Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Korona ei katoa, ja se pitää hyväksyä, sanovat eduskuntaryhmien johtajat – syksyn "uusi normaali" on pelisilmää ja käsienpesua, ei rajoituksia

Entistäkin ärhäkkäämmin leviävä koronan deltavariantti huolestuttaa. Voidaanko syksyllä jo palata takaisin normaaliin? Kysyimme eduskuntaryhmien puheenjohtajien näkemyksiä.

Sisäilmaongelmista ja home-epäilyistä kymmeniä kyselyitä päivittäin – Mitä tehdä jos epäilee terveysriskejä vuokra-asunnossa?

Asunnon omistaja on vastuussa siitä, että asunnossa on terveellistä asua. Vuokralaisten huolet vuokrakodin sisäilmaongelmista ovat hyvin yleisiä.

Vuokranantaja vaatii yhä useammin takaajan vuokralaiselta – Aina takaajalle ei ole selvää, mihin on suostunut

Takuuvuokran ja henkilötakauksen rinnalla on myös vuokrasuhteita, joissa vaaditaan molemmat vakuuden muodot.

Sanni Grahn-Laasonen kokoomuksen vaaliteemoista: "Nyt voitaisiin käydä koulutusvaalit"

Kokoomuksen varapuheenjohtajan ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan koulutus ja soteuudistus ovat kuntavaalien tärkeimmät teemat.

Politiikan superviikonloppu – Lapista puolueiden johtotehtäviin ehdolla Katri Kulmuni ja Kati Tervo

Kolme puoluetta valitsee viikonloppuna henkilöt puolueen johtotehtäviin. Lapista ehdolla ovat Katri Kulmuni keskustan varapuheenjohtajaksi ja Kati Tervo vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Vuokralaiset ilahtuivat korkeita vuokria suitsevasta lakiesityksestä

Uusi lakiesitys rajoittaa valtakunnallisten vuokra-asuntoyhtiöiden mahdollisuuksia rahastaa vuokralaisilta tulevista korjauksista. Vuokralaisten edustaja Pia Lohikoski on tyytyväinen lakiesitykseen, mutta vuokrien valtakunnallisen tasausjärjestelmän säilyttäminen on hänen mielestään huono ratkaisu.

Moni vanha vuokralainen on vaikeuksissa Helsingin naapurikunnissa

Vuosikymmeniä sitten laaditussa sopimuksessa vuokra on saattanut olla hyvinkin matala, sanoo Vuokraturva Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Vuokra-asuntojen vesimaksuista on noussut kiista Espoossa

Espoon Asunnot on alkanut laskuttaa vedestä asunnon koon perusteella, vaikka vanhoihin vuokrasopimuksiin on kirjattu vesimaksun perustuvan kulutukseen. Osa vuokralaisista on ollut muutoksesta hyvin tuohduksissaan, sillä se koetaan piilovuokrankorotukseksi.

Vuokralaiset ry: "Monet asuvat yli varojensa"

Asuntopula pakottaa pienituloiset vuokraamaan asuntoja, joihin ei oikeasti olisi varaa. Ongelma näkyy etenkin opiskelijakaupungeissa, joissa huokeista yksiöistä on kova kysyntä.

Euroehdokkaissa ykköskaartia ja uskollisia puurtajia

Puolueiden eurovaalilistojen kärkinimet ovat politiikan raskassarjalaisia. Joukosta löytyy muun muassa ministereitä ja virkavapaalla oleva komissaari. Suurimman ehdokasjoukon muodostavat kuitenkin politiikan peruspuurtajat, jotka tuovat omien viiteryhmiensä äänet yhteiseen pottiin.

Keskustele: Kuka saa parhaat vuokra-asunnot?

Vuokra-asunnoista käydään kovaa kilpailua ja vuokranantajiin yritetään tehdä vaikutus valokuvallisella netti-ilmoituksella. Vuokralaisten etujärjestö onkin jo huolissaan vuokralaisten asemasta asuntomarkkinoilla. Joutuuko vuokralainen esittämään jo "yli-ihmistä"? Kuinka kovaa kilpailua olet joutunut käymään vuokra-asunnosta?

Asuntoa haetaan netissä kuin treffikumppania

Vuokra-asunnoista käydään niin kovaa kilpailua etenkin pääkaupunkiseudulla, että vuokranantajiin yritetään tehdä vaikutus valokuvallisella, kaikkien nähtävissä olevalla netti-ilmoituksella. Vuokralaisten etujärjestö on huolissaan vuokralaisten asemasta asuntomarkkinoilla.

Vasemmistoliitto tasaisi vanhemmuuden kustannuksia eri aloilla

Vasemmistoliitto haluaa tasata vanhemmuuden kustannuksia eri työnantajien kesken uuden perhevapaarahaston avulla. Puolue esitti ajatuksensa lauantaina Helsingissä järjestetyssä seminaarissa, jossa aloitettiin puolueen perhepoliittisen ohjelman valmistelu.

Keravalla kytee koulusota

Keravan koulusäästöt ovat jälleen saaneet vanhemmat kuohuksiin. Pitkään suunniteltujen säästöjen symboliksi noussut Kanniston koulu sulki ovensa lukuvuoden päätteeksi ja nyt osa päättäjistä puuhaa lisää sulkemisia.