Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Anna-Liisa Alanko

Kulttuurivaikuttaja Anna-Liisa Alanko on kuollut

Ismo ja Ilkka Alangon äiti oli tunnettu lausuntaiteilija ja kirjailija.

Lausuntataiteilija, opetusneuvos Anna-Liisa Alanko.

Ismon ja Ilkan äiti Anna-Liisa Alanko väitteli runoudesta eikä suostunut sairaanhoitajaksi – "Löin nyrkin pöytään"

Pielisjoen varrella ja Töölössä viihtyvä opetusneuvos ja lausuntataiteilija Anna-Liisa Alanko uskoo koulutuksen ja taiteen voimaan.

sana kaupunginteatteri teatterin kiviseinässä

Teatterikonkari: Joensuussa ei kannata tehdä pienen yleisön esityksiä

Joensuun kaupunginteatterin katsojamäärä pudota rämähti puoleen kahdessa vuodessa. Tiuhaan tahtiin vaihtuneet johtajat ja ohjelmiston nopea nuorennusleikkaus karkottivat katsojat, sanovat Tampereen Teatterin johtaja Reino Bragge ja opetusneuvos Anna-Liisa Alanko.

Yle Areena logo.

Iliaksen syksy toi kahdeksan uutta kirjaa

Joensuulainen kustannusyhtiö Ilias on julkaissut kahdeksan uutta kirjaa. Joukossa on kirjoja vanhoilta konkareilta ja uusilta tuttavuuksilta.

Anna-Liisa Alanko

Anna-Liisa Alanko, rokkia ja kirjoittamista

Opetusneuvos, lausuntataiteilija Anna-Liisa Alanko iloitsee hyvin sujuneesta rokkiviikosta ja keskittyy loppukesäksi omiin asioihin. Syyskuussa julkaistaan uusi kirja ja lisäksi on suunnitelmissa Immi Hellénin juhlavuoden kunniaksi runohetki lapsille.

Harri Tapperille Maakuntakirjailijat-mitali

Suomen Maakuntakirjailijat on palkinnut kirjailija Harri Tapperin Maakuntakirjailijat-mitalilla. Palkitsemisperusteluissa todetaan, että Tapper on Maakuntakirjailija sanan parhaassa merkityksessä, ja hänen kielensä on suomalaisessa kirjallisuudessa ainutlaatuinen.

Joensuulainen kirjailija Eeva Tikka.

Maakuntakirjailijoiden mitalit Alangolle ja Tikalle

Joensuulaiset lausuntataiteilija Anna-Liisa Alanko ja kirjailija Eeva Tikka ovat saaneet Suomen Maakuntakirjailijoiden mitalit. Kolmas palkittu on kirjailija Kaari Utrio.

Anna-Liisa Alanko ilahdutti juhlayleisöä vauhdikkaalla esityksellään.

Anna-Liisa Alanko sai toistamiseen Joensuu-palkinnon

Lausuntataiteilija Anna-Liisa Alanko on saanut Joensuun kaupungin kulttuuripalkinnon. Runoihin ja kirjallisuuteen paneutunut Alanko viettää tänä vuonna 50-vuotistaiteilijajuhlaansa, ja hänet tunnetaan myös muun muassa rockmuusikkopojistaan Ismosta ja Ilkasta.

Kuopioon kirjallisuusseura Lassi Nummen kunniaksi

Kuopiossa tehdään tänään kulttuurihistoriaa, kun runoilija Lassi Nummi saa oman nimikkoseuransa.

Onnimanni-palkinto lastenlehti Vinskille

Lastenkirjallisuuslehti Vinski on saanut tämänvuotisen Onnimanni-palkinnon. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden hyväksi tehdystä työstä annettavan tunnustuksen myöntää Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutti.