Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sari Kontran kolumni: Mustetahrat keittiössä ovat juuri nyt parasta, mitä tiedän

Uuden oppiminen on nöyrryttävää ja tarpeellista meille kaikille, kirjoittaa opettaja Sari Kontra.

Syyrialainen kalligrafitaiteilija laimensi musteen sävyä kyynelillään, maanpaossa hän toivoo voivansa vielä palata kotimaahan

Maanpaossakin koti löytyi kirjaimista – tunnettu syyrialainen kalligrafi jatkaa työtään Istanbulissa Syyrialainen kalligrafitaiteilija laimensi musteen sävyä kyynelillään

Tee ihastuttavat puutarhakilvet muistin ja aistien iloksi

Vanhoista lautasista tulee kilpiä kukkapenkkiin.

Kiinalaisen yliopiston kirjastonhoitaja vaihtoi 143 taideteosta väärennöksiin

Jopa väärennösten vaihtaminen toisiin näyttää olleen tavallista kirjaston galleriassa, josta mestariväärentäjä Xiao Yon vei runsaan 15 miljoonan euron arvosta taideteoksia.

Käsinkirjoittaminen on pala persoonallisuutta

Suomen Kalligrafiayhdistys haluaa pitää yllä käsin kirjoittamisen taitoa, sen perinteitä ja siirtää taitoa nykyaikaan. Puheenjohtaja Teija Tiilimäki peräänkuuluttaa hyvän kirjoittamisen taitoa.

Verokuninkaan veroilla pidettäisiin kirjastoa auki yli kuusi vuotta

Useat suomalaiset tienasivat viime vuonna yli 10 miljoonaa euroa, mutta samalla he myös maksoivat valtiolle veroja miljoonien edestä.

Kiinalainen kalligrafia

Tutustu kiinalaisiin kirjoitusmerkkeihin ja opettele muutama

Käsillä tekeminen virkistää aivoja

Ihmisen elämä on niin köyhää sähköisellä 2000-luvulla, että aivot suorastaan huutavat käsille tekemistä. Esimerkiksi käsin kirjoittamista kannattaa Tuija Veirton mielestä harrastaa ja vaalia.

Louvren museoon valmistui iso islamilainen siipi

Uusien galleria esittelee islamilaisuuden, jolla ei ole mitään tekemistä fanatismin kanssa. Esillä on taideaarteita 600 - 1800-luvuilta.

Voiko kädentaitoja oppia etänä?

Juhlivan Wahren-opiston opettajat pitävät etäopetusta kansalaisopistoissa mahdollisena myös kädentaidoissa. Tuntiopettaja Terhi Sipiläinen sanoo, että esimerkiksi ompeluun etäopetus sopisi. Aivan aloittelijalle etäopetus voisi tosin olla liian hankalaa.

Kiinan kansalaiset puolustavat kirjoitusmerkkejään

Kiinan kirjoitusmerkkiuudistuksen piti olla pikkujuttu viiden vuosikymmenen takaisiin suuriin muutoksiin verrattuna. Uudistuksesta nousi kuitenkin iso meteli, kun se annettiin kansalaisten kommentoitavaksi.

Korutekstaukseen kansainvälinen työpaja

Kankaanpäässä alkaa lauantaina kansainvälinen korutekstaus-tapahtuma. Torstaihin asti kestävään Kalligrafian Symposiumiin saapuu lähes 60 osallistujaa kuudesta eri maasta.

Taidemarkkinat vetävät - tarjonnasta pulaa

Talouskriisi ei ole karkottanut ostajia taidemarkkinoilta, mutta pulaa on yllättäen tarjonnasta, kirjoittaa The New York Times -lehti. Esimerkiksi tämän kevään Aasian ja Lähi-idän taiteen huutokaupat osoittavat, että asiakkaat ovat innokkaita ostamaan, jos laadukasta ostettavaa on.

Arabitaide esittäytyy Washingtonissa

Washingtonissa on alkanut Yhdysvaltain tähän asti suurin arabitaiteen festivaali. Kolmen viikon aikana esiintyy 800 taiteilijaa 22 arabimaasta. Festivaalin toivotaan lisäävän yhdysvaltalaisten ymmärrystä arabeja kohtaan ihmisinä sen sijaan, että näkisivät heidät vain poliittisena kokonaisuutena.

Joulurauha on laskeutunut maahan

Suomen Turku on jälleen julistanut joulurauhan aattona puoliltapäivin. Valtakunta hiljentyi joulunviettoon vuosisatain halki säilyneen joulurauhaperinteen myötä.