Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jalasjärveläinen tuubisti valittiin EU-orkesterin kiertueelle

20-vuotias Ilkka Marttila vakuutti valitsijat koesoitolla.

Ennätyksellinen tuubisti Harri Lidsle – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

Onnittelemme syntymäpäivänä 25. tammikuuta!

Levyjä soittava kone ja muita ihmeitä. Avaruusromua 18.6.2017

Voiko levysotinta oikeasti käyttää soittimena?

Kysymyksiä lääkärille vuoden alkupuoleksi, tai vain insinöörille (vuoden alkupuoleksi)

Lehmien satakerta-huijaus & muuta tuubaa koulusta "opittuna"

Tuuballa pääsee harvoin orkesterin solistiksi – nuorilla solisteilla tänä iltana näytön paikka RSO:n konsertissa

Yhdeksän nuorta muusikkoa eri puolilta Suomea esiintyy tänään perinteikkäässä Radion Sinfoniaorkesterin Nuorten solistien konsertissa. Yksi heistä on jalasjärveläinen Ilkka Marttila, jonka tie RSO:n eteen käy harvinaisen soolosoittimen tuuban kera.

Yhdeksän nuorta esiintyy RSO:n solistina 30.11.

RSO:n Nuorten solistien konsertti 30.11.

Lyhyitä ja keskilyhyitä ajatuksia, jotka tulivat päähän tälle

Kajo miettii mm puhallinmuusikkojen naruttamista nippuihin

Valtion tapoja ärsyttää tahallaan [Osa 7^(N!+1) ]

"Suolattiinko" Kouvola-asian todistajat?! Mikä kalisee! Ym!

RSO:n Nuoret solistit valittu

Nuoret solistit valittu

Tuuba

RSO:n tuubansoittaja Anders Eikefjord Hauge kertoo tuubasta.

Kiitollisuuden aiheita tänään

Kajo miettii, mistä voi olla kiitollinen esim. tänään.

Musiikkileirillä harjoitellaan hartaasti sinfonioita – "Stemmat soivat päässä aamusta iltaan"

Kälviän musiikkileirin 160 osallistujaa pääsevät kymmenen päivän ajan soittamaan huippuopettajien johdolla. Musiikin ohella tärkeää on myös ilonpito hyvän porukan kesken.

Jos haluat lapsesi musiikkiopistoon, valitse fagotti

Piano on säilyttänyt kestosuosikin aseman musiikkiopistoon pyrkijöiden keskuudessa. Sitä on myös vaikein päästä opiskelemaan. Sen sijaan useita puhaltimia pääsee soittamaan huomattavasti helpommin. Musiikkiopiston pääsykoetta varten voi treenata lauleskelemalla.

Lieksan Vaskiviikon toivekonsertissa soivat rakkauslaulut

Lieksan Vaskiviikolla järjestetään jälleen toivekonsertti, johon kansa saa toivoa haluamaansa musiikkia. Tänä vuonna "Niin minä neitonen sinulle soitan - serenaadeja rakkaalle" -konsertissa kuullaan puhaltimille sovitettuja rakkauslauluja.

Kodittomien jalkapalloa ja moottorisahataidetta pyörätuolissa – Tampereella rikottiin rajoja

"Taide on kanssakäymistä ja hyvinvointia, johon kaikilla pitäisi olla oikeus" - todettiin esteettömän taiteen tapahtumassa

Uusi torviseitsikko herättää henkiin vanhan torviseitsikkoperinteen

Paikkallisista ammattimuusikoista koostuva Karjala seitsikko konsertoi lauantaina Lappeenrannassa. Solistina on laulaja-laulunopettaja Kirsi Rissanen

Video: Nenäpäivä-bändi opetti koululaisille rentoa hyväntekeväisyyttä

Yle Etelä-Karjalan Nenäpäivä-joukko kiersi tänään maakuntaa esiintymässä sadoille koululaisille. Tapahtumissa koululaisille kerrottiin keräyksestä ja annettiin mahdollisuus oppia hauskaa hyväntekeväisyyttä.

Sananen – Me ollaan nuoriso

Ihminen elää nykyisin todella vanhaksi. Se on kuvana hyytävä. Meidän pelastuksemme on, että nuoruus tulee meille takaisin, noin viisikymppisenä. Tunne on aito ja ihana.

Sananen - Pidennän työviikkoani minuutilla

Työajan pidentäminen on yhtä tarpeellista kuin ihmisen pidentäminen. Työajan paksuntaminen, henkisesti, olisi paljon hyödyllisempää.

"Kulttuurin tarjoaminen on tasa-arvotyötä"

Kulttuurityöstään Pro Kainuu -palkinnon saanut Esa Ronimus iloitsee siitä, että hän on nähnyt tuuban muutoksen kömpelöstä soittimesta instrumentiksi, jolle kirjoitetaan enemmän sävellyksiä. Virikkeiden tarjoamista nuorille ja vanhuksille hän pitää tasa-arvoasiana.

Tuuba soi Vuoksenniskalla – Nenäpäiväbändin kiertue alkoi Imatralta

Keräystapahtumia pidetään muun muassa Lappeenrannan Oleksilla, Joutsenon K-Market Piranassa sekä Imatralla Vuoksenniskalla ja Mansikkalassa marketeissa. Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi.

Vaskiviikko etenee leppoisasti Lieksassa

Pihasoitto keräsi jälleen huikean yleisön. Maanantaina satapäistä yleisöä viihdytti Lieksan Nuorisopuhallisorkesteri Minna Kajanderin johdolla.

Norjalaistähti ja Eput vetävät Lieksan Vaskiviikolle

Lieksan Vaskiviikko on täydessä vauhdissa, vaikka virallinen avajaiskonsertti onkin vasta perjantaina illalla. Vaski Areenan torstainen avaaja Mikko Alatalo kokosi puolitoistasataa kuuntelijaa.

Kovatasoiset kilpailijat saapuvat Vaskiviikolle

Vaskiviikon vilinä alkaa näkyä Lieksassa. Tiistaina kaupunkiin saapuu vajaat 30 kansainväliseen tuubakilpailuun osallistuvaa soittajaa. Kilpailu käynnistyy torstaiaamuna. Vaskiviikon avajaiskonsertti pidetään perjantaina Lieksan kirkossa.

Hyvää mieltä ja tuhannelle malariaverkkoja!

Yle Etelä-Karjala jakoi Nenäpäivänä kasapäin hyvää mieltä ja kannusti kansaa lahjoituksiin. Keräyslippaisiin ja nenätiimin tilille karttui yli 4000 euroa!

Nenäpäiväorkesterilla on perjantaina kunnon keikkaputki

Etelä-Karjalan radion toimittajat Petri Kivimäki ja Vesa Winberg kiertävät esiintymässä Etelä-Karjalassa tuuban ja kitaran kanssa.

Tilaa Etelä-Karjalan Radion bändi nenäpäiväkeikalle!

Etelä-Karjalan Radion nenäpäiväbändi tulee 9. marraskuuta esiintymään teille. Tilaa bändi keikalle ilmaiseksi.

Luosto Classic soi 10. kerran

Tänä vuonna Luosto Classicin pääesiintyjä on Ison-Britannian yleisradioyhtiön maailmankuulu sinfoniaorkesteri BBC Philharmonic Orchestra. Sodankylän Luostolla myös hassutellaan musiikin parissa; siitä pitää huolen ainakin Suomen tuubayhtye.

Monitoimihallista piristysruiske Lohtajalle

Maanantaina käyttöön otettu Lohtajan monitoimihalli saa kehuja kyläläisiltä. Monitoimitalo houkuttelee eri lajien pariin lisää harrastajia. Monitoimitalon ensimmäinen tapahtuma oli Tuubakimalainen-koulukonsertti.

Oulun lentoaseman laajennus otettiin käyttöön

Oulun uusittu lentoasema on avannut ovensa tänä aamuna. Oulun lentoasema kasvaa laajennuksen myötä rutkasti, sen kautta voi jatkossa matkustaa 1,5 miljoonaa ihmistä.

Kiia Kuittisen soitin on baritonitorvi

Joensuulaislähtöinen Kiia Kuittinen nauttii täysin siemauksin Lieksan Vaskiviikkojen annista. Kiia on yksi tämänvuotisen teemasoittimen, baritonitorven puhaltajista. Tällä hetkellä Kuittinen opiskelee Mikkelissä, joten soittoharrastus on vaihtunut Joensuun puhallinorkesterista Mikkelin puhallinorkestereihin.

Vaskimusiikki soi taas Lieksassa

Puhallinmusiikin rakastajilla on jälleen aihetta erityiseen riemuun, kun Lieksan Vaskiviikko käynnistyy tänään perjantaina. Esiintyjiä Vaskiviikolle saapuu kotimaasta ja ulkomailta, ja järjestäjät odottavat kävijämäärän kipuavan yli 13 000:n.

Ei mitään tuubaa - saksalaiset löysivät ystävänsä puhallinmusiikin kautta

Eurajoen kunnalla on poikkeuksellisen vireää ystävyyskaupunkitoimintaa saksalaisen Weernerin kunnan kanssa. Jo yli kolme vuosikymmentä kestäneeseen perinteeseen on sisältynyt sekä ruumiin että hengen kulttuuria. Ystävyyskaupunkitoiminta onkin esimerkiksi Eurajoen nuorisosoittokunnalle iso asia.

Vaskisoitinkilpailu kokoaa runsaasti japanilaissoittajia

Lieksan Vaskiviikolla järjestettävään kansainväliseen vaskisoitinkilpailuun saapuu yli neljäkymmentä soittajaa. Heinäkuussa kuultavan eufoniumkilpailun osallistujat edustavat yhtätoista kansallisuutta.

Tuubakimalainen pörrää juhlalukemilla

Lahden kaupunginorkesterin lasten- ja nuortenkonsertilla, Tuubakimalaisella riittää kysyntää. Vaskisoittimia esittelevää konserttia on esitetty vuosien saatossa niin Lahdessa kuin muuallakin jo 300 kertaa eikä loppua näy. Soitttamisen ja tarinoiden lomaan on ujutettu myös vakavampaa sanomaa.

Käyrätorven mestari löysi soittimensa kokeilemalla

Helsinkiläinen Ville Hiilivirta on voittanut Lieksan Vaskiviikkojen kansainvälisen käyrätorvikilpailun. Hiilivirran työpaikka on Helsingin kaupunginorkesterissa käyrätorven äänenjohtajana, mutta Lieksan voitto saattaa tuoda uralle myös uusia kuvioita.

Viileä norsu käy helteellä kuumana

Norsuni Abu Simppeli käy kuumana. Se johtuu näistä säistä, yleensä fantti on ihan viilee. Ennen kaikkea siksi, että sillä on kaiket päivät pää syvällä jääkaapissa.

Rakuunaseitsikko vaalii vanhaa torviseitsikkoperinnettä

Lappeenrannan rakuunasoittokunnan soittajat kaivoivat vanhat seitsikkonuotit arkistoista ja perustivat perinteisen torviseitsikon. Nyt vanhat sävelet soivat uusilla torvilla.

Marko Haavisto on eräänlainen virkamies

Jotta Haavisto kykenee tekemään lauluja, hänellä pitää olla säännöllinen työaika ja työhuone. Inspiraation odottelun sijaan hän menee aamulla työhuoneeseen ja aloittaa kirjoittamisen. Tuuban kirjoittamisen lomassa syntyy tärkeitä sanoja ja rivejä. Työpäivä saattaa mennä jammailuksi tai lukemiseksi, mutta sekin on hyödyllistä.

Lahti täynnä tuubaa ja pasuunaa

Matalien vaskisoitinten taitajat kokoontuvat viikonloppuna Lahteen. Mukana on tuuban ja pasuunan soiton kotimaiset huiput, sekä lukuisia ulkomaisia soittajia.

Kvintettikilpailun voitto Espanjaan

Lieksan kansainvälisen vaskikvintettikilpailun on voittanut espanjalainen The Mediterranean Chamber Brass. Toiseksi sijoittui The New Brass Quintet Venäjältä.

Viskurit ja Ville Ojanen soivat uusilla levyillä

Raila Järvelän luotsaama Keski-Pohjanmaan konservatorion jousisoitinryhmä Viskurit äänitti levyllisen monipuolista musiikkia. Myös kaustislaislähtöinen Ville Ojala esitteli festivaaleilla uuden tallenteensa.

Lieksan Vaskiviikon kilpailijat selvillä

Lieksan Vaskiviikon kansainväliseen kilpailuun on valittu kuusi yhtyettä. Alkukilpailu järjestetään heinäkuun 25. päivä Brahe-salissa, ja kilpailun finaali on 29. päivä Lieksan kirkossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle