Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keskustan kansanedustajat puheenjohtajakamppailusta: "Tästä tulee tiukkaa", "Katri kantoi vastuun virheistä, jotka eivät ole hänen"

Yle tavoitti 10 keskustan kansanedustajaa kommentoimaan Annika Saarikon ilmoittautumisen myötä alkanutta puheenjohtajakisaa.

Mepeillä ristiriitaisia arvioita Suomen asemasta EU:ssa – Pohjoismaat ja Saksa suosituimmat kumppanit

Kirjava kolmikko arvioi Suomen aseman EU:ssa muuttuneen – perustelut vain vaihtelevat.

Komissio vastasi mepille: Valkoposkihanhi pysyy suojeltuna

Europarlamentaarikko Elsi Kataisen mukaan pidemmällä aikavälillä suojeluun on saatava muutos.

Britannian ja EU:n pitää neuvotella uudesta suhteestaan ennätysajassa – "11 kuukautta on aivan liian lyhyt aika", sanovat suomalaiset mepit

Britannian parlamentin alahuone hyväksyi torstaina EU-erosopimuksen. Siirtymäkausi ennen lopullista eroa päättyy jo tämän vuoden lopussa.

Silva avautuu Laulurinteellä

Kaksipäiväinen metsänäyttely järjestetään jo 20. kertaa.

Elsi Katainen EU:n maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

Maatalousvaliokunnassa päätetään muun muassa EU-parlamentin käsittelyyn tulevien maatalousasioiden asialistasta.

Elsi Kataiselle paikka EU:n maatalous- ja kansainvälisen kaupan valiokunnista

Mepit äänestivät keskiviikkona Euroopan parlamentin valiokuntien jäsenmääristä.

Eurovaalien ennakkoäänestys alkaa tänään

Äänestää voi ennakkoon ensi tiistaihin asti monissa kauppakeskuksissa, kirjastoissa ja kouluissa.

Elsi Katainen pyrkii Euroopan parlamenttiin – ei asetu ehdolle muissa vaaleissa

Katainen ilmoitti jatkoaikeistaan keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vantaalla.

Eduskuntaan palaava Eero Reijonen esitti valtakirjansa

Reijonen nousee eduskuntaan Savo-Karjalan vaalipiiristä Elsi Kataisen tilalle. Katainen siirtyy EU-parlamenttiin Hannu Takkulan paikalle.

Elsi Katainen vahvisti: ottaa Takkulan paikan Euroopan parlamentissa

Keskustan pielavetinen kansanedustaja nousee parlamenttiin Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen valitun Hannu Takkulan tilalle.

Joukko keskustan kansanedustajia: Hallituksen tehtävä seksin ostosta rangaistavaa

Pääministeripuolueen kansannedustajat penäävät hallitukselta toimia seksin oston kieltämiseksi kokonaan.

"Kiivas kevät tulossa" – Elsi Katainen uskoo sote-aikataulujen pitävän

Keskustan kansanedustaja luottaa myös hallituspohjan pysyvän koossa loppuvaalikauden ajan.

Riikka Pirkkalaisesta ministeri Rehulan erityisavustaja

Iisalmelainen Pirkkalainen on työskennellyt aiemmin muun muassa eduskunta-avustajana ja erityisavustajana Euroopan parlamentissa.

Kansanedustaja Elsi Katainen: Yritysten toimintaedellytyksiä pitää parantaa

Työllisyyden parantaminen tuo kansanedustajille mietittävää syyskaudella. Yritysten toimintaedellytykset kaipaavat kehittämistä.

Keskusta lupaa kourallisen keinoja työllisyyden piristämiseksi – investointivaraus ja palkkaamisen helpottaminen mainittu

Keskusta kertoo vievänsä budjettiriiheen useita, vielä nimeltä mainitsemattomia keinoja orastavan työllisyyskehityksen tueksi. Eduskuntaryhmän mukaan budjettiriihessä asiasanoja ovat pk-yritykset, ensimmäisen työntekijän palkkaaminen ja investointeihin kannustaminen.

Katainen: Köyhyysrajan alapuolelle ei saa pudota työttömyysturvan uudistusten takia

Keskustan kansanedustaja Elsi Katainen painottaa myös oppilaitosten, työelämän asiantuntijoiden ja yritysten yhteistyötä nuorten ammatinvalinnan ohjauksessa, jotta nuoria ei koulutettaisi väärille aloille.

Markus Lohi ja Elsi Katainen: Lapsilisiin ei puututa

Kansanedustat kiistävät HS:n väitteen lapsilisien verottamissunnitelmista.

Keskusta ei hyväksy Mäntylän Fimea-esitystä – "Alueellistaminen vietävä päätökseen"

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä esitti tiistaina, että lääkealan Fimean päätoimipaikka palautettaisiin Helsinkiin. Keskustan eduskuntaryhmä kommentoi esitystä tiedotteessaan. Myös Savo-Karjalan kansanedustajat suhtautuvat siihen nuivasti.

Suurin osa ryhmäjohtajista sai jatkopestin – perussuomalaisissa muutoksia

Eduskuntaryhmät ovat valinneet kevätkauden alkajaisiksi ryhmien puheenjohtajiston. Melkein kaikki puheenjohtajat jatkavat tehtävässään.

Keskustan Elsi Katainen pelkää vasta-aloitteiden vyöryä: Avioliittolaista ei pidä äänestää uudestaan

Keskustan kansanedustaja Elsi Katainen pelkää, että lainsäädännön poukkoilevuus pahenee, jos jokaisesta lainmuutoksesta tehdään vasta-aloite kuten sukupuolineutraalin avioliittolain kohdalla.

Kekkosen syntymäkoti Lepikon torppa elää uutta renessanssia

Presidentti Urho Kekkosen syntymäkodissa kävijämäärät ovat pitkästä aikaa kasvaneet. Tänä kesänä Lepikon torppaan tutustui yli 4 000 kävijää.

Kansanedustaja Nilakan kaatuneesta liitoksesta: "Olisi ollut mainio kokonaisuus"

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Sari Raassina näkee Keiteleen, Pielaveden, Tervon ja Vesannon keskeytyneet kuntaliitosneuvottelut harmillisena asiana. Valiokunnan keskustalaiset Pohjois-Savon edustajat puolestaan pitävät ratkaisua oikeana.

Ylen kysely: Moni kansanedustaja odottaa yhä kotimaista omistajaa ydinvoimalalle – aika käy vähiin

Iso osa kansanedustajista odottaa yhä, että valtionyhtiö Fortum tai joku muu kotimainen taho lähtisi mukaan Fennovoiman hankkeeseen.

Savo-Karjalan edustajat eri linjoilla Kreikka-kysymyksestä suuressa valiokunnassa

Eduskunnan suuren valiokunnan pohjoissavolaiset kansanedustajat epäilevät molemmat Kreikan kykyä toteuttaa vaikeita uudistuksia. Hallituspuolue keskustan Elsi Katainen kuitenkin tukee lainapakettia, oppositiopuolue kristillisdemokraattien Sari Essayah pitää Kreikan eroa eurosta parempana vaihtoehtona.

Tutkijat suomivat hallitusta: Meitä ollaan viemässä kohti mieselättäjyyden yhteiskuntaa

Maailmanpolitiikan professori kysyy, onko hallitus palauttamassa naiset sinne, missä "joidenkin pyhien kirjojen mukaan naisten kuuluu olla".

Kalmari putosi Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajistosta

Keskustan keskisuomalaisedustaja Anne Kalmari putosi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajistosta. Kivijärveläinen Kalmari oli viime vaalikaudella eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja.

Lohi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajistoon

Keskustan rovaniemeläinen kansanedustaja Markus Lohi on valittu keskustan eduskuntaryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajaksi valittiin Matti Vanhanen ja ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Elsi Katainen.

Keskustan edustajanpaikoista käydään ehkä kovin taistelu – kuka heistä haastaa istuvat edustajat?

Viimeisimpien ennusteiden lupaamaa kuutta paikkaa tavoittelee keskustasta viisi nykyistä ja kaksi entistä kansanedustajaa sekä joukko muita savokarjalaisia ehdokkaita, joilla on aiemmista vaaleista kovat tulokset.

Elsi Katainen: Uuden sote-esityksen saaminen tällä hallituskaudella ei pidä olla itsetarkoitus

Keskustan kansanedustaja Elsi Kataisen mielestä sote-loppurutistuksessa tarvitaan yksituumaisuutta, vaikka se tarkoittaisikin uuden lakiesityksen lykkääntymistä seuraavalle hallituskaudelle.

Keskustan pohjoissavolaiset kansanedustajat: Vesittääkö hallitus Fimean siirron Kuopioon?

Keskustan pohjoissavolaiset kansanedustajat ovat huolissaan Fimean alueellistamisen etenemisen hitaudesta. He jättivät aiheesta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

Elsi Katainen uudesta Savo-Karjalan vaalipiiristä: "Ohtaansalmen sillan yli ei hirveää äänivyöryä tule"

Keskustan pielavetinen kansanedustaja Elsi Katainen aikoo keskittyä eduskuntavaalikampanjassaan kotimaakuntaansa. Katainen arvioi, että suurta äänivyöryä yli maakuntarajojen ei ole odotettavissa kenellekään.

Keskustan puoluekokous alkoi Turussa

Puheenjohtaja Juha Sipilä valitaan lauantaina jatkokaudelle. Sen sijaan puoluesihteeristä ja varapuheenjohtajista päästään äänestämään.

Elsi Katainen ei asetu ehdolle Keskustan puoluejohtoon

Kansanedustaja Elsi Katainen ei asetu ehdolle Keskustan puoluejohtoon. Katainen kertoo saaneensa  runsaasti pyyntöjä asettua ehdolle Keskustan varapuheenjohtajaksi

HS: Elsi Kataista houkutellaan ehdolle puolueen varapuheenjohtajaksi

Yhdeksän keskustan kansanedustajaa vetoaa Elsi Kataiseen, että hän asettuisi ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi, kertoo Helsingin Sanomat. Pielavetinen Katainen päättää asiasta ennen viikonlopun puoluekokousta.

Elsi Katainen oli Pohjois-Savon ykkönen – paitsi Varkaudessa

Pielavetinen keskustan eurovaaliehdokas Elsi Katainen oli useimmissa Pohjois-Savon kunnissa ylivoimainen ykkönen. Poikkeuksena oli Varkaus, jossa eniten ääniä sai SDP:n Riitta Myller.

Seppo Kääriäisen arvio vaisusta äänestysinnosta: "Hirmuinen byrokraattisuus ärsyttää ihmisiä"

Pohjois-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Elsi Kataisen vaalivankkureiden veturi pelkää, että alueen edunvalvonta vaikeutuu, kun Savoon tai Pohjois-Karjalaan ei saatu omaa meppiä. Vasemmistoliiton kuopiolainen eurovaaliehdokas Erkki Virtanen ei näe tulevaisuutta yhtä synkkänä.

Pohjoissavolaisilla äänestäjillä oli selvä suosikki – parlamentti jäi silti haaveeksi

Keskustan pielavetinen kansanedustaja Elsi Katainen oli pohjoissavolaisten äänestäjien selvä suosikki Euroopan parlamenttiin. Oman maakunnan äänestäjien suosio ei kuitenkaan riittänyt lähellekään: lähimmäksi meppipaikkaa pääsi pohjoissavolaisista ehdokkaista kristillisdemokraattien Sari Essayah.

Elsi Kataisella ehkä koko Itä-Suomen muhkein vaalibudjetti

Tämänhetkisten tietojen mukaan keskustan eurovaaliehdokkaalla, pielavetisellä Elsi Kataisella on Itä-Suomen suurimpiin lukeutuva vaalibudjetti yhdessä SDP:n ehdokkaan, joensuulaisen Riitta Myllerin kanssa. Kolmantena listalla on tällä hetkellä kristillisdemokraattien Sari Essayah, noin 45 000 euron budjetillaan. SKP:n ehdokkaat puolestaan käyttävät kampanjointiin vain vähän rahaa.

Keskustan savolaisedustaja: Ennenaikaiset vaalit eivät ratkaise mitään

Keskustan kansanedustaja Elsi Katainen on huolissaan hallituksen sekavasta tilasta. Katainen katsoo silti, että Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen, joka vie vielä keskeneräisiä uudistuksiaan eteenpäin.

Elsi Katainen: "Kokoomus harhautti eduskuntaa ja kuntia uusilla sote-suunnitelmillaan"

Keskustan pohjoissavolainen kansanedustaja Elsi Katainen on ihmeissään uusista käänteistä sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämismallissa. Yle Savon kansanedustajatentissä Katainen sanoi, että kokoomuksessa valmistellun uuden mallin myötä kaikki on taas päälaellaan.

Government passes parliamentary no-confidence vote on municipal consolidation

A vote of no confidence was taken in Parliament on Friday, arranged after the opposition submitted a motion showing their discontent with the Government’s plan to introduce large-scale structural reforms to Finland’s municipalities. The Government passed the test, with a vote of 98 to 68, with 33 MPs voting absent.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen

Luottamusäänestys järjestettiin opposition välikysymyksen pohjalta.

Hallituksen luottamus punnitaan perjantaina

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta perjantaina 28. helmikuuta klo 13 pidettävässä täysistunnossa.

Virkkunen: Keskusta ollut toteuttamassa kaikkia pakkoliitoksia

Keskustan mukaan hallitus on nyt rakentamassa suurkuntia pääosin kokoomusjohtoisten suurkuntien ympärille.

Hallitus vastaa välikysymykseen kuntapolitiikasta

Oppositio ehdottaa välikysymyksessä sote- ja kuntauudistuksen uudelleen linjaamista parlamentaarisesti ja haluaa tietää, miten hallitus varmistaa kuntien rahoituksen ja tehtävien tasapainon.

Oppositio jätti välikysymyksen kuntapolitiikasta

Välikysymyksen takana ovat kaikki oppositioryhmät.

Koko oppositio yhtyy välikysymykseen kuntapolitiikasta

Oppositio tivaa hallituksen linjausta kuntauudistukseen. Oppositiossa on havaittu, että hallituksen rivit rakoilevat varsinkin kuntien pakkoliitoksista päätettäessä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle