Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Honkarakenne käynnistää yt-neuvottelut irtisanomisista Karstulassa, 25 työpaikkaa vaarassa

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut väen vähentämisestä Karstulan tehtaalla.

Honkarakenteen tulos parantunut

Konsernin liikevaihto on kasvanut alkuvuonna kymmenen prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Honkarakenne investoi yli seitsemällä miljoonalla Karstulassa

Hirsitalovalmistaja muun muassa uudistaa tuotantolinjansa.

Hyvä loppuvuosi nosti Honkarakenteen tuloksen plussalle

Yhtiön henkilöstömäärä kasvoi edellisestä vuodesta.

Honkarakenne toimittamassa kaksi lomakylää Suomeen – yhteensä 49 huvilaa

Honkarakenne ja Premium Resorts ovat tehneet miljoonan euron kaupat ensimmäisistä huviloista Vierumäelle.

Honkarakenne toimittaa lomakylän Japaniin

Japaniin ensi kesänä nouseva 15 hirsihuvilan lomakylä on valmistettu Karstulassa.

Sisäilmakeskustelu siivittää Honkarakenteen kehitystä – yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen

Karstulalainen hirsitalovalmistaja Honkarakenne on antanut positiivisen tulosvaroituksen.

Hirsitalovalmistajalle jättipotti: yksi päiväkoti johti 34:n tilaukseen

Karstulalainen Honkarakenne toimittaa Suomeen kymmeniä hirsipäiväkoteja lähivuosien aikana.

Puuteollisuus tuo piristysruiskeen Alajärvelle ja Kauhajoelle

Kauhajoki ja Alajärvi saavat uudet CLT-levytehtaat ja Keitele Group on tekemässä mittavan investoinnin Alajärven sahalle.

Venäläistarjous Honkarakenteen osakkeista jäi suutariksi

Venäläisen Sisteman ostotarjous kaikista Honkarakenne Oyj:n osakkeista jäi kauas tavoitteesta, eikä yhtiö osta sille tarjottua osaa osakkeista.

Honkarakenne hylkäsi venäläisyhtiö Sisteman ostotarjouksen – "Ei vastaa yhtiön arvoa"

Venäläinen monialayhtiö Sistema tarjoutui torstaina ostamaan kaikki Honkarakenteen osakkeet. Tarjous tuli yhtiön johdolle täysin yllätyksenä.

Friday's papers: Helsinki housing boom, surprise takeover offer, and Guggenheim details

There's a construction industry feel to today's paper review, with news on the supposedly booming housing market in the capital, a surprise takeover bid for the Finnish building firm that built a luxury villa for Ukraine's deposed president, and some added detail on just who is providing the private finance for Helsinki's possible Guggenheim museum.

Venäläisyhtiö haluaa ostaa Honkarakenteen, yhtiön johto kuuli asiasta tänään – "Kyllä tämä yllätyksenä tuli"

Sistema tarjoaa Honkarakenteen kaikista osakkeista 1,50 euroa kappaleelta. Pörssissä Honkarakenteen B-osakkeen kurssi oli 1,30, kun kaupankäynti torstaina aamulla keskeytettiin ostotarjouksen takia.

Vasara paukkui mökkitonteilla ennätysharvaan – huima ero takavuosiin

Vielä 1980-luvulla kesämökkien määrä nousi yli 10 000:lla joka vuosi, viime vuonna reilulla tuhannella.

Honkarakenne aloittaa yt-neuvottelut – leikkaa jopa 60 henkilötyövuotta

Tehostusohjelmalla tavoitellaan 1,5 miljoonan euron säästöjä. Samalla yhtiö alensi ennustettaan kuluvalle vuodelle.

Honkarakenteen kehittäjä Eero Saarelainen on kuollut

Järvenpäässä asunut Saarelainen oli kuollessaan 68-vuotias. Hän ehti olla hirsitalovalmistajan palveluksessa yli 40 vuotta.

Honkarakenteen hallitus puoltaa pääkonttoria Karstulaan – yhtiökokous päättää siirrosta huhtikuussa

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne on siirtämässä pääkonttorinsa ja kotipaikkansa Karstulaan. Pörssiyhtiön hallitus päätyi maanantaina ehdottamaan yhtiökokoukselle, että pääkonttori tai ainakin yhtiön kotipaikka tulisi siirtymään Karstulaan. Lopullisesti asiasta päättää huhtikuussa kokoontuva yhtiökokous.

Honkarakenne jälleen yt-neuvotteluihin

Hirstitalovalmistaja Honkarakenne käynnistää taas yt-neuvottelut. Neuvottelut tähtäävät maksimissaan 90 päivää kestäviin lomautuksiin ensi vuoden tokokuun loppuun mennessä.

Honkarakenne voitollinen toisella neljänneksellä – alkuvuosi tappiolla

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne punnersi voitollisen tuloksen vuoden kolmannella neljänneksellä. Ensimmäinen vuosipuolisko oli kuitenkin kokonaisuutena tappiollinen.

Honkarakenteelle miljoonatilaus Keniasta

Honkarakenne on saanut vapaa-ajan keskukseen liittyvän tilauksen Keniasta. Tilaus käsittää 47 hirsitaloa, ja sen arvo on kolme miljoonaa euroa.

Talotehtailla uusi vuosi jo menetetty

Talotehtaiden ahdinko jatkuu myös alkaneena vuonna. Kymmenen vuotta sitten Suomessa rakennettiin jopa yli 16 000 omakotitaloa, viime vuonna vain runsaat 6 000 taloa. Alkaneena vuonna ei ole merkkejä paremmasta.

Honkarakenne vähentää 17 henkilötyövuotta

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne hoitaa vähennykset pääasiassa toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden lomautuksilla. Lomautusten kesto on enimmillään 90 päivää.

Etelä-Korean talviolympialaisten hintalappu: 8 miljardia euroa – suomalaiset haluavat osansa

Talviolympialaisten kisaisäntä vuonna 2018 on Etelä-Korean Pyeongchang. Kisoja varten rakennetaan lukuisia uusia kisapaikkoja ja myös liikenneverkkoa parannetaan. Kisojen kokonaisbudjetti on noin 7,8 miljardia euroa eli viidesosa Sotshin olympialaisten budjetista.

Honkarakenne pääsi plussalle

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne nousi heinä-syyskuussa voitolle. Koko alkuvuosi on kuitenkin edelleen tappiolla.

Honkarakenne aloittaa taas yt-neuvottelut

Talovalmistaja Honkarakenne aloittaa toimihenkilöitä koskevat yt-neuvottelut, jotka tähtäävät kolmen miljoonan euron säästöihin. Henkilöstön vähentämistarve on yhtiön arvion mukaan enimmillään 25 henkilöä.

Honkarakenne varautuu enintään kolmen kuukauden lomautuksiin

Hirsitalovalmistaja Honkarakenteen tuotanto on keskitetty Karstulaan. Lomautussuunnitelmat koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä. 

Honkarakenne aloittaa yt-neuvottelut – talvella taas lomautusuhka

Hirsitalovalmistaja on tänään käynnistänyt koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on sopia enintään kolme kuukautta kestävistä lomautuksista. Lomautusten laajuus riippuu siitä, miten paljon kausivaihtelu syö kysyntää tulevana talvena.

Lentomatkailu syönyt mökkirakentamista - jyrkin laskukiito taittunut

Uusia kesämökkejä nousee noin 4 000 tänä vuonna. Vanhoja huvilakiinteistöjä ostetaan tuplamäärä, noin 8 000 kappaletta. 

Honkarakenteen suurinvestointi tuo koko tuotannon Karstulaan

Karstulassa on tänään vihitty käyttöön Honkarakenteen uusi massiivipuutalotehdas. Nyt yrityksen koko tuotanto tapahtuu yhdellä paikkakunnalla.

Honkarakenne tuo lisää töitä Karstulaan

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne on kehittäyt markkinoille ensimmäisen sertifioidun omakotitalomalliston. Yhtiö lupaa rakentaa muuttovalmiin talon ilman home- ja muita sisäilmaongelmia.

Suomi on hyvä brändi Japanissa

Japanista on tullut suomalaisten puutuotteiden tärkein vientimaa. Terveydenhoitoalalla puolestaan on hyvät kasvumahdollisuudet nopeasti ikääntyvässä maassa. Tokiosta voi löytää suomalaiselta kuulostavia liikkeiden nimiä.

Ukrainalaiset pääsivät ihmettelemään presidentinpalatsin luksuselämää – kuvat

Kiovan ulkopuolella sijaitseva palatsi on tiettävästi suomalaisyrityksen rakentama hirsilinna. Alueella on muun muassa yksityinen golfkenttä ja eläintarha.

Honkarakenne aloittaa yt:t - väen vähennystä ja lomautuksia

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne aikoo vähentää enintään 30 toimihenkilöä. Työntekijöiden kohdalla neuvotellaan enimmillään 90 päivän lomautuksista.

Honkarakenne edelleen tappiolla

Hirsitaloja valmistava Honkarakenne teki vuoden ensimmäisellä puoliskolla 1,7 miljoonaa euroa tappiota. Yhtiö arvioi kuitenkin pääsevänsä tänä vuonna nollatulokseen.

Honkarakenteen alkuvuosi painui miinukselle

Hirsitalovalmistaja Honkarakenne teki alkuvuonna tappiota kaksi miljoonaa euroa. Loppuvuonna tuloksen arvioidaan kohentuvan.

Honkarakenne vielä loppuvuoden Hoiskossa

Alajärven Hoiskon tehdas jatkaa toimintaansa vielä vuodenvaihteeseen saakka. Honkarakenne tarvitsee vielä noin puolet Hoiskon kapasiteetista siihen saakka, että Karstulan tehdasalueelle nouseva, runsaan 4300 neliömetrin laajennus valmistuu.

Työkone kärysi Honkarakenteen tehtaalla

Työkoneen sähkölaitteisto vaurioitui tulipalossa Honkarakenteen tehtailla Karstulassa tänä aamuna puoli yhdeksän aikaan.

Honkarakenne kasvatti liikevaihtoa

Liikevaihdon parannuksesta huolimatta hirsitalovalmistaja Honkarakenteen tulos jäi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä tappiolle. Tappio oli odotettu, sillä toimialaan kuuluu, että alkuvuosi on hiljaista aikaa.

Karstula aikoo rakentaa hallin Honkarakenteelle

Karstulan kunta takaa työpaikkojen säilymisen Honkarakenteella. Kunta aikoo rakentaa lisää teollisuustilaa hirsirakentajalle. Teollisuushallin on tarkoitus valmistua ensi lokakuussa.

Honkarakenne panostaa vahvasti Karstulaan

Honkarakenteen Karstulan tehtaan työntekijämäärä kasvaa parillakymmenellä. Samalla yhtiö kuitenkin irtisanoo Karstulasta 35 työntekijää.

Honkarakenteen irtisanomiset täsmentyivät Alajärvellä

Honkarakenteen irtisanomiset ovat täsmentyneet tänään Alajärven osalta. Alajärven tehtaalta irtisanotaan tuotannosta 21 henkilöä. Alajärveltä Karstulaan siirtyy 23 henkilöä. Honkarakenne on ilmoittanut vähentävänsä yhteensä 68 työntekijää. Irtisanomisneuvotteluja jatketaan tiistaina Karstulassa.

Kunnanjohtaja Hiltunen: Uusi alku Karstulalle

Honkarakenteen päätös keskittää tuotanto Karstulaan tuo kunnanjohtaja Jukka Hiltusen mukaan paikkakunnalle elinvoimaa ja antaa kosolti uskoa tulevaan.

Alajärvi taisteli Honkarakenteesta lupaamalla uuden hallin

Alajärven kaupunki yritti saada hirsitalovalmistaja Honkarakenteen pysymään paikkakunnalla lupaamalla rakentaa yhtiölle uuden hallin. Yhtiö lakkauttaa Alajärven tehtaansa ja irtisanoo 68 henkilöä, irtisanottavien määrä yksiköittäin täsmentyy ensi viikolla. Honkarakenne keskittää tuotantonsa Karstulan tehtaalle Keski-Suomeen.

Honkarakenne keskittää tuotantonsa Karstulaan

Hirsitalovalmistaja Honkarakenteen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö lakkauttaa Alajärven tehtaan Etelä-Pohjanmaalta ja tuotanto keskitetään Keski-Suomeen Karstulaan.

Honkarakenne aloittaa jälleen yt-neuvottelut

Neuvottelut voivat johtaa 80 henkilön vähentämiseen. Hirsitaloja valmistavalla yrityksellä on Keski-Suomessa tehdas Karstulassa.

Honkarakenne aloittaa yt-neuvottelut

Yhtiön suunnittelee vähentänsä toimipaikkojaan Suomessa. Henkilöstö vähenee enimmillään 80:llä.

Honkarakenteen purusiilo kärähti Karstulassa

Honkarakenteen tehtaalla Karstulassa syttyi aamupäivällä tulipalo purusiilossa. Palossa tuhoutui lämpöenergian tuotannossa käytettävä kattila, mutta tuotantolinjat säästyivät.

Harri Koskiselta hirsitalomallit Japaniin

Karstulalaislähtöinen, kansainvälisesti tunnettu muotoilija Harri Koskinen on suunnitellut hirsirakentaja Honkarakenteelle kaksi omakotitalomallia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle