Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sinisiä kukkia on pellon laidalla. Takana maatilarakennuksia. Aurinko paistaa.

EU:n maaseuturahoitus kasvattaa Varsinais-Suomen ruoka-aitan painoarvoa

Maaseuturahoituksen arvo on 38 miljoonaa euroa. Ely-keskuksen tavoitteena on uudistaa maakunnan ruoka-aittaa kehittämällä alkutuotantoa ja elintarvikkeiden jatkojalostusta.

Grafiikka näyttää energiatuet yrityksille vuosina 2020-2022. Vuonna 2020 energiatukia maksettiin työ- ja elinkeinoministeriön mukaan 253 miljoonaa euroa, vuonna 2021 359 miljoonaa ja vuonna 2022 398 miljoonaa euroa.

Voitolliset energiafirmat saavat suuria summia valtion tukea – veronmaksajat tukevat puun polttoa miljoonilla vihreän siirtymän nimissä

Kaikki voivat tutkia yritystukien määrää ja saajia uudesta nettipalvelusta. Yle testasi TEMin tietopalvelua ja löysi suurimmat energiatukien saajat.

Ylen kolumnisti Jari Ehrnrooth studiomuotokuvassa.

Jari Ehrnroothin kolumni: Sosiaalitukia ja yritystukia on perattava roimasti

Velkakriisi ratkeaa purkamalla valtioriippuvuutta ja kannustamalla ihmiset itse rakentamaan elämäänsä. Korjausliikkeen on katettava niin sosiaalituet kuin yritystuetkin, esittää Ehrnrooth.

Henkilö käyttää kulmahiomakonetta.

Kysely: Talouden sopeutustoimista vain yritystukien karsiminen saa enemmistön tuen

Kunnallisalan kehittämissäätiö Kaksin kyselyssä yritystukien karsimisen hyväksyi sopeutuskeinoksi kolme viidesosaa vastaajista.

Tumma-asuinen nainen katsoo ulos ikkunasta.

Osa yritystuista on haitallisia ja jarruttaa kehitystä, sanovat asiantuntijat – ekonomisti purkaisi tukia metelistä piittaamatta

Yle kysyi ekonomisteilta haitallisista ja huonoista yritystuista. Yritystukea jaetaan vuosittain miljardeja euroja.

Vuosaaren satama Helsingissä 27. lokakuuta 2022.

Yhdysvaltain miljardit houkuttavat: Lähes viidennes isoista suomalaisyrityksistä harkitsee investointien siirtämistä – EU-maat eripuraisia

EU:n ja Yhdysvaltain kisa yritystuista voi johtaa EU:n jäsenmaiden väliseen kilpailuun, jossa Suomen ja muiden pienten maiden yritykset häviävät.

Yleiskuva vuosaaren satamasta, synkät sadepilvet taustalla

Yritykset voivat saada apua tuotteidensa kuljetusmaksuihin pian myös Etelä-Karjalassa – valtio tukee syrjäseutujen yrityksiä 6,3 miljoonalla

Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden yritykset voivat saada avustusta tuotteidensa kuljetuskustannuksiin.

Myytäviä kuroma-autoja autoliikkeen pihalla.

Kymmenesosa Valtiokonttorin myöntämästä polttoainetuesta pohjalaismaakuntiin – Etelä-Pohjanmaa aktiivisin hakemusten suhteen

Kuljetusalan yritykset voivat marraskuun ajan hakea tukea valtiolta polttoainekustannusten nousun takia. Yli 900 pohjalaisyritystä on hyödyntänyt mahdollisuuden.

Paperirullia tulee pituusleikkurista.

Valtio myönsi Jämsälle kolme miljoonaa euroa yrityselämän kehittämiseen

Kyse on rahoituksesta, jota myönnetään alueille, joita on kohdannut äkillinen rakennemuutos. Jämsässä noin 500 ihmistä menetti työpaikkansa, kun metsäyhtiö UPM sulki Kaipolan paperitehtaan alkuvuonna 2021.

Jälleen yksi järjestelmäfarssi -  mikä ihme on EURA 2021?

Yli 900 yritystä jäänyt ilman tukia tietojärjestelmän ongelmien takia – yrittäjät eivät uskalla puhua asiasta julkisuudessa

Työ- ja elinkeinoministeriön tilaama uusi tietojärjestelmä on ollut keskeneräinen pian vuoden ajan. Yrittäjät ympäri Suomen odottavat tukipäätöksiä voidakseen kehittää yrityksiään.

Harmaantunut liikemies seisoo sinivalkoisen Uniper-kyltin edessä, toimittajien mikit osoittavat eri suunnista hänen eteensä.

Analyysi: Uniperilla on eniten syytä tyytyväisyyteen – suomalaisten sananvalta Fortumin tytäryhtiössä vähenee

Suomalaiset välttivät uuden laskun Uniperin ongelmista, mutta edessä voi olla vielä vaikeita tilanteita. Perjantain sopimuksen piru piilee yksityiskohdissa, taloustoimittaja Anna Karismo kirjoittaa.

Ilmakuva Heinolasta

Päijät-Hämeen pohjoisosan yrityksille tulee mahdollisuus nykyistä korkeampiin EU-tukiin

Hallitus päätti torstaina aluetukien jakoperusteista. Tuilla pyritään tasaamaan eroja alueiden kehityksessä.

Jämsän Keskuskatu.

Jämsä iloitsee pääsystä EU:n korkeampaan tukiluokkaan - "Suuri merkitys yritysten investoinneille", sanoo elinvoimajohtaja Anna-Liisa Juurinen

Lisäksi Joutsan, Keuruun ja Saarijärven-Viitasaaren seutukunnat saavat jatkossa muita enemmän taloudellista tukea.

Eteläpohjalaisia yrityksiä ei löydy isoimpien koronatukien saajien joukosta

Helsingin Sanomat on tutkinut suomalaisten yritysten eri tahoilta saamia koronatukia parin vuoden ajalta. Eteläpohjalaiset eivät ole mukana suurimpien tukien saajien joukossa. Pohjanmaalta löytyy myös isompia tuen saajia.

Arsen Khousnutdinov Varkauden akkutehtaalla (European Batteries).

Pienen kaupungin akkutehtaan piti valloittaa maailma, mutta pieleen meni – venäläiset liikemiehet vedättivät kaikkia ja suomalaiset menettivät miljoonia

Suomi olisi voinut olla sähköautojen akkujen edelläkävijä maailmassa, mutta valtiolta ja sijoittajilta loppui usko. Ruotsalaiset lähtivät akkubisnekseen takamatkalta, mutta käärivät nyt miljardeja euroja.

Rekka parkissa. Rekan led-valot loistavat pimeässä.

Vaikeuksissa olleelle kuljetusalalle tulossa 75 miljoonan euron tuki – jakeluvelvoitetta ei pienennetä

Kuljetusyritykset voivat saada tukea alkuvuonna kohonneisiin kustannuksiin. Alan etujärjestö pitää toimia riittämättöminä.

Hartolan taajaman liikennemerkki helmikuussa 2021

Neljä Päijät-Hämeen kuntaa saamassa korotettua aluetukea investointeihin

Hartola, Heinola, Padasjoki ja Sysmä ovat pääsemässä korotetun EU-aluetuen piiriin.

Paperirullaa siistitään liittämistä varten.

Joutsan, Jämsän ja Keuruun seudun yrityksille luvassa nykyistä enemmän tukieuroja – Keski-Suomella vahva edustus ministeriön esittämällä tukialuekartalla

Yli puolet Keski-Suomen kunnista on pääsemässä lähivuosiksi korkeamman yritystuen piiriin. Työ- ja elinkeinoministeriö esittää kakkostukialueeksi Joutsan, Jämsän, Keuruun ja Saarijärvi-Viitasaaren seutukuntia. 

Valtiokonttorin kyltti ovessa.

Eikö koronan kustannustuki kiinnosta vai ollaanko Lapissa vain hitaita – viidennen hakukierroksen puolivälissä tehty vasta 20 hakemusta

Koronarajoitusten kustannusten kompensoimiseen tarkoitettu valtion tuki on tällä kierroksella suunnattu erityisesti majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-aloille. Puolivälissä oleva viides hakukierros on saanut Lapin yrityksiä hitaasti liikkeelle.

Henkilö näyttää suoraan kameralle puhelintaan, jossa näkyy koronatodistus.

Jos koronapassi laitetaan tiistaina hyllylle, tarkoittaa se yrityksille maksettavien lisätukien säästämistä muista kuluista

Hallitus päättää huomenna tiistaina hyllytetäänkö koronapassi ja turvaudutaanko uusiin kokoontumisrajoituksiin. Se johtaisi uusiin tukipotteihin yrityksille.

En person som betalar pengar åt en anställd

Etelä-Savoon kahdeksan miljoonaa valtionkonttorin koronatukea – hakeneita yrityksiä yli 700

Valtiokonttorin kustannustukea on jaettu nyt neljä kertaa. Tukea myönnettiin yritykislle joiden liikevaihto on koronan takia tippunut 30 prosenttia.

Yrittäjä Harri Westerberg huolestuneen näköisenä Savonlinnan satama-alueella.

Veneilijöiden polttoainejakelu uhkaa loppua Savonlinnan keskustassa – kiistaa luvituksesta ja työn maksajasta

Savonlinnan keskustan alueella on yksi veneilijöiden polttoainejakelupiste. Sen toiminta saattaa pian loppua, mikäli yrittäjä ja kaupunki eivät pääse sopuun.

Lehmiä navetassa Sonkajärvellä.

Maaseudun pienyrityksille avustusta uusiutuvaan energiaan

Tukea voi saada esimerkiksi aurinkopaneeleihin tai ilmalämpöpumppuihin.

henkilökuva

Koronatukia on jaettu jo miljardeja suomalaisfirmoille – tarkastusviraston tyly arvio: Tukea meni yrityksille, jotka eivät olisi tukea tarvinneet

Kustannustuen neljännen ja toistaiseksi viimeisen kierroksen haku päättyi syyskuun lopussa. Kaikkiaan suoria koronatukia on maksettu yrityksille viime ja tänä vuonna noin 2,4 miljardilla eurolla. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan koronatukien kohdentamisessa ei onnistuttu erityisen hyvin. VTV katsoo, että nyt olisi aika katsoa myös muitakin yritystukia kriittisesti.

Polttoturvetta kasoissa pressun alla turvetuotantoalueen laidalla.

Etelä-Pohjanmaa selviytyi voittajana EU-rahanjaossa – energiaturpeen tuotannon alasajon tukia tulossa yli 30 miljoonaa

Etelä-Pohjanmaan erityispiirteet huomioitiin vihdoin ja maakunnan rahoitusosuus nousee miljoonilla euroilla. Uusi JTF-rahasto tuo turvetuotannosta luopumiseen helpotusta.

Lähes autio Mall of Tripla maaliskuussa 2021.

Yli tuhat yritystä on joutunut palauttamaan koronatukia – monta sataa firmaa käytti rahaa tukisääntöjen vastaisesti

Ely-keskukset ja Business Finland maksoivat koronatukea yritysten kehittämishankkeisiin yhteensä noin 1,3 miljardia euroa. Tukia ei saanut käyttää esimerkiksi vuokriin tai uusien laitteiden ostamiseen.

Ravintola Rouxin ulkoseinä

Hämäläisyritykset saivat yli 5 miljoonaa euroa tukea valtiolta koronasulkujen takia

Avustuksia saivat yritykset, jotka menettivät keväällä 2021 tuloja koronasulkujen takia.

Keltainen taksikyltti taksin katolla.

Pohjois-Savon yritykset ovat saaneet valtion koronatukea yli 12 miljoonaa euroa

Kustannustuen kolmas hakukierros päättyi viikko sitten. Euroissa mitattuna eniten tukea on jaettu kuljetusalan yrityksille ja toiseksi eniten urheilutoimintaan sekä huvi- ja virkistyspalveluihin.

Noutopöytä Luckiefun´s ravintolassa

Pohjois-Karjalan yritykset ovat saaneet valtion koronatukea yli 5 miljoonaa euroa

Alle puolet tukea hakeneista yrityksistä on saanut rahaa. Euroissa mitattuna eniten tukea on jaettu ravintola- ja matkailualan yrityksille.

Kuvassa näkyy kielto- ja varoitusmerkkejä sekä kulkuportti tehdasalueelle.

Hallitus on myöntänyt Kemi-Tornion rakennemuutoksen hoitoon kaksi miljoonaa euroa – kokonaisrahoitus lähes 13 miljoonaa euroa

Kemin elinkeinojohtaja Mervi Nikander korostaa, että alueen yritysten on oltava nyt hereillä. Rakennemuutos ja siihen myönnettävät tuet tarjoavat mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen.

Meeri Huovila ja Aino Heinonen keppihevoskerhossa

Lukiolaistytöt perustivat kepparikerhon lapsille 350 eurolla – monet nuoret ryhtyvät nyt kesäyrittäjiksi: "Kirjanpito ja laskut ovat vähän tylsiä juttuja"

Korona-aika on saanut useat nuoret koettamaan kesäyrittäjyyttä. Kotka myönsi seitsemälle eri liikeidealle 350 euron kesäyrittäjyystuen. Kaupunkien lisäksi nuoret voivat saada yritystukea myös 4H-kerhoilta.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Koronatuki ja suuret lupaukset: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus

Ainoa kauppakeskuksen ravintolakerooksen pöydät poissa käytöstä.

Suomi jakoi koronatukia yrityksille väärässä järjestyksessä – "Kriisin alussa olisi pitänyt panostaa suoriin tukiin", toteaa tutkijaryhmä

Yritystukien tutkimusjaoston mukaan yritykset olisivat tarvinneet kriisin alussa suoria tukia ja vasta myöhemmin kehittämisavustuksia.

Kahdenkymmenen senti kolikoita pinossa.

Etelä-Savossa Leader-rahaa ei jää käyttämättä – nyt jaossa 1,25 miljoonaa

Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kunnissa osataan hakea Leader-rahaa.

Paperirullasta otetaan poikkiratanäytettä.

Yritystukien käyttö on edelleen vähäistä Kaipolan jälkihoitoon keskittyvässä Jämsässä - "Tuet eivät taivu yritysten tarpeisiin"

Jämsäläisyrityksille elokuun loppuun saakka varattua yritystukea on käyttämättä vielä 2,5 miljoonaa euroa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rovaniemellä yritysten korona-avustuksia myönnetty nyt 25 miljoonaa euroa – seuraava haku kahden viikon päästä

Business Rovaniemi on koonnut yhteenvedon, josta käy ilmi Rovaniemelle myönnettyjen korona-avustusten kokonaismäärä.

Miesten vaatteita Stockmannissa, Helsingin tavaratalossa.

Hallitus sorvaa uutta tukea liikkumisrajoituksista kärsiville yrityksille – tukipaketin loppusummaksi arvioidaan satoja miljoonia euroja

Työ- ja elinkeinoministeriö on laskenut, että pääkaupunkiseudun kaupat menettäisivät miljardi euroa viikossa liikkumisrajoitusten takia.

Janne Saarikivi

Janne Saarikiven kolumni: Korona muistutti taas siitä, että kulttuuri on kaikkein halvinta, vaikka lopulta vain se on korvaamatonta

Hallituspuolueet suhtautuvat näennäisen kriittisesti lentämiseen ja myönteisesti kulttuuriin. Entä mitä ne tukevat, kysyy Janne Saarikivi. Kolumnin voi myös kuunnella.

Nesteen Naantalin jalostamon autio pääportti.

Hallitus antoi Naantalille rakennetukirahoitusta reilut puoli miljoonaa euroa

Rahoitus kohdistuu uusia korvaavia työpaikkoja luoviin pk-yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin.

Viisi mieshenkilöä

Koronaluvut kasvavat ja hallitus kiristää elinkeinoelämän rajoitustoimia – Pitäisikö työmarkkinapomojen harkita jälleen kriisipakettia?

Viime keväänä työmarkkinajärjestöt sopivat kriisipaketista, jolla helpotettiin yritysten lomautuksia ja alennettiin lähes miljardilla työeläkemaksuja.

Suljettu-kyltti ravintolan ovessa.

Ylen tiedot: Hallituksen tarkoituksena on käsitellä ensi viikolla sulkutoimista johtuvia yritystukia – korvauksia voisi hakea huhtikuussa

Hallitus on päättänyt viime viikkojen aikana muun muassa ravintoloiden ja yksityisten harrastuspaikkojen sulkemisesta.

Autoliikennettä Jämsän Keskuskadulla.

Hallitus lupasi Kaipolan tehtaan menettäneelle Jämsän seudulle miljoonien elpymistuet, mutta korona vei yritysten kyvyn investoida

Jämsä toivoo valtiolta nyt sellaista investointitukea, jota myös kaupunki voi hyödyntää työllisyyttä edistävissä hankkeissaan.

Ilmakuva Joroisten keskusta joulukuussa 2020.

Miljonääri aikoo rakennuttaa Joroisiin oman "Löylyn" ja luksusmökkikylän – kunta toivoo nousevansa matkailukartalle

Rakennuslupa on myönnetty myös sisäurheiluhallille sekä pesulalle hotellitekstiilejä varten.

Viidenkymmenen euron seteleitä

Ely-keskus tuki viime vuonna kehittämistä Hämeessä lähes 80 miljoonalla eurolla – yritystuilla kysyntää

Eniten rahaa käytettiin työllisyyden edistämiseen ja maatilojen kehittämiseen.

Suljettu ravintola-alue Espoon Tapiolassa.

Yrittäjät joutuvat maksamaan koronatukea takaisin – ely-keskusten omasta virheestä tuhansien eurojen tappiot: "Sen, minkä piti auttaa, olikin naula arkkuun"

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ely) on myöntänyt yritystukea virheellisesti vastoin omaa ohjettaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle