Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työntekijä alleviivaa tekstiä toimistossa.

Monella työ pyörii päässä koko ajan ja haittaa muuta elämää – nyt tutkijat tarttuvat työriippuvuuteen ja juuri sinä saatat olla avuksi

Psykologian apulaisprofessori toivoo, että työriippuvuus nähtäisiin yksilöä laajempana ongelmana.

En illustration på en person som står framför en vit kub.

Aggressiivisia viestejä, sometörkyä, ryhmien ulkopuolelle jättämistä – työssä koettu nettikiusaaminen kuormittaa ja lisää teknostressiä

Suomalaistutkimuksen mukaan työssä koettu, verkossa tapahtuva kiusaaminen väheni korona-aikana. Tutkijat selvittivät toistuvaa kiusaamista, jossa tekijöinä olivat työkaverit tai ulkopuoliset tahot.

Päähenkilö Lenita

Uskallanko päästää irti, uskallanko hypätä?

Lenita suunnittelee alanvaihtoa mutta uskaltaako hän?

Jenni ja Eero Even parvessa

Parven jäsenten näkökulmia yrittäjyyden haasteisiin

Yrittäjyyden tuomat ongelmat ovat tuttuja myös parvelaisille

Rankka päivä

Rankka päivä

Työkuormaa ja stressiä voi hallita yksinkertaislla asioilla.

Nainen juoksee kuntosalin juoksumatolla.

Liikunnasta lisää stressiä?

Liikunnan positiivisia vaikutuksia ei kannata vähätellä. Liikunta edistää terveyttä, hyvä kunto auttaa jaksamaan arjessa – työteho paranee ja mieli virkistyy. Hyvällä kunnolla on myös positiivisia vaikutuksia stressioireiden kokemiseen ja stressin käsittelemiseen. Asialla on kuitenkin myös kääntöpuolensa.

Sofia Kilpikivi Työterveyslaitoksella

Milloin työmuisti tilttaa? Prisma Studion koehenkilön muistitestin tulokset

Sofia Kilpikivi oli Prisma Studion koehenkilönä muistin tilttaustestissä. Sofian viikkoa kuormitettiin tutkijoiden avulla räätälöidyllä viikko-ohjelmalla, johon kuului ylitöitä, yllätystehtäviä ja valvomista - tämän kaiken vaikutusta Sofian muistiin tutkittiin Työterveyslaitoksen muistitehtävien avulla. Oliko tilttaustesti nimensä veroinen? Miten multitaskaajamme pärjäsi muistitestissä?

toimittaja-ohjaaja, TV1 Prisma Studio

Toimittajan uutispaasto, rikos vai ratkaisu?

Uutispaaston puolesta liputtaa nykyään yksi jos toinenkin kolme- ja nelikymppinen. Kun infotulva ahdistaa, voi omaa päänsisäistä ruuhkaa hallita olemalla seuraamatta mitä maailmalla tai politiikassa tapahtuu. Näin vaalienkin alla. Mutta mitä tapahtuu jos toimittajakin jo työntää päänsä pensaaseen?

toimittaja-ohjaaja, TV1 Prisma Studio

Nyt vähän pätkii!

Mitä jatkuva ylikuormitustila tekee pienen tai vähän isommankin toimittajan muistille? Ja mitä hyötyä on luovan työn tekijälle päänupista, joka pätkii tieto- ja ärsyketulvan keskellä? Näinä aikoina kun pitäisi vain olla kiitollinen siitä, että on työpaikka, moni painii oman henkisen suoritus- ja keskittymiskykynsä kanssa hiki virraten. Nyt yleläiset ovat pääsemässä mukaan uuteen tutkimukseen, joka pyrkii selvittämään mm. muistamattomuutta.