Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Krista Kiuru A-studiossa: Rajavalvontaan uusi malli lähiviikkoina – “Parhaasta mallista joudumme mahdollisesti vähän tinkimään”

Hallitus pohtii uusia toimia estämään koronan leviämistä Suomen rajojen yli. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) tunnustaa, että tiukimmat nyt harkitut mallit ovat todennäköisesti perusoikeuksien näkökulmasta mahdottomia.

Suomen Sputnik-ostos voisi viedä yli vuoden – THL:n Nohynek: "Herää kysymys, miksi haluaisimme hankkia vakavan riskin koronarokotetta?"

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun pyyntö neuvottelujen aloittamisesta Sputnik-rokotteesta Venäjän kanssa tuli yllätyksenä sekä virkamiehille että rokoteasiantuntijoille. Sputnikia ei tarvita juuri nyt, mutta asiantuntijoiden mukaan myös tulevaan pitää varautua.

Kaksi suomalaista rokotetutkijaa sanoo, että Sputnikissa voi olla samoja harvinaisia ongelmia kuin Astra Zenecassa

– On nähdäkseni hyvin vaikea poissulkea mahdollisen harvinaisen haittavaikutuksen mahdollisuutta, Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet sanoo.

Ministeri Kiuru A-Talkissa: Astra Zenecan rokotteen yhteys veritulppiin vaikuttaa Suomen koronarajoitusten purkuun

Hallitus joutuu päivittämään aikuisten rokotussuunnitelmaa. Astra Zenecan rokotteella on vaikutusta myös koronarajoitusten purkamiseen.

Rajoille on vaadittu pakollisia koronatestejä yli vuosi, yritys toisensa jälkeen törmäsi seinään – lopulta löytyi yllättävä ratkaisu

Negatiivista ennakkotestiä ei edelläänkään vaadita, mutta todistuksella voi välttää maahantullessa koronatestin.

Kari Enqvistin kolumni: Vallanpitäjien koronavaroitukset saavat minut tuntemaan itseni lapseksi

Viranomaisten viestiessä hallintoalamaisille suunta on ylhäältä alas. Se voi panna niskoittelemaan, pohtii Kari Enqvist.

Aluehallintovirasto tyrmää väitteet rajanylityspaikkojen isosta koronavuodosta – ylilääkäri: "Valtaosalla on ennakkotodistus ja vain harva kieltäytyy testistä"

Aluehallintovirastossa hämmästellään pääministerin näkemystä siitä, että rajojen koronatestauksen pitäisi olla voimakkaammin hallituksen ohjauksessa.

Tarkistimme faktat: Suomi on koronan kolmannessa aallossa, mutta nämä keinot poliitikot jättivät hyödyntämättä koronan torjunnassa

Koronatoimissa päästäisiin monessa asiassa helpommalla, mutta päätökset tehdään vaikeasti tai niitä ei tehdä ollenkaan, sanovat haastattelemamme asiantuntijat.

Pohjois-Pohjanmaalla seitsemän puolueen piirijohtajat tuomitsevat ministeri Kiurua arvostelleen Ilkka Revon käytöksen

Ilkka Repo on pyytänyt käytöstään julkisesti anteeksi sanomalehti Kalevassa. Myös perussuomalaisten johdosta on moitittu Revon kirjoittelua.

HUSin Lehtonen: Kolmannessa aallossa ollaan, koska virus on taas päässyt Suomeen rajojen yli – rajaturvallisuus puhutti illan A-Talkissa, katso lähetys

Kiuru kuvaili koronatartuntojen valvonnan tiukentamisen Suomen rajoilla edenneen niin narulla työntämällä kuin Via Dolorosaa pitkin.

Lue tästä, mitä Suomen siirtyminen tasolle 2 voisi käytännössä tarkoittaa koronaepidemian torjunnassa

Uudellemaalle taso 2 ei toisi arvioiden mukaan merkittäviä muutoksia nykyiseen tilanteeseen.

Uusia keinoja koronataisteluun: Testistä rajalla kieltäytyvälle sakkoa tai vankeutta, aveille ja kunnille lisää rajoitusvaltaa jo maanantaina

Myös ravintoloiden tiukempia rajoituksia on käsitelty tänään, mutta sopuun ei ole ole vielä päästy.

Rokotetodistus valmistunee huhtikuun loppuun mennessä – hallitus neuvotteli tänään koronatilanteesta

Sähköisen rokotustodistuksen alustava kustannusarvio on 3,5 miljoonaa euroa.

Soten veivaus alkaa jälleen eduskunnassa

Lakipaketin pitäisi tulla heinäkuussa, jotta ensi vuodelle kaavailtuihin aluevaaleihin ehditään valmistautua.

Lakiesitys koronan pakkotestauksesta Suomen rajoilla tuskin valmistuu tällä viikolla – Hallituksen lähtökohtana laaja ja velvoittava testaus

Vielä on auki, koskisiko pakkotestaus vain korkean koronariskin maista tulevia matkustajia vai kaikkia.

Yle seurasi Politiikan toimittajien tenttiä – Vapaavuori väleistään Kiurun kanssa: Kitkaa kiistatta ollut, mutta ei mitään henkilökohtaista

Kiurun mukaan koko Suomi tuntee sen nahoissaan, jos HUS-alueella ei tehdä riittäviä koronatoimia.

Analyysi: Pääkaupunkiseutu ja Jan Vapaavuori uhmaavat hallituksen ja Krista Kiurun koronalinjaa: lasten harrastuksista tuli kiistakapula

Pääkaupunkiseutu teki lasten harrastuksissa saman kuin Turku, ja mitä hallitus vasta harkitsee, kirjoittaa Ari Hakahuhta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) Keski-Suomen mahdollisuudesta yliopistosairaalaan: "Mielenkiintoinen ajatus"

Sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen pitää epärealistisena tavoitetta kuudennen lääketieteellisen tiedekunnan perustamisesta.

Hallitus neuvotteli koronatoimista myöhäisiltaan – neuvotteluiden tuloksista kerrotaan torstaiaamuna

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi ennen neuvotteluiden alkua Säätytalolla, että rajoituksia joudutaan mahdollisesti kiristämään.

Ministeri Kiuru: Koronatoimiin suunnitellaan tiukennuksia – taustalla uusi, entistä nopeammin leviävä virustyyppi

Britanniassa havaittua virusmuunnosta on todettu Suomessa 47 henkilöllä.

Elina Lepomäki ryöpytti Krista Kiurua soten ulkoistusten purkamisesta A-studiossa: "Tämä on kyllä aivan teidän omaa tulkintaa"

Lepomäki oli huolissaan siitä, minkälaisen viestin ulkoistusten purkaminen lähettää Suomesta liiketoimintakohteena kansainvälisille markkinoille.

Ylen kysely: Kansalaisilta suitsutusta hallitukselle ja viranomaisille koronatoimista – opposition toimintaan suhtaudutaan epäilevämmin

Peruspalveluministeri Krista Kiuru ei kansalaisten mielestä ole suoriutunut koronatilanteesta aivan pääministerin veroisesti.

Näin Helsingistä tuli hallituksen silmätikku – Vapaavuori on arvostellut koronatoimia keväästä lähtien, nyt ministerit näpäyttivät takaisin

Hallitus muutti viestintäänsä, kun se alkoi erikseen vaatia Uudeltamaalta ryhtiä koronatoimiin.

Eduskunta keskusteli seksuaalirikosten rangaistusten koventamisesta, kokoomus ja SDP väänsivät sote-uudistuksesta

Koronatilanteen paheneminen on hallinnut uutisviikkoa, mutta eduskunnan kyselytunnilla se jäi sivuosaan.

Pääministeri Marin: "Nyt on syytä tehdä ryhtiliike" – kauppakeskusten julkisia tiloja suositellaan suljettavaksi, HUS varoittaa terveydenhuollon ylikuormittumisesta

Koronatilanne on huonontunut lähes kaikkialla Suomessa. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan valmiuslain käyttöönotto ei kuitenkaan vielä ole tarpeellista.

Helsingin apulaispormestari hämmästelee johtavien ministerien ja pääkaupunkiseudun välistä nokittelua – "Voimavarat viruksen nujertamiseen"

Apulaispormestari Sanna Vesikansan (vihr.) mielestä pitäisi miettiä, miten kevään virheitä vältettäisiin. Esimerkiksi asunnottomien päiväkeskukset olisi pidettävä auki, vaikka tiloja suljetaan.

Leviämisvaiheessa oleva Päijät-Häme tiukentaa koronarajoituksia reippaasti – uusi tehojakso kestää kaksi viikkoa: katso tallenne

Päijät-Häme tarjoaa yläkouluille maskit ja pistää kiinni yleisötapahtumat ja harrastukset. Myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella on tulossa rajoituksia joulukuulle.

Ministeri Kiuru keskustelee tiistaina koronatoimista alueiden kanssa

Perhe- ja peruspalveluministeri kutsui maanantaina illalla alueiden edustajat neuvonpitoon.

Attendo hankki kevään kriisissä suojavarusteita, mutta kunnat eivät ole maksaneet niistä – hallitus on puuttunut asiaan

Valtio korvaa suojavarustekulut kunnille, joiden pitäisi tilittää ne eteenpäin Attendolle.

Ministeri Krista Kiuru: Koronan torjuntaa ei ole varaa jatkaa niin, että Uudellamaalla tulee yli tuhat tartuntaa viikossa

Kiurun mukaan toimien on oltava niin vahvoja, että tulosta tulee. Valmiuslain käyttöönotto ei ole hänen mukaansa ajankohtaista.

Pääministeri Sanna Marin pääkaupunkiseudun uusista koronarajoituksista: "Varaa olisi vielä kiristääkin"

Peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo Ylelle, että ravintoloiden toimintaan on tulossa lisärajoituksia Uudellamaalla.

Sini Hölttä synnyttää maaliskuussa, mutta ei tiedä, missä: "Turvaton fiilis" – Kemin synnärin poikkeuslupa on voimassa enää kuusi viikkoa

Päätöstä siitä, voivatko synnytykset jatkua Länsi-Pohjan keskussairaalassa ei ole ministeriöstä saatu, vaikka hakemus on jätetty liki vuosi sitten.

Etelä-Saimaa: Eksoten yritys myydä keskussairaalan rakennukset omalle kiinteistöyhtiölleen on vastatuulessa – toimitusjohtaja yrittää vakuuttaa STM:n yhtiöittämisen hyödyistä

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela ja hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen neuvottelevat tänään peruspalveluministeri Krista Kiurun siitä, voiko Eksote myydä keskussairaalan rakennukset omalle kiinteistöyhtiölleen.

Mitä haluat kysyä Krista Kiurulta TV1:n Ykkösaamussa?

Korona leviää kiihtyvällä vauhdilla ja uusia rajoituksia odotellaan. TV1:n Ykkösaamun vieraaksi tulee lauantaina kello 10.05 perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).

Enemmistö Lapin päättäjistä ei puolla Kiurun eroa – Lohi: "Kyseessä hätähuuto"

Hallituspuolue keskustan Lapin piiri tiedotti sunnuntaina vaativansa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) eroa.

Keskustan Lapin piiri vaatii ministeri Kiurun eroa – Saarikko ei tue erovaatimusta

Lapin piiri on erityisen tyytymätön Kiurun ja STM:n ajamaan tiukkaan linjaan matkailurajoituksissa.

Kiuru koronarokotteesta: Tulokset ovat lupaavia, mutta riskejä ei haluta ottaa

Koronarokotteiden hankintaan on varattu rahaa yli 200 miljoonaa euroa.

Länsi-Pohjan synnytyksille odotetaan yhä uutta poikkeuslupaa – viivästystä on selitetty ministeri Krista Kiurun kiireillä

Nykyinen poikkeuslupa umpeutuu tämän vuoden lopussa. Länsi-Pohja tarvitsee luvan, koska synnytyksiä on alle tuhat vuodessa.

Lääkekehityskeskuksen sopimusluonnokset yliopistojen syynättävänä – selvitysryhmä saa työnsä valmiiksi ensi kuussa

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) on aikaisemmin kertonut, että kansallinen lääkekehityskeskus sijoitetaan Turkuun.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle