Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kynttilämeri Hallen kaupungissa 10. lokakuuta 2019.

Saksassa juutalaisvastainen hyökkäys – jatkoa viime vuoden iskulle?

Synagogan turvamiehet ottivat tekijän heti kiinni.

Nainen toi lapsensa kanssa kukkia synagogan edustalle 10. lokakuuta.

Saksan synagogaiskijä julkaisi teostaan videon – iskua ennakoitiin jo viikko sitten juutalaisvastaisessa manifestissa

Juutalaisjohtajat vaativat Saksaa tehostamaan juutalaisten kohteiden suojelua ja toimia ääriliikkeiden kitkemiseksi.

Vasemmalla taateleita lautasella, joiden vieressä näkyy vesikannun alaosa. Etualalla auki oleva kristillinen rukouskirja, jonka päälle on aseteltu metallinen ortodoksikristyn papin risti.

Vesi, taatelit tai hiihto – paasto eri muodoissa löytyy lähes kaikista uskonnoista

Keväisin paastoavat kristityt ja bahá'ít, muslimien ramadan-kuukausi alkaa tänä vuonna kesäkuussa, ja juutalaisten tärkein paaston juhla, jom kippur, koittaa lokakuussa. Mitä merkitystä paastolla on, vai onko haluista kieltäytyminen itsensä kiusaamista?

Keltainen tähti kiinnitettynä lapsen takkiin.

Tv-kanava pyysi anteeksi noloa virhettä: Juutalaisten juhlasta kertonut juttu kuvitettiin natsisymbolilla

Uutisankkurin lukeman juonnon aikana taustakuvituksena oli keltainen tähti, jollaista juutalaiset pakotettiin kantamaan natsi-Saksassa.

Nuoti mies hyppää palavien autonrenkaiden yli.

Abbas varoittaa uuden intifadan vaarasta – Al-Aqsan moskeijan ympäristössä levotonta

Tilanne Jerusalemissa sijaitsevan al-Aqsan moskeijan ympäristössä on kiristynyt juutalaisten ja muslimien juhlien lähestyessä. Myös Länsirannalla on tapahtunut yhteenottoja.

Muslimiveljeskunnan jäsenet ja syrjäytetyn presidentti Muhammed Mursin kannattajat ottivat yhteen mellakkapoliisin kanssa Kairon Ramsis-kadulla 6. lokakuuta.

Egyptissä otetaan taas väkivaltaisesti yhteen - kymmeniä kuolleita

Sodan muistopäivän yhteydessä järjestetyissä mielenosoituksissa on kuollut ainakin 50 ja haavoittunut kymmeniä eri puolilla Egyptiä. Kairossa katutaistelut ovat jatkuneet tuntikausia.

Egypti kiristää turvatoimia hyökkäysvoiton vuosipäivänä

Egypti on lisännyt turvallisuusjoukkoja muun muassa Tahririn aukion lähettyvillä. Egyptissä vietetään sunnuntaina Israeliin Jom Kippur -sodan alussa tehdyn hyökkäyksen vuosipäivää.

Israel hiljentyy Yom Kippurin viettoon

Israel on alkanut hiljentyä juutalaisten suuren sovituspäivän Yom Kippurin viettoon. Koko yhteiskunta käytännössä lähes pysähtyy vuorokauden ajaksi.

Poikkeuksellinen syy pitää Valioliiga-managerin poissa sarjapelistä

West Hamin manageri Avram Grantilta jää seuraava Valioliigapeli väliin poikkeuksellisen syyn takia. Grant on sivussa lauantain ottelusta Stokea vastaan, sillä samana päivänä vietetään juutalaisen kalenterin pyhintä päivää, Jom kippuria.

Miinanräjähdys haavoitti Golanilla

Viisi israelilaista siviiliä on loukkaantunut miinanräjähdyksessä Golanin kukkuloilla. Vakavimmin loukkaantui 10-vuotias pikkupoika.

Israelin entinen presidentti Ephraim Katzir kuoli

Israelin entinen presidentti Ephraim Katzir on kuollut lauantaina 93 vuoden iässä. Myös kansainvälistä tunnustusta saaneena biofyysikkona tunnettu Katzir toimi presidenttinä vuosina 1973-78, minkä jälkeen hän palasi tieteellisen toiminnan pariin.

Gazan hyökkäys nostaa öljyn hintaa

Israelin hyökkäys Gazaan on saanut raakaöljyn selvään nousuun. Uutistoimisto Bloombergin mukaan hyökkäys laajentaa konfliktia ja uhkaa Lähi-idän tilanteen vakautta. Lähi-itä on maailman suurin öljytuottaja-alue. Se vastaa noin kolmanneksesta koko maailman öljyntuotannosta.

Miljardööri-kaksoisagentti kuoli mystisesti Lontoossa

Egyptiläinen miljardööri, jonka yleisesti uskotaan vakoilleen kaksoisagenttina niin Egyptin kuin Israelinkin nimiin, on kuollut mystisesti Lontoossa.