Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Petri Honkonen talvimaisemassa.

Lukiolaisten vastustus ei kääntänyt tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen päätä – haluaa edelleen luopua ylioppilaskirjoituksista

Suomen lukiolaisten liitto vastustaa ministeri Honkosen ajatusta lopettaa ylioppilaskirjoitukset. Sen sijaan liitto toivoo muun muassa pakollisten kirjoitettavien aineiden lukumäärän vähentämistä.

Ministeri Petri Honkonen vierailemassa palaneen Rautjärven kirkon raunioilla 11.1.2023.

Ministeri Petri Honkonen vieraili Rautjärven kirkon raunioilla: ”Ymmärrän paikallisten tuskan”

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen (kesk.) mukaan valtion ja kirkon pitää yhdessä pohtia, miten kirkkopaloja voitaisiin jatkossa ehkäistä.

Savuavat kirkon rauniot

Ministeri Petri Honkonen ja piispa Seppo Häkkinen vierailevat Rautjärven kirkon raunioilla keskiviikkona

Vierailu alkaa hartaudella kirkon raunioilla. Vuonna 1881 valmistunut Rautjärven puinen kirkko paloi kivijalkaan saakka 25. joulukuuta 2022.

Petri Honkonen.

Tiede- ja kulttuuriministeri pelkää suomen kielen muuttuvan ajattelun kielestä ”kyökkikieleksi” ja vaatii, että muutos estetään

Keskustalaisministeri Petri Honkonen on huolissaan suomen kielen asemasta, koska korkeakoulujen päättötöitä kirjoitetaan kiihtyvään tahtiin englanniksi.

Ujuni Ahmed

Ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmedille Suomi-palkinto

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.) jakoi 15 000 euron Suomi-palkinnot Ahmedin lisäksi viidelle taiteilijalle, yhdelle galleristille sekä kaupunkifestivaalille.

Petri Honkonen

Ministeri Honkonen aikoo kutsua koolle varhaiskasvatuksen hätäkokouksen: ”Päiväkodit ovat kriisissä”

Kriisikokouksessa on tarkoitus selvittää uusia keinoja työntekijäpulan ratkomiseksi.

Kuvassa on kolme lukiolaista, jotka vastaavat ministeri Honkosen heittoon siitä, että yo-kirjoitukset tulisi nykymuodossaan lopettaa.

Lukiolaiset eivät niele ministerin ehdotusta yo-kirjoitusten lakkauttamisesta – ”Ne konkretisoivat oppimista”, sanoo abiturientti

Ministeri Petri Honkonen ehdottaa, että korkeakouluihin haettaisiin jatkossa pelkällä pääsykokeella. Lukiolaisten mielestä se eriarvoistaa opiskelijat.

Dosentti Johan Bäckman ja Bäckmanin asianajaja Ville Hoikkala (vas.) Helsingin hovioikeudessa.

Dosentuurien perumisen sallivaa lakimuutosta ei tule – valheita suomalaisista levittävän Johan Bäckmanin dosentuuri säilyy

Helsingin yliopisto on selvittänyt dosentin arvonimen pois ottamista jo vuonna 2012. Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen mukaan dosentuureja voitaisiin myöntää jatkossa määräaikaisena.

Kulttuuriministeri Petri Honkonen vierailulla Kemin kulttuurikeskuksessa.

Kulttuuriministeri vahvisti Kemissä: Uusi teatteriyhdistys voi saada valtionapua

Valtionosuuksien siirtyminen Kemin kaupungilta teatteriyhdistykselle on edellytys teatteritoiminnan jatkumiselle. Päätöstä asiasta odotetaan lähiviikkoina.

Vesa-Matti Loiri

Tiede- ja kulttuuriministeri ehdottaa Vesa-Matti Loirille valtiollisia hautajaisia

Ministeri Honkonen on ottanut asian selvitykseen ja päätynyt kantaansa huolellisen arvioinnin jälkeen. Hän on kuullut asiassa myös Loirin omaisia.

Pälkäneen rauniokirkko

Suomesta vietiin pääkalloja Ruotsiin rotututkimuksen nimissä noin 150 vuotta sitten: nyt ne voidaan palauttaa, jos sopiva hautapaikka löytyy

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee virallista palautuspyyntöä Ruotsille vainajien jäänteiden palauttamiseksi kotimultiin.

Kulttuuriministeri Honkonen: Esitän strategiaa, joka toisi Suomeen lisää tapahtumia ja töitä

Kulttuuriministeri Honkonen esittää Suomeen strategiaa, joka toisi lisää tapahtumia ja sen myötä töitä: "Meidän pitää nostaa tapahtuma-alaa"

Ministeri Petri Honkonen uskoo, että kesän tapahtumat voidaan järjestää ilman rajoituksia. Hän kuitenkin huomauttaa, että ennustaminen on korona-aikana hankalaa.

Kansanedustaja Petri Honkonen kuvattiin Eduskuntatalon Valtiosalissa 31. maaliskuuta.

Keski-Suomen 7 vuoden ministeritön putki katkeaa, kun Petri Honkonen (kesk.) aloittaa tiede- ja kulttuuriministerinä

Petri Honkonen kertoo jo keskustelleensa muun muassa Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa kehittämistarpeista.

Petri Honkonen

Keskustan Petri Honkonen aloitti vaalikauden neljäntenä tiede- ja kulttuuriministerinä – toivoo, että korona ei enää palaa

Honkonen lupaa edistää keinoja, joilla opettajien arkea voidaan tukea. Suomalaisella korkeakoulutuksessa Honkonen painottaisi alueellistamisen tietä.

Kansanedustaja Petri Honkonen kuvattiin Eduskuntatalon Valtiosalissa 31. maaliskuuta.

"Tässä on nyt sattumien summa", sanoo keskustan Petri Honkonen, josta on tulossa jo vaalikauden neljäs kulttuuriministeri

Petri Honkonen kertoo pitävänsä kulttuuriasioiden ministerisalkkua “ei niin poliittisena”. Huhtikuun lopulla tehtävässä aloittavaa Honkosta odottaa kulttuurikenttä, joka on pettynyt hallituksen koronatoimiin.

Antti Kurvinen, Annika Saarikko ja Petri Honkonen 31. maaliskuuta.

Antti Kurvinen siirtyy maa- ja metsätalousministeriksi, Petri Honkonen nousee tiede- ja kulttuuriministeriksi

Keskustan ministerivaihdokset eivät tapahdu heti vaan huhtikuun lopulla. Seurasimme keskustan ministerivalinnan tähän juttuun.

Vasemmistoliiton varapj Jussi Saramo A-studiossa.

Vasemmistoliiton Saramo: Olympiakomitealla erityinen vastuu avoimeen toimintaan – poliitikot tyrmistyneitä häirintätapauksesta

Urheilusta vastaavalta opetus- ja kulttuuriministeriöltä vaaditaan tiukkaa otetta Olympiakomitean suuntaan tapauksen selvittämiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronatilannekatsaus.

Keski-Suomen kansanedustajat: valtiovallan ja viranomaisten koronayhteistyö epäonnistunutta – keskustan Honkonen suomii STM:ää

Ylen Keski-Suomen kansanedustajille tekemässä kyselyssä vain Riitta Mäkinen (sd.) piti valtiovallan ja viranomaisten yhteistyötä onnistuneena.

Etelä-Pohjanmaan keskustäväen vaalikampanjointia Seinäjoella huhtikuussa 2019

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirissä ei vaikuta olevan intoa vaihtaa puheenjohtajistoa

Etelä-Pohjanmaan keskustapiiri syyskokoustaa tulevana lauantaina. Ainakaan toistaiseksi istuvalle puheenjohtajistolle ei ole ilmaantunut haastajia. Aluevaaleihin valmistautuminen työllistää tänä syksynä.

Yle Areena logo.

Puoluejohtajat kiistelivät koronakulujen korvaamisesta kunnille – Marin: Tulen pitämään huolta, että nämä korvataan täysimääräisesti

Puoluejohtajat ottivat yhteen Kuntaliiton puheenjohtajapaneelissa. Keskusta ilmoitti ainoana hallituksessa vastustavansa maakuntaveroa.

Mai Kivelä ja Juho Kautto 24.10.2019 eduskunnassa

Terveydenhuollon laaja hoitajamitoitus ei saa juurikaan kannatusta Keski-Suomen kansanedustajilta – vain yksi vastaaja kannattaa ajatusta

Laki määrittää hoitajamitoitukset vanhusten- ja lastenhoitotyöhön. Hallitusohjelmaan on kirjattu henkilöstömitoitus myös lastensuojeluun. Keski-Suomen kansanedustajat eivät usko, että hoitajamitoituksen laajentaminen muuhunkin hoitotyöhön ratkaisisi terveydenhuollon ongelmat.

Järven takana nosturi ja rakennusvaiheessa oleva kerrostalo.

Pitäisikö suurten rakennusurakoiden ketjuttamista rajoittaa lailla? Keski-Suomen kansanedustajat eri linjoilla Ylen kyselyssä

Puolet Keski-Suomen kymmenestä kansanedustajasta on valmis rajoittamaan lailla suurten rakennushankkeiden urakoiden ketjuttamista. Kaksi kansanedustajaa vastustaa rajoituksia ja kolme ei halua lukita kantaansa.

HoNsU:n minipoikien koripallotreenit.

Keski-Suomen kansanedustajat toivovat valtiolta lisätukea talousvaikeuksiin ajautuneille urheiluseuroille

Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista lähes kaikki olivat sitä mieltä, että valtion pitäisi tukea enemmän koronapandemian taloudellisesti runtelemia urheiluseuroja.

Kuvassa ovat Annika Saarikko ja Katri Kulmuni Keskustan puoluekokouksessa Oulussa syyskuussa 2020.

Paikastaan taisteleva Kulmuni piikitteli Marinia kuuden tunnin työpäiväpuheista – "Suurin huoli ei ole lyhyempi päivä, vaan miten suomalaisille saadaan työpaikka"

Kulmuni vaatii, että budjettiriihessä päätetään työllisyystoimien lisäksi vientiteollisuutta tukevasta "vientipaketista".

Näytteenottoa autokaistalla

Keski-Suomen koronatestaus saa vaalipiirin kansanedustajilta risuja mutta myös ymmärrystä

Yli puolet keskisuomalaisedustajista sanoo, että koronatestiruuhkien syyt ovat valtakunnallisella tasolla.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko hallituspuolue keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Hämeenlinnassa 20. elokuuta 2020

Ylen kysely: Lähes puolet keskustavaikuttajista antaa tukensa Annika Saarikolle puheenjohtajakisassa

Ylen kyselyssä kolmannes vastaajista soisi Katri Kulmunille jatkokauden ja joka kymmenes nostaisi puheenjohtajaksi Petri Honkosen.

Keskustan puheenjohtajakisaan ilmoittautunut Ilkka Tiainen.

Alavudelta yllätysnimi keskustan puheenjohtajakisaan

Puheenjohtajaehdokkaaksi on tähän mennessä ilmoittautunut neljä henkilöä.

Koronatestauspiste Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Maanantai 3.8.2020 (radio)

Monet työntekijät ovat palanneet työpaikalle. Koronasovelluksen testikäyttö alkaa tiistaina. Helsingin lentoasemalla on avattu koronaviruksen infopiste. Keskustan puheenjohtajan tehtävään on nyt 4 ehdokasta. Heinäkuu oli viileä.

Petri Honkonen

Varapuheenjohtaja Honkonen ilmoittautui keskustan puheenjohtajakisaan mukaan – "Olen kyllästynyt siihen, ettei keskusta mene eteenpäin"

Keskustan puheenjohtajakisassa ovat nyt Honkosen lisäksi mukana Katri Kulmuni, Annika Saarikko ja Ilkka Tiainen.

Kansanedustaja Petri Honkonen, Suomen Keskusta.

Ylen tietojen mukaan keskustan puheenjohtajakisaan kolmaskin ehdokas – varapuheenjohtaja Petri Honkonen asettuu ehdolle

Puheenjohtaja Katri Kulmuni on saamassa Annika Saarikon lisäksi myös toisen haastajan: varapuheenjohtaja Petri Honkosen Keski-Suomesta.

Keskustan Annika Saarikko ja Katri Kulmuni.

Keskustan kansanedustajat puheenjohtajakamppailusta: "Tästä tulee tiukkaa", "Katri kantoi vastuun virheistä, jotka eivät ole hänen"

Yle tavoitti 10 keskustan kansanedustajaa kommentoimaan Annika Saarikon ilmoittautumisen myötä alkanutta puheenjohtajakisaa.

Kesämökki ja kukkia etualla

Keskisuomalaiset kansanedustajat eivät innostu siirtämään kesämökkiläisten terveydenhuoltoa kuntien vastuulle

Keski-Suomen kansanedustajat eivät halua vapaa-ajan asukkaiden terveydenhuoltoa kuntien vastuulle.

Grafiikka.

Kansanedustajat eivät usko kuntaliitosten pelastavan ahdinkoon joutuvia kuntia – valtio saa auttaa koronakriisissä

Keskisuomalaiset kansanedustajat eivät näe kuntaliitoksia ratkaisuksi koronakriisissä kasvaneisiin kuntien talousvaikeuksiin.

Valokuituverkkoa kaivetaan maahan

Laajakaista kaikille muuttui murheeksi muutamille – Keski-Suomen kansanedustajien enemmistö haluaa lisää valtion rahaa kuntien verkkoihin

Kansanedustajat pitävät nopeita nettiyhteyksiä tärkeinä, mutta näkemykset valtion roolista niiden rahoittajana vaihtelevat.

Latamäen tuulipuistossa tuuliturbiinit jauhavat sähköä

Tuulivoiman maihinnousu tuo paineita kaavoitukseen - Keski-Suomen kansanedustajien enemmistö lisäisi tuulivoima-alueita maakunnassa

Yli puolet Keski-Suomen kansanedustajista lisäisi tuulivoimavarauksia maakuntakaavaan.

Joulukuun kansanedustajakyselyssä tiedusteltiin, että pitäisikö valtionhallinnon toimintoja alueellistaa.

Keski-Suomen kansanedustajat kannattavat valtion toimintojen hajauttamista maakuntaan – Kelan paikkariippumaton työ esimerkkinä

Valtaosa keskisuomalaisista kansanedustajista yli puoluerajojen kannattaa valtionhallinnon toimintojen alueellistamista esimerkiksi Keski-Suomeen.

Tokaluokkalainen Otso Vettenranta ja luokkatoverit.

Ylen kysely: Kansanedustajat haluavat erityisluokat takaisin kouluihin – "Niiden poistaminen oli valtava virhe"

Erityisluokkia on vähennetty, koska lasten on haluttu opiskelevan mahdollisimman paljon yleisopetuksen ryhmissä.

Pääministeri Antti Rinne pyysi eroaan presidentti Sauli Niinistöltä

Luottamus meni vain pääministeriin – kansanedustajat Petri Honkonen (kesk.) ja Piritta Rantanen (sd.) toivovat nykyisen hallituspohjan jatkavan

Hallituspuolueista on yleisemminkin viestitty haluja jatkaa nykyisellä hallituspohjalla ja -ohjelmalla.

Virpi Kotilainen, Petri Honkonen (kesk.), Sinuhe Wallinheimo (kok.) ja Lauri Ihalainen (sd.) Ylen nettistudiossa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuleva järjestämistapa jakaa maakunnan kansanedustajien mielipiteitä

Yle kysyi kansanedustajilta, olisiko Keski-Suomen kuntien muodostettava kuntayhtymä palveluiden turvaamiseksi.

Olutlasi tasolla

Ryhmä Keskustan kansanedustajia: juokaa olutta, tuette kotimaista maataloutta

Kuusi Keskustan kansanedustajaa on lähettänyt yhteisen oluenjuontiin kehottavan tiedotteen.

Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni.

Keskustan alamäki herättää keskustelua puolueen linjasta myös Keski-Suomessa

Keskustan saarijärveläinen kansanedustaja Petri Honkonen haluaa, että puolueen "herrat" osallistuvat aktiivisemmin keskusteluun puolueen linjasta.

Suomen vaalipiirit kartalla.

Petri Honkonen käytti liki 48 000 euroa, Toimi Kankaanniemi varasijalta eduskuntaan 8 000 eurolla – Vaalibudjeteissa iso haarukka Keski-Suomessa

Kaikki keskisuomalaiset kansanedustajat ilmoittivat määräajassa eduskuntavaalien kampanjakulunsa valtiontalouden tarkastusvirastolle.

Juha Sipilä ja Paavo Väyrynen esiintymislavalla pöytien ääressä. Juha Sipilä valittiin keskustan puheenjohtajaksi vuonna 2012. Puolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ei päässyt vaalien toiselle kierrokselle.

Juha Sipilän ero: Keski-Suomen keskustalaiset haluavat tulevan puheenjohtajan muistavan puolueen juuret

Keskustan keskisuomalaiset kansanedustajat eivät yllättyneet Juha Sipilän eroilmoituksesta puolueen puheenjohtajan tehtävästä.

Virpi Kotilainen, Petri Honkonen (kesk.), Sinuhe Wallinheimo (kok.) ja Lauri Ihalainen (sd.) Ylen nettistudiossa.

Maakuntien verotusoikeus saa kannatusta keskisuomalaiskansanedustajilta

Myös maakuntien määrää voidaan supistaa tulevina vuosina, arvioivat hallituspuolueiden keskisuomalaiset kansanedustajat Yle Jyväskylän Nettistudiossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle