Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Costee (Jussi Tiainen) kuvattuna keikalla Tampereen Ratinassa Periscope -baarissa 14.08.2020.

Isot festarijärjestäjät peruvat, mutta pieniä saattaa lykästää – kesätapahtumien määrä on hämärän peitossa koronan takia

Lahdessa uusi festivaali uskalsi lyödä päivämäärät kalenteriin. Korona voi vielä muuttaa kaiken – hyvässä tai pahassa.

Rap-muusikko Aste pärjää myös painissa ja jujutsussa

Jani Sutelaisen kaksi puolta: Rap-muusikko Aste takoo platinalevyjä ja urheilija Jani EM-mitaleja jujutsussa

Painista jo pikkupoikana innostunut Sutelainen valmistautuu brasisilialaisen jujutsun SM- ja EM-kisoihin. Samaan aikaan juuri ilmestyneen rap-albumin kappaleita on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli 20 miljoonaa kertaa.

Nikke Ankara Lahden satamassa kesäkuussa 2015.

Nikke Ankara: "Elämän pitäisi olla värifilmi, mutta päihteiden kanssa se menee harmaaksi"

Nousukiidossa olleen lahtelaisräppärin ura oli tyssätä päihdeövereihin ja katoamistemppuun. Nikke Ankara kulki kovan tien kuntoutuakseen, mutta kesällä hän palaa keikkalavoille. Hän kertoo tarinansa varoittaakseen ihmisiä siitä, miten päihteet voivat viedä elämänhalun.

Artisti Aste temppuilee parkour-telineessä.

Suomi-rapin ikiliikkuja Aste temppuilee hittibiisejä ja haalii levy-yhtiöönsä uusia tähtiä

Pari vuotta sitten hiphopiin kyllästynyt ja sittemmin musiikkiaan elektronisempaan suuntaan vienyt Aste tekee uutta levyä kovalla pöhinällä ja fiilispohjalta. Uuden julkaisun hän lupaa loppuvuodeksi.

Aste tietää, miten tehdään kunnon show.

Aste tykkää iskelmämusiikista

Lahtea on laulettu maailmankartalle muutaman viikon ajan television Kuorosodassa. Lahden kuoroa johtava räppäri Aste eli Jani Sutelainen tunnustaa aluksi vierastaneensa kuoromaisuutta. Nyt kuoron esitykset kuulostavat jo räppäri-kuoronjohtajankin korvaan hyvältä.

Lahti jatkaakin Kuorosodassa

Nelonen on päättänyt mitätöidä viime sunnuntain Kuorosota-lähetyksen äänestystuloksen teleoperaattoreiden ongelmien takia. Tämän myötä jo tippunut räppäri Aste ja Lahden kuoro palaavat mukaan kisaan tulevana sunnuntaina.

Tuula Rautkivi ja Ari-Pekka Mälkiä ovat mukana räppäri Asteen joukoissa Kuorosodassa.

Räppäri osaa johtaa kuoroa

Kuorosodassa ensimmäistä kertaa sunnuntaina joukkojaan luotsannut lahtelaisräppäri Aste kerää kehuja laulajiltaan. Epäilijät pohtivat alkuun, miten räppäri voi johtaa kuoroa. Lahden kuoron mukaan Aste hoiti tehtävänsä paremmin kuin hyvin. Tulevissa koitoksissa lahtelaisporukalla on vain yksi tavoite: voittaminen.

Brädi ja Aste

Alussa oli porukka ja hyvä meininki

"Me tartutettiin hiphop-kipinä moneen nuoreen Lahdessa", muistelee Brädi-nimellä tunnettu artisti Kari Härkönen. Brädi kuului ensimmäisiin lahtelaisiin hiphop-artisteihin 90-luvun lopulla. Lahdella on edelleen merkittävä maine hiphop-kaupunkina.