Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tarjoilija asettaa lautasliinaa pitkälle pöydälle. Taustalla silmänkantamattomiin lisää pöytiä.

Jyväskylässä valmistaudutaan koronapassiin – messuilla ja monissa ravintoloissa heti käyttöön, jos rajoituksia tulee

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto linjaa todennäköisesti vielä tämän viikon aikana uusista kokoontumisrajoituksista. Myös ravintolarajoituksista odotetaan valtioneuvoston päätöstä.

Aineen taidemuseon Taidebasaarissa yleisöä ja näytteilleasettajia maskit kasvoillaan. Seinillä ja pöydillä on esillä esimerkiksi kuvataidetta.

Koronapassi on avain Meri-Lapin tapahtumiin: Useimmat pitävät tärkeimpänä, että tilaisuuksia on, mutta kaikki eivät hyväksy passivaatimusta

Muutamat myyntitapahtumista pöydän varanneet esittelijät ja myyjät ovat peruneet tulonsa koronapassivaatimuksen vuoksi.

Ihmisiä messukeskuksen aulassa Turun kirjamessuilla

Turun messukeskus ottaa käyttöön koronapassin – passilla vältetään yleisörajoitukset

Koronapassia kysytään kaikilta vierailijoilta, näytteilleasettajilta sekä esiintyjiltä.

Virsikirja Espoon tuomiokirkossa.

Tapahtumarajoitukset saattavat palata Uudellemaalle – perinteisissä joululaulutilaisuuksissa varaudutaan jo koronapassin käyttöön

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti perjantaina harkitsevansa kohdennettuja kokoontumisrajoituksia Uudellemaalle. Mikäli avi päättää tapahtumia koskevista rajoituksista, niistä on mahdollisuus vapautua edellyttämällä asiakkailta koronapassia.

Nainen tuo Astroworld-konsertissa kuolleiden muistoksi kukkia.

Kuolemiin johtanut kaaos Astroworld-festivaaleilla järkyttää – tapahtumajärjestäjien mukaan tragedia saattaa vaikuttaa turvatoimiin myös Suomessa

Suomalaiset tapahtumajärjestäjät seuraavat tarkkaan kohtalokkaan Astroworld-festivaaleilla sattuneen onnettomuuden tutkintaa. Samaa ei haluta kokea Suomessa. Live Nationin toimitusjohtaja sanoo, että turvajärjestelyitä pohditaan päivittäin.

Ihmisiä tungeksi kapeilla käytävilllä puistossa.

Riihimäki kaipaa kaupunkilaisilta ideoita uusista tapahtumista

Haussa on uusi tapahtuma tai uusia tapahtumia Riihimäelle, jotta kaupungin tapahtumakirjo olisi entistä monipuolisempi. Tapahtumakilpailu päättyy joulukuun puolivälissä ja voittajien valinnat tehdään tammikuun puoliväliin mennessä.

Ronja Salmi Helsingin ja Teija Armanto Messukeskuksessa.

Koronatilanne kiristyy, rajoituksia väläytellään – Helsingin kirjamessuilla on valmius ottaa koronapassi käyttöön, vaikka nykytilanne ei sitä salli

Tapahtumateollisuuden mukaan alalla olisi halukkuutta ottaa koronapassi käyttöön omatoimisestikin. Nyt passin voi ottaa sisäänpääsyn ehdoksi vain, jos alueella voimassa on koronarajoituksia.

Kuva sinisestä valolonkerosta, joka on osa valotaideteosta.

Visuaalinen kaupunkifestivaali sai aikaan positiivisen palautevyöryn – nyt järjestäjät miettivät tuleeko tapahtumasta jokavuotinen

Ensi kertaa Kotkassa järjestetty Aaltoja, valoa ja ääntä - festivaali sai kaupunkilaisilta hyvän vastaanoton. Valaistuja rakennuksia sekä ääni- ja valotaidetöitä kävi ihastelemassa noin 20 000 ihmistä.

Yleisöä Zara Larssonin keikalla Ilosaarirock-festivaaleilla.

"Pääasia, että nyt loppuu alan kurittaminen", sanoo Ilosaarirockin järjestäjä – koronapassi herättää toivoa Itä-Suomessa, vaikka se tuleekin myöhässä

Koronapassi ollaan ottamassa Suomessa käyttöön lauantaina. Sille löytyy kannatusta myös Itä-Suomessa, jos rajoituksiin joudutaan vielä palaamaan.

Suomalaisia jalkapallonkannattajia Helsingin Olympiastadionilla.

Uudella Olympiastadionilla on yli 500 vessaa, mutta ihmisiä ei saatu niiden luo – Huuhkajien pelissä vain minimimäärä järjestyksenvalvojia

Suomen Palloliiton mukaan viikonlopun ruuhkat Olympiastadionilla johtuivat osin järjestyksenvalvojien puutteesta. Melkein viidesosa järjestyksenvalvojia jäi uupumaan.

Bändi soittaa lavalla musiikkifestivaaleilla.

Kajaanin Hokki ryhtyy järjestämään Lammen loiskeita ja Kekrifestia – liikevaihdoksi kaavaillaan jopa 300 000 euroa

Nykykiekkoilussa menestyminen vaatii uusia keinoja käyttöönsä. Hokki Kainuu on perustanut tapahtumatuotantoja varten Hokki Events -nimeä kantavan yrityksen, jonka tarkoitus on järjestää tapahtumia ympäri vuoden.

Katuun on laitettu muistolaatta, missä kengänpohjat ja kirjoitusta.

Kulmakokouspaikka ja siinä päivystänyt Kurre saivat Riihimäellä muistolaatan

Riihimäen keskustassa päivystänyt hyväntuulinen Jorma "Kurre" Siitonen tunnettiin kaupungilla miehenä, jonka kanssa oli mukava jutustella. Laatan halutaan muistuttavan siitä, että jokainen voi omalla käyttäytymisellään vaikuttaa kaupungin ilmapiiriin.

Kuvassa on Lahden messukeskus ja autoja parkkipaikalla

Lahden messukeskuksessa päästään vihdoin järjestämään monesti lykättyjä tapahtumia

Syksyn aikana messuhallissa on tarkoitus järjestää useita messutapahtumia, mikäli koronarajoituksiin ei tule yllättäviä tiukennuksia.

Mikaelin logo ovessa

Tapahtuma-ala heräilee koronakriisin jäljiltä Etelä-Savossakin – katsojamäärät laahaavat rajoitusten poistumisesta huolimatta

Koronarajoitukset ovat vapautuneet pahimman kriisin jäljiltä, mutta yleisö ei ole vielä rynnännyt konsertteihin. Taphatumajärjestäjiä tilanne hieman jännittää.

Tampere-talo.

Pirkanmaan kokoontumisrajoitukset päättyivät – teatteriin ja konsertteihin myydään nyt lisää lippuja

Aluehallintovirasto ei jatkanut kokoontumisrajoituksia, kun edellisten voimassaolo päättyi sunnuntaina. Kokoontumisrajoitusten poistuttua esimerkiksi Tampere Filharmonia kertoo laittaneensa lisää lippuja myyntiin tapahtumiinsa.

Helsingfors olympiastadion med det 72 meter höga tornet till vänster.

Olympiastadionilla oli kevään futisotteluissa vähimmillään kuusi katsojaa – korona romutti miljoonaremontista valmistuneen urheilupyhätön talouden

Olympiastadionia hallinnoivan Stadion-säätiön talous on kärsinyt koronapandemiasta. Suurtapahtumien liikevaihto on pudonnut jopa 90 prosenttia. Huuhkajien loppuvuoden peleistä odotetaan pienimuotoista pelastusta.

Ratapomo uskoo yhteistyön jatkuvan Lahti Eventsin kanssa – Rönnholm: “Lopettamiselle ei järjellistäsyytä”

Lahden selvitys moottoriratakisojen kustannuksista ei huoleta Kymiringin toimitusjohtajaa: "En keksi, mitä selvityksestä voi saada irti"

Lahden kaupunki aikoo selvittää syksyn aikana, millaisia kustannuksia kaupungin tapahtumayhtiölle on kertynyt yhteistyöstä moottoriratayhtiö Kymiringin kanssa. Selvityksessä arvioidaan, kannattaako tapahtumayhtiön toimintaa jatkaa.

Vaalivalvojaiset Hämeenlinnan Verkatehtaalla

Pandemiaryhmä lievensi etätyösuositusta ja otti kantaa tapahtumien laajempaan avaamiseen

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on tehnyt tarkennuksia etätyöhön liittyen. Rokotusten eteneminen puolestaan mahdollistaa tapahtumien avaamisen laajemmin. Toiveissa on, että sopiva rokotuskattavauus saavutettaisiin lokakuussa.

Ihmisiä tungeksi kapeilla käytävilllä puistossa.

Koronapandemia nieli Riihimäen Messujen pääoman – ratkaisua etsitään fuusiosta

Riihimäellä valmistellaan kaupungin kahden tytäryhtiön fuusiota. Erämessuja järjestävän Riihimäen Messujen ja Riihimäen Tilat ja Kehityksen fuusioitumisen tavoitteena on taata Kansainvälisten Erämessujen tulevaisuus.

Olavinlinna

Savonlinnan seudun matkailun superkesä toi runsaasti väkeä Olavinlinnaan – edellinen heinäkuun kävijäennätys rikottiin

Savonlinnan seudun superkesä näkyty matkailukohteissa. Kävijöitä kerrotaan riittäneen niin Olavinlinnassa kuin Punkaharjulla toimivassa Saimaan Taideluola Retretissä.

Nuoret hengailee kauppakeskuksessa

Kanta-Häme jatkaa kiihtymisvaiheessa – tartunnat leviävät erityisesti nuorten joukossa

Kanta-Hämeen ilmaantuvuusluku nousi kahden viikon ajanjaksolla 148 tartuntaan 100 000 henkilöä kohden. Maakunta jatkaa kuitenkin kiihtymisvaiheessa. Sairaalakuormitus on pysynyt aisoissa.

Sähköautot ajavat Kymiringin radalla

Lahden kaupunginhallitus haluaa tietää, mitä KymiRingin tapahtumatuotanto maksaa lahtelaisille

Kaupunginhallitus haluaa nähdä, millaisia kustannuksia moottoriradan tapahtumajärjestelyistä Lahti Eventsille on tähän mennessä kertynyt.

Työväentalon oven päälle on nostettu Kino-kyltti.

Kokkolan Kinojuhlat pystytään järjestämään AVI:n rajoituksia noudattaen – lipunmyynti alkaa vasta viikon päästä

Syyskuun 9. päivä käynnistyvien Kokkolan Kinojuhlien järjestäjät ovat toistaiseksi huokaisseet helpotuksesta. Näyttää siltä, että AVI:n tiukentuneet rajoitukset sallivat juhlien järjestämisen.

Venlojen viestin yhteislähtö Hollolassa vuonna 2018.

Jukolan viestin koronaturvallisuus kuumentaa tunteita suunnistuspiireissä – "Häpeän aika paljon, jos pitäisi ilmoittaa työnantajalle"

Koronaviruspandemia on karsinut Napapiiri-Jukolasta lähes 5 000 osallistujaa. Erityistä huolta herättää päätös järjestää viestien massalähdöt porrastamattomina.

Drooni ilmassa Lapualla.

Poliisi kieltää drone-kuvauksen Napapiiri-Jukolassa

Mäntyvaara-Vennivaara-alue on viikonloppuna kiellettyä lentoaluetta, sillä tapahtumajärjestäjillä on silloin ilmassa omia kuvauslaitteitaan.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulun taiteiden yötä vietetään tänään – Oulun juhlaviikkojen muitakin tapahtumia pystytään epidemiatilanteesta huolimatta järjestämään

Oulun juhlaviikot on suurfestari, mutta järjestelyt luonnistuvat korona-aikanakin, kun tapahtumat ulottuvat eri päiville kuukauden ajalle.

Rovaniemi kuvattuna Kemijoelta

Syksyn Rovaniemi-viikolle etsitään kaupunkilaisten järjestämää ohjelmaa

Viralliseen painettuun ohjelmaan voi hakea mukaan vielä sunnuntaihin asti.

Nightwish Kuopiorockin 2021 lavalla

Kuopiorockin viikonvaihde sujui rauhallisesti

Kuopiorock oli poliisin tehtävien kannalta aiempia vuosia rauhallisempi.

Purjevene laiturissa.

Neljä suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: suomalaiset jakavat parhaimmat lomakokemuksensa ja mysteeriveneen arvoitus

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Vaasa Festival

Festivaalin lippuostos on sitova, mutta poikkeuksiakin tehdään – koronapelkoon vedoten ei rahojaan saa takaisin

Tapauksia arvioidaan yleisten kuluttajaoikeudellisten periaatteiden ja tapahtumanjärjestäjän lippuehtojen mukaisesti.

Antti Tuisku esiintyy tummissa vaatteissa SuomiLOVE-lavalla.

Sirkkala Pop Fest uhkaa jäädä miinukselle – lipuista myyty vasta vajaa kolmannes

Tapahtumaan on myyty noin 2 000 lippua, kun sen kapasiteetti olisi jopa 7 000. Vaikka lopullinen tulos selviää vasta viikonlopun jälkeen, tilanne ei näytä tässä vaiheessa lupaavalta.

Kuvassa Kokkolan Viinijuhlien alueella sijaitseva rekka

Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää – Kokkolan Viinijuhlilla ei oteta koronatestejä rekka-autossa

Moni ohikulkija on ihmetellyt Kokkolan Viinijuhlien juhla-alueella seisovaa punaista rekka-autoa, jossa suurin kirjaimin kerrotaan maksullisista koronatesteistä. Myös terveysviranomaiset ovat tiedustelleet asiasta tapahtumajärjestäjältä.

Yleisöä Blockfesteillä.

Isoilla festareilla aiotaan juhlia, vaikka koronatartunnat ovat jyrkässä kasvussa – syyttely närkästyttää järjestäjiä: "Ei mitään syytä perua"

HUSin infektiotautien apulaisylilääkärin Eeva Ruotsalaisen mukaan käsienpesu ja pintojen desinfiointi eivät riitä festareiden koronatoimenpiteiksi. Blockfestia järjestävän Kalle Kallosen mielestä ihmisiä pelotellaan koronalla.

sateenkaarilippu liehuu

Lahti Pride järjestetään verkkotapahtumana heikentyneen koronatilanteen vuoksi

Tapahtumajärjestäjä päätyi siirtämään tapahtuman verkkoon noudattaakseen Päijät-Soten antamaa ohjeistusta nykyisessä koronatilanteessa.

Kaksi naista seisoo urheilukentällä lentopalloverkon edessä.

Tapahtumajärjestäjät kaipaavat talkoolaisia – Salossa uupui sata vapaaehtoista kuukausi ennen suurta lentopalloturnausta

Oman ajan arvostuksen kasvaminen ja pelko koronasta ovat vähentäneet kiinnostusta osallistua tapahtumien järjestämisessä tarvittavaan talkootyöhön.

Läheltä

Tampereen Teatterikesän oheisohjelmistot tuovat tapahtumat kaduille ja toreille

Mukana on 68 tapahtumajärjestäjää ja 127 tilaisuutta keskustan ympäristössä. Suurin osa esityksistä on maksuttomia.

the 69 Eyes

Runnirock alkaa tänään – tapahtuma-alueelle voidaan ottaa 3 000 rokkaajaa illassa

Iisalmen Luuniemen kentällä rokataan tänään ja huomenna. Tapahtuma-alueelle otetaan koronatilanteen vuoksi enintään 3 000 kävijää illassa. Se on vähemmän kuin parhaimpina vuosina, mutta enemmän kuin viime vuonna.

lohenuistelua oulujoella

Kulttuurimatkailutuotteiden kiinnostavuutta testataan Oulun seudulla kahden vuoden ajan

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys testaa kulttuurimatkailutuotteita ja kehittää ympärivuotista kulttuurimatkailutarjontaa Pohjois-Pohjanmaalla. Tavoite on saada aikaan myös kulttuuritapahtumakalenteri.

Tammerfestin festivaalialue suvannon yli katsottuna

Festivaaliviikonloppuna kaupunkia siivotaan urakalla – Tammerfest tuo katukuvaan lisäroskikset, siivouspartiot ja yleisövessat

Myös poliisi varautuu kiireiseen kesäviikonloppuun ja on luvannut suitsia öistä häiriökäyttäytymistä.

Näyteputkia Messukeskuksen drive-in-testauspisteessä heinäkuussa.

Pohjois-Savon koronatyöryhmä vetoaa nuoriin, jotta koronatilanne ei pahenisi

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on lisääntynyt koko Pohjois-Savossa, erityisesti Kuopiossa. Alueellinen koronatyöryhmä vetoaa nuoriin ja tapahtumanjärjestäjiin, että kesän tapahtumissa käyttäydyttäisiin vastuullisesti.

Antti Tuisku, Himos, juhannus, festivaali

Taas Mikkelissä jouduttiin perumaan kesäfestari heikon lipunmyynnin takia

Tulevalle St Michel -viikonlopulle suunnitellut Areenafestari perutaan heikon ennakkomyynnin ja parin ison ryhmäperuutuksen vuoksi. Hiljattain Mikkelin satamassa peruttiin Mikkeli Soi.

Kajaanin Runoviikon tapahtumapäällikkö Tuula Tikkanen nojaa avonaiseen oveen.

Kajaanissa on valtakunnan huonoimpiin lukeutuva koronatilanne, mutta silti kaupungissa on alkamassa tapahtumien superviikko – pandemiapäällikkö: "Ei huoleta"

Tapahtumajärjestäjät ja Kainuun sote uskovat, että tapahtumia voidaan järjestää koronaturvallisesti. Myös yksilön oma vastuu nostetaan esille.

Ilmastoystävällistä tapahtumatuotantoa

Näiden festareiden rakentamiseen ei käytetä yhtään naulaa eikä mitään heitetä roskalavalle – 15 vinkkiä, miten järjestetään hiilinegatiiviset festarit

Pieni kulttuurifestivaali Lappeenrannassa pyrkii Suomen ensimmäiseksi hiilinegatiiviseksi festariksi. Tavoitteena on minimoida tapahtuman ilmastopäästöt ja lopuksi kompensoida syntyneet päästöt. Työryhmä myös neuvoo muiden tapahtumien järjestäjiä.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Tapahtumajärjestäjät seuraavat koronatilannetta tarkasti – Bättre Folkissa ja Qstockissa uskotaan, että tapahtumat voidaan järjestää suunnitellusti

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 12 koronatartuntaa Venäjältä palanneilta jalkapallon EM-kisaturisteilta. Tartunnoista kahdeksan on todettu Oulussa.

Yleisöä festivaaleilla.

Himoksen festivaalin järjestäjä arvostelee rajan koronavalvonnan pettämistä – TAYS varoittaa korona-altistumisista päälavan edessä ja mökkialueella

Jämsän Himoksen juhannusfestareiden yleisö ei kuvamateriaalin perusteella piitannut turvaväleistä eikä maskeja käytetty. Tapahtumajärjestäjän mukaan Himoksella toteutettiin kaikki turvallisuusvaatimukset, mutta ohjeiden noudattaminen on yleisön vastuulla.

Jalkapallo Lahden Kisapuiston kentän pinnassa.

"Pitkästä aikaa oli tunnelmaa" – FC Lahti saa taas pelata yleisön edessä ilman koronarajoituksia

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kiittelee jalkapalloyleisön vastuullisuutta esimerkiksi turvavälien ja kasvomaskien käytön huomioimisessa.

Kansainvälsten suurmarkkinoiden sisäänkäynnissä käsidesilaite.

Kansainväliset suurmarkkinat valtaavat neljäksi päiväksi Jyväskylän Lutakonaukion

Korona-aika on jopa puolittanut jättimarkkinoiden kävijämäärän.

Pidä turvaväli!- tarra lentoaseman lattiassa.

Aluehallintovirasto keventää reippaasti Keski-Pohjanmaan kokoontumisrajoituksia

Jatkossa alueella saa järjestää yli 10 ihmisen yleisötilaisuuksia sisällä sekä yli 50 hengen tilaisuuksia ulkona. Avin päätös siirtää vastuuta yleisötapahtumista ja kokoontumisista toiminnanharjoittajille.

Aki Riihilahti, Helsinki, 5.9.2018

HJK:n Aki Riihilahti lievemmistä kokoontumisrajoituksista: Siihen on vielä matkaa, että otteluista tulisi jälleen järkevää liiketoimintaa

Toimitusjohtaja arvioi, että keskiviikkona voimaan tulevilla lievemmillä rajoituksilla otteluihin voidaan ottaa yksi kolmasosa kausikorttilaisista. Tämä tarkoittaa käytännössä tuhannesta kolmeen tuhatta katsojaa.

yleiskuva kimpisen stadionin jalkapallokentästä ja juoksuradoista aurinkoisena kesäpäivänä

Urheilukatsomoon pääsee taas Etelä-Karjalassa – Pepo: "Tämä tuli juuri sopivasti, kun kotiottelukausi alkaa"

Superpesisjoukkue Pesä Ysit aikoo ottaa katsomoon enintään 500 ihmistä. Imatran Pallo-Veikot hioo vielä suunnitelmiaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle