Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pyhä kivipääpatsas tuhoutui auto-onnettomuudessa – Pormestari ehdottaa liikennerajoituksia Pääsiäissaarelle

Pääsiäissaarella on tuhatkunta moai- ja kivipääpatsasta. Niiden uskotaan esittävän saarelaisten esi-isiä.

Pääsiäissaarta vartioivat valtavat kivipatsaat ovat vaarassa – Kun ilmastonmuutos nostaa vedenpintaa, patsaat voivat syöksyä mereen

Pääsiäissaaren myyttiset kivipatsaat ovat suojelleet saarta vuosisatojen ajan. Mutta kuinka kauan ne vielä seisovat vahdissa? Sitä kukaan ei tiedä.

Pääsiäissaarelle perustetaan suuri merensuojelualue

Suojelualue on suurempi kuin Suomen pinta-ala kaksinkertaisesti.

Kaupunginjohtajan irtiotto - kahden kuukauden maailmanmatka

Pääsiäissaarten omaleimaisuus ja paikallisten vahva omanarvontunto teki vaikutuksen Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoseen. Luukkonen koki maailmanmatkallaan myös Fidjin rankkasateet ja tulvan.

Pääsiäissaaren kiista yltyi veriseksi kahakaksi

Kymmenet ihmiset ovat loukkaantuneet perjantaina Pääsiäissaarella syttyneessä maakiistaa koskevassa kahakassa. Osa loukkantuneista on viety hoidettavaksi Chileen.

Auringonpimennysturisteja virtaa Pääsiäissaarelle

Tyynellämerellä pienen Pääsiäissaaren väkimäärä on kaksinkertaistunut illalla tapahtuvan auringonpimennyksen odottajista. Syrjäiselle saarelle arvioidaan kerääntyneen kaikkiaan 4 000 turistia, tiedeihmistä, valokuvaajaa, elokuvantekijää ja toimittajaa.

Pääsiäissaaren hattumysteeri ratkesi

Arkeologit ovat selvittäneet, mistä Pääsiäissaaren moai-patsaiden punaiset hatut tulevat. Saaren asukkaat alkoivat tuhat vuotta sitten lakittaa päätä esittäviä patsaitaan, ja tutkijat ovat pitkään miettineet päähineiden alkuperää.

Pääsiäissaarten suomalaiselle korvavarkaalle jättisakot

Pääsiäissaarilla patsaan korvan repinyt suomalaismies joutuu maksamaan teostaan sakkoja 17 000 dollaria eli 11 000 euroa.

Suomalaisturistia uhkaa ankara tuomio Pääsiäissaarilla

Suomalaisturisti on pidätetty ilkivallan takia Chilelle kuuluvilla Pääsiäissaarilla Tyynellä valtamerellä.