Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vihreisiin haalareihin pukeutunut lentäjä liimaa tarraa keltaisen lääkärihelikopterin kylkeen

Seinäjoen lääkärihelikopterin ensimmäinen vuosi todisti palvelun tarpeellisuuden

Ensimmäisen täyden toimintavuoden aikana yksikköä hälytettiin kaikkiaan yli tuhat kertaa. Potilaita hoidettiin peräti 45 kunnan alueella.

Poliisin logo poliisiauton nokassa.

Auto päin puuta Utissa – yksi vakavasti loukkaantunut kuljetettiin sairaalaan

Poliisi oli saanut ilmoituksia epävakaasti etenevästä autosta, joka lähestyi Kouvolaa kovaa vauhtia. Pysäytysyritykset päättyivät ulosajoon.

Finnhemsin Tampereen tukikohdan lääkärihelikopteri

Lääkärihelikopterin tukikohta sai virallisen avauksensa Seinäjoella ja todettiin heti tarpeelliseksi

Lokakuussa toimintansa aloittanut lääkärihelikopteritukikohta on Finnhemsin seitsemäs Suomessa ja toimii laajalla alueella pohjalaismaakunnissa ja maakuntarajojen ylikin.

Vihreisiin haalareihin pukeutunut lentäjä liimaa tarraa keltaisen lääkärihelikopterin kylkeen

Seinäjoen lääkärihelikopteri lentää jälleen – vaurioitunut roottorin lapa saatiin vaihdettua etuajassa

Viikko sitten hälytystehtävän yhteydessä vaurioitunut lääkärihelikopteri on saatu korjattua lentokuntoon. Viikon ajan päivystystä Seinäjoen tukikohdasta tehtiin lääkäriautolla.

Flygande gul räddningshelikopter

Seinäjoen lääkärihelikopteria ei saatu vielä toimintakuntoon – varakopterikin on huollossa

Helikopteri vaurioitui vaaratilanteessa keskiviikkona Ruovedellä ja se oli tarkoitus saada toimintakuntoon tänään. Päivystys hoituu toistaiseksi lääkäriautolla.

Finnhems pelastushelikopteri.

Seinäjoen lääkärihelikopteri poissa valmiudesta toistaiseksi – kopterille sattui vaaratilanne Ruovedellä

Työtehtävät hoidetaan toistaiseksi lääkäriautolla. Toiminnan on tarkoitus jatkua torstaina aamupäivällä.

FinnHEMS helikopteri.

Kouvolaan Suomen kahdeksas lääkärikopterin tukikohta, rakennustyöt alkavat syksyllä

Uuden tukikohdan on määrä aloittaa toimintansa vuoden 2024 lopussa.

Lääkäri keskustelee helikopterihenkilökunnan kanssa.

Lääkärihelikoptereita koskevat muutosneuvottelut päätyivät sopuun – ratkaisu poistaa lentopalveluita uhanneet pitkät katkot ja pelätyt henkilöstövaikutukset

FinnHEMSin operatiivisesta lentotoiminnasta vastaavan FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n koulutustoimintoihin liittyvät muutosneuvottelut ovat päättyneet.

Vihreisiin haalareihin pukeutunut lentäjä liimaa tarraa keltaisen lääkärihelikopterin kylkeen

Kuukausi takana: Seinäjoen lääkärihelikopteri on auttanut jo viiden maakunnan alueella, puolet lennoista suoraan Tampereelle

Seinäjoen lääkärihelikopteri on jo näyttänyt tarpeensa, vaikka aloitusajankohta olikin vuoden hiljaisin.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Finnhems aloittaa muutosneuvottelut – lääkärikopterien lentoihin voi tulla lisää katkoksia, kun useita kouluttajia on irtisanoutunut

Kun lentokelpoisia pilotteja on puuttunut, on poikkeuksellisesti jopa kolme prosenttia lennoista jäänyt toteutumatta tänä vuonna. Lentäjien jatkuvasti tarvitsema koulutus halutaan turvata uusilla järjestelyillä.

Flygande gul räddningshelikopter

Mies jäi kaatuvan puun alle Kurikassa – loukkaantui vakavasti

Vanhempi mies loukkaantui vakavasti metsätöissä Kurikassa.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Lokakuussa toimintansa aloittava lääkärihelikopteri tulee tarpeeseen Pohjanmaan hyvinvointialueella

Kuljetuksia voi arvion mukaan olla 100-150 vuodessa. Etenkin lasten ja monivammapotilaiden kohdalla kuljetusta suoraan Tampereelle suositaan.

Suomen seitsemäs lääkärihelikopteritukikohta aloittaa toimintansa lokakuussa Seinäjoella

Yle seurasi, kun lääkintähenkilökunta harjoitteli tositilannetta varten Seinäjoella – lääkärihelikopteri on vakavissa tilanteissa ensisijainen kulkuväline

Suomen seitsemäs lääkärihelikopteritukikohta aloittaa toimintansa lokakuussa Seinäjoella. Kopteri kuljettaa ensihoitolääkäriä ja hoitotiimiä potilaiden luokse pohjalaismaakunnissa ja myös laajemmin.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijaintipaikan päätöksestä ristiriitaista tietoa – HUSin mukaan päätös on tehty, eduskunnan oikeusasiamies eri mieltä

Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan HUS ei ole tehnyt tarvittavaa päätöstä Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijaintipaikasta. HUSin mukaan päätös on tehty jo vuonna 2018.

Pelastus/lääkärihelikopteri ilmassa.

Kiistely Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijoituspaikasta voi saada vielä jatkoa – eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan käsittely ei mennyt lakipykälien mukaan

Eduskunta päätti kopterin tukikohdan sijoittamisesta Uttiin jo vuosia sitten. Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan Helsingin-Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin tulisi kuitenkin tehdä päätös kopterin sijoituspaikasta.

FinnHEMS helikopteri.

Lappeenranta vetäisi uuden kortin hihasta Kaakkois-Suomen lääkärikopteripäätöksen kumoamiseksi – vaatii nyt sijoittamista Etelä-Karjalaan Ukrainan tilanteen vuoksi

Kaakkois-Suomeen tulevan lääkärihelikopterin sijaintipaikaksi sinetöitiin reilu kuukausi sitten Kouvolan Utti. Lappeenrannan kaupunki ei sulata päätöstä.

FinnHEMS helikopteri.

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterista kolmas kirjallinen kysymys – kansanedustaja Ari Torniaisen mukaan päätös ei huomioi kansalaisten yhdenvertaisuutta

Ari Torniainen (kesk.) kysyy kirjallisessa kysymyksessään, miten asiasta vastaava ministeri aikoo turvata Etelä-Karjalan, Saimaan vesistön ja Savonlinnan seudun ihmisten nopean lääkärisaatavuuden.

Anneli Kiljunen.

Etelä-Karjalan kansanedustajat eivät suostu luopumaan lääkärikopterista, jonka paikka Utissa nuijittiin jo pöytään: "Sotilastukikohdan läheisyys turvallisuusriski"

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteri päätettiin sijoittaa Kouvolan Uttiin. Etelä-Karjalan kansanedustajia hiertää se, ettei kopterin toimintasäde yllä maakunnan pohjoisosiin.

Suna Kymäläinen

Lääkärikopteri sai vuosien väännön jälkeen kodin Utista, ja moni luuli keskustelun loppuvan siihen – kansanedustaja: "Olen jo valmistellut kirjallisen kysymyksen"

Suna Kymäläinen aikoo jättää kirjallisen kysymyksen Kaakkois-Suomen lääkärikopterista. Jani Mäkelä ei suunnittele jatkotoimia, mutta ei sulje pois niiden mahdollisuutta.

Finnhemsin Tampereen tukikohdan lääkärihelikopteri

Pitkän väännön jälkeen sinetin saanutta lääkärikopterin tukikohtaa aletaan rakentaa Uttiin ripeästi: "Kuokka isketään maahan viimeistään vuoden päästä kesällä"

Uttiin tuleva tukikohta toimii ympärivuorokautisena lääkäripäivystyskeskuksena. Siellä työskentelee parikymmentä ihmistä, muun muassa lentäjiä, ensihoitajia ja lääkäreitä.

 FinnHEMS henkilökuntaa lähdössä tehtävälle.

"On alueita, jotka jäävät katveeseen" – Kiistelty Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteri tulee lopulta Uttiin, näin asiaa kommentoitiin Kouvolassa ja Lappeenrannassa

Kerroimme suorassa lähetyksessä tunnelmia Kymenlaaksosta ja Etelä-Karjalasta nyt, kun päätös Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijaintipaikasta on varmistunut.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijoituspaikalle lopullinen niitti: rakentaminen Kouvolan Uttiin alkaa niin pian kuin mahdollista

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijaintipaikan ympärillä on leijunut epävarmuus vuosikausia. Operatiivinen toiminta on tarkoitus aloittaa vuonna 2024.

FinnHEMS helikopteri.

Kouvolan edustajat tapasivat ministerin keskustellakseen lääkärihelikopterista – tukikohdan rakennustyöt Utissa halutaan liikkeelle nopeasti

Kouvolalaiset halusivat perustella ministerille, että estettä rakennustöiden aloittamiselle Utissa ei ole.

Karttakuva, jossa näkyvät Orimattila, Mäntsälä, Lahti ja Nelostie sekä onnettomuuspaikka Hennan aseman kohdalla.

Onnettomuus haittasi liikennettä Nelostiellä Orimattilan ja Mäntsälän välillä

Hennan aseman kohdalla sattui keskiviikkona iltapäivällä peräänajo, jossa loukkaantui henkilöauton kuljettaja.

Punainen moottorikelkan perässä vedettävä pelastusreki hangella kelkkareitillä. Taustalla kirkkaankeltainen pelastushelikopteri.

Ministerinvaihdos hidastaa Kaakon lääkärihelikopterikysymystä entisestään – valmiit selvitykset odottavat Lindénin pöydällä

Kaakon lääkärihelikopteri on tulossa Kouvolan Uttiin. Kaikki asiasta pyydetyt selvitykset on toimitettu ministeriöön, mutta ministerinvaihdos hidastaa koukeroista prosessia entisestään.

FinnHEMS helikopteri.

Kymenlaakson maakuntahallitus on huolissaan lääkärihelikopterin sijoituspaikan mahdollisesta muuttamisesta – vaatii sijoituspaikaksi Kouvolan Uttia

Maakuntahallitus on lähettänyt vetoomuksen Utin lääkärihelikopterin puolesta valtioneuvostoon sekä sosiaali- ja terveysministeriöön. Kouvolan kaupunki lähetti tällä viikolla vastaavanlaisen kirjeen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Kouvola lähettää kirjeen ministeri Krista Kiurulle – sen mukaan lääkärihelikopterin sijoittaminen Uttiin pitää panna toimeen pikaisesti

Kaikkiin Utin sijoituspaikkaan esitettyihin ongelmiin on löydetty ratkaisut, kaupunki toteaa. Kouvolan kaupunginhallitus päätti kirjeen lähettämisestä maanantaina.

Lääkärihelikopteri platalla.

Arkeologinen inventointi paljastaa: lääkärihelikopterin sijoittumiselle Kouvolan Uttiin ei ole estettä – rakennuslupa tukikohdalle järjestyisi parissa kuukaudessa

Kouvolan kaupunki joutui teettämään arkeologisen inventoinnin Utissa uutta lääkärihelikopterin tukikohtaa varten. Syynä oli se, että alueella on sodanaikaisia rakenteita. Selvityksen perusteella ne eivät kuitenkaan estäisi tukikohdan rakentamista.

FinnHEMSin Vantaan tukikohdan lääkärihelikopteri

Ylilääkäri kummastelee poliitikkojen vatvomista Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijainnista: "Ei kuulosta millään tavalla järkevältä"

Eksoten ylilääkäri hämmästelee uutta käännettä, jonka mukaan lääkärihelikopteri sijoitettaisiin väliaikaisesti Lappeenrantaan ja siirrettäisiin myöhemmin Kouvolaan.

FinnHEMS helikopteri.

Finnhems: Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohta olisi nopeammin ja edullisemmin toteutettavissa Lappeenrantaan

Finnhems arvioi, että Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin uuden tukikohdan voisi perustaa väliaikaisesti Lappeenrantaan. Tämä käy ilmi ministeri Krista Kiurun vastauksesta, jonka hän on antanut kouvolalaisen kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen. Tukikohdan paikaksi on jo vuosia sitten päätetty Kouvolan Utti.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Kouvolan piti tehdä Utissa arkeologinen maastoselvitys lääkärihelikopterin takia – alueella saattaa olla sodanaikaisia rakenteita

Kymenlaakson museo on edellyttänyt Utissa arkeologista inventointia lääkärihelikopterin tontilla. Tarkoituksena oli selvittää, onko alueella sodanaikaisia rakenteita. Tulokset selviävät parin viikon päästä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso omalla paikallaan eduskunnan istuntosalissa.

Kansanedustaja Sheikki Laakso jätti kirjallisen kysymyksen lääkärihelikopterista – epäilee ministerin saaneen väärää tietoa

Sheikki Laakso (ps.) haluaa tietää, keneltä ministeri Krista Kiuru on mahdollisesti saanut väärää tietoa Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterista. Laakso epäilee, että Kiurulle on kerrottu Uttiin suunnitellun tukikohdan rakennusluvista tehdystä valituksesta, vaikka rakennuslupaa ei ole vielä edes haettu.

FinnHEMS helikopteri.

Lääkärihelikopterin tulo Kaakkois-Suomeen siirtyy yli vuoden päähän – ministeri Sirpa Paatero: "Nyt katsotaan, mikä olisi se realistinen aikataulu"

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin oli alun perin tarkoitus olla toimintavalmiudessa vuoden 2022 loppuun mennessä. Kuntaministeri Sirpa Paateron (sd.) mukaan aikataulu ei ole toteutumassa.

Ville Kaunisto eduskunnassa 23.10.2019

Kansanedustaja Ville Kaunisto jätti kirjallisen kysymyksen lääkärikopterista – vaatii ministeri Kiurulta vastauksia

Ville Kaunisto (kok.) haluaa tietää, miksi lääkärihelikopterin Utin tukikohdan rakentamista Kouvolassa ei ole aloitettu. Hän kyseenalaistaa myös sen, että sijoituspäätöksessä oltaisiin kävelemässä terveydenhuoltolain yli.

Matalalentoverkosto mahdollistaisi helikopterilentämisen entistä huonommissa sääolosuhteissa

Lääkärihelikopterin lentäjä: On vaikea päätös jäädä maahan huonon sään takia, kun apua tarvitaan – lupa lentää nykyistä matalammalla auttaisi

Liikenne- ja viestintäministeriön ohjaama selvitys suosittelee matalalentoverkoston perustamista Suomeen. Ensivaiheessa siitä hyötyisi viranomaisten helikopteriliikenne.

FinnHEMS helikopteri.

Lääkärihelikopterille on löydetty kaksi uutta tonttivaihtoehtoa Utista – poliittinen vääntö kuitenkin jatkuu

Toinen tonteista on niin etäällä laskuvarjohyppääjistä, että toimintoja ei tarvitse sovittaa yhteen. Toinen on lähempänä laskuvarjohyppykeskusta, jolloin lääkärihelikopterin pitäisi varmistua hyppääjien liikkeistä ennen lähtöään.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Sirpa Paatero kysyi muilta ministereiltä, miksi Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohtaa valmistellaan vasta nyt – "Tilanne on hankala"

Kaakon lääkärihelikopteri nousi keskusteluun sote-ministerityöryhmän kokouksessa torstaina. Kuntaministeri Sirpa Paatero sanoo, ettei lopullista ratkaisua vielä tiedetä.

FinnHEMS helikopteri.

Ministeri Krista Kiuru vastasi kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterista – ei ota kantaa sijoituspaikkaan, eikä rakentamisen aloitukseen

Ministeri Krista Kiurun vastauksessa todetaan, että Kaakkois-Suomessa Utin tukikohdan valmistelussa on tullut esille jatko-selvitysten tarpeita ja ratkaisuun pyritään pääsemään pikaisesti.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

IL: Lääkärikopterista uusi kiista – Ministeri Krista Kiuru yrittää vielä avata jo tehtyä päätöstä sijaintipaikasta

Iltalehden tietojen mukaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru edistäisi sitä, että Kaakkois-Suomen uusi lääkärihelikopterin tukikohta ei tulisikaan Kouvolan Uttiin.

Finnhemsin Tampereen tukikohdan lääkärihelikopteri

Ministeriö ratkoo yhä lääkärihelikopterin sijoituspaikkaongelmaa Utissa – kerää vielä tietoja laskuvarjohyppääjien ja lääkärikopterin toimintojen yhdistämiseksi

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohdan sijaintipaikka Kouvolan Utissa on yhä auki. Asia on valmistelussa sosiaali- ja terveysministeriössä.

Kolin kansallispuisto

Retkeilijä loukkaantui Kolin kansallispuistossa pudottuaan kalliolta

Pudotus oli noin viisi metriä. Loukkaantunut henkilö kuljetettiin mönkijällä pois maastosta ja vietiin tarkempiin tutkimuksiin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Vene kaatui kovassa aallokossa Viinijärvellä: kaksi miestä oli veden varassa noin 50 minuuttia

Vene kaatui lähellä Koiraluotoa, Outokummun ja Liperin rajalla. Paikalle hälytettiin useampi pelastusyksikkö, ensihoitoyksiköitä ja lääkärihelikopteri.

FinnHEMS pelastushelikopteri ilmassa

Kouvolan Sanomat: Lääkärihelikopterin tukikohdan sijoittuminen Uttiin sopii puolustusvoimille, sanoo puolustusministeri

Puolustusvoimien toiminta ei estä lääkärihelikopterin toimintaa. Ongelmana on edelleen laskuvarjohyppytoiminnan ja lääkärihelikopterin yhteiselo samalla alueella.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vakava ratsastusonnettomuus Kirkkonummella – alaikäinen ratsastaja lennätettiin sairaalaan

Esteratsastuksen seurakisoissa kilpaillut alaikäinen ratsastaja menetti radalla hypyn jälkeen tasapainonsa ja putosi hevosen selästä loukkaantuen vakavasti.

Helikopteri tukikohdan pihassa.

Lääkärihelikopterille etsitään uutta paikkaa Utista – ministeriö pelkää, että laskuvarjohyppääjät aiheuttavat viiveitä helikopterin toimintaan

Utin vilkas laskuvarjohyppytoiminta mutkistaa lääkärihelikopterin tukikohdan sijoittamista. Hyppääjiä ei saisi olla ilmassa samaan aikaan, kun lääkärihelikopteri on lähdössä ilmaan.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen sammutusauto.

Kolme loukkaantui vakavasti henkilöauton ja traktorin törmäyksessä Nurmeksessa

Onnettomuus tapahtui Nurmeksen Savilahdentiellä. Paikalle hälytettiin lääkärihelikopteri FinnHEMS.

Finnhemsin Tampereen tukikohdan lääkärihelikopteri

Kuntaministeri vaatii pysymään päätöksessä sijoittaa lääkärihelikopteri Uttiin – "Yhteiskäyttöön Puolustusvoimien ja harrastajien kanssa liittyvät kysymykset on ratkaistavissa"

Nyt myös kuntaministeri, kotkalainen Sirpa Paatero nousee puolustamaan jo tehtyä päätöstä lääkärihelikopterin sijoittamisesta Uttiin, Kouvolassa.

Helikopteri kuvattu ikkunan läpi.

Kansanedustaja Paula Werning jätti kirjallisen kysymyksen lääkärikopterista – vaatii vastausta kolmeen kysymykseen

Paula Werning (sd.) haluaa tietää, miksi lääkärihelikopterin tulo Uttiin on myöhässä. Päätös tehtiin kolme vuotta sitten, mutta selvitykset ovat edelleen kesken.

Lääkärihelikopteri ilmassa.

Lääkärihelikopteri päätettiin sijoittaa Uttiin kolme vuotta sitten, mutta tonttia ei ole vieläkään – etsimme vastaukset 7 avoimeen kysymykseen

Lääkärihelikopterin saaminen Kaakkois-Suomeen on viivästynyt. Päätöksestä on lähes kolme vuotta, mutta selvitykset ovat edellen kesken.

Seinäjoen lentoasema.

Seinäjoen lentoasemalla odotetaan sähkölentokoneiden yleistymistä ja drone-rahtia – miehittämättömässä ilmailussako on pikkukentän tulevaisuus

Liikenneministeri Timo Harakan näkemykset sähkölentämisen yleistymisestä on otettu Etelä-Pohjanmaalla tyytyväisyydellä vastaan. Into Seinäjoen mukaan Seinäjoen lentoaseman suunnitelmat drone-rahtiliikenteen osaltakin etenevät.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle