Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eduskunta kunnioitti Antti Rantakankaan muistoa hiljaisella hetkellä – Varapuhemies Haatainen: "Eturivin vaikuttaja on nyt poissa"

Puhemies Matti Vanhanen välitti sunnuntaina koko eduskunnan osanoton Rantakankaan perheelle ja läheisille.

Kuhmolainen Tuomas Kettunen nousee eduskuntaan kansanedustaja Antti Rantakankaan paikalle – "Saappaat ovat isot"

Kettunen työskentelee Kuhmon kaupungin maaseutusihteerinä. Hän on koulutukseltaan agrologi.

Kainuun keskustalaiset kommentoivat rökäletappiota: “Turpaan on tullut”

Tuomas Kettunen ja Timo Korhonen ovat pettyneitä puolueen vaalitulokseen.

Oulussa vierailleet poliitikot tukevat maataloustuottajien vaatimusta kuluttajahintojen korottamisesta

Poikkeuksellisen kesän jäljiltä maatalouden kriisitukeen tarvittaisiin rahaa jopa sata miljoonaa euroa. Myös tuottajien vaatimus kuluttajahintojen korottamisesta saa poliitikoilta tukea.

Oulaskankaan synnytysten lakkauttamispäätöksesta tekeillä valitus

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on kutsuttu ylimääräiseen kokoukseen valmistelemaan valitusta Valviran päätösestä lakkauttaa Oulaskankaan synnykset ensi keväänä.

Lapin tiejohtaja ei usko Soklin liikennerahojen siirtyvän Kemi–Oulu-välille

Lapin ELY-keskuksen tiejohtaja Jaakko Ylinampa kertoo, että Soklin kaivoshankkeen kaatumisesta vapautuneita liikennerahoja ei ole mitenkään korvamerkitty Pohjois-Suomeen vaan ne ovat palautuneet valtion kassaan.

Oulu–Kemi-valtatielle luvassa rahaa ehkä parin vuoden kuluttua

Kansanedustaja Antti Rantakangas pitää Oulu–Kemi-tietä Pohjois-Suomen ykköshankkeena.

Lakivaliokunta ei hevin muuta avioliittolakia

Kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain perumiseksi on etenemässä eduskuntaan. Siellä ehdotuksen käsittelystä vastaa lakivaliokunta. Ylen vaalikoneen vastauksissa valtaosa valiokunnan jäsenistä suhtautui nihkeästi lain kumoamiseen.

Marisanna Jarva Kainuu-puolueen puhemieheksi

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Marisanna Jarva (kesk.) toimii vuoden ajan kainuulaisten kansanedustajien yhteyshenkilönä. Käytännön yhteydenpidosta huolehtii Jarvan eduskunta-avustaja Mari Maier.

Tällainen oli neljän vuoden takainen vaalitulos

Vuoden 2011 eduskuntavaalien äänestysprosentti oli 67,5, mikä oli kaksi prosenttiyksikköä suurempi kuin vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Vuoden 2011 ääniharavia olivat keskustan Tapani Tölli, vasemmistoliiton Merja Kyllönen ja keskustan Antti Rantakangas.

Keskustalaisilla Pohjois-Suomen suurimmat vaalibudjetit

Oulun vaalipirissä ja koko Pohjois-Suomessa suurimmat yksittäiset kansanedustajaehdokkaiden vaalibudjetit on kasattu Kalajokilaaksossa, Pyhäjokilaaksossa ja Kajaanissa. Oulun vaalipiirin neljä suurinta vaalibudjettia on keskustan Antti Rantakankaalla, Eija Nivalalla ja Juha Pylväällä sekä kokoomuksen Esko Suutarilla.

Haapavesi otti aikalisän Fennovoima-sijoituksessa

Haapavesi ei tällä erää aio osallistua Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen kuntien yhteisen Hanhikiven Sähkönmyynti Oy:n kautta. Valtuusto palautti asian valmisteluun maanantain kokouksessaan.

Rantakangas: Yksittäinen teko ei saa leimata kaikkia ulkomaalaisia

Kansanedustaja Antti Rantakangas tuomitsee Oulussa kirvessurmien jälkeiseisen ilmapiirin kovenemisen. Sosiaalisessa mediassa vihapuhe maahanmuuttajia vastaan on lisääntynyt selvästi.

Päättäjät tähyävät jo avioliittolain tuolle puolen

Kansanedustajat Katja Hänninen (vas.) ja Antti Rantakangas (kesk.) muistuttavat, että sukupuolineutraalin avioliittolain jälkeenkin tällä vaalikaudella on edessä vielä isoja asioita. Kumpikin uskoo puolueiden sitoutuvan eduskunnan äänestystulokseen.

Oulun eteläiset kunnat ottavat aikalisää Fennovoima-päätöksiinsä

Pyhäjoen lähikunnissa pohditaan, pitäisikö mahdollista päätöstä ydinvoimahankkeeseen lähtemisestä siirtää. Kalajoki aikoo toistaiseksi vetäytyä osakkuudesta ja myös Haapavedellä otetaan todennäköisesti aikalisä päätöksenteossa, arvioi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas.

Vuotoksen ja Kollajan tekoaltaat riitelyttävät eduskunnassa

Kiistellyt Vuotoksen ja ja Kollajan tekoallashankkeet saavat yhä kansanedustajat napit vastakkain.

Oulu-Kajaani-tierahoja siirrettiin muihin kohteisiin

Valtatie 22:n määrärahojen vähentäminen herättää närää pohjoisen kansanedustajissa.

Kansanedustajat vetivät yhtä köyttä – video

Hallitus ja oppositio vetivät kerrankin yhtä köyttä, kun kansanedustajat kilpailivat köydenvedossa jokavuotisen liikuntapäivän merkeissä.

Oikeusministeri uinahti kyselytunnilla

Keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas joutui eduskunnan kyselytunnilla esittämään oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille (r.) kysymyksensä kahteen kertaan, koska ministeri oli hänelle esitetyn kysymyksen aikana muissa ajatuksissa. Rantakankaan kysymys koski maanviljelijöiden ongelmia samanaikaisesti EU:n ja kansallisen byrokratian kourissa.

Ay-liitot salaavat ryhmärahan määrän

Suurin osa ryhmärahaa maksavista ammattiliitoista ei suostu kertomaan ryhmärahan suuruutta. SAK:n ammattiliitot ovat perinteisesti jakaneet ryhmärahaa SDP:lle ja Vasemmistoliitolle poliittiseen työhön.

MPs back anti-begging motion

A multi-party parliamentary group has tabled a motion to introduce anti-begging legislation. The proposed bill takes pattern from Norway, where panhandling has been criminalised in an attempt to root out the practice.

Kerjäämistä rajoittava lakialoite sai kannatusta eduskunnassa

Aloite esittää kerjäämisen rajoittamista Norjan mallin mukaan.

Kannatatko kerjäläisrekisteriä vai olisiko keino liian raju?

Joukko kansanedustajia haluaisi hillitä kerjäämistä kerjäläisrekisterillä, johon olisi pakko ilmoittautua voidakseen kerjätä kadulla. Mitä mieltä itse olet, pitääkö kerjäämistä rajoittaa?

Sopimuspalokunnat: Palomiesliiton esitys erinäköisistä asuista vapaapalokuntalaisille lietsoo vastakkainasettelua

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto on yllättynyt palomiesliiton puheenjohtaja Kim Nikulan ehdotuksesta pukea vapaapalokuntalaiset eri asuihin kuin ammattipalomiehet. SSPL:n puheenjohtaja Antti Rantakangas uskoo Nikulan esityksen perustuvan enemminkin ay-johtajan rooliin kuin todelliseen tarpeeseen.

Ville Niinistö: Talvivaara-katastrofi ei toistu

Eduskunta joutuu pohtimaan samassa paketissa ympäristövahinkojen estämistä, arvokkaiden soiden suojelua ja turpeen noston turvaamista. Riidanaiheita ilmaantui jo alkumetreillä.

Henriksson: Vankiloiden lakkautuksista pitäviä päätöksiä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) lupaa perusteellisen harkinnan vankiloiden lakkauttamisille. Henrikssonin mielestä ratkaisujen pitää olla sellaisia, että ne myös jatkossa pitävät. Lakkautusuhan alla on useita vankiloita pääosin Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Oppositio haukkui hallituksen taloustoimet

Eduskunta keskustelee parhaillaan ensi vuoden budjettiesityksestä. Keskustelua käydään myös tulevista rakenneuudistuksista ja syksyn lisäbudjetista.

Rantakangas: Keskusta ja perussuomalaiset lähentymässä

Keskustan kansanedustaja, haapavetinen Antti Rantakangas uskoo, että oppositiopuolueet löytävät yhteisen sävelen useilla politiikan osa-alueilla. Rantakankaan mukaan opposition mahdollinen välikysymys hallituksen asuntopolitiikasta on tarpeen.

Matikainen-Kallström perää työrauhaa Fennovoimalle

Vihreiden Oras Tynkkynen arvioi Fennovoiman hanketta valtavaksi riskisijoitukseksi.

Tirilän VPK sai valtakunnallisen kiitoksen

Vuoden 2012 sopimuspalokunnaksi valittu lappeenrantalainen vapaapalokunta on kehittänyt toimintaansa kiitettävällä tavalla, toteaa Suomen Sopimuspalokuntien Liitto.

Antti Rantakangas ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi

Kansanedustaja Antti Rantakangas kertoo saaneensa paljon yhteydenottoja, joissa on kannettu huolta pohjoisen Suomen näkökulmasta.

Rantakangas: Kiviniemeltä puuttui uskottavuutta

Kansanedustaja Antti Rantakangas harkitsee ryhtymistä Keskustan puheenjohtajakilpaan. Entinen varapuheenjohtaja arvioi, että luopuvalta Mari Kiviniemeltä on puuttunut uskottavuutta.

Keskustan johtopaikat kiinnostavat Pekkarista

Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen on kiinnostunut palaamaan puolueensa johtotehtäviin. Pekkarisen mielestä puolueessa tullaan lähiaikoina tekemään monia tärkeitä henkilöratkaisuja.

"Keskusta tarvitsee varapuheenjohtajan pohjoisesta"

Keskustapuolue tarvitsee pohjoissuomalaisen varapuheenjohtajan, sanoo keskustan puoluehallituksen kainuulainen jäsen Timo Säkkinen. Hän kehottaa keskustan johtoon remonttia vaatinutta haapavetistä Antti Rantakangasta ilmoittamaan selkeästi, onko tämä käytettävissä varapuheenjohtajaksi.

Väyrysen menestys johtaa jälkipyykkiin keskustassa

Keskustassa on odotettavissa jälkipyykin pesu heti, kun eduskunta palaa istuntotauoltaan ensi kuun alussa. Keskustan perinteistä linjaa noudattaneen Paavo Väyrysen menestys presidentinvaalissa lisää painetta tehdä henkilömuutoksia aluksi eduskuntaryhmässä.

Rantakangas ennustaa täysremonttia puoluejohtoon

Keskustapuolueen entinen varapuheenjohtaja Antti Rantakangas ennustaa täysremonttia puolueensa johtoon.

Rantakangas suomii ilmastosopimusta

Keskustan haapavetinen kansanedustaja Antti Rantakangas suomii kovin sanoin äskettäin hyväksyttyä kansainvälistä ilmastosopimusta. Rantakankaan mukaan sopimus tuo Suomelle kymmenien miljoonien eurojen lisäkustannukset.

Rantakangas: Keskustan puoluejohto uusiksi

Keskustapuolueen entinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rantakangas vaatii koko puoluejohdon uusimista ensi kesän puoluekokouksessa.

Rantakangas: Keskustan linjaa pitää muuttaa

Keskustan haapavetinen kansanedustaja Antti Rantakangas vaatii henkilövaihdoksia puolueen johtoon.

Portugaliäänestys noudatti puoluelinjoja

Oulun vaalipiirin kansanedustajat olivat pääosin puolueittensa linjoilla äänestäessään Portugalille annettavasta tuesta. Vain keskustan Antti Rantakangas poikkesi puolueensa linjasta ja äänesti tyhjää.

Kimmo Tiilikainen valittiin ryhmänjohtajaksi

Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen on valittu keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Keskustan eduskuntaryhmä päätti asiasta aamulla.

Kimmo Tiilikainen keskustan eduskuntaryhmän johtoon

Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen on valittu keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Keskustan 35-jäseninen ryhmä päätti valinnasta aamulla.

Keskustan ryhmänjohtaja valitaan tänään

Keskustan eduskuntaryhmä valitsee itselleen uuden ryhmänjohtajan perjantaina. Yksi ehdokas eduskuntaryhmän vetäjäksi on Kimmo Tiilikainen Ruokolahdelta. Vihdoin vauhtiin pääsevissä hallitusneuvotteluissa on vahva edustus Kymen piiristä

Rantakangas ehdolla ryhmäjohtoon

Keskustan eduskuntaryhmä valitsee uuden ryhmäjohtajan perjantaiaamun kokouksessaan. Puheenjohtajan pestiä tavoittelee kolme henkilöä, joiden joukossa pohjoispohjalainen Antti Rantakangas.

Pekkarinen ei hae keskustan ryhmänjohtajaksi

Väistyvä elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ei aio asettua ehdolle keskustan ryhmänjohtajaksi. Keskustan 35 jäsenisen eduskuntaryhmän johtaja valitaan perjantaina.

Keskustan ryhmäjohtajaksi tunkua

Keskustan eduskuntaryhmä valitsee itselleen uuden ryhmäjohtajan perjantaina, kun nykyinen ryhmäjohtaja Timo Kalli ei aio enää asettua ehdolle. Keskustan 35 jäsenisen eduskuntaryhmäjohtajaksi hamuaa ainakin Antti Rantakangas, Mika Lintilä ja Kimmo Tiilikainen.

Pekkarinen: Talousvaliokunta saattaa kiinnostaa ryhmäjohtoa enemmän

Keskustan Mauri Pekkarinen harkitsee ehdolle asettumista eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Tosin Pekkarinen sanoo, että talousvaliokunnan puheenjohtajuus saattaa kiinnostaa ryhmäpuheenjohtajuutta enemmän.

Tapani Töllistä Oulun vaalipiirin ääniharava

Keskustan Tapani Tölli on Oulun vaalipiirin äänikuningas. Tölli keräsi kaikkiaan lähes 9 800 ääntä. Toiseksi eniten ääniä haali Vasemmistoliiton Merja Kyllönen, 7 800 ääntä. Myös Keskustan Antti Rantakangas ylitti 7 000 äänen rajan.

Turkistuottajilta vaalitukea

Turkistuottajat antavat vaalitukea kahdelle Oulun vaalipiirin ehdokkaalle Tuhat euroa tukea saavat keskustalaiset Nivalan Eero Isomaa ja Haapaveden Antti Rantakangas.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle