Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iskon eritasoliittymän työt valmistuvat Oulussa – Nelostien vuosien parantamistyö on nyt loppumetreillä

Ensi yön aikana moottoritien etelän suunnan liikenne palautuu kiertotieltä takaisin etelän suunnan ajoradalle. Uusi ramppi Alppilan ja Välivainion suunnasta moottoritielle etelän ajosuuntaan saadaan liikenteen käyttöön alustavasti tiistaina.

Kreate rakentaa Paraisten Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat uusiksi

Väylävirasto rakentaa Paraisilla sijaitsevien Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat uusiksi allianssimallilla. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa. Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat ovat käyttöikänsä päässä.

Uuden Viitostien hanke etenee Etelä-Savossa – Vehmaan eritasoliittymä avataan torstaina

Uuden Viitostien viimeinen pätkä Nuutilanmäeltä Juvalle avataan lokakuussa.

Parjatulla Papinsillantiellä Tammelassa on toivoa

Kuoppainen ja rosoinen maantie numero 2826 saatetaan lähiaikoina päällystää. Mahdollisia pinnoitustöitä varten tietä kuivatetaan parhaillaan. Maantiellä on vilkas liikenne, sillä sitä pitkin kulkee muun muassa paljon Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen välistä raskasta liikennettä.

Lujabetoni laajentaa Vieremän tehtaan tuotantotiloja – tarkoituksena kasvattaa infratuotantoa

Kasvua haetaan erityisesti rata-, tie-, vesi- ja energiarakentamisessa. Tehtaan käyttötarkoituksen muutoksen myötä tehtaalle palkataan lisää henkilöstöä. Uusi tuotantosuunta tarjoaa työtä 5–10 uudelle työntekijälle.

Peltipoliisit eivät enää kohta valvo Mikkelin ja Juvan välistä tieosuutta

Uudelle Viitostien pätkälle ei ole tulossa liikennekameroita. Kameravalvonta poistuu tämän vuoden aikana myös rinnakkaistieksi jäävältä osuudelta.

Väylävirasto harkitsee vanhan nelostien pätkän säästämistä Hartolassa

Vanha tie on ollut tarkoitus purkaa, kun uusi tie valmistuu Hartolan ja Joutsan välille. Nyt sen säästämistä rinnakkaistieksi pohditaan samalla, kun risteyssuunnitelmia päivitetään.

Kuopion maaseututaajamien teistä kerätään tietoa mobiilipelin avulla

Kuopion kaupunki ja tamperalaisyritys järjestävät ajoratojen kuntokartoituksen lauantaina.

Vesijohtoverkoston huoltotyöt katkaisevat liikenteen Rovaniemen keskustassa

Huoltotyöt kestävät arviolta noin kymmenen päivää.

Suururakka kääntyi loppusuoralle – Nelostien parantaminen Oulun pohjoispuolella enää viimeistelyä vaille valmis

Oulun ja Kemin välisen Nelostien perusparannus on loppusuoralla. Neljä jatkunut Oulun ja Kemin välisen valtaväylän parantamisurakka päättyy lokakuussa.

Painavat erikoiskuljetukset lisääntyvät, mutta niitä ei pidetä uhkana kaduille tai teille – suurempi rasite ovat raskas liikenne ja henkilöautojen nastat

Tien rakennetta suojaa se, että painoa jaetaan riittävälle määrälle akseleita. Päällysteen syöpöt taas löytyvät muualta, sillä erikoiskuljetuksia on silti häviävän vähän verrattuna yksityisautoihin nastarenkaineen.

Sorateiden pöllyäminen saattaa siirtyä historiaan – kotimaisessa keksinnössä sokerintuotannon jäte sitoo soran pienimmät osat yhteen

Lahdessa kokeillaan ensimmäistä kertaa Suomessa uutta menetelmää sorateiden kunnostamiseksi. Aiemmin jätteeksi päätynyt sokerintuotannon kuituroska otetaan hyötykäyttöön sidosaineena. Sorapintaisia maanteitä on Suomessa lähemmäs 300 000 kilometriä.

Kärkölässä alkoi liittymän rakentaminen Koskisen sahalle

Kärkölässä rakennetaan uusi liittymä maantielle 295 Koskisen Oy:n tehdasalueelle, sekä nykyistä maantietä levennetään ja päällystettä uusitaan noin 500 metrin pituiselta tiealueelta.

Kasitieverkosto vetoaa Laitilan risteysremontin puolesta

Eritasoliittymä varmistaisi raskaan liikenteen ja Uudenkaupungin autotehtaan sujuvat yhteydet.

Paltamon kaksi ihmishenkeä vaatinut tasoristeys on kylmännyt kunnassa vuosia – poisto on viivästynyt jo parilla vuodella

Paltamossa Lepikon vartioimattomassa tasoristeyksessä sattui perjantaina kaksi ihmishenkeä vienyt onnettomuus. Tasoristeyksen poistoon ja kiertotien tekoon on jo vuosia ollut suunnitelma, mutta radan ylittävän yksityisen tiekunnan toiveetkaan eivät ole saaneet remonttia toteutumaan.

Ahlström myy Destian ranskalaisjätille – Toimitusjohtaja: "Itsenäinen yhtiö säilyy ja jatkaa isänmaan rakentamista"

Toimitusjohtaja Tero Kiviniemi uskoo, että 50 maassa toimiva kansainvälinen jättiyhtiö omistajana antaa Destialle uusia mahdollisuuksia. Destian silmissä siintää ainakin ratainvestointeihin liittyviä urakoita. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Pyhäselänkadun alikulkusilta kiinni kuukaudeksi Joensuussa

Syyskuun loppuun saakka kestävien töiden aikana liikenne kulkee joko Mäntylän alikulkusillan tai Kuhasalontien ylikulkusillan kautta.

Kittilän kunta esitti maanteiden kunnostamista liikenne- ja viestintäministerille

Kunnan soratiet ovat huonossa kunnossa ja niiden perustienpito kustantaa noin 450 000–600 000 euroa vuodessa.

Snellmaninpuisto avataan hieman myöhässä, koska perusparannus oli isotöisempää kuin ajateltiin

Oulun ydinkeskustan Snellmaninpuiston perusparannustyöt ovat loppusuoralla. Puisto avataan lähipäivien aikana. Puistoalueen työt myöhästyvät parilla kuukaudella. Kaupunginojan kunnostaminen toi lisähaasteita perusparannukseen.

Juvan Hatsolan eritasoliittymän liikennejärjestelyihin tehtiin muutos Viitostiellä

Työt liittyvät Valtatie Viiden Mikkeli-Juva -urakkaan.

Väylärahat jaetaan entistä suunnitelmallisemmin: isoimmat summat päätynevät pääradan raiteille ja Turun kehätielle Raisiossa

Väylähankkeiden laittaminen kiireellisyysjärjestykseen on aiempaa vahvemmin virkamiesvetoista. Väylävirasto on koonnut poliitikkojen asettamien raamien pohjalta ehdotuksen tulevien vuosien tie- ja ratahankkeista.

Demokraattien toinenkin jättihanke etenee Yhdysvalloissa: Senaatti hyväksyi "inhimillisen infrastruktuurin" biljoonapaketin

3 500 miljardin dollarin paketilla tuetaan lapsiperheitä ja tarjotaan muun muassa lisää maksutonta koulutusta. Jättipaketti meni senaatissa läpi demokraattien äänillä. Vain muutamaa tuntia aiemmin hyväksyttiin 1 000 miljardin infrastruktuuripaketti.

Kirjeenvaihtajalta: Bidenin historiallisen infrastruktuuripaketin toteutuminen on käden ulottuvilla – mutta miten kävi ilmastotoimien?

Yhdysvaltain senaatti on äänestänyt 69–30 Bidenin infrastruktuuripaketin puolesta. Paketista tekee historiallisen paitsi sen koko, myös puolueiden välinen yhteistyö. Ilmastonmuutoksen kannalta merkittävämpi on kuitenkin infrastruktuuripaketin toinen osa.

Keskeltä Vaasan akkutehdasaluetta löytyi suojellun viitasammakon levähdyspaikkoja – brittiyhtiö joutuu huomioimaan ne miljoonahankkeessaan

Ely-keskus pyysi kaupungilta lausuntoa viitasammakoiden elinpaikoista, kaupunki pyytää akkutehdasyhtiötä kiinnittämään asiaan huomiota. Lausunnot asiasta valmistuvat syksyllä.

Ärsyttävätkö Jyväskylän keskustan tietyömaat? Siihen on parasta tottua lähivuosina, koska rakentamiselle ei loppua näy

Täydennysrakentaminen keskusta-alueella lisää osaltaan katutöiden määrää. Pyöräilijät ja jalankulkijat ovat työmaista näreissään.

Kuivuus koetteli myös sorateitä kovalla kädellä – Soili Kervisen perheen autoihin on vaihdettu varaosia jo tonnilla

Liiallinen kosteus on sorateiden pahin riesa, mutta yllättävää kyllä, myös kuivuus koettelee teitä. Tänä kesänä poikkeuksellisen pitkä kuiva jakso on raastanut sivuteiden kuntoa ja autoilijoiden hermoja. Väylävirasto arvioi, että kuivuudesta kärsi jopa 10 000 tiekilometriä.

Vitostien remontti etenee – Nuutilanmäen eritasoliittymä osittain käyttöön

Nuutilanmäen eritasoliittymässa valtatien remontti etenee hyvää vauhtia. Lopullisesti Viitostie on valmis kesällä 2022.

Vaasan rautatieaseman edustalle suunnitteilla kiertoliittymä – tietokonesimulaatiossa se on osoittautunut nykyistä risteystä sujuvammaksi

Vaasassa Ratakadun, Asemakadun sekä Hovioikeudenpuistikon risteys menee uusiksi. Liikennevalojen tilalle tulee kiertoliittymä. Tietokonesimulaatio on osoittanut että kiertoliittymä tekee liikenteestä sujuvampaa.

Liakanjoen sillalle asetetaan painorajoitus korjaustöiden ajaksi

Etenkin raskaaseen liikenteeseen vaikuttavat korjaustyöt kestävät kolme viikkoa.

Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueen esirakentaminen käynnistyy – tekninen lautakunta valitsi urakoitsijat

Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueen esirakentaminen voi alkaa. Tekninen lautakunta päätti keskiviikkona urakoitsijoista. Kolmeen osaan jaettu urakointi oli kahden kauppaa. Pääurakoitsija on Sundström Oy Entrepenad ja sivu-urakoitsija on Tallqvist Infra Oy.

Kaupungin poukkoileva päätöksenteko hämmentää tiekuntia Rovaniemellä – Asukas: “Byrokratia vaatii aivan järjettömästi perehtymistä”

Rovaniemen kaupungin poukkoileva päätöksenteko yksityisteiden kunnossapidon avustuksissa hämmentää asukkaita. Kaupunkien välillä on eroja siinä, millaisia kunnostustöitä tuetaan rahallisesti.

Kuivuus saa soratiet pölyämään entistä pahemmin

Väyläviraston mukaan sorateiden pölyämiseen ja kuoppien tasaamiseen on vaikea löytää ratkaisuja. Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä on molemmissa sorateitä noin 550 kilometriä.

Kopolan alikulkukäytävän rakennustyöt käynnistyvät Varkaudessa

Uuden Kopolan alikulkukäytävän ja siihen liittyvien jalankulun ja pyöräilyn väylien rakennustyöt käynnistyvät maanantaina Varkaudessa. Työt alkavat maanrakennustöillä ja jatkuvat louhinnoilla.

Ylivieskan Taanilan alueelle suunnitellaan uutta palvelukeskittymää: kauppoja ja vapaa-ajan toimintaa

Taanilaan on syntymässä kokonaan uusi kaupunginosa. Sinne valmistuu syksyksi myös uusi 400 oppilaan yhtenäiskoulu.

Imatrankoskentie pistettiin poikki ylikulkusillan rakennustöiden takia – poikkeustilanne kestää vuoden verran

Liikennemuutokset Imatrankoksentiellä johtuvat ylikulkusillan rakennustöistä, joiden arvioidaan kestävän ensi kevääseen saakka.

Laitilantiellä Eurassa öljyä tiellä – ei suurta vaaraa liikenteelle

Öljyä oli valunut tielle iltapäiväkahden aikaan Souppaan kiertoliittymän ja Luistarin välille. Tie saatiin puhdistettua parin tunnin kuluttua.

Moottoritie Jyväskylän pohjoispuolella valmistumassa reilusti etuajassa – video näyttää työmaan hurjat mittasuhteet

Rakennustyöt ovat edenneet suunniteltua nopeammin Nelostien rakennustyömaalla Jyväskylässä. Kirrin ja Vehniän välisen moottoritien rakennusurakka on myös ihmetyttänyt kaupunkilaisia ja varsinaisen rakennustyön ohella on selvitetty ja seurattu monia asioita.

Tiesiltojen korjausvelan kasvua on onnistuttu hidastamaan Hämeessä

Tilanne Hämeessä on parempi kuin kymmenen vuotta sitten. Silti tienpidossa ja siltojen korjauksissa riittää haasteita.

Mikkeli–Nuutilanmäki-välillä palataan normaalinopeuksiin, tieremontin viimeiset vaiheet valmistuvat tällä viikolla

Tieosuuden päällystystyöt valmistuivat viime viikolla. Tällä viikolla viimeistellään vielä jäljellä olevia työvaiheita, kuten ajoratamaalauksia.

Simon Karsikon uudet sillat avautuvat Nelostien liikenteelle perjantaiaamuna – poikittainen liikenne avautuu syyskuun lopussa

Valtatie on kuitenkin edelleen kavennettu ja nopeusrajoitus alennettu, kunnes rakennustyöt saadaan kokonaan valmiiksi.

Yksi ihminen loukkaantui betonirekan ulosajossa Ivalossa

Nelostiella Ivalossa sattui tiistaina yhden ihmisen loukkaantumiseen johtanut onnettomuus.

Mikkeli-Nuutilanmäki-välinen Viitostie valmistuu kesän aikana – toinen vaihe alkaa ensi vuonna

Kakkosvaiheen tiealueen tarkistusmittaukset on jo aloitettu, mutta todennäköisesti niitä ei ehditä saada valmiiksi tämän vuoden puolella. Kyseinen pätkä kattaa 16 kilometriä Viitostietä Nuutilanmäeltä Juvalle.

Ajoneuvoliikenne katkaistaan Kansankadulla

Katkos kestää ensi viikon tiistaihin vesiverkostoon tehtävien huoltotöiden vuoksi.

Huonokuntoinen Hoikantie kunnostetaan soratieksi Hyrynsalmella

Hoikantietä kunnostetaan viiden kilometrin matkalta. Hyväkuntoinen soratie on parempi kuin päällystetty reikäinen tie. Yleensä myös asukkaat ovat olleet soratiehen tyytyväisempiä, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Moottoritien jatkeen suunnitelma puhuttaa Mustasaaressa

Traficom on esitellyt kevään aikana mahdollisia ratkaisuja tien kehittämiseksi. Suunnittelu jatkuu edelleen.

Parkanon Käenkosken sillan korjaus vie liikenteen yli kuukaudeksi kiertotielle

Rapautunutta betonia korvataan laajalla muotoiluvalulla, jonka arvioidaan kestävän 6. elokuuta saakka.

Kolmostietä parannetaan Laihian ja Helsingbyn välillä – jos suunnitelma menee läpi

Pääosin nykyistä tielinjausta noudattelevaan suunnitelmaan on kuitenkin esitetty uudistuksia Helsingbyn ja Hulmin kohdille.

Väylävirasto keskeyttää Ranuantien eritasoliittymän ja nelostien Simon kohdan urakan hankinnan

Urakkakilpailussa kustannukset nousivat liian korkeiksi, joten Väylävirasto on päättänyt kilpailuttaa urakat erikseen. Ranuantien eritasoliittymä valmistuu silti suunnitellussa aikataulussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle