Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kenkiä eteisessä.

Eteinen on monen kodin ongelmakohta – sisustusarkkitehdin vinkit kaaoksen hallintaan

Sisustusarkkitehti Leena Carelse tiivistää eteisen ongelman näin: kodin pienimmässä huoneessa on yleensä eniten tavaraa. Eteinen täyttyy tavaroista varsinkin syksyisin.

Kiuas.

Saunaa viedään taas maailmalle – nyt pihoihin

Saunojen päämarkkinat ovat Suomessa, mutta vienti kasvaa joka vuosi. Hiipunutta Venäjän vientiä paikkaa nouseva Eurooppa.

Kiinteistön vesimittari ja päävesikatkaisija.

Insinöörin neuvo: Älä säästä lämmityksessä – välty vesivahingolta

Paukkupakkaset haastavat jälleen vesimittarit ja vesiputkistot. Huono suojaus voi jäätää putket viimeistään säiden lauhtuessa pakkasjakson jälkeen.

Missing 11-year-old girl found in Lieksa

The search for a young girl missing for two days in eastern Finland has ended after she was discovered at the home of an acquaintance. Police say they do not currently suspect criminal activity.

Näkökulma: Kaupunkitalo tuli, mutta missä kaupunki?

Helsingissä ja muissa suuremmissa kaupungeissa rakennetaan nyt Keski-Euroopasta tuttuja townhouseja. Mutta onko townhouse vain uudelleen nimetty rivitalo ja mitä se maksaa, kysyy kulttuuritoimittaja Päivi Puukka.

Lohjalla uhkaava palo palvelutalossa – 20 vanhusta evakkoon

Palomestarin mukaan palo sai alkunsa kodinhoitohuoneessa olevasta kuivausrummusta, joka syttyi tuleen.

Tuli tuhosi suurperheen kodin Ulvilassa

Pelastuslaitoksella ei ollut mitään tehtävissä, kun tulipalo vei kodin äidiltä, isältä ja kahdeksalta lapselta. Talosta jäi jäljelle vain kodinhoitohuoneen rippeet.

Kuvassa kaksi naista ja pieni lapsi leikkipuistossa

Unelmataloon kaivataan riittävästi tilaa

Sanotaan, että vasta kolmas talo on perheelle se oikea. Silloin tietää, mitä haluaa ja tarvitsee. Unelmien talossa asuminen on haave, mutta käytännön elämä saattaa muuttaa tarpeita. Yleensä unelmia haluttaisiin kuitenkin ainoastaan hienosäätää. Lisätila on tavallinen toive.

Tulipalo tuhosi osan omakotitalosta Lapinlahdella

Tulipalo vaurioitti omakotitaloa keskiviikkoiltana Lapinlahdella. Tulipalossa tuhoutui talon ullakkotilat, kodinhoitohuone sekä sisäseiniä. Kukaan ei loukkaantunut.

Sanna Kallio messutalonsa keittiössä. Mustat kaapistot ovat saarnipuuta.

Asuntomessukoti nousee askel askeleelta

Asuntomessuperheen koti on päivä päivältä valmiimpi. Keittiön saamisessa oli onneakin mukana, sillä ovien valmistajan tehdas paloi pian toimituksen jälkeen. Aikataulun etapeista Sanna Kallio ja Tomi Yrjänä ovat luopuneet - kunhan valmista tulee messujen alkuun mennessä.

Koppelo koulun pihapiirissä

Himokas koppelo tunkeutui olohuoneeseen

Kevät saa ukkometsojen ohella myös koppeloiden pään pyörälle. Puolison puutteessa lintu saattaa lähteä ihmisen perään. Oulaisissa häiriköivät metsot ovat jo lähes säännöllinen kevätilmiö.

Palomies ruikuttaa vettä palavaan taloon

Frigid Weather Increases Risk of Fire

A week of extremely cold weather is being reflected in a wave of fires. Attempts by homeowners to thaw frozen pipes in particular have caused a number of blazes.

Kaksi suihkua riittää kolmihenkiselle perheelle.

Juvalaisperheen talounelma muuttui todeksi

Marko ja Joona Virosen sekä Kati Ylösen unelma omasta kodista on muuttunut todeksi. Perhe pääsi muuttamaan Juvan Ylämäen alueelle nousseeseen 126-neliön omakotitaloon uudeksi vuodeksi. YLE Etelä-Savo on seurannut rakennushanketta ensimmäisistä lapion ja naulan iskuista alkaen.

Naantalissa uhkaava rivitalopalo

Naantalissa syttyi sunnuntai-iltana uhkaava tulipalo kaksikerroksisessa rivitalohuoneistossa. Kuivausrummusta alkanut palo sytytti yläkerran kodinhoitohuoneen tuleen.

Suunnittelija Tiina Ruotsi.

Harkittu sisustus tukee asukkaan hyvinvointia

Sisustussuunnittelu ei ole pelkästään värien, huonekalujen tai materiaalien valintaa. Sisustussuunnittelija pohtii paljonkin asiakkaan hyvinvointia, kun sisustaa kotia hänelle. Jokainen voi lisätä hyvinvointiaan kodissaan ominkin toimin. Suunnittelijan vinkki siihen on aika yllättävä.

Hankala kattopalo saatiin sammumaan Sastamalassa

Palomiehillä riitti puuhaa Sastamalan Vammalassa omakotitalon katon tuhonneen tulipalon sammuttamisessa. Palopaikka on Vammalan keskustan pohjoisosassa Kallialan alueella.

Kiukaalla kuivuneista vaatteista tulipalo Espoossa

Kolme lasta ja lastenhoitaja pelastautuivat palavasta omakotitalosta Espoon Niipperissä sunnuntai-iltana. Talo tuhoutui pahasti kiukaalla kuivuneista vaatteista syttyneessä palossa.

Nainen laittaa pyykkiä pesukoneeseen.

Pesukone kärähti Orimattilassa

Suurpalo oli lähellä, kun pyykinpesukone syttyi palamaan omakotitalossa. Palo saatiin hallintaan nopeasti oikeaoppisella alkusammutuksella.

Omakotitalolle mittavat savuvahingot Jämsässä

Omakotitalo kärsi pahoja savuvahinkoja eilen illalla Jämsässä. Talon asukkaiden olivat pois kotoa, kun talon kodinhoitohuoneesta alkoi tulla savua, joka levisi pahoin ympäri taloa. Talo on asumiskelvoton muutaman viikon ajan.

Puolikas paritalosta paloi Vantaalla

Vantaan Harjusuolla puolet paritalosta lähes tuhoutui rajussa palossa keskiviikkoiltapäivänä. Tuli oli saanut alkunsa ilmeisesti keittiöstä tai kodinhoitohuoneesta.

Ylivieskalaistytölle hengenpelastusmitali

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on myöntänyt nuorelle ylivieskalaiselle Outi Kataiselle hengenpelastusmitalin. Toinen mitali myönnettiin puolankalaiselle Petri Väisäselle, joka pelasti ystävänsä avannosta oman henkensä uhalla.

Ilma-vesi lämpöpumppu on kooltaa ison jääkaapin luokkaa

Lämpöä ilman liekkiä

Somerolaisella Seppo Piekkalalla on runsaan vuoden kokemus ilma-vesilämpöpumpusta. Energialasku pieneni kolmasosaan entisestä. Pumppu on toiminut hyvin myös pitkän pakkasjakson aikana.

Ovi on vielä vaneria, mutta nyt ollaankin vielä harjannostajaisvaiheessa. Päivi Rimpiläinen liikkuu työmaalla tottunein ottein.

Asuntomessukohde on koti

Kuopiolainen luokanopettaja Päivi Rimpiläinen on ollut aina kiinnostunut asuntomessuista. Sen lisäksi hänellä on ollut pitkään haaveena päästä rakentamaan taloa. Unelma kävi toteen, kun oman sisaren ja tämän miehen firma päätti rakennuttaa talon Kuopion asuntomessualueelle. Nyt Päivi seuraa tyytyväisenä paritalohuoneiston valmistumista Helminauhalle.

Isäntä ampui uhkailevaa vierasta oven läpi haulikolla

Illanvietto päättyi haulikon laukaukseen sunnuntain vastaisena yönä Vieremällä Pohjois-Savossa. Laukaus osui yhtä ihmistä käsivarteen. Laukausta edelsi riita, johon oli otettu avuksi veitsi.

Papu Miran sylissä.

Papu on sankarikoira

Kääpiömäyräkoira Papu pelasti perheen tytön kotitalon tulipalosta ja loukkaantui itse vakavasti. Nyt Papu palkitaan urhoollisesta toiminnastaan.

Sankarikoirat 2009

Lue lisää sankarikoirien toiminnasta

Palokunta pelasti palavan talon asukkaat Mäntsälässä

Mäntsälässä Paavonpolulla syttyi tiistai-iltana palamaan yksikerroksinen omakotitalo. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta seitsemän aikaan, ja sammutustyö kesti muutaman tunnin.

Salamointia

Salama käräytti kahta rakennusta

Molemmissa tapauksissa henkilövahingoilta vältyttiin. Lisäksi viime yön ukkonen laukaisi paljon automaattihälytyksiä.

Messutalon keittiö yhdistää moderneja ja nostalgiaa huokuvia materiaaleja.

Työtehoseura antaa messuille hyvän arvosanan

Valkeakosken messukohteita tarkastellut Työtehoseura on ilahtunut energiatehokkuudesta ja luonnonvalon määrästä. Moitteita annetaan joidenkin kohteiden vähäisistä säilytystiloista ja pienistä makuuhuoneista.

Kodinhoitohuone paloi Vantaalla

Omakotitalossa Vantaan Mottipolulla syttyi aamulla puoli kymmenen aikaan uhkaava tulipalo. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Lapsia pihalla leikkimässä

Ministry Wants to Avoid Ethnic Ghettos

The Interior Ministry wants immigrant residents to be settled in various districts of towns and cities in effort to avoid the negative consequences of possible ghetto areas.

Agency: Roma Face Open Discrimination in Housing

The Roma (or Gipsy) people continue to face discrimination when searching for housing in Finland. According to the Advisory Board on Romani Affairs, the situation has not improved since the 1980s.