpantavan lisäksi tapahtumassa nähdään esimerkiksi ruokaan liittyviä työnäytöksiä. Makeimman näytöksen taitavat tarjota Lappian kondiittoriopiskelijat.

Suklaakonvehteja

Suklaa ei tykkää helteestä ja maku häviää jääkaapissa

Lämpötila on suklaan säilyvyyden ja maun kannalta oleellista. Suklaata ei kannata säilyttää liian lämpimässä, jotta se ei sula. Liian kylmä puolestaan tekee suklaasta helposti mauttoman. Viini ja suklaa viihtyvätkin lämpötilansa puolesta hyvin yhdessä.

Godiva-yhtiön suklaakonvehteja rasiassa..

Belgia haluaa konvehdeilleen saman suojan kuin samppanjalle

Huonot ulkomaiset valmistajat turmelevat belgialaisten konvehtien maineen, moititaan konvehtien kotimaassa.

Suklaat valmistuvat Hemgårdenin suklaapajassa Vaasassa.

Suklaakrapula on ohi – nyt taas maistuu

Suklaatehtaissa on helmikuun ajan ollut kova kiire, sillä ystävänpäivä on yksi suklaansyönnin sesongeista. Kun tammikuussa podetaan vielä joulun jälkeistä suklaakrapulaa, helmikuussa ystävänpäivä aloittaa uuden suklaansyöntikauden.

Royal-suklaalevyistä löytynyt muovinpaloja

Varoitus koskee tiettyä erää 130 gramman Royal-maitosuklaalevyistä.

Fazerin konvehteja vedetään myynnistä Virossakin

Väärään konvehtierään saattoi lipsahtaa Geisha-konvehteja, joissa on allergisille vaarallista vehnäjauhoa ja hasselpähkinää.

Suklaakonvehtipakkaus

Fazer vetää konvehtirasioita pois markkinoilta

Erä Fazerin Sininen -konvehtirasioita voi sisältää Geisha-konvehteja, jotka saattavat olla vaarallisia vehnäjauhoille ja hasselpähkinälle allergisille.

Ruotsalaistutkimus kannustaa ikääntyviä miehiä syömään suklaata

Tutkimus on ensimmäinen, jossa suklaa näyttää suojaavan sydänkohtauksen lisäksi myös aivoinfarktilta. Suklaan ei tarvitse olla tummaa, vaan maitosuklaakin näyttää tepsivän.

Willi Saimaan käsintehtyjä suklaakonvehteja

Willi Saimaa konvehdit ehtivät pääsiäispöytään

Elintarvikealan opiskelijat ideoivat ja tekivät konvehtisarjan opettajansa ohjauksessa. Tumma-, maito- ja valkosuklaa päällysteiset konvehdit sisältävät kolmea eri täytettä.

Suklaa on arjen ylellisyyttä

Suklaan - erityisesti tumman suklaan - suosio on viime vuosina kasvanut entisestään. Myös iäkkäämmät miehet ovat löytäneet terveysvaikutteisen tumman suklaan. Viimeisimpiä trendejä ovat hemmottelusuklaat.

Valmiit kahvikonvehdit.

Suklaa pitää tuntea pintaa syvemmältä

Leipomoiden suklaakonvehdit ovat käsityötä, joiden tekemiseen tarvitaan sekä aikaa että hyviä hermoja. Kondiittorit kehittelevät konvehtien täytteitä kokeilujen kautta, mutta makuelämyksen kruunaa viimeistelty ulkonäkö.

Kakkulapio ja värikäs kakku

Sosiaalisesti lahjakas kehuu kakun

Sosiaalisissa tilanteissa pitää usein lausua rivienväleihin piilotettuja lauseita, jotka vain kuuluvat asiaan. Yle Lahden toimittaja Laura Mäkiniemi setvii suunvuorossaan, mitkä tilanteet ovat niitä, joissa on erityisen suotavaa olla huomaavainen ja osoittaa suusanallisilla taidoillaan sympatiaa.

Mämmileivonnaiset maistuvat mämmin vihaajillekin

Mämmi on oivallinen raaka-aine pääsiäisen leivonnaisiin. Perinteinen pääsiäisherkku on pohjimmiltaan imelletty ruismallaspuuro, ja se sopii sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin.

Kuvassa Sohvi Härkönen harjoitusalueella.

Novo Sancti Petri yllätti

Viimeiset päivät Ballenassa menivät harjoittelun parissa tuulisissa olosuhteissa. Treeninä erinomaista, vaikka pipo ja pitkät kalsarit olisivat voineet odottaa Suomeen pääsyä. Valittaa ei kuitenkaan pidä, ilmat ovat kyllä suosineet.

Mia Glad luontaistuotekaupan kaakaohyllyn edessä.

Suklaalla terveemmäksi

Jos kaupan suklaa tuntuu liian sokeriselta ja epäterveelliseltä, voi kokeilla tehdä suklaansa itse. Raakasuklaasta saa juuri niin terveellistä kuin haluaa. Sen uskotaan myös polttavan kaloreita.

Kallis kaakao ajaa suklaatehtaat ahtaalle

Kaakaon maailmanmarkkinahinta on noussut korkeammaksi kuin kertaakaan 30 viime vuoden aikana. Raaka-aineen kallistumisen takia jotkut suklaantuottajat turvautuvat halvempiin korvikkeisiin ja pienentävät suklaapatukoiden kokoa.

Suklaalastuja ja -paloja.

Suklaa auttaa moneen vaivaan

Suklaa lääkitsee muutakin kuin sydänsuruja, sillä herkun kohtuullisella käytöllä on todistettu olevan terveysvaikutuksia. Suklaata voi käyttää niin ulkoiseen kuin sisäiseen hyvinvointiin.

Kamelinmaitosuklaalle etsitään markkinarakoa Euroopasta

Kamelinmaidosta tehtyä suklaata valmistava yhtiö etsii uusia markkinoita Euroopasta ja Yhdysvalloista. Al Nassma Chocolate LLC -niminen yhtiö alkoi viime vuonna valmistaa kamelinmaitosuklaata ensimmäisenä maailmassa.

Suomalaiset kokkasivat olympiakultaa lämpimän keittiön sarjassa

Suomen kokkimaajoukkue on voittanut kultaa ruuanlaiton olympialaisissa Erfurtissa Saksassa lämpimän keittiön sarjassa. Mitalin väri kirkastui: muutama päivä sitten joukkue tuli toiseksi kylmän keittiön kilpailussa.