Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luonnonkosmetiikkaa pakataan puurasioihin. Etiketin liimausta. Hetkinen, Turku

Puinen kosmetiikkapurkki Suomesta lähtee valtaamaan Kiinan markkinoita – muovittomien tuotteiden kauppa käy, ja siksi ostajan kannattaa olla tarkkana

Luonnonkosmetiikan tuotanto kasvaa Suomessa kohisten. Nyt isotkin kosmetiikkafirmat ovat siitä kiinnostuneita ja yrityskauppoja on jo tehty.

Fiinin yrittäjät Essi Rintamäki ja Heidi Sivula seisovat siniset Fiini-paidat päällä ja katsovat suoraan kameraan. Vasemmalla viherkasvi ja taustalla peili ja ornamenttitapetti.

Fiini lopettaa kivijalkakauppansa Isossakyrössä – verkkokauppa jatkaa

Luonnonkosmetiikkaa ja kodinhoitotuotteita valmistava Fiini Naturally lopettaa kivijalkakauppansa Isossakyrössä. Kaupan kohtaloksi koitui ihmisten ostokäyttäytymisen muutos.

Humala kasvaa ylöspäin. Pieniä kävyn alkuja näkyvissä.

Louen koeviljelmien ensimmäinen tyrni- ja humalasato näyttää lupaavalta – Lapin valoisa kesä sopii monelle erikoiskasville

Maatalousyrittämisen osaamiskeskus koeviljelee kasveja löytääkseen parhaat lajit. Erikoiskasvien viljelystä voisi tulla Lapissa monelle tilalle sivuelinkeino.

Kukkia Annalan puutarhassa.

Tiistai 13.8.2019 (tv)

Peliautomaatit halutaan pois ruokakaupoista. Kananmuna on melko terveellistä. Puutarhoissa kasvaa nykyään paljon kasveja, joita voi syödä. Viranomaiset valvovat tarkasti luonnonkosmetiikkaa. Keskiviikkona tulee sateita.

Fiinin yrittäjät

Isokyröläinen luonnonkosmetiikka palkittiin

FiiniNaturally toimii samassa pihapiirissä Kyrö Distillery Companyn kanssa.

Essi Rintamäki, FIINI Naturally

Ekologisuus ja kemikaalien karttaminen ovat kasvattaneet luonnonkosmetiikan suosiota – pohjalainen yritys pyrkii vastaamaan kasvavaan kysyntään

Isokyröläiset ystävykset turhautuivat pari vuotta sitten, kun kaupan kosmetiikkahyllyltä ei löytynyt omalle iholle sopivia tuotteita. Ongelman he ratkaisivat pohjalaiseen tyyliin kehittämällä ne itse.

Marjut Mäntymaa

Vaihdoin luonnonkosmetiikkaan, koska kuvittelin sen olevan parempaa iholle – Professori: Ei iho tunnista synteettisen ja luonnontuotteen eroa

Katso video: Synteettisillä kemikaaleilla on huono maine, mutta oman ihoni hyvinvoinnin takia niitä ei tarvitse vältellä.

Pahvilaatikoita pakataan muuttoautoon

Luonnonkosmetiikkafirma vaihtoi Riihimäelle ja niin tekevät nyt monet muutkin – elinkeinojohtaja huolehtii, että yrityksiä palvellaan ketterästi

Riihimäelle muuttaneiden uusien yritysten joukossa on myös hyvinkääläisiä yrityksiä, jotka ovat löytäneet paremmat tilat naapurikaupungista. Riihimäen kaupungin elinkeinoyhtiötä kiitellään ketteräksi ja yrittäjyyttä ymmärtäväksi.

Nainen levittää huulirasvaa huuliinsa.

Huulirasvoissa voi olla haitallisia yhdisteitä – asiantuntijan mukaan ei kannata huolestua

Ranskalaistutkimus löysi huulirasvoista mahdollisesti haitallisia yhdisteitä. Tavallisesti käytettynä huulirasvoista ei pitäisi olla silti vaaraa.

bodyshop

Miljardiluokan vihreää kosmetiikkakauppaa: Nelikymppinen The Body Shop myytiin Brasiliaan

Anita Roddickin vuonna 1976 Britanniassa perustama kosmetiikkayritys vaihtoi omistajaa. The Body Shopilla on myymälöitä yli 60 maassa.

Puuterirasia ja meikkisivellin.

"Luonnonkosmetiikan paremmuus on allergisen kannalta täysin höpöhöpöä"

Oletko allerginen jollekin kosmetiikalle tai yliherkkä tuoksuille? Käytätkö luonnonkosmetiikkaa helpottaaksesi elämääsi? Turhaan rajoitat saippua- ja deodoranttivalintasi luonnontuotteisiin, sillä mikä tahansa kosmetiikka voi allergisoida.

Tuula Saariniemi

Luonnonvaratuottajien koulutus hyvässä vauhdissa Kemijärvellä

Lapissa kasvaa ja kasvatetaan monia luonnon raaka-aineita, joista voidaan jalostaa erilaisia tuotteita, elintarvikkeita tai vaikkapa kosmetiikkaa. Näin tehdään Kemijärvellä, missä luonnonvaratuottajien aikuiskoulutus on päässyt hyvään vauhtiin. Oppilaitoksesta yrittäjiksi valmistuville kaivataan yhteisiä tuotantiloja.

Naisen ripsiä pidennetään.

Kauneudenhoito ei ole riskitöntä – vinkit turvallisempaan kauneuteen

Kosmetiikalle herkistyminen on yksilöllistä. Riskejä voi kuitenkin vähentää. Kosmetiikan turvallisen käytön puolesta kampanjoivat asiantuntijat antavat seitsemän perusvinkkiä turvallisempaan kauneudenhoitoon.

Kosmetiikkapurnukoita studiossa.

"Se on riskinottoa" – kemikaalikriittinen professori ei luota tavalliseen kosmetiikkaan, mutta ei myöskään luonnonkosmetiikkaan

Turun yliopiston fysiologian professori Jorma Toppari on tutkinut kemikaalien vaikututusta ihmiskehoon jo parikymmentä vuotta. Parabeeneja pelätään Topparin mielestä turhaan, mutta aurinkosuojavoiteiden mahdollisia terveyshaittoja pitäisi hänen mielestään tutkia lisää. Topparin mukaan kemikaalien testaus EU:ssa on puutteellista, eikä edes luonnollisuus takaa kosmetiikan turvallisuutta.

Saunahunajaa

Hunajaa ja turvetta hipiälle? – Luonnontuoteala uskoo uuteen kevääseen

Esimerkiksi luonnonkosmetiikan tuotteet kuten saunahunajavoiteet ovat suosittuja muun muassa Saksassa.

Oulun Ruohonjuuri perustaa myös myymäläneuvoston, joka kehittää palvelua myymäläpäällikön tukena.

Superfoodia ja luomuruokaa – tunnettu ekomyymälä saapui Ouluun

Ruohonjuuri Oy avaa seitsemännen myymälänsä keskiviikkona Ouluun Rotuaarille. Ensimmäinen myymälä aloitti Helsingissä 1982 talkoopohjalla.

Kouvolalainen Tony Tavi avasi äskettäin Nirvana-nimisen liikkeen Kouvolan keskustaan. Tavi oli Thaimaassa vuonna 2004, kun tsunami vei mukanaan satoja tuhansia ihmishenkiä

"Arvostus elämää kohtaan kasvoi huikeasti" – Tsunamista selvinnyt Tony perusti sosiaalisen yrityksen

Tony Tavi lomaili Khao Lakissa, kun tsunami iski Kaakkois-Aasiaan tapaninpäivänä 2004. Tragedian jälkeen hän on palannut Thaimaahan useita kertoja, ja tekee paikallisten kanssa myös bisnestä.

Kaakaopapu

Yhteisölainalla perustetusta yrityksestä tuli menestystarina

Yritys aloitti toimintansa pienten lahjoitusten turvin. Nyt Cacao Flow pyörii omalla toiminnallaan.

Kosmetiikkapurkin kylki.

Kosmetiikkamainonta maalailee mielikuvilla

Viherväreillä monista tuotteista tehdään luonnonkosmetiikkaa, vaikka ne olisivat keinotekoisia. Toisaalta hellävaraiseksi kehuttu luonnontuote voi aiheuttaa allergioita, sillä luonnontuotteissa ei saa käyttää kemikaalisia hajunestoaineita.

Tenho Pitkänen

Detria on vuoden rovaniemeläinen yritys

Rovaniemen vuoden yritys 2012 on Detria Oy. Rovaniemen yrittäjät palkitsi luontaiskosmetiikka- ja hoitotuotteiden valmistajan yrittäjäjuhlassaan lauantaina.

Kosmetologi Leena Paulus hoitaa Tapani Siivolan ihoa.

Nuoret miehet kauneushoitojen etulinjassa

Pimeä marraskuu on erilaisten kauneushoitojen sesonkiaikaa. Erityisesti nuoret miehet ovat löytäneet kauneushoitolat.

Satu Lundell

Kosmetiikan käyttäjät jakautuvat luonnollisiin ja ruiskuruskettajiin

Luonnonkosmetiikka-ala kasvaa vauhdilla. Suomessa sen osuus markkinoista on vasta muutamia prosentteja, mutta Saksassa arviolta jo 15 prosenttia.

Ekokampaaja keittää itse värjäysliemensä

Luonnonmukaisuus nostaa päätään kauneusalalla. Esimerkiksi ekokampaajia on Suomessa jo puolensataa.

Ekokaupan yrittäjä Annuka Ovaska

Ekokauppa Tiituska kasvaa kysynnän mukaan

Aiemmin erilaisilla messuilla ja netissä tuotteitaan myynyt Tiituska avasi kivijalkaliikkeen Kemin Syväkankaalla. Ekokauppa Tiituskan yrittäjä Annuka Ovaska lupaa kasvattaa valikoimaa asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Hiustenhoitotuotteita hyllyllä.

Luonnonkosmetiikan kysyntä kasvaa rajusti

Luonnonkosmetiikkaa maahantuovien yritysten määrä on viisinkertaistunut viidessä vuodessa. Ihmiset haluavat ostaa luonnonmukaista, kertoo Pro Luonnonkosmetiikka -yhdistyksen puheenjohtaja Ann-Mari Pachijew. Ruokamaailmasta tutut suuntaukset, luomun suosio ja lisäaineiden karttaminen, näkyvät myös kosmetiikkateollisuudessa.

Ihmisiä Aamu-tv:n studiossa.

Luonnonkosmetiikka hellii mieltä ja vartaloa

Jos purkit ja purnukat jäivät kotiin ja mökin kaapista ei löydy edes perusrasvaa niin ei hätää, ruokakaapista ja pihalta voi löytyä monia aineksia, joilla voi itseään kaunistaa. Kauneutta saa muualtakin kuin purkista varsinkin kesällä. Ainekset löytyvät jääkaapista, pellon reunalta tai kotipuutarhasta.

Marjo Ahlvik esittelee poronmaitovoidetta

Poronmaidosta kauneutta

Muoniolainen Marjo Ahlvik on kehittänyt lappilaisista luonnon raaka-aineista kauneudenhoitosarjan. Hän tekee esimerkiksi kasvorasvoja poronmaidosta. Kultaakin kalliimpi raaka-aine tulee läheiseltä porotilalta.

Ekologinen ajattelu imeytynyt myös kauneudenhoitoon

Ekologinen ajattelu on levinnyt myös kauneudenhoitoon ja luonnonmukaisista kauneushoidoista on kova kysyntä. Joensuuhun vuosi sitten perustettu täysin luonnonmukainen kauneushoitola on ensimmäinen laatuaan Pohjois-Karjalassa.

Intialainen näyttelijätär mainostaa luonnon kosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan kysyntä kasvaa

Vihreä kosmetiikka valtaa tilaa kuluttajien kylpyhuoneissa ja meikkipusseissa. Etenkin nuoret kysyvät tuotteita, jotka eivät sisällä keinotekoisista ja pitkälle jalostettuja aineita. Suuret kosmetiikka-alan yritykset vastaavat kysyntään tuomalla vihreitä merkkejään markkinoille.

Yves Rocher kuollut

Kosmetiikkakuninkaaksi kutsuttu ranskalainen Yves Rocher on kuollut kotonaan Pariisissa. Hän oli 79-vuotias. Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy luonnehti kuolinuutisen jälkeen Rocheria "suureksi ranskalaiseksi teollisuusmieheksi, joka palveli naisten kauneuden edistämistä ja ympäristönsuojelua."

Ruiskaunokeista ja muista kukista tehtyä kasvovettä lasipurkissa

Kukat ja kasvit hoitavat kesäihoa

Kalliit silmänympärysvoiteet ja muu kaupan kosmetiikka voidaan kesällä korvata luonnon tuotteilla. Lähes kaikilla kasveilla on hoitavia vaikutuksia, kunhan tietää mitä kerää ja käyttää.