Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

seksileluja pöydällä

Seksibileissä kosketaan vain luvalla, eikä seksistä ole mitään takuuta – “Pidän siitä, kun joku vahva mies ottaa minut ja käyttää”

Krista, Oliver ja Kaisa käyvät säännöllisesti seksibileissä. Mitä tuntevat ihmiset, joiden intiimeihin hetkiin voi kuulua useampi kuin yksi kumppani?

Pilapiirtäjä Ville Ranta.

Pilapiirtäjä Ville Rannan piirrokset johtivat rikostutkintaan – nyt hän pohtii, mihin suuntaan sananvapaus Suomessa on menossa

Kulttuurivieras Ville Ranta taiteilee sananvapauden kaltevalla pinnalla. Pilapiirtäjän moneen suuntaan osuvasta satiirista loukkaantuvat herkästi etenkin miehet.

Sarjakuvataiteilija Sara Valta.

Sara Valta, 29, tutustui miespariin ja ihastui toiseen heistä – nyt he elävät kolmistaan polyamorisessa suhteessa

Monisuhteessa elävä joutuu vielä usein selittämään suhdemuotoaan muille. Polyamorisessa kolmen ihmisen suhteessa elävä Sara Valta on sopetunut ihmisten hämmentyneisiin reaktioihin.

Kaksi henkilöä sängyssä peiton alla.

Näitä asioita ihmiset kysyvät Sexpon seksuaalineuvonnassa – lue viisi kysytyintä asiaa ja vastaukset

Sexpon seksuaalineuvontapuhelimeen soitetaan yhä useammin parisuhteen ongelmien vuoksi. Myös haluttomuus, mustasukkaisuus ja pelot pedofiilisista ajatuksista askarruttavat. Listasimme Sexpon viisi kysytyintä aihetta.

Emmi Nuorgam

Emmi Nuorgamin kolumni: Suosittelen enemmän laiskoja aamuja rakastajan lakanoissa ja vähemmän askelkyykkyjä vessareissuilla

Jotta minulla tai sinulla on mahdollisuus ja aikaa rakastaa enemmän kuin yhtä ihmistä, täytyy oman laadukkaan elämän kriteereitä arvioida uudelleen, kirjoittaa Nuorgam.

Toimittaja Tuukka Tervonen

Tuukka Tervosen kolumni: Disney-satujen aivopesemän valtion ei pitäisi saada päättää, monenko ihmisen kanssa saan olla avioliitossa

Jotkut meistä ovat puolison sijaan esimerkiksi kolmasosioita, kirjoittaa Tuukka Tervonen.

Raisa Omaheimo

Raisa Omaheimon kolumni: Keskiluokkainen terapeutti ei ole paras kaikille

Jos yhteiskunnallista syrjintää hoidetaan ainoastaan yksilön mielenterveyden ongelmana, ollaan pahasti hakoteillä, kirjoittaa Raisa Omaheimo.

Paavo Jantunen, Mikko Partanen ja Pekka Rintamaa

Mikko erosi, Paavo haaveilee perheestä ja Pekka vaihtoi ammattia ruuhkavuosina – Kolme miestä kertoo, miten kolmikymppisyys muutti elämää

Miesten tyytyväisyys elämään laskee kolmenkymppisenä, selviää Ylen kyselystä. Kolme miestä kertoo, mitä silloin tapahtui.

Riku Siivonen

Riku Siivosen kolumni: Tällä helpolla keinolla voitat traumat ja opit rakastamaan oikein

Keskihintaiset perheautot symboloivat minulle täydellistä rakkautta – ennen kuin keksin Parisuhteen suuren aukkoteorian, kirjoittaa Riku Siivonen.

Markus Oja

Metamuruja ja polypalloja – Onnistunut polyamoria vaatii uusia sanoja ja vastuunottoa omasta käytöksestä

Kun intiimisuhteessa on enemmän kuin kaksi ihmistä moninkertaistuvat sekä ilo että haasteet. Ensimmäinen suomenkielinen opaskirja neuvoo, miten polyamoriasta selviää järjissään.

Timo Jousimo

Monisuhteiset jännittävät elämäntapaansa käydessään terapiassa, neuvolassa ja lääkärissä – Timo Jousimo, 35, asioi päiväkodissa kolmen vanhemman porukalla

Monisuhteisuus tunnetaan huonosti sosiaali- ja terveyspalveluissa, käy ilmi vastavalmistuneesta gradusta. Tämä voi johtaa salailuun.

Kolme ihmistä istuu sohvalla. Polyamoria.

Miten käy arjen hellyydelle, kun yhdellä ihmisellä on samassa asunnossa kaksi kumppania? "Toisen kumppanin läsnäollessa läheisyyden taso oli sama kuin vanhemmat olisivat läsnä"

Kun yhdellä ihmisellä on monta kumppania, arki vaatii keskustelua ja kalenteria. Seksologian asiantuntijan mukaan kahden hengen suhteissa olisi opittavaa polyamoristen suhteiden suunnittelutaidoista.

pariskunta herkistelee

Avoimessa suhteessa elävä kirjailija: Romanttinen rakkaus on ymmärretty väärin –”Polyamoria on romanttisempaa kuin sarjamonogamia”

Ehkä romantiikka ei lainkaan sovi määrittämään sitä, mitä me sinnikkäästi haluamme pitää parisuhderakkautena, pohtii kirjailija Marjo Vilkko.

Paula Hassel, Antti Simola  ja Erkki Saira istuvat yhdessä olohuoneensa sohvalla

Polyamorikko Paula rakastaa sekä Anttia että Erkkiä – Kolmikko asuu saman katon alla ja kasvattaa yhdessä teini-ikäistä poikaa

Kolmen aikuisen muodostamassa suhteessa mustasukkaisuutta syntyy lähinnä siitä, jos aikaa ei jaeta kaikkien kesken tasavertaisesti.

Ylen aamu-tv: Kun rakkaita on monta

Tuhannet suomalaiset elävät polyamorisissa suhteissa – ”Ei aikuisten ihmisten sopimuksissa ole mitään kauhisteltavaa”

Monisuhteisesti elävien määrää Suomessa ei ole tarkasti tilastoitu, mutta polyamorisia perheitä on arviolta satoja. Ylen aamu-tv:ssä keskusteltiin polyamorisista suhteista.

Miehen ja naisen varjot vierekkäisillä seinillä.

Parisuhdevinkit tulvivat televisiosta kotisohville – yhä useammin pariterapiaan hakeutuu mies

Pariterapian häpeän tai pelon leima on viime vuosina hälvennyt. Yksi syy tähän on television lukuisat parisuhdeohjelmat.

Seksiä veden alla

Himon verkko

Parisuhde, himo, lääketiede

Lemmenlukkoja Brooklynin sillalla New Yorkissa.

Kolmen vanhemman lapselle on vaikea löytää kastajaa

Polyamoriasta muodostuu jokaiselle jonkinlainen mielikuva, mutta harvemmalla on tietoa asiasta. Polyamorisissa suhteissa elävien mukaan kaapista ulostulo helpottuisi, jos yhteiskunnassa ja mediassa annettaisiin erilaisuudelle enemmän tilaa.

Mikä ihmeen poly?

Polyamoria herätti keskustelua ja nostatti tunteita Helsinki Pride-viikolla järjestetyssä tapahtumassa. Useat monisuhteissa elävät kokevat jäävänsä yhteiskunnan ulkopuolelle.

Ryhmä alastomia ihmisiä.

Bloggaajan kuvaus Helsingin orgioista: Kimppaseksiä hikisenä, kiimaisena ja kaikkien silmien alla

Mikä saa ihmiset osallistumaan ryhmäseksitapahtumiin? Esimerkiksi estetiikan kaipuu, nautinnonhalu ja erilaisten fetissien toteutus, arvioi Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut seksibloggaaja Melissa Mäntylä. Hän toivoo, että suomalaiset puhuisivat seksistä nykyistä enemmän ja avoimemmin.

Tuula Nyberg / Yle

Seksin uusimmat trendit: demiseksuaalisuus ja monisuhteisuus

Oletko hauska, hyvännäköinen ja suosittu – eikä seksi kiinnosta? Tai ihanassa parisuhteessa, mutta ihastunut myös johonkin toiseen ihmiseen? Saatat olla demiseksuaali tai monisuhteinen.

Mies ja nainen suutelevat

Polyamoristi ei tarvitse salarakkaita

Polyamoristi on henkilö, jolla voi olla yhtäaikaa useita rakkaus- tai seksisuhteita. Joensuulainen Ville asuu yhdessä avopuolisonsa kanssa, hänen lisäksi Villellä on tyttöystävä Hämeenlinnassa. Parasta tällaisessa suhteessa on rehellisyys ja avoimuus, sanoo Ville.

Haluatko olla monen kanssa - miten monisuhteisuus toimii?

YleX Etusivussa vierailivat tänään monisuhteiset Joonas ja Melissa.