Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hirvensalmella ankkuroitu vesitaso alkoi upota – pelastuslaitos siirsi lentokoneen käsivoimin rantaan

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle lentokone kellui pinnalla toisen ponttonin varassa.

Sydneyn lentoturmassa kuoli suuryrityksen johtaja perheineen

Kuusi ihmistä kuoli, kun vesitaso syöksyi jokeen Sydneyn pohjoispuolella Australiassa uudenvuodenaattona.

Vesilentokone syöksyi jokeen Sydneyssä – kuusi ihmistä kuollut

Toistaiseksi ei tiedetä, miksi turistilentoja järjestävän yhtiön kone syöksyi jokeen.

Kiina vahvistaa otettaan Etelä-Kiinan meren saarista – julkisti jättimäisen huoltokoneen – video

Kiinassa valmistettu AG600 on maailman suurin lentokone, joka voi laskeutua sekä veteen että maalle.

Kuopion vesitasovahinko paljasti merkittävän puutteen lentoyhtiöiden valvonnassa

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan Liikenteen turvallisuusviraston on jatkossa pidettävä paremmin huolta siitä, että matkustajia lennättävien yhtiöiden lentotoiminnan käsikirjat ovat ajan tasalla. Kokematon kuljettaja ei saanut käsikirjasta tukea, kun hän päätti lähteä nousukiitoon kovassa sivutuulessa. Matkustajia kyydittänyt vesilentokone oli lähellä kaatua Kuopion sataman edustalla viime heinäkuussa.

Puurakenteisen lentokoneen malli esillä Rovaniemellä

Rovaniemellä voi tutustua puurakenteisen lentokoneen pienoismalliin. Malli on esillä Tiedekeskus Pilkkeessä.

Heinkel He 178 – Maailman ensimmäinen suihkukone ei kelvannut kenellekään

Kun saksalaisen Ernst Heinkelin kehittämä maailman ensimmäinen suihkukone nousi lentoon 27.8.1939, oli sodan alkuun vain pari päivää. Lentoliikenteen mullistanut keksintö ei tuolloin kiinnostanut ketään. Katkeroitunut lentokonenero päätti uransa valmistamalla skoottereita.

Tutkija: Nousussa epäonnistunut vesitaso vaurioitui pahasti

Ilmailun johtavan tutkijan mukaan vesitasokoneen vaaratilanteeseen liittyvän materiaalin analysointi alkaa alkusyksyllä. Vesitaso keikahti uhkaavasti aallokossa lähtiessään nousuun järvellä Kuopiossa.

Tass: Helikopteri ja vesitaso törmäsivät Venäjällä – ainakin kaksi kuollut

Helikopteri ja vesitaso ovat uponneet tekojärveen 13 metrin syvyyteen. Viranomaisten mukaan turmassa on kuollut tai loukkaantunut 8–9 ihmistä.

Lentokoneharvinaisuus löytyi ruotsalaisesta ladosta – "Aune ei anna kaikkea anteeksi"

Lentäminen ja lentokoneet, siinä hyvä harrastus, johon saa helposti menemään kaiken vapaa-ajan. Liperiläinen Timo Flink katseli viitisen vuotta sitten ruotsalaiselta ilmailusivustolta mielenkiintoista projektia. Neljä vuotta ja noin 1 500 työtuntia myöhemmin vuoden 1958 Auster MK 5 lentää taas.

U-käännös epäonnistui – lentokone törmäsi proomuun Helsingissä

Vesitaso törmäsi laituriin kiinnitettyyn teräsproomuun, kun se etsi laituripaikkaa laskeutumisensa jälkeen.

Irronnut siipikelluke syynä Asikkalan pienlentokoneonnettomuuteen

Ultrakevyt lentokone upposi järveen perjantaina Asikkalassa. Pilotti ja matkustaja selvisivät säikähdyksellä onnettomuudesta, jota ei tutkita tarkemmin.

Vesitasolla vaarallisen näköinen tilanne Kuopiossa – video

Kyseessä oli vesitasokoneella tehty yleisölennätys.

Irwin Goodman eli hetkessä – lentokoneella Kolille edistämään metsäkonekauppoja

Laulaja-lauluntekijä Irwin Goodman teki moneen hänet tavanneeseen lähtemättömän vaikutuksen. Irwin ehti reissuillaan kohdata monia ihmisiä, jotka muistavat boheemin taiteilijan hänen juomisestaan ja rempseästä tyylistään.

Vesitasolentokoneen onnettomuuden syynä ehkä käsittelyvirhe laskeutumisessa

Lentokoneessa oli kaksi ihmistä ja he eivät loukkaantuneet tapahtuneessa. Myöskään sivulliset eivät olleet vaarassa.

Onnettomuustutkintakeskus: ultrakevyiden koneiden onnettomuusmäärät kasvussa

Syynä onnettomuuksien määrään kasvuun on ultrakevyiden koneiden yleistyminen ja lentäjien kokemattomuus.

Finnairin ensilennosta 90 vuotta – saksalaiset omistivat koneet ja toimivat lentäjinä

Finnairin edeltäjän Aero Oy:n kaupallinen lentototoiminta alkoi Saksasta. Junkersin lentokonetehdas toi Suomeen ensimmäiset koneet, huollot ja lentäjät. Suomalaisista koneen peräsimeen pääsi mystisellä tavalla aluksi vain Gunnar Lihr.   

Investigator: Engine intact in sea plane crash

An initial probe has revealed no defects in the engine of a sea plane that crashed in Vehmersalmi near Kuopio last Saturday.  Three members of a family of four died in the tragic incident.

Savon Sanomat: Vehmersalmen turmalentäjä oli onnettomuustutkija

Vehmersalmen lauantaisen lentokoneonnettumuuden lentäjä toimi aikoinaan ilmavoimissa lentokoneenhuoltoupseerina, lehti kertoo. Launtain vesitaso-onnettomuudessa kuoli kolme ihmistä.

Three dead recovered from seaplane crash

Divers recovered the bodies of three people Saturday evening after a seaplane crashed while attempting a takeoff from Lake Suvasvesi near Kuopio. One person, a child, survived the accident.

Vesitaso liidättää vaikka Tahkovuorelle

Vesilentotaksi kuljettaa yläilmojen halki Kuopion matkustajasatamasta.

Amerikkalaissukeltajat löysivät II maailmansodassa pudonneen amfibiolentokoneen miehistön

Maalta ja mereltä nousemaan ja laskeutumaan kykenevä PBY-5A Catalina kaatui Pohjois-Amerikan itäosassa sijaitsevalla Saint Lawrencen lahdella kovassa merenkäynnissä marraskuussa 1942.

Lustossa metsän pohjalta taivaalle ja taivaaseen asti

Metsämuseo Lustossa nähtävillä on metsäelämän monet puolet, niin talous kuin taide. Metsästä liikutaan metsän pohjalta taivaalle ja taivaaseenkin. Perusnäyttelyä on uudistettu ja uutta ovat tekstiilitaide, lintumaalaukset ja metsäyhtiön käyttämä lentokone

Tallinnaan uusi merimuseo toukokuussa

Viron pääkaupunkiin Tallinnaan avataan uusi merimuseo ensi toukokuussa. Lentosatamaksi nimetty museo sijaitsee Pietari Suuren merilinnoitusvyöhykkeen osaksi rakennetuissa halleissa.

Pienkone peltoon Siikajoella

Kaksipaikkainen ultrakevyt pienkone teki pakkolaskun pellolle Siikajoen Ruukissa sunnuntaina illalla. Kone kääntyi ylösalaisin, kun se törmäsi peltojen keskellä olleeseen ojaan. Yksin koneella liikkeellä ollut lentäjä selvisi onnettomuudesta vähäisin ruhjein.

Harrastelentäjät pulassa

Pienlentokoneilta vaadittava huolto-ohjelma vaikeuttaa harrastelentäjien toimintaa. Maanantaista alkaen kaikilta pienlentokoneilta vaaditaan Ilmailuhallinnon hyväksymä huolto-ohjelma.

Uiva lentokone pelastaa Murmanskissa

Pohjoisten maiden pelastusharjoituksessa Murmanskissa käytetään myös harvinaisempaa kalustoa. Venäläisillä on käytössään uiva lentokone.

Vesitaso kaatui Inarissa - ei henkilövahinkoja

Inarissa on tapahtunut pienlentokoneen onnettomuus. Vesitaso kaatui Opukasjärveen ylösalaisin, kun se oli lähdössä lentoon.

Savannien yltä Saimaan taivaalle

Savonlinnan satamasta pääsee vesitasolla vaikka ihan huvin vuoksi maisemalennolle. Sen vesitason puikoissa on tänä kesänä ollut Aarno Alanteen, joka työkseen kuljettaa pienlentokoneilla elintärkeätä apua tarvitseveille Afrikassa.

Vesitasolentokoneen kaatumisesta vaaratilanne Nilsiässä

Nilsiässä vesitasolentokone on kaatunut järvenselällä. Tahkovuoren rinteiden juurella sijaitsevaan Syvärin Tahkolahteen laskeutunut vesitaso pyörähti nokkansa kautta ympäri.

Porco Rosso palauttaa maun lastenelokuvaan

Japanilaisen piirroselokuvan klassikko Porco Rosso nähdään ensimmäistä kertaa suomaisilla valkokankailla. Nimellä Punainen sika televisiossakin nähty elokuva todistaa taas kerran, että animaatiomestari Hayao Miyazaki on piirrettyjen puuhamiehenä aivan omaa luokkaansa.

Arvio: Porco Rosso palauttaa maun lastenelokuvaan

Japanilaisen piirroselokuvan klassikko Porco Rosso nähdään ensimmäistä kertaa suomaisilla valkokankailla. Nimellä Punainen sika televisiossakin nähty elokuva todistaa taas kerran, että animaatiomestari Hayao Miyazaki on piirrettyjen puuhamiehenä aivan omaa luokkaansa.

Yksi kuoli lentoturmassa Sodankylässä

Keski-ikäinen mies menehtyi pienkoneen pudottua maahan maanantaina iltapäivällä Sodankylässä.