Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisin hälytysvalo

Oulun Korvenkylässä ammuttiin asunnon pihalla

Ampuminen ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja. Poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä.

Pohjanmaan poliisilaitoksen Kaustisen yksikön ulko-ovi.

Pietarsaaren Isokadun surman tutkinnassa on ilmennyt uusi käänne – tapaus on toimitettu takaisin poliisille lisätukimuksia varten

Rikoskomisario Ove Storvallin mukaan poliisi lisää resursseja syyttäjän pyytämien tietojen tarkistukseen hyvissä ajoin ennen tapauksenkäsittelyä hovioikeudessa.

Stefan Löfven.

Ruotsin väistyvä pääministeri Stefan Löfven Ylen haastattelussa: Keskiluokan on kannettava vastuu ampumisväkivallasta – huumeiden viihdekäyttö vahvistaa jengejä

Vallasta luopuva pääministeri Stefan Löfven osoittaa Svenska Ylen haastattelussa sormella myös edeltäjiään, jotka ovat leikanneet veroja ja yksityistäneet palveluja. Hän lupaa poliisille resursseja ja rikollisille ankarampia rangaistuksia.

Kukkia ja kynttilöitä Halyna Hutchinsin kuvien edessä.

Baldwinille ladatun aseen antanut apulaisohjaaja kommentoi ampumistapausta ensimmäistä kertaa julkisesti – kertoo olevansa "järkyttynyt ja surullinen"

Apulaisohjaaja David Halls on aiemmin myöntänyt viranomaisille, ettei tarkistanut kunnolla näyttelijä Alec Baldwinille ojentamaansa asetta.

Alec Baldwin.

Surmaluoti löytyi lopulta ohjaajan olkapäästä – viranomaiset kertoivat lisätietoja Alec Baldwinin turmaelokuvan ampumistapauksesta

San Fen viranomaiset pitivät keskiviikkona tiedotustilaisuuden Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneesta ampumisesta. Viranomaisten mukaan on aikaista arvioida, tullaanko kuvaaja Halyna Hutchinsin hengen vaatineesta ampumisesta nostamaan syytteitä.

Poliisiauto ajaa hämärässä. Kuvattu takaa.

Kahdelta nuorelta vietiin tiistai-iltana matkapuhelimet uhkaamalla – poliisi tutkii Rauhalan tapahtumia törkeänä ryöstönä

Kahdelta nuorelta ryöstettiin matkapuhelimet uhkaamalla tiistai-iltana Kotkan Rauhalassa. Poliisi tutkii asiaa.

Tuntematon Sotilas -elokuvan kuvaukset. Aku Louhimies ohjaa kuvauksia.

Tuntemattoman sotilaan asevastaava: Ammattilaisen läsnäollessa ampumistragedian ei pitäisi olla mahdollinen – sooloilu voi olla turvallisuusriski

Asevastaavan tehtävä on vastata aseiden kuljetuksesta, käsittelystä, näyttelijöiden ja työryhmän jäsenten perehdyttämisestä ja heidän kuulonsa suojaamisesta.

Hämeenlinnalainen Karhuntie 18:a julkisivu ja etupihaa.

Esiselvitys poliisin aseenkäytöstä Hämeenlinnassa jatkuu rinnan KRP:n tutkinnan kanssa

Esitutkintaa poliisin aseenkäytöstä ei ole aloitettu. Esiselvitykset aseenkäytöstä valmistunevat jo viikon, parin kuluttua. Poliisi on kuullut Hämeenlinnan ampumatapaukseen liittyen yli kymmentä henkilöä.

Poliisin hälytysvalo

Police officer shot in Hämeenlinna

Officers returned fire "to stop a dangerous person". The police officer who was shot has been released from hospital.

Poliisin hälytysvalo

Poliisia ammuttiin tehtävän yhteydessä Hämeenlinnassa – poliisilla ei hengenvaaraa

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii tekoa epäiltynä murhan yrityksenä. Aseenkäyttötilanne tapahtui Hämeenlinnassa myöhään perjantai-iltana. Poliisi on päässyt sairaalasta eikä hänellä ole hengenvaaraa.

Aseistautunut mies hyökkäsi torstaina ruokakauppaan lähellä Memphisiä

Ampumavälikohtaus ruokakaupassa Yhdysvalloissa – kaksi kuollut ja useita haavoittunut

Aseistautunut mies hyökkäsi torstaina ruokakauppaan lähellä Memphisiä Tennesseen osavaltiossa.  Hyökkääjä ampui kolmeatoista henkilöä ennen kuin surmasi itsensä.

En stor byggnad med stora glasfönster.

Lapsi näki ammutun isänsä kerrostalon ikkunasta – kahta syytetään 27-vuotiaan miehen murhasta Järvenpäässä

Kahdelle kolmekymppiselle miehelle vaaditaan elinkautisia vankeusrangaistuksia 27-vuotiaan perheellisen miehen murhasta Järvenpäässä. Syytetyt kiistävät murhan. Teon taustalla oli 150 euron suuruinen pieleen mennyt huumekauppa.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Miestä ammuttiin jalkaan sunnuntaina asunnossa Kirkkonummella

Uhri on sairaalahoidossa, eikä hänellä ole hengenvaaraa. Rikoksesta epäiltynä on kirkkonummelainen mies, joka otettiin teon jälkeen kiinni.

Polisiista selkäkuva

Käräjäoikeus on vanginnut kolme epäiltyä Kuopion Inkilänmäen ampumistapaukseen liittyen

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut yhteensä kolme henkilöä tapaukseen liittyen. Ampumisvälikohtaus tapahtui Kuopion Inkilänmäellä viime perjantaina. Miestä ammuttiin molempiin jalkoihin.

Poliisin hälytysvalo

Nainen haavoittui luodista Sipoossa sunnuntaina – ampujasta ei toistaiseksi ole tietoa

Ampuminen tapahtui ulkona, mutta tarkempia tietoja paikasta ei kerrota. Poliisi selvittää, oliko kyse tahallisesta ampumisesta vai tapaturmasta.

Poliisiauto Itä-Suomen poliisilaitoksen pihalla

Poliisin virka-autoa ammuttiin Kuopiossa poliisiaseman parkkipaikalla

Poliisin siviilimallinen pakettiauto oli parkissa poliisiaseman Niiralankadun puoleisella parkkialueella eilisestä iltapäivästä tähän aamuun. Sillä välillä autoa on ammuttu. Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja.

Heidi Foxell med glansig blick.

Työtehtävässä haavoittunut poliisi Heidi Foxell tietää, miltä tuntuu maata sairaalassa ammuttuna: "Jokainen laukaus jättää ikuiset jäljet"

Ruskolla sattunut poliisin ampumistapaus on nostanut Heidi Foxellin muistot omasta haavoittumisestaan Hyvinkäällä taas pintaan.

Poliisin julkaisema kuva vesijetistä, jolla ammutuksi tullut liikkui.

Poliisi saanut puolenkymmentä havaintoa Virroilla sattuneesta vesijettiampumisesta – lisää vinkkejä sinisellä vesiskootterilla liikkuneesta kaivataan

Epäilty ampuminen tapahtui Toisveden länsirannalla, Herraskylän kanavan pohjoispuolella lauantaina noin kello 14:n aikaan.

"Loppu aseväkivallalle"-lappu ruumisauton ikkunassa.

Yhdysvalloissa lasten leikit ja naapuruston juhlat katkeavat yhä useammin tappaviin laukauksiin – ammuskelut lisääntyneet korona-aikana

Viime vuonna Yhdysvalloissa ammuttiin hengiltä lähes 20 000 ihmistä. Tänä vuonna tapettuja on jo lähes 11 500, joten vuodesta on tulossa uhrimäärällä mitattuna pahin sitten 90-luvun alun.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Yksi henkilö loukkaantui ampumavälikohtauksessa Alajärvellä

Alajärvellä ammuskeltiin tänään tiistaina päivällä. Yksi henkilö loukkaantui. Hänet on toimitettu sairaalahoitoon. Poliisi on ottanut kiinni muutamia henkilöitä.

Hollantilainen tutkiva toimittaja Peter R. de Vries.

Tunnettua hollantilaista toimittajaa ammuttiin päähän Amsterdamissa, poliisi ottanut kiinni kolme epäiltyä

Päähän ammutun 64-vuotiaan Peter R. de Vriesin vammat ovat vakavat. Poliisi on ottanut ampumisen jälkeen kiinni kolme epäiltyä.

Poliisin hälytysvalo

Poliisi tutkii Karstulan epäiltyä ammuskelua – tekijää ei ole tavoitettu

Poliisin mukaan asianomistajille ei aiheutunut ampumisista fyysisiä vammoja.

Tampereen oikeustalo.

Riita lapsen asioista äityi ammuskeluksi – neljälle miehelle vankeustuomiot, yhdelle sakkoja

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomiot tammikuussa Ruovedellä sattuneesta ampumavälikohtauksesta. Tapauksesta teki mutkikkaan muun muassa se, että osa asianomistajista oli jutussa myös vastaajina.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus Aviapolis Vantaa

27-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi Järvenpäässä – poliisi epäilee kahta kokenutta rikollista suunnitelmallisesta murhasta huumeiden vuoksi

Poliisi epäilee kahden vuonna 1992 syntyneen miehen ampuneen kuoliaaksi 27-vuotiaan miehen Järvenpäässä toukokuun lopussa. Miehet vangittiin tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin murhasta epäiltyinä.

Seinäjoen matkakeskus eli rautatieasemarakennus edestä päin.

Seinäjoen rautatieasemalla ammuskellut mies vangittiin

Aseen kanssa liikkunut mies ampui laukauksia poliiseja kohden viikonloppuna Seinäjoen rautatieasemalla. Poliisi otti miehen kiinni ja nyt käräjäoikeus on määrännyt hänet vangittavaksi. Miestä epäillään murhan yrityksestä. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Pohjanmaan poliisilaitoksen Kaustisen yksikön ulko-ovi.

Pohjanmaan poliisipäällikkö huolissaan aseiden yleistymisestä tehtävissä: "Turhan usein poliisi aseilla varustautuneita kohtaa"

Viikonloppuna poliiseja kohti ammuttiin Seinäjoen rautatieasemalla. Tapausta tutkitaan murhanyrityksenä. Kun poliisia kohti ammutaan, käytetään samalla väkivaltaa julkista valtaa ja yhteiskuntaa kohtaan.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Ampumavälikohtaus Oulun Välivainiolla maanantai-iltana – yhdellä henkilöllä vammoja

Ampumavamman saaneella henkilöllä ei ole hengenvaaraa. Poliisi on tehnyt kiinniottoja iltakahdeksan kieppeillä, ja takavarikoinut tekovälineen. Tapauksen tutkinta on alkanut.

Viranomaiset kerääntyneenä San Josessa tapahtumapaikalla.

San Josessa yhdeksän ihmistä surmannut ampuja vaikutti valikoivan uhrinsa

Miehen kerrotaan puhuneen työtovereistaan vihamieliseen sävyyn sekä puhuneen vuosia sitten surmaamisesta, mutta motiivista ei ole vielä varmaa tietoa. 

San Josén ampuminen

Kaliforniassa Piilaaksossa ampumisessa kuoli useita

Poliisi tiedotti San Josessa tapahtuneessa ampumisessa kuolleen ainakin yhdeksän ihmistä ja haavoittuneen useita. Tapaus sattui paikallisella pikaraitiotievarikolla, jossa ampuja oli ollut töissä.

Poliisiauto Sauvakadulla Järvenpäässä

Järvenpäässä kerrostalon pihalla ampumavälikohtaus: yksi ihminen kuoli

Järvenpäässä kerrostalon pihalla ammuttiin yksi ihminen kuoliaaksi keskiviikkona kahden jälkeen iltapäivällä.

Poliisiauto Helsingissä. 3.3.2021.

Poliisi tutkii Helsingin Alppikylässä tapahtunutta ampumista – nainen viety sairaalahoitoon, miestä epäillään tapon yrityksestä

Poliisin mukaan tapaukseen ei tiettävästi liity muita henkilöitä. Tutkinnanjohtajan mukaan ampumisen syy ja motiivi ovat vielä epäselvät. Poliisi selvittää tapausta ja tiedottaa lisää aikaisintaan maanantaina.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulun Alppilassa ammuskelua torstai-iltapäivällä – paikalla olleella miehellä ampumavammoja

Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä, ja siihen epäillään liittyvän huumausainerikos.

Daunte Wright kuoli poliisin ammuttua häntä pidätystilanteessa.

USA:ssa mustan miehen ampunut poliisi sotki keskenään etälamauttimen ja pistoolin – protestit leimahtivat Minneapolisissa

Minnesotan osavaltion kuvernööri on julistanut Minneapolisin ja Saint Paulin kaupunkeihin poikkeustilan ja yöllisen ulkonaliikkumiskiellon.

kartta ja sijaintimerkki

Kajaanissa ryöstettiin kauppa aseella uhaten

Poliisi sai tekijän kiinni kaupan läheisyydestä.

joensuun poliisiasema

The Chosen Ones -jengin jäsenille yli neljän vuoden vankeustuomiot cannonballilaisten tapon yrityksistä Joensuussa

Oikeuden mukaan Helvetin enkeleitä lähellä olevalla TCO:lla ja Cannonballilla on ollut riitaisat välit.

Poliisit ovat sulkeneet risteysalueen, jossa seisoo punainen auto, missä kylki lommola ja sivuikkunat rikki.

Appeal court reduces Helsinki shooter's attempted murder conviction

The man's charges were reduced to attempted manslaughter while his prison sentence was cut from 10 to eight years.

Poliisit ovat sulkeneet risteysalueen, jossa seisoo punainen auto, missä kylki lommola ja sivuikkunat rikki.

Mies ampui kolmea veljestä Hietalahdessa keskellä päivää – hovioikeus ei pitänyt tekoa erityisen raakana ja alensi tuomiota

Helsingin hovioikeus alensi kolmekymppisen miehen vankeustuomiota 10 vuodesta kahdeksaan vuoteen.

Poliisi teksti poliisihenkilön selässä.

Police shoot suspected armed robber in Vantaa

The suspect was shot in the leg after refusing to drop a weapon.

Poliisin hihamerkki

Ammuskelussa vammoja yhdelle henkilölle Tampereella – poliisi ottanut neljä kiinni

Ammuskelu tapahtui myöhään perjantai-iltana Tampereen Lentävänniemessä.

poliisin eristysnauha

Kuudes vangitseminen Ruoveden ampumiseen liittyen: 18-vuotiasta epäillään murhan yrityksestä

Ruovedellä sattui keskiviikkona aamuyöllä ampumavälikohtaus, jossa ammuttiin useita laukauksia.

Poliisin virkamerkki työhaalarin hihassa

15-vuotiasta ja useaa täysi-ikäistä epäillään henkirikoksen yrityksestä Pirkanmaalla

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan viittä henkilöä esitetään vangittavaksi perjantaina.

Muistopaikka. Kynttilöistä muodostettu sydän.

Kolmea ihmistä ammuttu Tukholmassa – Ruotsissa tänä vuonna ennätysmäärä ampumisia, pääkaupungissa erityisen huono tilanne

Tukholmassa ampumiset ovat lisääntyneet vuoden aikana rajusti. Samaan aikaan Malmössä ampumiset vähentyvät.

Poliisi on eristänyt Saint John the Divine -katedraalin New Yorkissa ammuskelun jälkeen.

Poliisi ampui aseistautunutta miestä katedraalin edessä New Yorkissa – asemies kuoli myöhemmin sairaalassa

Poliisi ampui epäiltyä kuorokonsertin yhteydessä ja hänet vietiin sairaalaan kriittisessä tilassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle