Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työilmapiiriongelmista kärsivä Hevosopisto teettää henkilöstöselvityksen ulkopuolisella – ensimmäisiä tuloksia luvassa tammikuussa

Ypäjällä toimivan Hevosopiston hallitus selvitti omistajilleen oppilaitoksen työilmapiirin tilaa.

Ypäjän hevosopisto mukana kehittämässä kansainvälistä ratsastuksenopetusta

Hankkeen tavoitteena on muun muassa edistää ratsastuksenopettajien työllistymistä kansainvälisillä työmarkkinoilla.

Ypäjällä on tiedossa poikkeuksellinen kesä – iso osa ratsastuskisoista jää väliin

Pienempien kilpailujen järjestämisen mahdollisuutta selvitetään vielä.

Kajaanin ratsastusseuralle jo toinen Tähtiseura-tunnus

Tähtiseura-tunnuksen myöntää Olympiakomitea.

Ypäjän Hevosopisto lakkauttaa 16 työsuhdetta ja luo 10 uutta

Hevosopiston yhteistoimintaneuvottelut koskivat 70 työntekijää.

Lantarallia Ypäjältä Loimaalle

Hevosen lantaa ryhdyttäneen kuljettamaan Ypäjän Hevosopistolta Loimaalle poltettavaksi.

Ypäjän Hevosopisto aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä.

Ratsastushallin katto romahti Keminmaassa

Hallissa ei ollut tapahtumahetkellä ketään eikä kukaan loukkaantunut.

Hevoskuiskaaja Kari Vepsä muistuttaa hevostenkäsittelystä vieraantuneita suomalaisia: "Hevoset eivät ole lapsia"

Usein perheen äiti ja isä tuovat hevosen koulutukseen, ja ainut kokemus hevosenhoidosta on perheen murrosikäisellä tyttärellä, joka on käynyt vähän ratsastelemassa tallilla, sanoo Vepsä.

Hevoskuiskaaja Kari Vepsä: Hevosten kanssa toimitaan usein riskirajoilla

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut Kari Vepsä on sekä muusikko että hevoskuiskaaja.

Hagelstam koulutti ruunastaan SM-voittajan - "Hevosella on järjettömän hyvä pää"

Kouluratsastuksen Suomen mestariksi ratsastanut Stella Hagelstam yllättyi Ypäjällä, kun mestaruus heltisi Pin Rock's Foxfire Blitz -ruunalla.

Ratsastuksenopetus mullistuu uuden teknologian ansiosta – hevosta ei tarvitse enää hallita

Ratsastussimulaattorin avulla voidaan kasvattaa harjoitusmääriä selvästi.

Ei pelkkää nostalgiaa: hevoset hoitavat puusavotat siellä missä koneilla ei voi kulkea

Hevosia käytetään metsänhoidossa erityisesti herkissä kaupunkimetsissä ja puistoalueilla. Suomesta löytyy kuitenkin vain pari hevosmetsuria, sillä hevosten opettaminen perinteiseen puunkorjuuseen vaatii pitkän treenauksen.

Ei aloittelijoille: ratsastusjousiampuja sinkoaa nuolia laukkaavan hevosen selästä

Muinainen sodankäynnin ja metsästyksen taito on jalostunut urheilulajiksi. Ensin opetellaan ratsastus ja ammunta, vasta sitten ne yhdistetään.

Trail-radalla kuljetaan keinusiltaa, kierretään kiviä ja päädytään umpipajukkoon

Tukkien ylityksiä, siltoja, kaikenlaisia kujia. Trail-rata kasvattaa hevosta luottamaan ihmiseen ja itseensä. Ratsastuksenopettajan mielestä jokainen hevonen voi oppia.

Kilparatsastuksen aloittaminen onnistuu ilman omaa hevosta

Lappeenrantalainen ratsastuskoulu toteuttaa poikkeuksellista valmennusmallia kilparatsastajille. Kilparatsastustiimin jäsenet käyvät opetushevosilla jopa kansallisissa kisoissa.

Eräratsutallin asiakkaat haluavat luonnon rauhaan

Ratsastus kiinnostaa niin paikallisia kuin matkailijoitakin Rovaniemen alueella. Perinteisen ratsastuskoulutoiminnan lisäksi aiempaa suositummaksi on noussut eräratsastus.

Asiantuntija: Ratsastuskouluissa tuntihevoset voivat keskivertoa paremmin

Hyvä opetushevonen ei hötkyile turhista, vaan antaa ratsastajalle aikaa opetella, miten hevosen selässä ollaan. Liiton hyväksymät ratsastukoulut huolehtivat tuntihevosistaan ammattimaisesti. Ratsastajainliiton tallipäällikkö tapaa huonosti hoidettuja tuntihevosia vain harvoin.

Vankkurikyydissä kaupunki tutuksi – ja hymy kulkijoiden kasvoille

Tuhokas ja Kasperi ovat Kemissä kesätöissä ensimmäistä kertaa. Niiden työ on viedä ihmiset historialliselle kiertoajelulle, mutta työn sivutuotteena syntyy rutkasti hyvää mieltä kaupunkiin.

Ammattiautoilija tuskastui: "Hevosten kouluttaminen liikenteessä on edesvastuutonta"

Keskustelu hevosista muun liikenteen seassa käy vilkkaana. Koulukyytiä työkseen ajava autoilija pyytää, etteivät ratsastajat ja esimerkiksi raviohjastajat lähtisi teille epävarmojen tai arvaamattomien hevosten kanssa.

Hevosen koulutuksessa ei saa ylittää rajoja

Kokenut Kyra Kyrklund kuvailee ominaisuuksia, joita kouluratsastuksessa menestyvältä hevoselta vaaditaan. Kyrklund tietää, miten hevosia valmennetaan.

Mitta tuli täyteen opettajantyössä – maisteri hakee uutta potkua hevosenhoitajakoulusta

Kälviäläiselle maatilalle emännäksi muuttanut kasvatustieteiden maisteri Anne Tourunen kouluttautuu hevostenhoitajaksi. Keskiasteen koulutus houkuttelee myös korkeakoulutettuja. Tourunen on yksi lähes sadasta keskipohjalaisesta keskiasteen opiskelijasta, joilla on jo entuudestaan taskussaan korkeakoulututkinto. Maistereitakin joukosta löytyy kymmenkunta.

Kun Vladimir kuiskaa, Börje kuuntelee

Bulgarialainen ongelmahevosten kouluttaja ja hevoskuiskaaja Vladimir Georgiev opettaa hevosille ihmisten kuuntelua ja kunnioittamista. Vaikka hevonen olisi vaarallinen, hän koskettaa ja puhuu lempeästi, sillä kovilla otteilla ei hänen mielestään saada mitään hyvää aikaan.

Poikia ja miehiä kaivataan ratsastuksen pariin

Ratsastusharrastus on pitkälti suosiossa tyttöjen ja naisten keskuudessa. 50-vuotisjuhlavuottaan ensi vuonna viettävä Kajaanin ratsastusseura tavoittelee toista viisikymppistä.

62-vuotias nainen unelmoi yhä olympialaisista – ”Suomessa ei ole miestäkään, joka olisi minut lyönyt”

Kyra Kyrklundilla on samat tavoitteet kuin aikaisemmin, mutta hänellä ei ole pakkomieltä päästä kisaamaan.

Oulun kaupungin puusavotat hoidetaan hevosvoimin - Tarmo ja Tarsan urakoivat kaurapalkalla

Oulussa kokeillaan hevosten käyttöä taajamametsien hoidossa. Hevospeli soveltuu hyvin lähimetsiin, joihin ei saisi jäädä raivaustöistä suuria jälkiä.

Kari Vepsä valloittaa lännenratsastuksessa - "Kaikki, mikä laulaen on tullut, niin tänne se on mennyt

Paremmin muusikkona tunnettu Kari Vepsä kuuluu lännenratsastuksen - reiningin - Suomen maajoukkueryhmään.

16-vuotias jätti Forsténin kakkoseksi

Vasta 16-vuotias Eveliina Talvio otti voiton esteratsastuksen GP-sarjan avauskilpailussa Ypäjällä. Kansainvälistä menestystä niittänyt Mikael Forstén jäi kakkoseksi.

Suomen paras talli haluaa nostaa hevostaidot kunniaan

Ratsastuksen suosio on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Myös uusia talleja nousee tasaisesti ympäri maan. Suomen paras talli luottaa laatuun ja hyviin hevostaitoihin tiukentuvassa kilpailussa.

Ratsastajat pillastuivat Ranskan hallitukselle - ratsastustuntien arvonlisävero kolminkertaistumassa

Veronkorotusta vastustavat pelkäävät sen johtavan useiden ratsastuskoulujen sulkemiseen ja ratsastuksen muuttumiseen liian kalliiksi harrastukseksi.

Yhä useampi hevosen omistaja kaipaa lisäkoulutusta hevosen käsittelyssä

Ongelmia tuottaa usein se, että hevonen ottaa johtajan roolin ja omistajalle tulee vaikeuksia käsitellä suurta eläintä. Tämä voi heijastua päivittäisiin rutiineihin ja hankaloittaa helposti sekä hevosen että sen omistajan arkea.

Ville Virtasen romaani avaa kilparatsastuksen pimeää puolta

Näyttelijä, ohjaaja, kirjailija Ville Virtanen on viettänyt 22 vuotta hevosten parissa. Halu kirjoittaa kokemuksista muhi vuosia, ja nyt kirja on valmis. Romaani Hevosen taju julkaistiin alkukesästä. Ville Virtanen kertoi kirjastaan ja hevoskokemuksistaan tiistain Ajankohtaisessa kakkosessa.

Rouhialan maneesi pysyy suljettuna Mikkelissä

Ulkopuolinen asiantuntija kävi tarkastamassa maneesin ja totesi, ettei välitöntä romahdusvaaraa ole. Kaupungin rakennusvalvonta edellyttää kuitenkin, että kiinteistön omistava ratsastusseura teettää vielä kantavuuslaskelmat maneesin rakenteista.

Safety Investigators: Extensive rust in riding school structure

Finland's Safety Investigation Authority OTK says its initial investigation found significant evidence of rust in a riding hall whose roof collapsed and killed a child last month.

Puutteellisista halleista isot laskut omistajille

Ratsastustallit ja muut hallien omistajat ovat joutuneet maksamaan isoja summia maneesien ja hallien korjauksista. Maksumiehiksi joutuneet hallien omistajat ihmettelevät sitä, ettei rakentaja joudu vastuuseen viallisen hallin toimittamisesta.

Ministry shuts down riding schools at risk of collapse

The Minister of Housing and Communications, Krista Kiuru, is to call a meeting of contractors in the construction industry next week to discuss the safety of large riding halls of the type that collapsed in Laukaa on Wednesday.

Sastamalan Isola-maneesi tarkastettiin Liedon onnettomuuden jälkeen

Sastamalan Keikyässä sijaitsevalla ratsastuskoululla on samantyyppinen maneesi kuin Laukaan turmamaneesi. Ratsastuskoulun toiminta siirtyy ulkotiloihin ainakin siihen saakka, kunnes ratsastushalli on uudelleen tarkastettu.

Snow 'not to blame' for Laukaa roof collapse

Investigations have begun into a roof collapse at a Central Finland riding school. Snow levels in the area are normal or smaller than usual.

Laukaan romahtanut maneesi oli itse suunniteltu

Laukaan kunnan mukaan romahtaneen ratsastusmaneesin oli suunnitellut ja rakentanut Laukaan ratsastuskoulun omistaja. Kunta oli tarkastanut vuonna 1995 rakennetun maneesin sen valmistumisen jälkeen.

Child dies in roof collapse at riding school

The roof of the Laukaa Riding School arena collapsed late Wednesday afternoon in Laukaa, north of Jyväskylä. Police say that a child was killed in the accident. Four other people, one adult of three children were rescued from the building with injuries.

Hevosen luottamusta ei oteta vaan ansaitaan

Hiljattain perustetun Hevostaitoliiton varapuheenjohtajaa Mia Kytölää voi hyvällä syyllä sanoa hevoskuiskaajaksi. Hän haluaa nimenomaan auttaa hevosia, mutta myös hevosten omistajia. Tärkeintä on saada kontakti hevoseen.

Messilä heivaa hevoset matkailun tieltä

Messilässä vuosikymmeniä toiminut ratsastuskoulu lopettaa toimintansa laskettelukeskuksen kupeessa Hollolassa. Tallin nykyaikaistaminen olisi tullut kalliiksi.

Ratsastus ei ole enää rahasta kiinni

Ratsastusharrastajien määrä on tuplaantunut vajaassa kymmenessä vuodessa. Harrastusta ei pidetä enää hemmoteltujen pikkutyttöjen harrastuksena.

Hevoskyläyrittäjä suunnittelee Kärkölään myös ratsastuskoulua

Hevonojan hevoskylään on tarkoitus perustaa täysihoitotallin lisäksi ratsastuskoulu seudun nuorille ja aikuisille, joita hevosharrastus voisi kiinnostaa. Hannele Vahantila kertoo, että tavoitteena on uusien veronmaksajien lisäksi saada kuntaan lisää toimintaa.

Oikea hevoskuiskaaja Buck

Vuonna 1998 elokuvassa Hevoskuiskaaja ( The Horse Whisperer) Robert Redford näytteli miestä, jolla oli ainutlaatuinen kyky käsitellä traumatisoituneita hevosia. Harva tietää, että hevoskuiskaajalla on aito esikuva, Buck Brannaman. Ensi-iltansa USAssa juuri saanut elokuva Buck kertoo aidon hevoskuiskaajan tarinan.

Keppihevosilla ennätyskirjaan

Kajaanissa Kuluntalahden raviradalla järjestetään lokakuun alussa Ponikuninkuusravit. Samana viikonloppuna Kajaanin ratsastusseura yrittää tehdä Guinnessin ennätystä keppihevosratsastuksessa.

Lemmikin kuva laitetaan muiden perheenjäsenien viereen

Porilainen ammattivalokuvaaja Johanna Sjövall on erikoistunut ottamaan kuvia eläimistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle