Uusimmat artikkelit
Ihmiskunta on matkalla suureen tuhoon, uskoo moni parikymppinen – testaa tällä pelillä, oletko yhtä ilmastoahdistunut kuin muut
Laaja kansainvälinen tutkimus kertoo nuorten syvästä ilmastoahdistuksesta. Tunne voi lamaannuttaa, mutta siitä on myös toiminnan voimavaraksi.
Glasgow'n ilmastoneuvotteluissa löydettiin sopu – listasimme viisi tärkeää päätöstä ja eniten kitkaa neuvotteluissa aiheuttaneet kysymykset
Kahden viikon ilmastoneuvottelut huipentuivat tänään Glasgow'ssa. Yli vuorokaudella yliajalle venyneissä neuvotteluissa sopu uhkasi horjua vielä lopussa, mutta kompromissiin suostuttiin.
Skotlanti ajaa itsenäisyyshankettaan Glasgow'n ilmastokokouksen kulisseissa – ilmastopolitiikka mahdollisuus erottautua Britanniasta
Skotlanti voi poseerata maailman johtajille Britanniaa edistyksellisempänä ja EU-myönteisempänä.

Afrikan päästöt ovat maailman pienimpiä, silti ilmastonmuutos runtelee sitä pahoin – lue, mitä manner haluaa Glasgow'sta ja miksi sitä kannattaa auttaa
Afrikan neuvotteluryhmä vaatii, että mantereen pitää olla Glasgow'n ilmastokokouksen keskiössä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen Afrikassa vähentäisi ravintopulaa ja pakolaisuutta.
Glasgow’n ilmastokokous on myös kansalaisjärjestöjen areena, ilmastoaktivisti uskoo: “Muutos parempaan on järjestöjen ansiota, ei valtionjohtajien”
Glasgow’n ilmastokokoukseen saapuu 30 000 osallistujan lisäksi jopa 100 000 aktivistia.

Ratkaisevatko ilmastokokoukset ilmastokriisin? Ei ole tarkoituskaan – "Joystick on valtioiden käpälässä"
Vuosittaiset ilmastokokoukset ovat sekava soppa, jossa maailman maat yrittävät saada ilmastokriisin hallintaan. Tärkeimmästä asiasta eli päästövähennyksistä ei silti enää edes neuvotella.

Pekka Juntin kolumni: Minua ei kiinnosta, miten Greta Thunberg jaksaa
Ilmastovähättelijä puuttuu Greta Thunbergin vointiin ja ulosantiin, kun muuta ei ole jäljellä, kirjoittaa Pekka Juntti.

Nyt on tavoitteet ja säännöt, mutta millaisiin ilmastotekoihin maat ryhtyvät käytännössä? Näin ympäristöjärjestöissä arvioidaan ilmastoneuvotteluiden lopputulosta
Yle pyysi WWF:n, Greenpeacen ja Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastoasiantuntijoilta arvioita Katowicen ilmastoneuvottelujen lopputuloksesta.

Ilmastoneuvottelut kivihiilikaivosten varjossa, uhka vai mahdollisuus? 5 tärkeintä asiaa uunituoreista ilmastosäännöistä, jotka nuijittiin kasaan yliajalla
Toimittajamme seurasi ilmastoneuvotteluja Katowicessa. Ne päättyivät keskellä yötä sopuun Pariisin ilmastosopimuksen säännöistä. Mitä kokouksesta jäi käteen?

Raportti: Lihansyöntiä vähennettävä rajusti, jotta kaikille riittää ruokaa maapallolla
Maailmassa tarvitaan väestönkasvun vuoksi noin puolet enemmän ruokaa kuin nyt vuoteen 2050 mennessä, arvioi World Resources Institute -järjestön raportti.

Yle Katowicessa: Ilmastokokous alkoi raiteillaan, mutta rima on alhaalla
Puheenvuoroissa maalailtiin synkkää tulevaisuutta ja lupailtiin lisää rahaa. Varsinaiset neuvottelutkin on jo saatu käyntiin.

Miten tässä näin kävi? Vihatun hiilen kysyntä ja hinta nousevat, vaikka sitä vastustavat "kaikki" – Myös Suomen sähkön hinta on sidottu hiileen
Hiilestä pyritään eroon, mutta toistaiseksi se on energiamarkkinoiden kulmakivi - sen kysyntä ja myös hinta ovat olleet nousussa pari vuotta.

Fortumin suunnitelma Norjassa: Hiilidioksidi napataan talteen voimalaitoksen piipusta ja haudataan merenpohjaan
Myös Suomen sellutehtaat voitaisiin varustaa hiilidioksidin talteenottoteknologialla, ehdottaa professori.

Yle seurasi Puolan ilmastokokouksen avajaisia: Presidentti Niinistön mukaan myös Suomen nopeutettava ilmastotoimiaan
Puolan ilmastokokouksessa on tarkoitus muun muassa sopia siitä, miten valtioiden päästövähennyslupausten toteutumista mitataan avoimesti.

Kaivosmiehen terveiset kilometrin syvyydestä YK:n ilmastokokoukselle: "Ilman hiiltä ei ole tulevaisuutta"
Puola tuottaa neljä viidesosaa sähköstään polttamalla hiiltä. Kävimme syvällä maan alla katsomassa, mistä kivihiili tulee ja miksi se ei poistu käytöstä vielä pitkään aikaan.