Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pahvista tehty Krista Kiurun hahmo THL:n pääkonttorin edessä lumisateessa helmikuussa 2022.

Krista Kiuru jyräsi usein muita koronaneuvotteluissa – lähimmät työtoverit avaavat nyt hänen ajatteluaan tiukan linjan taustalla

Krista Kiurusta tuli yksi merkittävimmistä hahmoista Suomen koronahoidossa. Tässä jutussa hänet hyvin tuntevat kertovat, millainen ministeri johti korona-asioita kahden vuoden ajan.

Korona kotitestausta.

Perjantai 4.2.2022 (radio)

Jari Aarnion tuomio kumottiin. Eläkeläiset voivat hyvin. Kotitestien jakelu kouluihin alkaa. Perhe- ja peruspalveluministeri vaihtui. Venäjä ja Kiina moittivat Natoa. Sääennuste.

Aki Lindén tiedotustilaisuudessa.

Aki Lindén named new Minister of Family Affairs and Social Services

The Social Democratic Party has picked Aki Lindén as the interim Minister of Family Affairs and Social Services.

Aki Lindén.

SDP valitsi peruspalveluministeriksi jopa Kiuruakin tiukemman terveyden puolustajan – tällainen on Aki Lindén

Kiurun sijaiseksi nouseva Aki Lindén on noussut nopeasti valtakunnan politiikan kärkeen. Tässä häntä on auttanut taustansa sosiaali- ja terveysalan johtotehtävissä.

Kansanedustaja Aki Linden , sdp,  täysistunnossa 11.9.2019

Ylen tiedot: Marin esittää Aki Lindéniä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun sijaiseksi

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin esitteli ehdokastaan puoluehallitukselle ja eduskuntaryhmälle torstaina aamulla.

Mies katsoo kameraan. Harri Lehtonen.

SDP:n piiripomo liputtaa Kristiina Salosen puolesta ministerivaihdossa

SDP julkistaa tänään Krista Kiurulle sijaisen perhe- ja peruspalveluministerin perhevapaan ajaksi. Ennakkokaavailujen mukaan tehtävään valitaan puolueen kansanedustajista joko Kristiina Salonen tai Aki Lindén.

Kansanedustaja Aki Linden , sdp,  täysistunnossa 11.9.2019

Demarit povaavat Aki Lindénistä perhe- ja peruspalveluministerin sijaista – Ylen tiedot: Puolue ei suunnittele ministerikierrätystä

Ylen soittokierroksella SDP:n puolueaktiivit pitävät lähes varmana, että kansanedustaja Aki Lindén valitaan Krista Kiurun sijaiseksi perhe- ja peruspalveluministeriksi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru

Krista Kiurun perhevapaan sijainen nimetään torstaina

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on jäämässä äitiyslomalle. SDP julkistaa porilaisministerille sijaisen torstaina.

SDP:n kansanedustaja Kristiina Salonen istumassa omalla paikallaan eduskunnan istuntosalissa.

Mediat: Kristiina Salonen vahva ehdokas Krista Kiurun tuuraajaksi ministerinä

SDP:n ylimääräinen puoluevaltuusto valitsee perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun äitiysloman sijaisen tämän kuun lopussa.

Osastopäällikkö Taneli Puumalainen (vas.) STM:stä, asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Risto O. Roine sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru pitkäkestoisesta koronasta (long covid) järjestetyssä mediatilaisuudessa Helsingissä 7. tammikuuta 2022.

Krista Kiuru tilasi raportin pitkäaikaisesta koronasta – kirjoittajat kertovat olleensa erimielisiä ja pettyneitä tapaan, jolla raportti julkaistiin

Useat työryhmän tutkijat kertovat olevansa pettyneitä siihen, että STM käytti pitkäaikaisen koronan raporttia politikointiin.

Kuvassa Kokoomuksen aluevaalimainos Mikkelissä talvisessa maisemassa.

Kokoomusehdokas kutsuu ministereitä yhteiskunnan vihollisiksi – puolue irtisanoutuu näkemyksestä

Raumalainen aluevaaliehdokas Asko Tanhuanpää (kok.) kirjoittaa, että perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja äitiyslomalle jäänyt sisäministeri Maria Ohisalo sekä entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja ovat yhteiskunnan vihollisia.

Lapsi katsoo hallituksen tiedotustilaisuutta.

Soiten infektioylilääkäri: "Uudet koronasuositukset iskevät lapsiin ja nuoriin, harrastusten keskeyttämisehdotuksen olisi voinut kohdentaa riskilajeihin"

Kotitestejä Marko Rahkonen pitää tervetulleena, vaikkakin niiden käytöstä kaivataan vielä lisäohjeita.

Krista Kiuru poistui autosta Edukuntatalon takana Helsingissä 8. joulukuuta.

Hallituksen koronanyrkki keskittyi asioihin, jotka ovat alueiden päätösvallassa, arvioivat tartuntatautien asiantuntijat

HUSin ylilääkäri Asko Järvinen olisi toivonut hallitukselta kannanottoja asioihin, joihin paikallisviranomaiset eivät pysty ottamaan kantaa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi sairausvakuutuskorvaukset ja omalla ilmoituksella töistä poissaolo.

Krista Kiuru Säätytalon portailla.

Analyysi: Kiuru vastaan muut – hallitus riitelee, kannattaako koronan leviämistä torjua entistä tiukemmin vai pitääkö tartunnat hyväksyä

Hallituksen koronaryhmä käsitteli perjantai-iltana loppuja rajoituksia, joita sillä olisi käytettävissään. Jo ennakkoon neuvotteluista odotettiin pitkiä ja vaikeita.

Krista Kiuru puhuu medialle.

Kiuru: Children returning to classrooms is not safe as Covid case numbers escalate

The proposal to switch to remote learning will be discussed by a ministerial Covid woking group at a meeting scheduled for 2pm on Friday afternoon.

Kiuru: Terveydenhuollon kantokyky voi pian romahtaa

Kiuru: Kouluihin palaaminen ei ole turvallista – pitkäkestoinen korona koskettaa jo suurta joukkoa suomalaisista

Jopa 10–20 prosenttia koronatartunnan saaneista aikuisista kärsii pitkittyneistä oireista eli long covidista. Pelkona on, että siitä tulee yksi suurimmista kansansairauksista Suomessa.

Krista Kiuru puhuu medialle.

Kiuru MTV Uutisille: STM pyytää Puolustusvoimia varautumaan virka-avun antoon – tarve arviolta 5 000 henkilön kahden kuukauden työpanos

MTV Uutisten mukaan STM pyytää Puolustusvoimia varautumaan antamaan virka-apua kunnille ja sairaanhoitopiireille koronan testaukseen, jäljitykseen ja rokotuksiin.

Sanna Marin antamassa haastattelua medialle säätytalon portailla.

Analyysi: Hätäjarrussa on kyse myös kriisiviestinnästä, eikä se välttämättä ole työkalun tehottomin puoli

Hallituksen julistamalla hätäjarrulla herätellään ihmisiä koronatilanteen heikkenemiseen. Tautitilanteen kehitys riippuu suurelta osin kansalaisten käyttäytymisen muuttumisesta, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

Krista Kiuru vieraili Ylen Ykkösaamussa 21. marraskuuta 2020.

Me Naiset: Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru odottaa lasta

Kiuru uskoo, että hänen äitiyslomansa sijainen löytyy sujuvasti. Hän kertoo Me Naisille olevansa poissa ministerin tehtävistä syksyyn asti.

FinnHEMS helikopteri.

Kymenlaakson maakuntahallitus on huolissaan lääkärihelikopterin sijoituspaikan mahdollisesta muuttamisesta – vaatii sijoituspaikaksi Kouvolan Uttia

Maakuntahallitus on lähettänyt vetoomuksen Utin lääkärihelikopterin puolesta valtioneuvostoon sekä sosiaali- ja terveysministeriöön. Kouvolan kaupunki lähetti tällä viikolla vastaavanlaisen kirjeen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Kouvola lähettää kirjeen ministeri Krista Kiurulle – sen mukaan lääkärihelikopterin sijoittaminen Uttiin pitää panna toimeen pikaisesti

Kaikkiin Utin sijoituspaikkaan esitettyihin ongelmiin on löydetty ratkaisut, kaupunki toteaa. Kouvolan kaupunginhallitus päätti kirjeen lähettämisestä maanantaina.

Sanna Marin laittamassa kasvomaskia kasvoilleen.

Marin ei sulje koronapassin hyllyttämistä pois, pohdittavana myös koululaisten joululomilta paluun myöhentäminen

Pääministeri Sanna Marin vastasi toimittajien kysymyksiin Pääministerin haastattelutunnilla. Marin sanoi, että palkkaus on ensisijainen keino saada riittävästi hoitajia töihin joulupyhinä.  

Juha Paloneva katsoo kameraan.

Keski-Suomen johtajaylilääkäri arvostelee koronapoliitikkojen "paniikkiviestintää" ja toivoo jäitä hattuun: "Ihmettelen vaan, minkälaista apua Puolustusvoimat voisi meille antaa?"

Poliittikkojen koronapuheet käyvät liian kovilla kierroksilla, arvioi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva. Hän korostaa, että "paniikkiratkaisuihin" ei pidä lähteä.

Lattiassa tarra, jossa lukee "Minut on rokotettu!".

Kuopiossa etsitään lisätilaa koronarokotuksia varten – ylilääkäri hämmentyi Kiurun kommenteista: "Niin nopeasti on rokotettu kuin on pystytty"

Ylilääkäri Pauliina Sulun mukaan kolmannen rokotekierroksen nopeuttaminen tarkoittaisi todennäköisesti toiminnan supistuksia muualta perusterveydenhuollosta.

Ministeri Saarikko: Koronarokotusten kiirehtiminen ei saa jäädä rahasta kiinni

Ministeri Saarikko: Koronarokotusten vauhdittaminen ei jää rahasta kiinni – kotona tehtävien pikatestien hintaa on myös tarkoitus laskea

Saarikon mukaan kotitestit ovat keino pitää yhteiskuntaa auki ja vähentää painetta, jota kohdistuu julkiseen koronatestaukseen.

Killerin raviradan Koronarokotusasema. Ihmisiä rappusissa koronarokotus-kyltti etualalla.

Resurssit eivät riitä rokotustahdin nostamiseen Keski-Suomessa – rokottajia tarvitaan lisää

Peruspalveluministeri Krista Kiuru vaati tiistaina kolmansien rokotusten vauhdittamista, koska koronatilanne on menossa huonompaan suuntaan ja rokotusten antama suoja hiipuu.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

THL haluaa rajoille kireämmän linjan kuin hallitus suunnittelee – Ruotsikin on omikronin riskimaa

Valtioneuvosto on päättämässä huomenna torstaina matkustusrajoitusten kiristämisestä. Sisäministeri Mikkonen sanoo, että hallituksessa on keskusteltu myös sisärajatarkastusten palauttamisesta.

Ministeri Krista Kiuru (sd.) A-studiossa.

Ministeri Kiuru: Maahantulorajoitukset kiristyvät – kolmansiin rokotuksiin on pyydetty apua puolustusvoimilta

Tänään kokoontunut sote-ministeriryhmä on tehnyt hallitukselle esityksen rajatoimien kiristämisestä sekä lisäavusta kunnille rokotusten järjestämistä varten.

Lähihoitaja astuu asiakkaan asuntoon sisälle.

Hallitus esittää, että vanhusten on saatava kotihoitoa myös öisin – Kiuru: Kotihoidon oltava jatkossa turvallista

Hallituksen esitys vanhusten kotihoidosta etenee eduskuntaan. Sen mukaan vanhuksen on saatava sellaista kotihoitoa kuin hänelle on luvattu ja kaikkina vuorokaudenaikoina.

FinnHEMSin Vantaan tukikohdan lääkärihelikopteri

Ylilääkäri kummastelee poliitikkojen vatvomista Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijainnista: "Ei kuulosta millään tavalla järkevältä"

Eksoten ylilääkäri hämmästelee uutta käännettä, jonka mukaan lääkärihelikopteri sijoitettaisiin väliaikaisesti Lappeenrantaan ja siirrettäisiin myöhemmin Kouvolaan.

FinnHEMS helikopteri.

Finnhems: Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohta olisi nopeammin ja edullisemmin toteutettavissa Lappeenrantaan

Finnhems arvioi, että Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin uuden tukikohdan voisi perustaa väliaikaisesti Lappeenrantaan. Tämä käy ilmi ministeri Krista Kiurun vastauksesta, jonka hän on antanut kouvolalaisen kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen. Tukikohdan paikaksi on jo vuosia sitten päätetty Kouvolan Utti.

Krista Kiuru.

Kiuru haluaa laajentaa koronapassin käytön työpaikoille – lakiesitys hoitohenkilökunnan rokotuksista eduskuntaan lähiaikoina

Kiurun mukaan koronapassin käytön laajentaminen edellyttää hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kolmikantaneuvotteluja.

Ministeri Kiuru: Epidemia on saatava hallintaan

Ministeri Kiuru pahentuvasta koronatilanteesta: ravintolarajoituksiin tiukennuksia, matkailun testivaateen keventäminen "täysin mahdotonta"

Ministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan koronatilanne on huolestuttava ja epidemian saamiseksi haltuun Suomessa tulee ottaa käyttöön uusia rajoituksia.

Krista Kiuru

Ministeri: Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen puute ja hammashoito huolenaiheita hoitotakuun toteutumiselle Kanta-Hämeessä

Hallitus esittää hoitotakuuseen muutoksia uusien hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa. Ministeri Krista Kiuru kommentoi tuoreeltaan tilannetta Kanta-Hämeessä.

Krista Kiuru

Kiireettömään hoitoon pääsisi jatkossa 7 päivässä, hallituksen esitys etenee – kokoomus epäilee, riittävätkö rahat

Kiireettömään hoitoon pääsisi jatkossa seitsemässä päivässä nykyisen kolmen kuukauden sijaan. Hyvinvointialan etujärjestö tulkitsee, että hallitus on tiukentamassa mitä kaikkea hoitotakuu koskee.

Tyytyväisyys palveluihin voidaan ilmaista hymynaamalla esimerkiksi terveyskeskuksen aulassa.

Mikä ihmeen sote-keskus? Millaisia ovat terveyskeskukset runsaan vuoden kuluttua?

Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle runsaan vuoden kuluttua. Osa muutoksista vaatii uudenlaista ajattelua myös asiakkailta.

Minusteri Krista Kiuru tabletin nytöllä etänä.

Ministeri Krista Kiuru muistutti hoitoonpääsyn viiveistä Varsinais-Suomessa

Hoitojonot ovat liian pitkiä Varsinais-Suomessa. Perusterveydenhuoltoa joutuu odottamaan paljon kauemmin kuin muualla Suomessa  ja myös hammashoitoon on vaikea päästä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso omalla paikallaan eduskunnan istuntosalissa.

Kansanedustaja Sheikki Laakso jätti kirjallisen kysymyksen lääkärihelikopterista – epäilee ministerin saaneen väärää tietoa

Sheikki Laakso (ps.) haluaa tietää, keneltä ministeri Krista Kiuru on mahdollisesti saanut väärää tietoa Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterista. Laakso epäilee, että Kiurulle on kerrottu Uttiin suunnitellun tukikohdan rakennusluvista tehdystä valituksesta, vaikka rakennuslupaa ei ole vielä edes haettu.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Mehiläisen kehittämä digiklinikka laajenee koko Päijät-Hämeeseen vuoden loppuun mennessä – ministeri Kiuru ei katso hyvällä

Peruspalveluministeri Krista Kiuru pelkää, että tulevan hyvinvointialueen digiosaaminen jää yksityisen yrityksen varaan. Hallitus haluaa julkiselle puolelle koko maan kattavan digiklinikan.

Ville Kaunisto eduskunnassa 23.10.2019

Kansanedustaja Ville Kaunisto jätti kirjallisen kysymyksen lääkärikopterista – vaatii ministeri Kiurulta vastauksia

Ville Kaunisto (kok.) haluaa tietää, miksi lääkärihelikopterin Utin tukikohdan rakentamista Kouvolassa ei ole aloitettu. Hän kyseenalaistaa myös sen, että sijoituspäätöksessä oltaisiin kävelemässä terveydenhuoltolain yli.

Keskustassa oli liikkeellä paljon ihmisiä.

Hospitality Association: Extension of restrictions unreasonable

Restaurant restrictions were meant to expire on Monday.

Nykyrajoituksin ei kyetä rajaamaan ainoastaan rokottamattoman väestön kontakteja

Ministeri Kiuru penää alueilta suurempaa vastuunkantoa: Toimet kohdistettava rokottamattomaan väestöön – kontaktit saatava vähenemään

Keskiviikkona saavutettiin 80 prosentin kattavuus koronarokotusten osalta, se ei kuitenkaan riitä pandemian pysäyttämiseksi. Ministeri Krista Kiurun mukaan tilanne on vaikea ja muun muassa koronapassin käyttöä on laajennettava.

Sote / Sote uudistus / Pasila / Kuvituskuva / 10.11.2017

Pohjanmaalla kiireetöntä lääkäriaikaa joutuu odottamaan liian kauan – ministeri Krista Kiuru vaatii hoitotakuuta kuntoon

Hallitus esitti syyskuussa, että kiireetöntä hoitoa olisi saatava viimeistään seitsemän vuorokauden kuluttua hoidon tarpeen arvioinnista.

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) tillsammans med Thomas Blomqvist, minister för nordiskt samarbete och jämställdhet (SFP).

Ministeri Kiuru varoittaa kuntia budjettikikkailusta – "älkää ajako kriisiin tulevia hyvinvointialueita"

Kun hyvinvointialueiden budjetit laaditaan kuntien 2022 taloussuunnittelun pohjalta, pelätään, että kunnat laativat tavallistakin pienemmän sote-budjetin hyötyäkseen rahallisesti.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin A-studiossa.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies kehitysvammaisten epäinhimillisestä kohtelusta: “Tässä on pettänyt kaikki valvonnan tasot”

Ylen MOT-ohjelma paljasti kehitysvammaisten asumisyksikön väärinkäytöksiä. Useasta valvovasta viranomaisesta huolimatta epäkohdat ovat jääneet pimentoon eikä valvonta ole toiminut toivotulla tavalla.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Perhe- ja peruspalveluministeri Kiuru: "MOT:n kertomat tapaukset eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan"

Krista Kiuru (sd.) muistuttaa, että sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan lakia sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta. Ylen MOT kertoi useista epäkohdista kehitysvammaisten kohtelussa.

Transnuori Aleksi Vesala Helsingin kirjamessuilla translakia koskevan jutun kuvauksia varten Vesala on jutun päähenkilö.

Sukupuolensa korjannut Aleksi Vesala: "Todistus lisääntymiskyvyttömyydestä oli äärimmäisen kivulias asia" – uudesta laista vaatimus aiotaan poistaa

Hallitus on aloittanut translain uudistamisen valmistelun. Hallituksen hitaus uudistuksessa on herättänyt huolta. Ministeri Krista Kiuru (sd.) vakuuttaa, että lakia muutetaan tällä hallituskaudella.

Sanna Marin Pirjo Auvisen haastatteltavana

Onko koronatilanne hallinnassa? Pääministeri Marin kertoo Ylen haastattelussa olevansa huolissaan epidemian leviämisestä rokottamattomien keskuudessa

Rokotekattavuus hipoo hallituksen alkusyksystä asettamaa tavoitetta, mutta sairaalat pullistelevat koronapotilaita. Pääministerin mukaan hallitus käy koronatilannetta läpi neuvotteluissaan ensi keskiviikkona.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Ministeri Krista Kiuru: Koronapassin käytön laajentaminen on mahdollista

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan selvittelyn alla on, voitaisiinko koronapassia käyttää, vaikka voimassa ei olisi alueellisia koronarajoituksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle