Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilmastoaktivistit esiintyvät maiden johtajina.

Ihmiskunta on matkalla suureen tuhoon, uskoo moni parikymppinen – testaa tällä pelillä, oletko yhtä ilmastoahdistunut kuin muut

Laaja kansainvälinen tutkimus kertoo nuorten syvästä ilmasto­ahdistuksesta. Tunne voi lamaannuttaa, mutta siitä on myös toiminnan voimavaraksi.

Ihmisiä kulkee valaistun maapallon edessä.

Glasgow'n ilmastoneuvotteluissa löydettiin sopu – listasimme viisi tärkeää päätöstä ja eniten kitkaa neuvotteluissa aiheuttaneet kysymykset

Kahden viikon ilmastoneuvottelut huipentuivat tänään Glasgow'ssa. Yli vuorokaudella yliajalle venyneissä neuvotteluissa sopu uhkasi horjua vielä lopussa, mutta kompromissiin suostuttiin.

Ilmastokokouksen mainoksia kadulla Glasgowssa.

Skotlanti ajaa itsenäisyyshankettaan Glasgow'n ilmastokokouksen kulisseissa – ilmastopolitiikka mahdollisuus erottautua Britanniasta

Skotlanti voi poseerata maailman johtajille Britanniaa edistyksellisempänä ja EU-myönteisempänä.

Tehokkaana hiilinieluna toimivat mangrovemetsät hupenevat vauhdilla

Afrikan päästöt ovat maailman pienimpiä, silti ilmastonmuutos runtelee sitä pahoin – lue, mitä manner haluaa Glasgow'sta ja miksi sitä kannattaa auttaa

Afrikan neuvotteluryhmä vaatii, että mantereen pitää olla Glasgow'n ilmastokokouksen keskiössä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen Afrikassa vähentäisi ravintopulaa ja pakolaisuutta.

Ilmastoaktivistit osoittavat mieltään Brysselissä.

Ratkaisevatko ilmastokokoukset ilmastokriisin? Ei ole tarkoituskaan – "Joystick on valtioiden käpälässä"

Vuosittaiset ilmastokokoukset ovat sekava soppa, jossa maailman maat yrittävät saada ilmastokriisin hallintaan. Tärkeimmästä asiasta eli päästövähennyksistä ei silti enää edes neuvotella.

Pekka Juntti

Pekka Juntin kolumni: Minua ei kiinnosta, miten Greta Thunberg jaksaa

Ilmastovähättelijä puuttuu Greta Thunbergin vointiin ja ulosantiin, kun muuta ei ole jäljellä, kirjoittaa Pekka Juntti.

Mielenosoittajia Katowicessa 8. joulukuuta.

Nyt on tavoitteet ja säännöt, mutta millaisiin ilmastotekoihin maat ryhtyvät käytännössä? Näin ympäristöjärjestöissä arvioidaan ilmastoneuvotteluiden lopputulosta

Yle pyysi WWF:n, Greenpeacen ja Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastoasiantuntijoilta arvioita Katowicen ilmastoneuvottelujen lopputuloksesta.

Mihal Kurtyka

Ilmastoneuvottelut kivihiilikaivosten varjossa, uhka vai mahdollisuus? 5 tärkeintä asiaa uunituoreista ilmastosäännöistä, jotka nuijittiin kasaan yliajalla

Toimittajamme seurasi ilmastoneuvotteluja Katowicessa. Ne päättyivät keskellä yötä sopuun Pariisin ilmastosopimuksen säännöistä. Mitä kokouksesta jäi käteen?

Limousin-lihakarjaa pihatossa.

Raportti: Lihansyöntiä vähennettävä rajusti, jotta kaikille riittää ruokaa maapallolla

Maailmassa tarvitaan väestönkasvun vuoksi noin puolet enemmän ruokaa kuin nyt vuoteen 2050 mennessä, arvioi World Resources Institute -järjestön raportti.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres puhuu kokoussalissa

Yle Katowicessa: Ilmastokokous alkoi raiteillaan, mutta rima on alhaalla

Puheenvuoroissa maalailtiin synkkää tulevaisuutta ja lupailtiin lisää rahaa. Varsinaiset neuvottelutkin on jo saatu käyntiin.

Hiilikasoja, rekka ja lastauslaite.

Miten tässä näin kävi? Vihatun hiilen kysyntä ja hinta nousevat, vaikka sitä vastustavat "kaikki" – Myös Suomen sähkön hinta on sidottu hiileen

Hiilestä pyritään eroon, mutta toistaiseksi se on energiamarkkinoiden kulmakivi - sen kysyntä ja myös hinta ovat olleet nousussa pari vuotta.

Norjalainen Statfjord A-lautta

Fortumin suunnitelma Norjassa: Hiilidioksidi napataan talteen voimalaitoksen piipusta ja haudataan merenpohjaan

Myös Suomen sellutehtaat voitaisiin varustaa hiilidioksidin talteenottoteknologialla, ehdottaa professori.

Presidentti Niinistö pitää Suomen kansallista puheenvuoroa YK:n ilmastokokouksessa Katowicessa Puolassa 3. joulukuuta

Yle seurasi Puolan ilmastokokouksen avajaisia: Presidentti Niinistön mukaan myös Suomen nopeutettava ilmastotoimiaan

Puolan ilmastokokouksessa on tarkoitus muun muassa sopia siitä, miten valtioiden päästövähennyslupausten toteutumista mitataan avoimesti.

Työmiehiä hiilikaivoksessa.

Kaivosmiehen terveiset kilometrin syvyydestä YK:n ilmastokokoukselle: "Ilman hiiltä ei ole tulevaisuutta"

Puola tuottaa neljä viidesosaa sähköstään polttamalla hiiltä. Kävimme syvällä maan alla katsomassa, mistä kivihiili tulee ja miksi se ei poistu käytöstä vielä pitkään aikaan.