Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sävellysmuodot ja -tyypit

Sävellysmuodot ja -tyypit

Baroque music on the accordion Yle’s record of the year

The national broadcasting company’s classical album of the year contains Domenico Scarlatti’s sonatas performed by Finnish accordion artist Janne Rättyä.

Yleisradion vuoden levy -palkinto barokkimusiikille

Vuoden levy sisältää Domenico Scarlattin sonaatteja harmonikkataiteilija Janne Rättyän esittämänä.

Sibelius-viulukilpailun voittaja konsertoi Lappeenrannassa sunnuntaina

Vuonna 1995 kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun voittaja Pekka Kuusisto esiintyy yhdessä kitarataiteilija Ismo Eskelisen kanssa Lappeenrannassa. Sunnuntaina 7.9. he esittävät Paganinin sonaatteja.

Fani käveli 3500 kilometriä tavatakseen Sonata Arctican

Sonata Arctican kosketinsoittaja Henrik Klingenberg sattui avaamaan oven, kun Jordan Langlois koputti. Ranskalaismies ehti taittaa matkaa 140 päivää ja 3500 kilometriä, Ranskasta Alaveteliin. Kävellen. Ja hän sentään inhoaa kävelemistä.

Nuoren Mozartin kateissa ollut sävellys sai ensiesityksen

Wolfgang Amadeus Mozartin säveltämäksi arvioitu pianokappale, joka löytyi viime vuonna, on esitetty ensi kertaa. Tutkijat ovat jokseenkin varmoja, että sävellys on Mozartin lapsuudentyö, jonka hänen isänsä pani talteen omien sävellystensä oheen.

Petteri Iivosen mielestä kilpaileminen sopii huonosti musiikkiin

Viulisti Petteri Iivosen mielestä kilpailemisen ja musiikin yhdistäminen on vaikeaa. Hänen mielestään kilpailuihin valmistautuminen on hyvin raskasta. Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun toinen sija pitää Petteri Iivosen kiireisenä jatkossakin.

Kaksi Vivaldin sonaattia löytyi arkiston kätköistä

Britanniassa on löydetty kaksi aiemmin tuntematonta Antonio Vivaldin viulusonaattia, jotka olivat hautautuneet arkiston kätköihin 270 vuodeksi, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Asiantuntija arvioi, että teknisesti suhteellisen yksinkertaiset sonaatit on tarkoitettu amatööreille. Toinen niistä saa ensiesityksensä sunnuntaina Liverpoolissa.

Tarttuvaa svengiä 1500-luvulta

Levyllä soiton svengi on yhtä vastustamatonta kuin parhaissa jazzesityksissä, arvioi Tommi Koskenheimo.

Nenäpäivän maljakko huutokauppattin

Kuopiolaisen keraamikko Risto Kokon suunnittelema ja valmistama uniikki Nenäpäivän maljakko huutokaupattiin 555 eurolla. Maljakko huudettiin Kuopiosta. Ainutlaatuisen maljakon tuotto lahjoitetaan Ylen Nenäpäivän hyväntekeväisyyskeräykseen.

Sirkkasonaatti soi Joensuussa

Joensuun keskustassa räpätti hyväntuulisesti keskiviikkoiltana, kun tusinan verran pyöräilijöitä tempaisi autottoman päivän kunniaksi. Äänitaideteos polkupyörille oli saanut nimen Sirkkasonaatti; tempauksella haluttiin tuoda kaupunkikeskustan liikenteen sekaan myös luonnollisia ääniä.

Sonata Arctica valloittaa Kemin sisäsataman

Viime vuonna Satama Open Air veti Kemin sisäsataman lähes täyteen väkeä, kun Sonata Arctica keikkaili kotikaupungissaan. Kuluva vuosi ei tee poikkeusta. Nyt sisäsataman alueelle mahtuu vielä enemmän kemiläiskokoonpanon fanittajia.

Sofya Golyak Dazzles at the Maj Lind Piano Competition

Sofya Gulyak from Russia played her way to the winning position in the second edition of the Helsinki International Maj Lind Piano Competition on Thursday evening.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle