Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lentomatkojen päästöjen kompensointi jakaa Savo-Karjalan kansanedustajia – erimielisyyttä jopa puolueiden sisällä

Yle kysyi Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajilta, pitäisikö kansanedustajien lentomatkojen päästöjä kompensoida.

Kansanedustajien yritysvieraillut starttaavat Juuasta

Elokuussa toteutuvan yrityskierroksen järjestelyistä vastaa Pohjois-Karjalan Yrittäjät.

Eduskuntavaalien suurin kampanja Savo-Karjalassa maksoi yli 80 000 euroa

Kustannuksiltaan suurin vaalikampanja oli keskustan Hanna Huttusella.

Liikennejaoston puheenjohtaja Eestilä: Liikenneverkon ylläpitoon osoitettu raha "aivan liian alhainen"

Budjettiesityksen mukaan teiden, ratojen ja vesiväylien perusväylänpitoon kohdennetaan ensi vuonna 1,1 miljardia euroa.

Kokoomuspoliitikko: Itä-Suomen kansanedustajat ovat kuin Saksan jalkapallomaajoukkue; verkko soi omassa päässä

Iisalmelaisen Markku Eestilän mukaan itäsuomalaisilta kansanedustajilta puuttuu joukkovoima alueellisesta edunvalvonnasta

"Koulutus ja opiskelu eivät saa jäädä varallisuudesta kiinni" – Savo-Karjalan kansanedustajat yksimielisiä lisätuen tarpeesta lukiolaisille ja ammattikoululaisille

Puolet Savo-Karjalan kansanedustajista kannattaa kaikille maksutonta toisen asteen koulutusta, loput ovat tarveharkinnan kannalla.

Kriisinhallintakeskuksen siirtosuunnitelmille tyrmäys Savo-Karjalan kansanedustajilta

Kriisinhallintakeskuksen asemaa ja tehtäviä tarkastellut selvitysryhmä esittää, että keskus siirretään Kuopiosta pääkaupunkiseudulle.

Kansanedustaja Markku Eestilä: Autoilijoiden terveys kaipaa enemmän huomiota

Iisalmelaiskansanedustaja Markku Eestilä nostaa liikenneturvallisuuskeskusteluun autoilijoiden terveyskysymyksen. Kiristyvä nopeusvalvonta ja sakotus vie Eestilän mielestä väärään suuntaan.

IL: Kansanedustaja Eestilä kaahasi korttinsa hyllylle

Eestilä valittiin ensimmäisen kerran eduskuntaan Pohjois-Savon vaalipiiristä vuonna 2011.

Markku Eestilä tukee Orpoa kokoomuksen johtoon

Molemmat Savo-Karjalan kokoomuksen kansanedustajat tukevat Petteri Orpoa puolueen puheenjohtajakisassa. Sari Raassina ilmoittautui sisäministerin tukijaksi jo toissa viikolla. Markku Eestilä puolestaan kertoi maanantaina Ylen Savo-Karjalan kansanedustajatentissä kannattavansa Orpoa.

Sari Raassina ilmoittautui heti Petteri Orpon tukijaksi

Kokoomuksen Savo-Karjalan kansanedustajat Sari Raassina ja Markku Eestilä ovat tyytyväisiä, että puolueen puheenjohtajakisaan saatiin uusi, kova nimi. Kuopiolainen Raassina ilmoittautuu Orpon tukijoukkohin, Eestilä ei vielä kerro suosikkiaan.

Eestilä ei ajaisi Savonlinnan kampusta alas: "Toimintatapoja pitää muuttaa"

Savo-Karjalan vaalipiirin iisalmelaiskansanedustaja Markku Eestilä (kok.) toivoo, että Itä-Suomen yliopisto löytäisi yt-neuvotteluissa muita ratkaisuja kuin kokonaisen kampuksen alasajon. Yt-neuvottelujen tärkein syy on valtion perusrahoituksen väheneminen tulevina vuosina miljoonilla euroilla nykytasosta.

Nolla euroa somemainontaan ja silti eduskuntaan – näin vaalivoittajat käyttivät kampanjarahansa

Savo-Karjalan kansanedustajat luottivat kampanjoinnissaan perinteiseen mainontaan. Osa käytti lehtimainontaan yli 10 000 euroa. Vain harvat hyödynsivät sosiaalista mediaa.

Savo-Karjalan kansanedustajilta ryöpytystä Fimea-jahkailulle: "Ei tule ongelmia, kun toimitaan niin kuin päätös sanoo"

Ylen tavoittamat kansanedustajat pitävät Fimean tiistaina julkistettua alueellistamisselvitystä hyvänä lähtökohtana, mutta monen mielestä raportin ehdotukset ovat riittämättömiä. Jos ehdotukset pantaisiin täytäntöön, Kuopiosta pitäisi tulla Fimean suurin yksikkö vuonna 2018.

Näissä asioissa uudet kansanedustajat ovat eri mieltä edeltäjiensä kanssa Savo-Karjalassa

Savo-Karjala sai vaaleissa seitsemän sellaista kansanedustajaa, jotka eivät olleet eduskunnassa päättyneellä kaudella. Selvitimme, mistä uudet kansanedustajat ovat eri mieltä edeltäjiensä kanssa – vai ovatko mistään.

Kokoomus lähtee kohti torjuntavoittoa Savo-Karjalassa – tällä miehityksellä

Kokoomuksen Savo-Karjalan piiri on aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen kolme paikkaa uudesta vaalipiiristä. Piiristä myönnetään kuitenkin nyt, että nykykannatuksella paikkoja olisi tulossa vain kaksi.

Isot puolueet: Autoverotus hankinnasta käytön verottamisen suuntaan

Autoverolla kerätään noin miljardi euroa vuosittain.

"Peiliin katsomisen paikka kaikilla puolueilla" – Markku Eestilä kritisoi sote-valmistelua

Yle Savon kansanedustajatentissä esiintyneen Eestilän mukaan valmistelussa pitäisi luottaa enemmän asiantuntijoihin, eikä tehdä poliittisia virityksiä, jotka kaatuvat.

Eestilä perusväylänpidon rahoituksesta: "Pakkohan nämä tiet on pitää kunnossa"

Markku Eestilä sanoi Yle Savon kansanedustajatentissä pitävänsä tärkeänä, että lisärahoituksesta on ennen vaaleja yhteneväinen näkemys. Iisalmelaisedustaja kannattaa myös perussuomalaisten ehdotusta autoveron vaiheittaisesta poistosta.

Kuntalaisten vastustamaa teurastamoa suunnitellaan yhä Pielavedelle

Pielavedelle suunniteltu teurastamo kaatui asukkaiden vastustuksen vuoksi alkukesästä. Kuntalaisia on kuultu jälleen elokuussa ja hanke pyritään saamaan taas vauhtiin.

Venäjä-pakotteet voivat tuntua monilla aloilla: "Kriisi on vakava"

Venäjän pakotteilla uskotaan olevan suuria ja vakavia kerrannaisvaikutuksia työllisyyteen. Tällä hetkellä Pohjois-Savossa pakotteet vaikuttavat noin joka toiseen yritykseen. Yritykset seuraavat nyt tarkasti Venäjän tilannetta.

Eestilä: "Fimea-päätöksestä pidettävä kiinni"

Yle Savon kansanedustajatentissä vieraillut kansanedustaja Markku Eestilä (kok.) sanoo, että Fimean muutto Kuopioon on toteutettava ja kirjatuista päätöksistä on pidettävä kiinni.

Eestilä: "Suomi ei voi enää korottaa verotusta"

Yle Savon kansanedustajatentissä vieraillut kansanedustaja Markku Eestilä (kok.) pelkää kalliimpien hintojen vähentävän ihmisten kulutusta.

Lääkärit nousivat puolustamaan paperireseptiä – "Ei sitä voida noin vain kieltää"

Useat lääkärit ympäri Suomen ovat kimpaantuneet sosiaali- ja terveysministeriön ehdottamasta lakimuutoksesta, joka toteutuessaan kieltäisi lääkäreiltä kokonaan paperisten reseptien kirjoittamisen. Lääkärit vetoavat nyt kansanedustajiin, että esitystä ei ajettaisi läpi sellaisenaan.

Keskustan Rossi jättäisi hallituksen luokalle – Eestilä antaa syksyn arvosanaksi kasin

Yle Savon kansanedustajatentissä opposition kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) arvosteli hallitusta Suomen taloustilanteen heikentymisestä. Hallituspuolueen Markku Eestilä (kok.) vastasi, että Suomen velkaantuminen on aiempien hallitusten päätös.

Kansanedustajat vaativat: Tullin palautettava laittomasti perityt verot auton Euroopasta tuoneille

150 kansanedustajaa allekirjoitti lakialoitteen, ensimmäinen allekirjoittaja on Markku Eestilä (kok.). Tulli ei ole oikeuden päätöksistä huolimatta palauttanut arvonlisäveroja moottoripyörän tai auton 2003 - 2006 tuoneille.

Eestilä ja Oinonen kannattavat terveyskeskuspalvelujen valinnanvapautta

Pohjoissavolaiset kansanedustajat Markku Eestilä (kok.) ja Pentti Oinonen (ps.) kannattavat ajatusta siitä, että terveyskeskuspalveluissa voisi valita vapaasti hoidon julkiselta tai yksityiseltä puolelta. Asian nosti esiin viikonvaihteessa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.)

Lastensuojelulain muutos puhutti kansanedustajia: "Hyöty ei näy heti"

SDP:n siilinjärveläisedustaja Tuula Väätäinen ja kokoomuksen iisalmelaisedustaja Markku Eestilä olivat yhtä mieltä siitä, että lapsen henkilökohtaista kuulemista korostava uusi laki tulee tarpeeseen. Lakimuutoksen vaatimat lisäresurssit askarruttivat molempia edustajia.

Pakkoliitos askarruttaa kansanedustajia: "Isoja muutoksia ei voi tehdä väkisin"

Tulevat rakenneuudistukset pitävät kansanedustajat kiireisinä lähikuukaudet. Etenkin kuntauudistussuunnitelmat herättävät paljon porua. Elsi Katainen ja Markku Eestilä valottivat omia kantojaan pakkoliitoksiin Yle Savon kansanedustajatentissä.

Poliitikot haluaisivat Suomen liikennevaloihin sekuntikellon

Jalankulkijoiden odotus- ja tienylitysaikaa liikennevaloissa näyttävä sekuntinäyttö saa laajaa kannatusta eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäseniltä. Kriittisin jalankulkijoiden kurin parantamiseksi ja stressin vähentämiseksi tarkoitettua sekuntikelloa kohtaan on vihreät. Kallista on, pelkäävät useimmat.

Teiden kunto ja terveydenhuolto mietityttivät Pohjois-Savon kansanedustajia

Kokoomuksen Markku Eestilä ja perussuomalaisten Pentti Oinonen kantoivat Yle Savon kansanedustajatentissä huolta maakunnan peruspalveluista. Molemmat puolueet pohtivat jo ensi vuoden eurovaaleja ja etsivät hyvää ehdokasta Itä-Suomesta.

Kansanedustaja sote-uudistuksen romuttamisesta: Ei tällaista pelleilyä kestä katsoa sivusta

Perussuomalaisten kansanedustajan Pentti Oinosen mielestä hallitus lupaa sote-uudistuksesta yhtenä päivänä toista ja toisena toista. "On sama kokoontuuko hallitus yhtään kertaa vai kymmeniä kertoja. Hallituksen antama lopputulos on täysi nolla", Oinonen sanoi Yle Savon kansanedustajatentissä.

Savolaiskansanedustajat: Ministeriöille jäitä hattuun

Vasemmistoliiton Erkki Virtanen ja kokoomuksen Markku Eestilä kehottavat suhtautumaan ministeriöiden työryhmien raportteihin pillastumatta. Esimerkiksi hallinnonuudistuksiin liittyviä ehdotuksia ja raportteja tulee Eestilän mukaan liian tiuhaan.

Tulevaisuuden lehmä teurastetaan apila suussa

Nykyinen lainsäädäntö mahdollistaisi pienteurastamojen toiminnan myös Suomessa, mutta lain tulkinnassa on oltu hyvin tiukkoja. Kuluttajia onnellisen lehmän liha kiinnostaisi.

Markku Rossi: Äänestäjien näkemyksiä täytyy kunnioittaa

Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) ei ymmärrä kokoomusedustaja Markku Eestilän ehdotusta, jonka mukaan kansanedustajan oikeutta toimia kotikuntansa valtuuston tai hallituksen johdossa pitäisi rajoittaa.

Eestilä rajaisi kansanedustajien kunnallisia luottamustoimia

Kansanedustaja Markku Eestilä (kok.) esittää lakimuutosta, jolla kansanedustajilta vietäisiin mahdollisuus toimia kotikuntansa valtuuston tai hallituksen puheenjohtajana. Hän perustelee esitystään tehtävien vaativuudella ja käytettävissä olevan ajan rajallisuudella.

Eestilä ja Väätäinen: Toimikuntaa tarvitaan kansanedustajien palkkioiden määrittelyyn

Radio Savon kansanedustajatentissä haastatellut Markku Eestilä (kok.) ja Tuula Väätäinen (sd.) katsovat, että nykyjärjestelmä on hyvä. Siinä kansanedustajien palkkioista päättää erillinen toimikunta.

"Ei me Facebookissa surffata siellä istuntosalissa"

Älypuhelimen näplääminen televisioidussa täysistunnossa voi tuoda kansanedustajalle kyseenalaisen maineen.

KYS tarvitsee parempaa perusterveyshuoltoa

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johto haluaa vahvistaa perusterveydenhuoltoa. Sen uskotaan parantavan myös keskussairaalan toimivuutta.

Ehdokkaat: Ylä-Savon sote parantanut palveluja

Kuntavaaliehdokkaat antoivat julkista keskustelua paremmat arvosanat sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyölle.

Eestilä ehdotti Sonkajärven, Vieremän ja Iisalmen liitosta

Yhteinen Ylä-Savon kunta ei saanut laajaa kannatusta Yle Savon ja Savon Sanomien vaalipaneelin avauskeskustelussa Iisalmessa. Kokoomuksen iisalmelaisvaltuutettu, kansanedustaja Markku Eestilä sanoi, että luontaisin liitosmalli olisi Iisalmen, Sonkajärven ja Vieremän yhdistyminen.

Vaalipaneeli suorana Iisalmesta – näin netissä keskusteltiin

Aiheina Ylä-Savossa olivat kuntaliitokset, palvelut ja maahanmuutto.

Kansanedustajat eri linjoilla vaalipiirien yhdistämisestä

Pohjoissavolaiset kansanedustajat ovat eri linjoilla Itä-Suomen vaalipiirien yhdistämisestä. Keskustan edustajat ovat nykyisen vaalipiirijaon kannalla, sillä syrjäseutujen asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien pelätään pienenevän isossa vaalipiirissä.

Pohjoissavolaispäättäjät puolustavat maakuntaliittoja

Tuleva kuntauudistus horjuttaa maakuntaliittojen asemaa aluekehityksessä. Hallituksen tavoitteena on vahvistaa kaupunkiseutujen valtaa - maakuntaliittojen kustannuksella - esimerkiksi maankäytön, asumisen ja liikenteen järjestämisessä. Pohjois-Savossa maakuntaliiton toimintaan ollaan pääosin tyytyväisiä.

Markku Eestilällä kallein vaalikampanja

Kaikki Pohjois-Savon kansanedustajat ja varaedustajat ovat ilmoittaneet eduskuntavaalien rahoituksensa. Vaalirahailmoitusten jättöaika umpeutui eilen illalla. Eniten rahaa vaaleihin maakunnassa käytti kokoomuksen Markku Eestilä, 46 981,36 euroa.

Uusi eduskunta aloittaa tänään

Uudella eduskunnalla on tänään ensimmäinen työpäivä. Eduskuntavaalin tulos vahvistettiin eilen. Tänään puolueiden eduskuntaryhmät järjestäytyvät ja pitävät omia kokouksiaan.

Timo Soinille ääniä Pohjois-Savossakin

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sai useita ääniä eduskuntavaaleissa myös Pohjois-Savon vaalipiirissä. Äänet hylättiin, koska Soini oli ehdolla Uudellamaalla. Kaikkiaan eri syistä hylättyjä ääniä oli yli 500.

Markku Eestilä kukitettiin heti aamusta

Tarkastuslaskennan jälkeen niukalla 17 äänen erolla kokoomuksen ainoaksi kansanedustajaksi Pohjois-Savossa noussut Markku Eestilä ei ehtinyt kauaa vatvoa äänestystulosta, kun luottamustoimet jo kutsuivat. Iisalmelainen eläinlääkäri on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja, ja Eestilä istui jo aamuyhdeksältä sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksessa. Kokouksen aluksi Eestilä sai kukkapuskan käteensä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle