Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Terveydenhuollon laaja hoitajamitoitus ei saa juurikaan kannatusta Keski-Suomen kansanedustajilta – vain yksi vastaaja kannattaa ajatusta

Laki määrittää hoitajamitoitukset vanhusten- ja lastenhoitotyöhön. Hallitusohjelmaan on kirjattu henkilöstömitoitus myös lastensuojeluun. Keski-Suomen kansanedustajat eivät usko, että hoitajamitoituksen laajentaminen muuhunkin hoitotyöhön ratkaisisi terveydenhuollon ongelmat.

Pitäisikö suurten rakennusurakoiden ketjuttamista rajoittaa lailla? Keski-Suomen kansanedustajat eri linjoilla Ylen kyselyssä

Puolet Keski-Suomen kymmenestä kansanedustajasta on valmis rajoittamaan lailla suurten rakennushankkeiden urakoiden ketjuttamista. Kaksi kansanedustajaa vastustaa rajoituksia ja kolme ei halua lukita kantaansa.

Keski-Suomen kansanedustajat toivovat valtiolta lisätukea talousvaikeuksiin ajautuneille urheiluseuroille

Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista lähes kaikki olivat sitä mieltä, että valtion pitäisi tukea enemmän koronapandemian taloudellisesti runtelemia urheiluseuroja.

Paikastaan taisteleva Kulmuni piikitteli Marinia kuuden tunnin työpäiväpuheista – "Suurin huoli ei ole lyhyempi päivä, vaan miten suomalaisille saadaan työpaikka"

Kulmuni vaatii, että budjettiriihessä päätetään työllisyystoimien lisäksi vientiteollisuutta tukevasta "vientipaketista".

Keski-Suomen koronatestaus saa vaalipiirin kansanedustajilta risuja mutta myös ymmärrystä

Yli puolet keskisuomalaisedustajista sanoo, että koronatestiruuhkien syyt ovat valtakunnallisella tasolla.

Ylen kysely: Lähes puolet keskustavaikuttajista antaa tukensa Annika Saarikolle puheenjohtajakisassa

Ylen kyselyssä kolmannes vastaajista soisi Katri Kulmunille jatkokauden ja joka kymmenes nostaisi puheenjohtajaksi Petri Honkosen.

Alavudelta yllätysnimi keskustan puheenjohtajakisaan

Puheenjohtajaehdokkaaksi on tähän mennessä ilmoittautunut neljä henkilöä.

Maanantai 3.8.2020 (radio)

Monet työntekijät ovat palanneet työpaikalle. Koronasovelluksen testikäyttö alkaa tiistaina. Helsingin lentoasemalla on avattu koronaviruksen infopiste. Keskustan puheenjohtajan tehtävään on nyt 4 ehdokasta. Heinäkuu oli viileä.

Varapuheenjohtaja Honkonen ilmoittautui keskustan puheenjohtajakisaan mukaan – "Olen kyllästynyt siihen, ettei keskusta mene eteenpäin"

Keskustan puheenjohtajakisassa ovat nyt Honkosen lisäksi mukana Katri Kulmuni, Annika Saarikko ja Ilkka Tiainen.

Ylen tietojen mukaan keskustan puheenjohtajakisaan kolmaskin ehdokas – varapuheenjohtaja Petri Honkonen asettuu ehdolle

Puheenjohtaja Katri Kulmuni on saamassa Annika Saarikon lisäksi myös toisen haastajan: varapuheenjohtaja Petri Honkosen Keski-Suomesta.

Keskustan kansanedustajat puheenjohtajakamppailusta: "Tästä tulee tiukkaa", "Katri kantoi vastuun virheistä, jotka eivät ole hänen"

Yle tavoitti 10 keskustan kansanedustajaa kommentoimaan Annika Saarikon ilmoittautumisen myötä alkanutta puheenjohtajakisaa.

Keskisuomalaiset kansanedustajat eivät innostu siirtämään kesämökkiläisten terveydenhuoltoa kuntien vastuulle

Keski-Suomen kansanedustajat eivät halua vapaa-ajan asukkaiden terveydenhuoltoa kuntien vastuulle.

Kansanedustajat eivät usko kuntaliitosten pelastavan ahdinkoon joutuvia kuntia – valtio saa auttaa koronakriisissä

Keskisuomalaiset kansanedustajat eivät näe kuntaliitoksia ratkaisuksi koronakriisissä kasvaneisiin kuntien talousvaikeuksiin.

Laajakaista kaikille muuttui murheeksi muutamille – Keski-Suomen kansanedustajien enemmistö haluaa lisää valtion rahaa kuntien verkkoihin

Kansanedustajat pitävät nopeita nettiyhteyksiä tärkeinä, mutta näkemykset valtion roolista niiden rahoittajana vaihtelevat.

Tuulivoiman maihinnousu tuo paineita kaavoitukseen - Keski-Suomen kansanedustajien enemmistö lisäisi tuulivoima-alueita maakunnassa

Yli puolet Keski-Suomen kansanedustajista lisäisi tuulivoimavarauksia maakuntakaavaan.

Keski-Suomen kansanedustajat kannattavat valtion toimintojen hajauttamista maakuntaan – Kelan paikkariippumaton työ esimerkkinä

Valtaosa keskisuomalaisista kansanedustajista yli puoluerajojen kannattaa valtionhallinnon toimintojen alueellistamista esimerkiksi Keski-Suomeen.

Ylen kysely: Kansanedustajat haluavat erityisluokat takaisin kouluihin – "Niiden poistaminen oli valtava virhe"

Erityisluokkia on vähennetty, koska lasten on haluttu opiskelevan mahdollisimman paljon yleisopetuksen ryhmissä.

Luottamus meni vain pääministeriin – kansanedustajat Petri Honkonen (kesk.) ja Piritta Rantanen (sd.) toivovat nykyisen hallituspohjan jatkavan

Hallituspuolueista on yleisemminkin viestitty haluja jatkaa nykyisellä hallituspohjalla ja -ohjelmalla.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuleva järjestämistapa jakaa maakunnan kansanedustajien mielipiteitä

Yle kysyi kansanedustajilta, olisiko Keski-Suomen kuntien muodostettava kuntayhtymä palveluiden turvaamiseksi.

Ryhmä Keskustan kansanedustajia: juokaa olutta, tuette kotimaista maataloutta

Kuusi Keskustan kansanedustajaa on lähettänyt yhteisen oluenjuontiin kehottavan tiedotteen.

Keskustan alamäki herättää keskustelua puolueen linjasta myös Keski-Suomessa

Keskustan saarijärveläinen kansanedustaja Petri Honkonen haluaa, että puolueen "herrat" osallistuvat aktiivisemmin keskusteluun puolueen linjasta.

Petri Honkonen käytti liki 48 000 euroa, Toimi Kankaanniemi varasijalta eduskuntaan 8 000 eurolla – Vaalibudjeteissa iso haarukka Keski-Suomessa

Kaikki keskisuomalaiset kansanedustajat ilmoittivat määräajassa eduskuntavaalien kampanjakulunsa valtiontalouden tarkastusvirastolle.

Juha Sipilän ero: Keski-Suomen keskustalaiset haluavat tulevan puheenjohtajan muistavan puolueen juuret

Keskustan keskisuomalaiset kansanedustajat eivät yllättyneet Juha Sipilän eroilmoituksesta puolueen puheenjohtajan tehtävästä.

Maakuntien verotusoikeus saa kannatusta keskisuomalaiskansanedustajilta

Myös maakuntien määrää voidaan supistaa tulevina vuosina, arvioivat hallituspuolueiden keskisuomalaiset kansanedustajat Yle Jyväskylän Nettistudiossa.

Oppositio hiillosti hallitusta ammatillisen koulutuksen leikkauksista – "Kokoomus on johtava koulutusleikkauspuolue"

Hallituspuolueet muistuttivat, että oppositiopuolueet olivat leikkaamassa koulutuksesta viime hallituskaudella.

Nettistudio: Lähipalvelut lakiin

Yle Jyväskylän Nettistudiossa opposition Lauri Ihalainen ja hallitusrintaman Petri Honkonen löytävät yhteisen sävelen lähipalveluissa.

Enemmistö Keski-Suomen kansanedustajista ehdolle kuntavaaleissa

Tähän mennessä vain kaksi maakunnan kansanedustajaa on ilmoittanut, että he eivät tavoittele paikkaa kotikuntansa valtuustossa. Kaksi ei ole vielä kertonut aikeistaan.

Nettistudio: Poukkoileva energiapolitiikka vaikuttanut metsähakkeen kysyntään

Kansanedustajat Petri Honkonen (kesk.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.) pohtivat Yle Jyväskylän Nettistudiossa syitä metsähakkeen kysynnän putoamiseen.

Nettistudio: Honkonen uskoo kuntien roolin elinkeinopolitiikassa korostuvan

Yle Jyväskylän Nettistudiossa vierailleen kansanedustaja Petri Honkosen (kesk.) mukaan sote-uudistus lisää kuntien painoarvoa elinkeinoelämän kehittämistyössä. Hän muistuttaa, että esimerkiksi kaavoitus ja kunnallistekniikka ovat merkittäviä tehtäväalueita – myös rahallisesti.

Nettistudio: Mistä sotesäästöt otetaan?

Sote-uudistus säästäisi viime tietojen mukaan muutamassa vuodessa noin kolme miljardia euroa. Yle Jyväsylän Nettistudiossa kansanedustajat Lauri Ihalainen (sd.) ja Petri Honkonen (kesk.) perkaavat sote-ratkaisun säästöjä.

Nettistudio: Työttömyyttä vastaan taistellaan kepillä

Hallitus on asettanut kolmikantaan perustuvan työryhmän pohtimaan työttömyyden helpottamista. Avainsana on kannustaminen.

Nettistudio: Kankaanniemi ja Honkonen toivovat nelostierahaa lisäbudjettiin

Keski-Suomessa on edelleen epäselvää, päästäänkö nelostietä korjaamaan välillä Kirri-Tikkakoski. Tänään Yle Jyväskylän nettistudiossa keskustelleet kansanedustajat perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi ja keskustan Petri Honkonen uskovat lisäbudjetin tuovan ratkaisun ongelmaan.

Nettistudio: Huovinen: Soten aikataulu pettää – Honkonen: Edetään suunnitelmien mukaan

Sote-uudistuksen seuraavat askelmerkit alkavat lähestyä. Järjestämis- ja itsehallintoalueiden luonnokset ja niiden perustelut on määrä lähettää lausuntokierrokselle huhtikuussa. Myös palveluiden valinnanvapautta ja sote-alueiden rahoitusta pohtivan työryhmän esitysten pitäisi valmistua ensi kuun aikana.

Ei se ollutkaan ennenaikainen aprillipila – riistaväki äkäisenä metsojen viennistä Puolaan

Metsojen siirtoistutuksia Keski-Suomesta Puolan metsiin aiotaan tehdä vähemmän kuin alun perin suunniteltiin. Keskisuomalaisissa riistanhoitoyhdistyksissä metsojen vientiä ei hyväksytä lainkaan. Finnhunting Oy on saanut Suomen Riistakeskukselta luvan neljänkymmenen metson siirtoon. Yritys on kuitenkin rajannut Puolaan siirrettävien metsojen määrän korkeintaan kahteenkymmeneen.

Nettistudio: Huovinen ja Honkonen uskovat puun riittävän biotuotetehtaan avaamisen jälkeen

Puun tarve kasvaa merkittävästi, kun Äänekosken biotuotetehdas valmistuu. Kansanedustajat Susanna Huovinen (SDP) ja Petri Honkonen (kesk.) uskovat, että puuta metsissä riittää teollisuuden tarpeisiin tehtaan käynnistymisen jälkeenkin. Kansanedustajat keskustelivat aiheesta maanantaina Yle Jyväskylän Nettistudiossa.

Ikääntyneen väestön asuntotilanne askarruttaa maaseudulla

Saarijärveläinen keskustan kansanedustaja Petri Honkonen puoluetoverinsa Antti Kurvisen kanssa arvostelee sitä, että valtion asuntorahasto ARA myöntää tukea vain suurten kaupunkien senioritalohankkeisiin. ARA:n mukaan tällaista rajausta ei ole.

Honkonen ja Wallinheimo tyrmäävät katupartiot – paitsi Pihtiputaan Yöpyövelit

Yle Jyväskylän nettistudiossa vierailleet kansanedustajat tyrmäävät rasistiset katupartiot. Keskustan Petri Honkonen ja kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo ovat yhtä mieltä siitä, että kansalaisten turvallisuuden takaaminen on poliisin tehtävä.

Mieskansanedustajilla paremmat tulot kuin naiskollegoilla

Nykyisen eduskunnan mieskansanedustajat tienasivat vuonna 2014 paremmin kuin naiskansanedustajat. Tulojen häntäpäästä löytyy vain miehiä.

Nettistudio: Keskustan Honkonen ja Pekkarinen uudistaisivat turvapaikanhaun

Yle Keski-Suomen Nettistudiossa Keskustan kansanedustajat Petri Honkonen ja Mauri Pekkarinen arvioivat muun muassa Perussuomalaisten kannatuksen romahduksen vaikutuksia ja tarkastelevat turvapaikanhaun ja kotouttamisen käytäntöjä.

Hallitukselta vääriä tai välttämättömiä säästöjä – riippuu keneltä kysyy

Hallituksen säästölinjaukset jakavat keskisuomalaisia kansanedustajia. Hallituspuolueiden edustajat hyväksyvät, opposition edustajat eivät.

Kansanedustajien kirjavat kesäkalenterit: omat häät, Suomi Areenaa, ”ei mitään räjähtävää”

Kansanedustajien istuntotauko alkoi tänään ja sangen kirjavilta näyttävät edustajien kesäkalenterit. Kymmenelle keskisuomalaiselle kansanedustajalle Facebookilla ja sähköpostilla lähetetty kysely paljastaa, että edustajia kiinnostavat monenlaiset tapahtumat, etenkin Suomi Areena Porissa.

Putin haastaa Aku Ankan – hylkäämiseen on monta syytä

Osa hylätyistä äänestyslipuista on täytetty huumorimielellä. Myös tutisevat ykköset ja moneen kertaan piirretyt numerot saattavat mitätöidä äänen. Mutta mitä hylätyillä äänillä olisi voitu saada aikaan?

Vaikeina aikoina arvostetaan kokemusta – Keski-Suomen edustajien keski-ikä nousi

Keski-Suomessa äänestettiin eduskuntaan aiempaa iäkkämpiä ehdokkaita. Myös miesten osuus kasvoi. Suomalaiset äänestivät konservatiivisemman eduskunnan, arvioi Yle Keski-Suomen vaalikommentaattori Risto Rönnberg.

Vihreät suhteellisesti suurin voittaja, Kristillisdemokraatit häviäjä

Keskusta keräsi viime eduskuntavaaleihin verrattuna yli 8000 ääntä enemmän. Vihreiden lähes 4000 lisä-ääntä on kuitenkin vielä suurempi voitto.

Pohjoinen Keski-Suomi sai kaksi edustajaa – jännitysnäytelmä antoi kyytiä Honkosen kynsille

Saarijärveläinen historian ja yhteiskuntaopin opettaja Petri Honkonen, 27, pohjusti tulevaa kansanedustajan paikkaansa menestyksekkäästi viime kevään eurovaaleissa. Eduskuntatalon portaat hän aikoo kavuta kunnallispolitiikasta saamansa kokemus mielessä.

Keski-Suomen äänet laskettu – maakunta sai neljä uutta edustajaa

Eduskuntavaalien voittajia Keski-Suomessa ovat Keskusta ja Vihreät. Keskusta lisäsi paikkalukunsa neljään ja Vihreät sai historian ensimmäisen kansanedustajan maakunnasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle