Uusimmat artikkelit
Monella työ pyörii päässä koko ajan ja haittaa muuta elämää – nyt tutkijat tarttuvat työriippuvuuteen ja juuri sinä saatat olla avuksi
Psykologian apulaisprofessori toivoo, että työriippuvuus nähtäisiin yksilöä laajempana ongelmana.
Aggressiivisia viestejä, sometörkyä, ryhmien ulkopuolelle jättämistä – työssä koettu nettikiusaaminen kuormittaa ja lisää teknostressiä
Suomalaistutkimuksen mukaan työssä koettu, verkossa tapahtuva kiusaaminen väheni korona-aikana. Tutkijat selvittivät toistuvaa kiusaamista, jossa tekijöinä olivat työkaverit tai ulkopuoliset tahot.
Uskallanko päästää irti, uskallanko hypätä?
Lenita suunnittelee alanvaihtoa mutta uskaltaako hän?
Parven jäsenten näkökulmia yrittäjyyden haasteisiin
Yrittäjyyden tuomat ongelmat ovat tuttuja myös parvelaisille
Rankka päivä
Työkuormaa ja stressiä voi hallita yksinkertaislla asioilla.
Liikunnasta lisää stressiä?
Liikunnan positiivisia vaikutuksia ei kannata vähätellä. Liikunta edistää terveyttä, hyvä kunto auttaa jaksamaan arjessa – työteho paranee ja mieli virkistyy. Hyvällä kunnolla on myös positiivisia vaikutuksia stressioireiden kokemiseen ja stressin käsittelemiseen. Asialla on kuitenkin myös kääntöpuolensa.
Milloin työmuisti tilttaa? Prisma Studion koehenkilön muistitestin tulokset
Sofia Kilpikivi oli Prisma Studion koehenkilönä muistin tilttaustestissä. Sofian viikkoa kuormitettiin tutkijoiden avulla räätälöidyllä viikko-ohjelmalla, johon kuului ylitöitä, yllätystehtäviä ja valvomista - tämän kaiken vaikutusta Sofian muistiin tutkittiin Työterveyslaitoksen muistitehtävien avulla. Oliko tilttaustesti nimensä veroinen? Miten multitaskaajamme pärjäsi muistitestissä?
Toimittajan uutispaasto, rikos vai ratkaisu?
Uutispaaston puolesta liputtaa nykyään yksi jos toinenkin kolme- ja nelikymppinen. Kun infotulva ahdistaa, voi omaa päänsisäistä ruuhkaa hallita olemalla seuraamatta mitä maailmalla tai politiikassa tapahtuu. Näin vaalienkin alla. Mutta mitä tapahtuu jos toimittajakin jo työntää päänsä pensaaseen?
Nyt vähän pätkii!
Mitä jatkuva ylikuormitustila tekee pienen tai vähän isommankin toimittajan muistille? Ja mitä hyötyä on luovan työn tekijälle päänupista, joka pätkii tieto- ja ärsyketulvan keskellä? Näinä aikoina kun pitäisi vain olla kiitollinen siitä, että on työpaikka, moni painii oman henkisen suoritus- ja keskittymiskykynsä kanssa hiki virraten. Nyt yleläiset ovat pääsemässä mukaan uuteen tutkimukseen, joka pyrkii selvittämään mm. muistamattomuutta.