Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jari Gustafsson

Työ- ja elinkeinoministeriön nykyinen kansliapäällikkö ei hae jatkokautta

Uusi kansliapäällikkö aloittaa virassaan syyskuun alussa.

Veronika Honkasalo (vas.) Juha Pursiainen, puheenjohtaja Li Andersson ja Hanna Sarkkinen Vasemmistoliiton puoluekokouksessa Kuopion musiikkikeskuksessa 15. marraskuuta.

Vasemmistoliitto valitsi Li Anderssonin jatkokaudelle: "Olen syvässä liikutuksen tilassa", isoin yllätys oli Mikko Koikkalaisen nousu puoluesihteeriksi

Maakuntien äänitorveksi profiloitu Mikko Koikkalainen voitti punavihreän helsinkiläisen Joonas Leppäsen äänin 169–126.

Hallitustunnustelija Antti Rinne ja pääministerit Juha Sipilä, Jyrki Katainen, ja Matti Vanhanen.

Rinteen hallitusohjelma kaikkien aikojen pisin – "Kaikki mahdollinen ja mahdoton kirjattu"

Hallitusohjelmien pitenemisen syynä on pidetty sitä, että puolueet eivät luota toisiinsa. Uuden hallituksen pitkä ohjelma voi kertoa muusta.

Erkki Virtanen

Erkki Virtasen kolumni: Karu arki iskee päälle heti vaalien jälkeen

Tulevat hallituspuolueet eivät pääse pakoon talouden tosiasioita. Esimerkiksi Suomen velkaantuminen jatkuu edelleen päinvastaisista puheista huolimatta, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen

Erkki Virtasen kolumni: Muuttuivatko valtion velat jo saataviksi?

Vaikka Suomi ei tänä vuonna otakaan enää lisää velkaa, ei velkaongelma ole mihinkään kadonnut, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen

Erkki Virtasen kolumni: Eduskunnan värikäs syksy

Nykyisen eduskunnan viimeinen syysistuntokausi on alkanut värikkäästi ja lisää jännitystä on luvassa, arvioi Erkki Virtanen kolumnissaan.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Budjetin puintia– yllätyksetön esitys ja kadonneet virkamiehet

Virkamiehet ovat kadonneet julkisuudesta, kirjoittaa työ- ja elinkeinoministeriön entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen kolumnissaan.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Kysymyksiä, joita ei kesällä(kään) kehtaa esittää

Miten sotevaliokunta voi työskennellä kaksitoistakertaisesti normaaliin verrattuna? Mitä töitä Suomen pankilla muka on? Onko EU-huippuvirkoihin joku pätevyysvaatimus? Näitä Erkki Virtanen ei kehtaa kysyä.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Työttömyysturvaa on leikattu ennenkin- 80-luvulla asialla olivat demarit

Työttömien aktiivimallista on puhuttu paljon. Mutta työttömyysturvaan on aiemminkin rakennettu turvaa leikkaavia elementtejä. 1980-luvulla leikkuria rakensivat sosialidemokraatit, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen

Erkki Virtasen kolumni: Koivussa on jo lehti, mutta missä se sote on?

Vuosituhannen sote-uudistus ei ole vieläkään valmis, vaikka sellaista on lupailtu. Sovitulla aikataululla pelkästään eri tietojärjestelmien yhdistäminen ei tule onnistumaan vuonna 2020, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Yritystukiuudistus tuli ja meni

Neljän miljardin yritystukipakettia piti taas kerran leikata. Asiaa pohtinut työryhmä piirteli lomakkeita yritystukien arvioimiseksi.Tietoa yritystuista on yllin kyllin. Vain päätöksistä on pulaa, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Kesämökki.

Municipal tax on leisure property in Finland has tripled since 2000

Summer cottage owners in Finland's most popular holiday areas now pay up to 800 euros annually in real estate tax to the municipality that hosts them, as rates continue to rise dramatically.

Erkki Virtanen, varapuheenjohtaja, Vapaa-ajan asukkaiden liitto

Kesämökkivero jopa päälle 800 euroa – Katso laskurista, kuinka suuri vero on euroina omassa mökkikunnassasi

Vapaa-ajan asuntojen kiinteistöverot vaihtelevat suuresti kunnittain. Kokeile näppärää mökkiverolaskuria tästä jutustamme.

Erkki Virtanen

Erkki Virtasen kolumni: Taloudellista totuuden käyttöä

Vaihtoehtoista totuutta eli valehtelua löytyy politiikan lisäksi laajasti talouselämästä. Virkamiehille Erkki Virtasen neuvo oli ytimekäs, valehdella ei saa, mutta totuuden kanssa pitää olla taloudellinen.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Hallituksen kokeiluita haukutaan, mutta nykymeno lukee jo hallitusohjelmassa

Hallitus heittelee uudistuksia, peruu niitä samaan tahtiin ja kriitikot ulvovat. Kokeilukulttuuri on kuitenkin kirjattuna jo hallitusohjelmaan, muistuttaa Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni:Kansanedustajat jakavat joululahjoja toisilleen

Valtion budjetin eduskuntakäsittelyssä toistuu aina vuosittain sama näytelmä kun menoja lisätään niinsanottuilla joululahjarahoilla, jotka hallituspuolueiden kansanedustajat jakavat haluamiinsa kohteisiin.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Tilastomaakareille on tarjottu niin syytteitä kuin Siperiaakin

Tilastot eivät valehtele. Siksi niiden tekijät ovat saaneet välillä maksaa raskaamman kautta, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Yritystukia ei leikata vaan mielummin lisätään

Yritystukia näyttää olevan mahdotonta leikata. Muun muassa rikkidirektiivikompensaatioilla tuetaan perusteettomasti Suomen ja Ruotsin välillä kulkevia laivoja, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Ylen aamu-tv: Mitä odottaa Suomen budjetilta?

"Edessä on todella hankala vuosikymmen" – Virkamieskonkarit eivät odota budjetilta yllätyksiä

Useita budjettiriihiä valmistelleet entiset virkamiehet Jukka Pekkarinen ja Erkki Virtanen toivovat rahoituspolitiikkaan malttia. Vaikka talous on nousussa, pää täytyy pitää kylmänä.

Erkki Virtanen

Erkki Virtasen kolumni: Budjetin puintia ennen ja nyt

Käynnissä olevat budjettivalmistelut saavat eläkeläisvirkamieheltä laatusanan harmaa. Aina näin ei suinkaan ole ollut, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen

Erkki Virtasen kolumni: Poliitikon ura kun politikointi päättyy

Entisille poliitikoille näyttää käyvän oikein hyvin sen jälkeen kun ura politiikassa on ohi. Erkki Virtanen pohtii mitä hänen hyvin tuntemilleen puoluejohtajille tapahtui politiikan jälkeen.

Petteri Orpo

Budjettineuvottelut alkavat: Hallitus varautuu veromuutoksiin, uusia työllisyystoimia taas tekeillä

Hallitus päätti jo keväällä leikata asumistukea ja alentaa pieni- ja keskituloisten perheiden päivähoitomaksuja, mutta päätökset verotuksesta ja yritystukien karsimisesta se lykkäsi tämän kuun budjettineuvotteluihin.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Kallista, kosteaa rakentamista ja holtitonta rahankäyttöä

Kolumnistimme Erkki Virtanen selvitti äskettäin, miksi valtion rakennushankkeet menevät pieleen ja tulevat paljon kalliimmiksi kuin on suunniteltu. Nyt Virtanen haluaisi puuttua urheilun valtionapurahoihin, joista löytyy paljon pöyhittävää.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Töitä ministereille

Ministereiden vastuualueita uudistettiin väliriihessä. Kyllä nyt kelpaa seuraavaan uudistukseen asti, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Pelkkä usko parempaan ei talouslinjauksissa vielä riitä

Usko on luja luottamus siihen, mitä toivoo. Talouspolitiikkaa ei kannata uskolle perustaa, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Professori Yrjänä Haahtelan kehittämillä malleilla on pystytty laskemaan talonrakennuksen kustannuksia jopa kansainvälisesti vertaillen poikkeuksellisen tarkasti.

Kasvokkain: Kerro meille, professori Yrjänä Haahtela, kuinka pitää rakentamiskustannukset kurissa?

Vaikka rakentaminen on usein kaoottista, voivat hankkeet olla taloudellisesti hallittuja, luottaa pitävistä laskelmistaan tunnettu professori.

Matinkylän aseman katto on jännittävän mallinen. Kuva on otettu 9.9.2016.

Selvitysmies Virtanen: Länsimetron todelliset kustannukset pimitettiin päättäjiltä

Suurten rakennushankkeiden kustannuksia vedetään tietoisesti alakanttiin, selvitysmies Erkki Virtanen sanoo. Valtion raha on ikään kuin ei-kenenkään rahaa.

Olympiastadionia remontoidaan

Selvitysmies: Valtion osittain rahoittamat rakennushankkeet näyttävät pääsääntöisesti epäonnistuvan

Selvitysmies Erkki Virtanen ehdottaa raportissaan, että valtion pitäisi voida katkaista rahoittaminen, jos projektin budjetti paukkuu. Pääministeri Sipilä sanoi kannattavansa ehdotusta.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtasen kolumni: Vierasta vai sinivalkoista rahaa

Pääomista on Suomessa jatkuvasti pulaa. Tätä totuutta hämmentää keskustelu sinivalkoisesta rahasta verrattuna ulkomaiseen rahaan. Mitä me oikein haluamme, kysyy kolumnistimme Erkki Virtanen.

Länsimetro, Tapiolan asema

Selvitysmieheltä huutia valtion jättihankkeille: kelvotonta johtamista Länsimetrossa ja olympiastadionin remontissa

Ongelmia aiheuttaa mm. isännätön raha. Lääkkeeksi Erkki Virtanen ehdottaa koulutusta ja Tampereen Rantatunnelissa hyväksi havaittua allianssimallia.

Erkki Virtanen

Erkki Virtasen kolumni: Erityisen hyvän ystävän puoliso ja ministerin jääviys

Esteellisyyttä koskeva lainsäädäntökin on niin tulkinnanvaraista, että varsinainen jääviyden mittaaminen on henkimaailman hommia, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen.

Kolumni: Perustulokokeilu on yhtä tyhjän kanssa

Perustulokokeilu tai kansalaispalkkakokeilu on aloitettu. Tuloksia odotellaan muutaman vuoden päästä. Kolumnistimme Erkki Virtanen tyrmää kokeilun kokonaan, koska se ei hänen mielestään mitenkään poista isoa ongelmaa eli kannustinloukkuja.

Petteri Orpo eduskunnan täysistunnossa 9. marraskuuta.

Orpo torjuu arvostelun ikävien päätösten lykkäämisestä yli vaalien

Entinen työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö moittii lähes lapselliseksi sitä, miten hallituksen kehysriihen siirtämistä on perusteltu.

Erkki Virtanen.

Kolumni: Päätöksiä ei voi siirtää aina seuraavien vaalien yli

Hallituksessa on eriseuraisuutta tarvittavista uusista miljardileikkauksista. Taloustilanne ei sillä helpotu, että välttämättömiä päätöksiä siirrellään aina seuraavien vaalien yli, kirjoittaa Erkki Virtanen.

Kuopion kaupunginvaltuuston kokous käynnissä.

Kaupunginvaltuusto korottaa luottamushenkilöiden palkkioita ja vakinaistaa hoitohenkilökuntaa

Tulevan vuoden talousarvio sai tänää Kuopion kaupunginvaltuustossa viimeisen silauksen. Omaishoidon tukia ei korotettu, mutta hoitohenkilökunnan työhyvinvointia pyrittiin parantamaan.

Kuopion kaupunginvaltuustossa 7.11.2016

Kuopion kaupunginvaltuusto haluaa poistaa omaishoidon tuen leikkaukset

Valtuuston kokouksessa haluttiin yksimielisesti peruuttaa 135 000 euron tukileikkauksen tulevan vuoden talousarviossa.

Erkki Virtanen

Kolumni: Valtion omistamisen vaikeus ja luopumisen haikeus

Valtion omistajapolitiikasta on keskusteltu ja riidelty eduskunnassa heti siitä lähtien kun ensimmäinen valtionyhtiö Enso-Gutzeit ostetttiin. Kolumnistimme Erkki Virtanen kysyy, mitä lisäarvoa valtion pörssiomistuksia hoitavasta Solidiumista on kenellekään ollut.

Erkki Virtanen

Kolumnisti Erkki Virtanen: Valtion velkavarkaus

Säästöpuheista huolimatta valtio ottaa yhä lisää lainaa, eikä maksumiehiksi päätyvillä seuraavilla sukupolvilla ole siihen sanomista. Arkielämässä tällaista kutsutaan varastamiseksi, kirjoittaa kolumnisti Erkki Virtanen.

Turvapaikanhakijoita puomiasemalla 3 kilometriä Alakurtista itään 23. tammikuuta odottamassa Venäjän rajavartiolaitoksen lupaa jatkaa matkaansa Suomen Sallan Kelloselän raja-asemalle.

VM: Pakolaismäärästä 600 miljoonan euron lisäys menoihin

Viime vuonna Suomeen tuli ennätysmäiset 32 000 turvapaikanhakijaa. Eri ministeriöissä ja kunnissa se tarkoitti mittavaa työmäärän lisäystä. Valtiovarainministeriön arvion mukaan vastaanottoon, majoittamiseen ja kotouttamiseen kuluu nyt noin 600 miljoonaa euroa enemmän kuin ennen pakolaismäärien kasvua.

Virtasen ja BKT:n nousu -grafiikka

Erkki Virtasen työuralle osui satumaista talouskasvua ja neljä talouskriisiä

Työ- ja elinkeinoministeriön entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen on ollut pääkallonpaikoilla silloin, kun Suomen taloudessa on rytissyt pahasti. Toisaalta Virtasen työuran aikana Suomi vaurastui tavalla, jollaista ei nähdä kenties enää koskaan.

Erkki Virtanen Ylen vieraana.

Konkarivirkamies: Maahanmuuton kulut voivat kymmenkertaistua, mutta hinta kannattaa maksaa

Maahanmuuttajien kotouttamisessa pitää varautua vuosittaisten kulujen jopa kymmenkertaistumiseen eli noin 1,5 miljardiin euroon. Hinta kannattaa kuitenkin maksaa, sanoo pitkäaikainen työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö, nyt jo eläköitynyt Erkki Virtanen.

Polttokelpoinen jäte lastataan rekkakyytiin Rovaniemen Alakorkalon jäteasemalla.

Lasku väärin lajitellusta roskasta kaatuukin jätteenkuljettajalle

Roskia kuljettava Rovaniemen Ekoteam on saanut jo kaksi sanktiomaksua väärin toimitetusta jätteestä marraskuun alun jälkeen. Tuolloin lajittelusäännöt Napapiirin Residuumin alueella muuttuivat. Käytännössä virheellisti täytettyjen roskapussien alkuperää varsinkin kotitalouksien kohdalla on hankala selvittää.

Sähköbussi pikalataustolpassa

Suomen ensimmäiset pikaladattavat sähköbussit Espooseen

Espoossa alkaa liikennöidä alkuvuodesta pikaladattava sähköbussi. Autot ovat Suomessa ensimmäisiä laatuaan. Uuden sähköbussin akkujen lataus kestää vain 3–6 minuuttia.

Kuopion kaupunginvaltuusto

Kuopiolla on tiukat ajat – valtuutetut kaipaavat muutoksia

Kuopion kaupunginvaltuusto kävi maanantaina periaatekeskustelun vuoden 2016 talousarviosta. Osa valtuutetuista arvosteli budjettikirjaa hankalaksi ja sekavaksi. Kirjan perusteella rivivaltuutetun on hankala tietää kuinka rahat lopulta kohdentuvat. Talouskeskustelu oli varsin säyseää, sillä esimerkiksi paljon puhuttavia koululakkautuksia ei ole suunnitteilla.

Tietyö.

"Kerran putosin kaapeliojaan" – Varoitusmerkit eivät hyödytä näkövammaista

Nopeasti muuttuva kaupunkiympäristö aiheuttaa vaaranpaikkoja näkövammaisille ja sokeille. Esimerkiksi katutyöt ja työmaamontut sekä vaihtuvat kyltit ja puomit päivittäisen kävelyreitin varrella saattavat olla kohtalokkaita kepin ja koiran kanssa kulkeville.

Vasemmistoliiton vaalijuliste

Vasemmisto unelmoi jopa kahdesta paikasta Savo-Karjalassa – kenellä heistä riittää kannatus eduskuntaan?

Edellisissä vaaleissa puolue keräsi nykyisen vaalipiirin alueelta vajaat 15 000 ääntä. Se riittäisi nyt helposti edustajanpaikan uusimiseen. Toiminnanjohtaja markkinoi Vasemmistoliittoa "selvästi erilaisena" vaihtoehtona muille eduskuntapuolueille.

Jari Gustafsson

Jari Gustafssonista TEM:n kansliapäällikkö

Pekingin suurlähettiläästä on tulossa työ- ja elinkeinoministeriön korkein virkamies.

Lääkäri mittaamassa potilaan verenpainetta.

Virtanen: Itäisen Suomen sote-järjestämisvastuualue jäämässä pois

Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa istuva Vasemmistoliiton kansanedustaja Erkki Virtanen uskoo, että sekä palvelujen järjestämis- että tuottamisvastuu tulevat samalle hallinnolliselle alueelle. Perustuslakivaliokunta käsittelee vielä sote-esityksen.

Erkki Virtanen.

Erkki Virtanen: Sote maaliin ja punamultahallitus vallan kahvaan

Vasemmistoliiton kuopiolainen kansanedustaja Erkki Virtanen uskoo, että sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus saadaan eduskunnassa valmiiksi kevätkauden aikana. Virtanen sanoi Yle Savon kansanedustajatentissä, että viime kädessä kyse on siitä, katsooko perustuslakivaliokunta tärkeämmäksi kuntien itsehallinnon vai ihmisten palvelut.

Silvia Modig halasi Erkki Virtasta eduskunnan täysistunnossa torstaina.

Avioliittolaista ilahtunut kansanedustaja: Ensin bileisiin, sitten pesemään pyykkiä

Pohjoissavolaisista kansanedustajista vasemmistoliiton Erkki Virtanen iloitsi sukupuolineutraalin lain hyväksymisestä. Kuopiolaisedustaja kertoi löytäneensä työpöydältään pienen pullon kuohuviiniä äänestyksen jälkeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle