Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotivarasäilykkeitä ja kuivavaraa.

Varmuusvaraston kerääminen voi olla monelle taloudellisesti haastavaa – tärkeä osa kotivaraa on vesi, mutta hanavesi ei säily ämpärissä kauaa

Kainuun Marttojen toiminnanjohtaja Kaino Kinnunen vinkkaa, että esimerkiksi EU:n ruokakassi sisältää runsaasti hyvin säilyviä elintarvikkeita, joita voi käyttää myös normaaliarjessa.

Vesikanisteri ja -kannu, hernekeitto-, tomaattimurskapurkut sekä nuudelit ovat esimerkkejä kotivarasta.

Poikkeustilanteisiin kannattaa varautua – testaa, millä mallilla kotivarasi on

Varaa kotiin sellaisia tuotteita, joita muutenkin käytät.

Kahden kuvan yhdistelmä. Vasemmalla ruokakaappi, jossa muun muassa säilykkeitä, kuivamuonaa ja kahvia. Oikealla reppu, ruokaa, kissanruokaa, kissa, kissankoppi ensiapulaukku.

Peppi, 22, on pakannut reppunsa täyteen ruokaa, jos kotoa täytyy lähteä kiireellä – sadat kertoivat Ylelle sodan vaikutuksesta varautumiseen

Viranomaiset muistuttavat, että akuuttia sotilaallisen hyökkäyksen uhkaa ei Suomessa ole. Varautuminen erilaisiin yhteiskunnan häiriötilanteisiin kannattaa joka tapauksessa.

Häiriötilanteissa tarvittavia tarvikkeita, kuten radio, paristoja, ilmastointiteippiä, passi, kynttilöitä, tulitikkuja ja otsalamppu.

Kotona tulisi selvitä useampi vuorokausi ilman sähköjä, juoksevaa vettä tai tietoliikenneyhteyksiä – näillä vinkeillä se onnistuu

Jokaisesta kodista pitäisi löytyä tarvikkeet useaksi vuorokaudeksi häiriötilanteissa selviytymistä varten. Häiriötilanteisiin kannattaa varautua jo ennakkoon, sillä tilanteen ollessa päällä se on jo myöhäistä.

Kuvassa on Arja Sepponen Naisten valmiusliitosta Pohjois-Savosta.

Naisten valmiusliittoon on tullut uusia jäseniä Pohjois-Savossa: kotivara, kyberturvallisuus ja sähköttä selviäminen kiinnostaa monia

Moni haluaa saada tietoa arjen turvallisuudesta ja siitä, miten varautua kriisitilanteisiin.

En person gör upp eld med tändstål och näver.

Moni on alkanut miettiä omaa varautumistaan kriisitilanteeseen – kerro meille, miten sinä olet sen tehnyt

Poikkeustilanteisiin kannattaa normaalioloissakin varautua, mutta överiksi ei kannata mennä, muistuttaa kriisiterapeutti. Voit kertoa omasta varatutumisestasi jutun lopussa olevan linkin kautta.