Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Journalisti: Vauva-lehti lopetetaan

Vauva-lehteä on julkaistu vuodesta 1992 lähtien.

Tavaroita annetaan ilmaiseksi, mutta niiden pyytäminen saattaa herättää someraivon – “On tärkeää, että pyytäjä tajuaa asemansa eikä ole ylimielinen”

Suomalainen auttaa helposti hädässä olevaa. Pummaajakin saa ehkä kolikon, mutta kalliit lahjatoiveet ärsyttävät. Aiheesta voi keskustella artikkelissa.

Kalevauva.fi ammentaa kansanperinnettä internetistä: "Joistain kappaleista on tullut ihmisille voimabiisejä"

Vuoden vantaalaiseksi pari vuotta sitten valittu yhtye opetti Puoli seitsemän -ohjelmassa, miten tehdään Vantaa-tervehdys.

Vauvoja Areenan täydeltä!

Dokumentteja ja draamaa ihmeellisistä imeväisistä.

Helteet hissasivat järvien pintalämpötilat tappiin – poikkeamat ajankohtaan nähden harvinaisen suuria

Talviturkin heittämistä kannattaa harkita, sillä pian tapahtuu notkahdus kohti haaleampia vesiä ennen kesälämpimiä.

Kansanmusiikkia kansan suusta kansan makuun – Kalevauva.fi nousi monen suosikiksi

Sen piti olla vain kesän 2016 projekti. Vauva.fi-foorumin keskustelupalstojen kommenteista kootut laulut löysivät kuitenkin laajan yleisön.

Ruotsissa on verkossa nimetty syyttömiä julkkiksia seksuaalisesta häirinnästä – Suomalaisia palstoja siivotaan jälkikäteen

Syytön valtiopäiväedustaja ja mediajulkkiksia on joutunut naapurimaassa pahansuopien verkkokirjoitusten hampaisiin.

Bändi, joka ottaa sanoituksensa vauva.fi-palstalta: "Kyllähän sille foorumille helposti ajautuu"

Kalevauva.fi-yhtyeen mielestä vauvapalstan keskustelut ovat koskettavia ja viihdyttäviä – ja muistuttavat Kalevalan tarinoita.

Netissä enemmän nais- kuin miesvihaa

Internetin keskustelupalstat ja blogit ovat selvästi joko naisten tai miesten suosimia. Sukupuolten välinen ero nettikirjoittelussa näkyy erityisesti blogeissa. Tutkija on huolissaan netin naisvihamielisistä kirjoituksista, joihon liittyy myös ulkomalaisvastaisuus.

Sosiaalisen median tarinat syntyvät arjen tylsyydestä ja kohujutuista

Sosiaalinen media on muokannut käsitystämme kertomuksista ja tarinoista ja siitä, mikä on oikeasti kerrottavaa - tätä mieltä on yleisen kirjallisuustieteen dosentti Maria Mäkelä Tampereen yliopistosta. Esimerkiksi Facebook-päivitykset ovat Mäkelän mukaan perinteisen kertomuksen näkökulmasta äärimmäisen tylsiä.

Maasolan sananen - Vauvan laskiämpäri

Kävin lukemassa Vauva-lehden keskustelupalstaa. Pulautus oli lähellä. Halusin vain tietää mikä ihmisiä kiehtoo. Uskostani ihmiskuntaan on jäljellä seitinohuet kuoret.

Professori Kemppinen: Tissikuvien julkaiseminen netissä on ajattelematonta

Rintojen vertailu internetissä on noussut tänään vilkkaaksi keskustelunaiheeksi. Kohu sai alkunsa Vauva-lehden keskustelupalstalta, jossa äidit vertailevat rintojaan ja lataavat kuvia niistä nettiin. Professori Jukka Kemppisen mukaan kuvien julkaiseminen on ajattelematonta, mutta ei laitonta.

Uusvanhat etunimet pitävät pintansa

Kuinka monta pientä Emmaa tai Eliasta tunnet? Heitä voi olla aika liuta, sillä kyseessä ovat viime vuonna syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Almanakan nimipäivälista uudistetaan maassamme viiden vuoden välein.

Vauvan tulo vähentää seksielämää suomalaisperheissä

Suurin osa suomalaisvanhemmista kokee vauvan syntymän vähentäneen seksielämäänsä.